Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

JAK NA VESTAVBU ??? Rady a nápady při realizaci.

Poslední aktualizace před 11 let
calycalyČlen
Přidáno před 14 let
Jsem laik ale myslim ze nize uvedena charakteristika:

Jedná se o tepelně izolační dvousložkový pěnový materiál, který vykazuje otevřenou buněčnou strukturu a aplikuje se nástřikem. Izolační pěna vytváří zcela kompaktní, vzduchotěsnou a nenasákavou tepelně izolační vrstvu

Otevrena bunecna struktura a vzduchotesnost + nenasakavost si podle myho selskyho rozumu protireci.

Jestli je zde nejakej odbornik necham se rad poucit.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

XTRAN napsal:
Buď máš v příspěvku chybu a místo cm píšeš mm. Nebo to máš hodně slabé, 1.5mm mirelon se dává pod plovoucí podlahy, jednovrstvá karimatka má 1 cm, to považuji za minimum.


Mám chybu. Ach ty desetiny. Bude to 15 mm, nebo-li jeden a půl centimetru. :@
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

honza_vy napsal:
Při návštěvě výstaviště v Brně jsme v pavilonu, kde jezdili cyklotrial, narazili na pěnový bochánky a u toho byl leták. Díval jsem se na to na jejich webu a pak mě napadla teoretická souvislost s izolací u vestaveb. Jediný (a asi hlavní) problém je, že instalace je možná pouze strojově, na druhou stranu jezdí zateplovat po republice, tak by se to dalo okouknout na místě a zkonzultovat a zrealizovat. Podle toho, co jsem se dočetl, by pro tuto pěnu neměla být vhkost problém, v mojí fantazii (jak by se to dalo využít) - vypěnit prostor v roštu na zemi, případně stěnách a stropu a pak seříznout na požadovanou tloušťku. Tolik teorie.

O pěně samotné více zde: http://www.chytraizolace.cz/


CENA: 2500 - 3000 Kč za 1 m2. I do dodávky docela drahá sranda.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Po delší odmlce se ozývám. Zaizolováno z 90%. Takže to řešit nebudu. Teď přichází fáze obkladu stěn a instalace sprchového koutu, bez WC.
Na stěny - překližka 3 - 4 mm. Nic jiného mně nenapadá. Ale přemýšlím čím obložit sprcháč zevnitř. Vaničku jsem pořídil o velikosti 80 x 80 cm, abych se mohl schýbnout pro mýdlo. S mojí postavou.
Takže prosím o Vaše nápady na vnitřní obložení sprcháče.

Jinak podotýkám, vše čtu a beru v potaz. Děkuji za Vaši diskuzi.
W
walibukČlen
Přidáno před 13 let
Myslím že najlepší je vysokotlaký laminát, sú to platne velkosti približne 1x2 m a hrúbka do 1 mm, podla výrobcu. Daj do vyhladávača. Lepí sa chemoprénom, rohy a kúty treba vytmeliť PU tmelom
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj,na stěnách v ducatu mám sololit vyčalouněný světlou koženkou.Je to hezké,účelné a lehce udržovatelné-čistitelné. Na bývalém transportéru jsem měl přinýtovaný tenký plech olepený kobercem-jekorem.Mělo to moc teple vypadající dojem,bylo to masívní, ale strašně těžké.
Ten sprcháč by možná šlo řešit obyčejným plexi (samozřejmě zabarveným,aby se ti osazenstvo vozu nedívalo na prdel),případně to plexi zvenku olepit stejným dekorem jako budeš mít v celé nástavbě.
Jaký máš prvotní dojem z té termo izolace??? Splňuje to Tvoje očekávání? Vláďa
W
walibukČlen
Přidáno před 13 let
"Ten sprcháč by možná šlo řešit obyčejným plexi " obyčejné plexi je dnes strašne drahé, to už potom skorej komôrkovým lexanom, ten je aj tuhý, nekrútil by sa tolko. Ale ak už má steny spravené z preglejky, tak najlepší je vysokotlaký laminát. Keď ešte u nás nebol sádrokarton /za socíku/, tak som v podkrový robil kúpelňu a steny boli samozrejme zo sololitu. Ten som polepil papierovou tapetou a natrel niekolko vrstiev lodného laku. Vydržalo nám to niekolko rokov každodenného používania. Tiež lacné riešenie by bolo preglejku vytmeliť karosárskym jemným tmelom a natrieť farbou, ak by sa použila kvalitná PolyUretanová farba, tak by to vydržalo v pohode. Kúty tmeliť PU tmelom, silikon je trvalý zdroj problémov.
RobertRobertČlen
Přidáno před 13 let
Nebylo by jednodužší polepit překližku omyvatelnou tapetou? Snad se ještě prodává, kdysi jsem ji měl a byla absolutně nepropustná. Navíc je pružná a dobře se přizpůsobuje podkladu.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
artoartoČlen
Přidáno před 13 let
Já jsem sprchový kout a strop v Avii polepil igelitovým ubrusem.Vespod vzorovaná látka, navrchu umělá hmota podobná igelitu, prodávali to i v metráži. Za komančů velký výběr materiálu nebyl, mají to i dnes.
M
martan01Člen
Přidáno před 13 let
Co polepit steny nejakym peknym linem treba vzoru obkladacek. Samozrejme veskere spary a roky je potreba pretahnout silikonem.
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

SignBoss napsal:

Citovat

XTRAN napsal:
Buď máš v příspěvku chybu a místo cm píšeš mm. Nebo to máš hodně slabé, 1.5mm mirelon se dává pod plovoucí podlahy, jednovrstvá karimatka má 1 cm, to považuji za minimum.


Mám chybu. Ach ty desetiny. Bude to 15 mm, nebo-li jeden a půl centimetru. :@


Klasický mirelon co se koupí ve stavebninách? Asi ho objednám dokud jsou ještě sezónní slevy.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Na stěny ve sprcháči se mně jeví nejlépe asi ten vysokotlaký laminát. O tom jsem nevěděl. Plexi je špatné. V zimě křehké, má vysokou roztažnost a docela blbé na údržbu. Snadno se poškrábe. ( 15 let jsem z něho vyráběl reklamy ). Laminát zevnitř, z venku 4 mm truhlářskou překližku. Tu použiji i na ostatní stěny. Mezi tyto stěny vložím 30 mm silné desky pu pěny, nebo z něčeho - Styrodur.... Né z důvodu izolace, ale aby ty stěny byly pevné. Mám totiž kostru z latí. O komůrkovém polykarbonátu jsem taky uvažoval a je ještě stále ve hře.
XTRAN: Zatím z izolace nemám pocity žádné, jelikož jsem auto ještě nevyužil.
MR_ANTIK: Mirelon jsem získal v továrně na výrobu tapecu do aut. Mněli toho plnej kontajner na odpad.
Upravil Franta REZAC dne 11.01.2011 21:39, před 13 let
W
walibukČlen
Přidáno před 13 let
Dosky zo styroduru sa dajú použiť ako jadro na priečkový panel, pred lepením je takmer nevyhnutné povrch styroduru zdrsniť šmirglom č. 40. Mám to odskúšané, lepil som preglejku na styrodur s epoxidovým lepidlom a odlupovala sa. Keď som ho zdrsnil, tak OK. Okrem epoxidu by sa dalo použiť ak PU konštrukčné lepidlo v kartuši, ale to nemám odskúšané. Dvere môžeš spraviť s 10-12 mm preglejky, ideálne je celú stenu aj s dverami dať vyrezať na vodnom lúči a máš potom zárubeň aj s dverami a všetko super pasuje. Rez je len asi max. 1 mm! Ak sa s tým pohraješ a budeš robiť dverový panel z dvoch preglejok /zlepením dokopy/ tak spravíš bezproblémovo aj falcové dvere. Dúfam že som to popísal zrozumitelne.

Problém nastane ak by si vysokotlaký laminát lepil len na preglejku, to by preglejku skrútilo. Napadlo ma že vysokotlaký laminát sa robí aj hrubý niekolko mm, povedzme 10 a robia sa s toho obklady fasád, alebo to vidíš na prepážkach na verejných záchodoch /takých lepších/. Ale nemám šajnu čo to stojí. Vyzeralo by to super profi, trebars tie dvere do sprchy a bolo by to na 100% funkčné a skoro nezničitelné. Len to nejako lacno zohnať.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 13 let
Walibuku, zase mám o čem přemejšlet. A to o tom výřezu vodním paprskem. Hned jsem volal známýmu, který tu mašinu ovládá. A bude to OK. Tak uvidím.
Jinak tlakový laminát o síle 10 mm je cena okolo 2000,- Kč. Což je okolo 75 éček za metr čtvereční. Což je dost.
Styrodur lepit nebudu. Bude to taková sendvičová deska. Styrodur tak jen tak vložím a utěsním tmelem nebo PU.
Ale za ten nápad z dveřma díky. Mněl jsem systém vymyšlený, ale i tvůj je třeba zvážit.
X
XTRANČlen
Přidáno před 13 let
Ještě mě napadlo,taková prkotina(ale nepříjemná). To tmelení sprcháče mezi vaničkou a laminátovými stěnami by možná bylo lepší sanitárním silikonem.Silikony sice nesnáším,ale pochybuji, že pu lepidla a tmely mají v sobě fungicidní přísady. Takže dřív nebo později ten tmel začne černat a plesnivět:(
W
walibukČlen
Přidáno před 13 let
XTRAN, s tou plesňou máš pravdu, ale silikon je sviňa, nemám s ním dobré skúsenosti, lahko sa odlúpne, nie je to vidieť a potom zateká. V aute a na preglejkových stenách to môže mať fatálne následky. Pleseň sa dá riešiť spolahlivo Savom, sú v predaji špecialne postrekovače proti plesniam v kúpelňach.

SignBoss, ak tam ten styrodur vlepíš, tak získaš panel nebývalej pevnosti.
pandapandaČlen
Přidáno před 13 let
a co do sprchy dát pvc pro reklamní tabule http://www.plasti...penene-pvc
Mirek !)
W
walibukČlen
Přidáno před 13 let
To by išlo, ale podla mojich poznatkov sa to nedá lepiť, muselo by sa šroubovať a s tmelením kútov by bol asi problém. Ale praktickú skúsenosť nemám.
pandapandaČlen
Přidáno před 13 let
dá se to svářet lepit http://www.omnipl...penene-pvc

aspoń to píšou
Mirek !)
calycalyČlen
Přidáno před 13 let
Myslim ze kvuli velkej tepelnej roztaznosti je ten plast ve velkejch plochach v bydliku nepouzitelnej.:he
V horku se bude vlnit a v zime se vytrha v koutech ze spoju.:o
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 15,971
Nejnovější člen: lisky
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,455,797 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15747 sekund | Průměrně za: 0.15747 (0) sekund | Dotazy: 126 | Použitá paměť: 2.18MB/4MB