Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

SEBEOBRANA

Poslední aktualizace před 8 let
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Ono to chce trochu si tu diskuzi přečíst, než se do ní zapojíš. Medvěd pouze v žertu prohodil ten příspěvek s glockem.
Jinak, samozřejmě nikdo nevozí na výjezdy pod sedačkou nabitou devítku, už vůbec ne k vodě nebo do zahraničí.
Na druhou stranu ti můžu vyjmenovat hodně hodně případů: kdy gang indočechů zaútočil na řidiče obytky, že jim údajně přejel kamaráda, loupežná přepadení, kdy většinou dáma zastaví na červenou a vmžiku je bez kabelky, vloupání do bydlíků mezitím co majitelé spí, ten nedávný případ ve Varech jak řidič zmlátil chodce je poměrně častým jevem - akorát se o tom kdysi moc nepsalo.

A pokud se k tomu někdo otáčí zády, že jemu se to stát nemůže je to jeho věc. Osobně si myslím, že být trochu připravený na možné riziko je dobré. Bohužel v dnešní době ti nikdo nepomůže. A to ti garantuji!!!
TomykTomykČlen
Přidáno před 13 let
pro Medveda: zas tak silný ty slova nejsou :D a navíc to nebyl útok to je jen můj názor, nikomu netlačím že má místo zbraní sbírat pivní tácky nebo naopak. Rád se s tebou poznám máme to nedaleko a určitě se v sezoně najde příležitost se potkat a dát štamprle i bez násilnýho vniknutí do obytnýho prostoru !M

pro Xtrana: když už je vevnitř tak už asi opravdu jen ten panák !)
otázka spíš stojí co udělat aby se dovnitř nedostal a napadá mě u obyt.auta
1)vnitřní příd. zámky v kabině na dveře řidiče a spolujezdce
2)vnější zámek na vstup do obytky co slouží i jako zábradlíčko
3)alarm kterej pokryje okna a venek
4)stát na místech kde minimalizuješ možnost přepadení (třeba vynechat dálniční odpočívky, pumpy, nákupní centra atd.)
5) spát s pepřákem proklatě blízko :D:D:D

a tu agresivitu na D1 ani pistolí ani pepřákem nevyřešíš navíc když takovýmu hajzlovi dáš po držce tak se to eště otočí proti tobě
a v těch Varech je to v podstatě to samý a zaplaťpánbu mlácenýmu pánovi přispěchali na pomoc kolemjdoucí takže to neskončilo hůř Tomýk
Tomyk&Jana&Betka, čuba Klára a pes Benny
Dethleffs 560 na Peugeot J5 2,5D jménem Abobus Jonáš :^
Upravil Tomyk dne 02.02.2011 17:14, před 13 let
SvanSvanČlen
Přidáno před 13 let
Po CZ můžete mít v autě co chcete (pokud na to máte zbrojní pas) - mám v autě stále alespoň jeden 357 Magnum a tento týden jsem neodolal a pořídil i sklopnou brokovnici (každý máme holt nějaké úchylky) ale přes hranice -zvláště západním směrem - si neberte ani obyčejné trochu delší kuchyňské nože a nebo třeba vzduchovou pistoli (ta musí mít na sobě vyraženo písmeno F v kruhu=frei - jinak se bere jako běžná palná zbraň !)Mám s tím řadu osobních nepříjemných zkušeností na hranicích D,Fr,CH. A kvůli jakémukoli noži vás povedou v databázy asi věčně coby pašeráka zbraní a pokaždé vás podrobí tak důkladné kontrole - hlavně vaše auto bez vaší přítomnosti-zatímco vy budete sedět na "samotce" netušíc co se děje (mluvím z několika osobních zkušeností-poslední asi před půlrokem na hranicích Švýcarska) a když nic nenajdou bude jim k uspokojení stačit i malý prak od vietnamců (prý je to taky "zbraň") ale ten mi nakonec jen s varováním prošel. Takže já bych vám navrhoval jako nejlepší obranu (není to z mé hlavy ale vyčteno jinde) kterou můžete mít legálně kdekoli a i použít - obyčejný kilový hasicí přístroj... Vyzkoušejte to na někom a uvidíte :-)
P
Petr a MirkaČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Me2d napsal:
Já mám GLOCKa 9mm a funguje taky dost přesně!k:s


ale do zahraničí ji asi nevozíš což?:x
Petr a Mirka
Upravil Petr a Mirka dne 02.02.2011 20:14, před 13 let
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Petr a Mirka napsal:

Citovat

Me2d napsal:
Já mám GLOCKa 9mm a funguje taky dost přesně!k:s


ale do zahraničí ji asi nevozíš což?:x


Přečti si celý obsah vlákna...
BranoBranoČlen
Přidáno před 13 let
Ten hasiaci prístroj je dobrý nápad :^
Mňa už dávnejšie napadlo použiť červenú acetónovú farbu - spray.Pri zasiahnutí tváre by bola na dlhšiu dobu zabezpečená identifikácia útočníka !t
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Bohužel foukne vítr a máš to v obličeji ty:o Chce to něco s vysokým tlakem a hlavně relativní zdravotní nezávadností a homologací. Myslím, že s tím acetonem by to bylo ublížení na zdraví jako vyšité.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Ano i do zahraničí ji vozím, pokud mám pocit, že mi k něčemu bude. Zbraň ze zákona musíme nosit skrytě a na to jsou různá taktická pouzdra, kapsy a ledvinky, tak ji můžu mít i k plavkám a nic nepoznáš, ale já ji nenosím stále s sebou, jen pokud ji máš s sebou musíš ji buď mít stále u sebe, nebo v zamykacím trezoru, který musí být pevně spojen s konstrukcí vozu a to já nemám, jinak taky funguje basebolová pálka je dostatečně dlouhá na udržení vzdálenosti. Do zahraničí i u nás vozím u sebe neustále Leathermann multifunkční kleště, kde čepel nesmí být delší než dlaň, obecně platí, že pod 10cm se toleruje. Na zbraň v zahraničí musíš mít povolení k vývozu z úřadu pro zbraně. Kamarád byl kvůli legální zbrani malýmu Walteru týden zavřený v německu a 10 let nežádoucí.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
S
stepanČlen
Přidáno před 13 let
... na případnou sebeobranu bych použil jen věci "jednorázové nesoubojové" a překvapující ... stylu pepřák, hasičák atd ... na nějaké souboje , ať už s bejsbolkou, nožem, pistolí, boxerem atd, nemám odvahu ani náturu ... navíc si myslím, že takový zloděj se v okamžiku kdy na něj vytáhneme svoji "zbraň" může změnit na "agresora" a v rámci své "sebeobrany" začne používat své zbraně, což v počátku neměl ani v úmyslu...
... nejdůležitější je prevence, když už k tomu přeci dojde, pak být připraven a snažit se ho co nejvíc překvapit či vylekat, ale zanechat mu "prostor" na únik - útěk .. pokud ho to, že o něm víte neodradí, pak se začít bránit invazivními metodami ...
... asi jsem tak trochu srab, ale než se pouštět do souboje s nějakým grázlem, o kterým nevím čeho je schopen nebo jestli není zdrogovanej, tak to radši ať si vezme co chce a vypadne ... pro mě je nejdůležitější moje rodina .. ale kdyby snad chtěl ublížit mojí rodině, tak to jsem ochoten se dost tvrdě bránit ... ono je taky důležité naučit se v okamžiku "přepadení" použit intuitivně pro svojí obranu cokoliv co je po ruce .. né vždy máte u sebe nějakou připravenou zbraň (alespoň já ne - zas nejsem takový paranoik :-) abych spal se sekyrou u postele :-)

Ps... jen mě tak napadlo ... když někoho překvapíte ve své obytce jak šacuje skříňky .. použijete pepřák, on začne slzet a zmatkovat .. a co dál ???? praštíte ho bejsbolkou ? bodnete nožem ? nebo co dál ? co když nebude ochoten nebo schopen utéct ?
ptám se proto, protože jsem tohle ještě naštěstí nezažil, ale byl bych rád alespoň teoreticky připraven ...

uff..
š.
dalibordaliborČlen
Přidáno před 13 let
Jak napsal Štěpán: "Zanechat prostor pro únik" považuji za MOC důležité.

Člověk by takové hovado nejraději nakopal někam, ale výsledek je věru nejistý a hrozící nebezpečí snad ještě větší, ale to pravidlo - nechat prostor, třeba k úniku - je duležité a mělo by se používat i v debatách, jednáních a vůbec.

Tak si říkám: často se "válcuje" (už jsem spíš u politiky) a tím se pak vychovávájí ještě drzejší protivníci, protože i ti přec potřebují prostor, aby mohli třeba v případě prohry alespoń jakž takž důstojně opustit hráčscké pole! Pokud se jim toto neumožní je zaděláno na velký malér, války, konec...
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Štěpáne, jestli použiješ pepřák v obytce tak se tam budete válet oba dva a dovolená pro tebe skončila pro silný zánět spojivek.
Pokud někoho přistihneš v autě, důležité je dělat kravál: řev, spuštění nouzového tlačítka alarmu, troubení-blikání atd. Chovat se tak, aby jsi měl ty navrh-i za cenu vulgárních hlasitých nadávek. Specifická skupina obyvatel(nebudu jí jmenovat abych nebyl nařen), která vloupačky provádí je velice bázlivá a nejhorší je když se budeš třást pod peřinou.
Prioritou je onoho jedince dostat pryč z auta (tam na něho z 99proc čeká komplic z autem) a zdrhnou-takže nestoupat si mezi něho a východ. Snažit se za použití čehokoli co máš po ruce držet ho od těla a tlačit ho k východu.

Hlavně ne nožíky!!!!!! Oni s něma umí zacházet, během milisekundy ti ho v ruce vytočí a bodne tě. Nemůžu si pomoct, ale nejideálnější mi přijde ten zmiňovaný teleskop a naučit se s ním alespoň trochu zacházet - existují instruktážní dvd.
G
Nováček
Přidáno před 13 let
Souhlasím,specifická skupina je skutečně dost zbabělá a v naprostý většině uteče,protože sebou nebude mít deset kamarádů.Když nemáš obušek,poslouží i třičtvrtěmetrová coulová vodovodní PE hadice(taky černá :D ).Nic nezlomí,ale přemaluje namodro.Narozdíl od obušku ji dostaneš zadarmo od každýho instalatéra,kterýmu je takovej kousek k ničemu.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Možná by nebylo úplně hloupé mít u hlavy a na několika místech tlačítko na nějaký alarm, klakson, trumpetu ze "SERGEJE" a udělat kravál který vyplaší každého v okolí, příp. celý kemp a nemuselo by to být ani drahé.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
G
Nováček
Přidáno před 13 let
:D Akorát že ta trupeta ze sergeje by musela bejt někde venku,nebo bys ohluchnul i s celou rodinou.To bych ho radši nechal odnýst pár věcí
VasuVasuČlen
Přidáno před 13 let
Jezdím po Evropě obytným autem od roku 1981 a několik krát nás vykradli a jednou i přepadli. Bohužel bylo to hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii a Rusku.
Dřív jsem vozil různé nože spreje a hlavně plexi na náhradu za rozbitá okna. Vozil jsem dokonce načerno malou pistol Litl Tom s kterou jsem dokonce přešel Vatikán. Dnes jsem to vyřešil tak, že jezdím do bezpečných států a to hlavně do Skandinávie. V autě mám klasické zabezpečovací zařízení a pořádně přišroubovaný trezor, do kterého vejde i notebook.
bearmountainczbearmountainczČlen
Přidáno před 13 let
Převoz zbraní v rámci EU řeší zákon 119/2002Sb., viz. Evropský zbrojní průkaz. Spolu se povolením vstupu na území jednotlivých států (požádáte na amasádě) není problém a nehrozí pokuty a problémy.
No a dále se tu vyskytuje klasická fáma - použití zbraně, "nesmí střelit útočníka, který nemá pistoli, ale jen nůž atd." To je pánové naprostý nesmysl, nic takového v zákoně není. Zákon hovoří o tzv. Nutné obraně a Krajní nouzi.
Nutná obrana je zjednodušeně boj o holý život (vlastní), krajní nouze boj o život a majetek cizí.

Nutná obrana musí být z logiky silnější nebo stejná jako útok (opak krajní nouze, kdy musí být způsobená škoda útočníkovi menší). Lze způsobit útočníkovi i větší škodu, než hrozila z jeho útoku, ale nesmí být mezi nimi hrubý nepoměr. Není nutno se omezit na pasivní odrážení útoků a ustupování - lze i aktivní obrana, ale nestává se tím z obránce útočník.

Jinými slovy, pokud na vás profesionální lupič vytáhne nůž, je předpoklad, že vás chtěl zabít. Pokud na vás vezme 120kg chlap bejsbolku a vy jste 50 kg sušinka, tak vás taky jednou ranou zabije. V obou případech jej můžete bez obav (zepředu) klidně rozstřílet na hadry.

Každopádně platí 2 základní pravidla:
1)pokud se rozhodnete použít zbraň, útočník nesmí mít šanci mluvit. Největší chyba je špatně se trefit a pak roky u soudu poslouchat jak on nechtěl..
2)je lepší chvíli sedět, než navždy ležet :-)



G
gardenČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj ,po přečtení tohoto vlákna si myslím že nejlepší řešení navrhuje VASU.Je to zkušený harcovník.
Ale když dojde na tvrdé a jde o život pak platí jenom tato zásada,která tu je zmíněna:
Každopádně platí 2 základní pravidla:
1)pokud se rozhodnete použít zbraň, útočník nesmí mít šanci mluvit. Největší chyba je špatně se trefit a pak roky u soudu poslouchat jak on nechtěl..
2)je lepší chvíli sedět, než navždy ležet :-)

Přeji hodně bezpečných kilometrů .
Garden
G
gardenČlen
Přidáno před 13 let
Ještě mne napadlo co na to právník,je tu nějaký?

Garden
Upravil garden dne 11.03.2011 06:55, před 13 let
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 13 let
Dnes jsem to vyřešil tak, že jezdím do bezpečných států a to hlavně do Skandinávie. V autě mám klasické zabezpečovací zařízení a pořádně přišroubovaný trezor, do kterého vejde i notebook.


No neviem kde je dnes bezpecne. Mna nevykradli ani v Rusku ani na Ukraine ani v Polsku ale v Nemecku /pri opusteni auta na cca20 min. A druhykrat v Prahe-Pruhonice pocas spanku. Uspaty narkotizacnym plynom streknutym cez gumove tesnenie dveri a drzo mi poprevracali vrecka u nohavic.Ale aspon doklady mi nechalina sedacke. Z mojou postavou by som sa dokazal za normalnych okolnosti aj branit ale po tom co mi povedal privolany policajt tak zostava jedina moznost. Akymkolvek sposobom utocnika usmrtit /aby neprehovoril, pretoze on ku vam iba zabludil a vobec vam nechcel uskodit a dalej preto aby to viac nerobil
nikomu inemu/ a zbavit sa ho /hodit z mosta, zakopat do hnoja, zapalit atd./. To bola vtedy jedina mudra rada od toho policajta, inak mi absolutne v nicom nie ze nepomohol ale ani neporadil.

Vela stastnych navratov.
Milan!y a ShockIvana
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

XTRAN napsal:
Pro ty, co často jezdí přes hranici jsem objevil toto:
http://www.obrana...&id=96

V praxi se velmi osvědčily obranné výbojky se stroboskopickým módem. Testovali jsme je v noci a 5 minut jsem byl naprosto slepý a dezorientovaný.
http://www.zbrane...a/d-70367/


Pokud se bojíte v noci, tak ta svitilna je fakt dobrá věc, dá se to koupit v číně za pár stovek. Ale nevim jak se stim zachovat v případě kontaktního soubuje, kdy vás někdo drží nebo po slepu bije hlava nehlava.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 15,970
Nejnovější člen: paveljurik
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,441,705 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25025 sekund | Průměrně za: 0.25025 (0) sekund | Dotazy: 132 | Použitá paměť: 2.25MB/4MB