Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Jakou značku obytného auta

Poslední aktualizace před 6 let
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
[quote]Martin a Lenka napsal:

Tak jsem procházel různé výrobce obytných aut a nějak nevím jakou značku pořídit.
Chtěl bych integráče nebo polointegráče na letní i zimní provoz, s garáží. Ale především bych chtěl kvalitu.


Značek je opravdu hodně ale dle tvých požadavků je možnost vybírat pouze s několika málo značek.A na některé rovnou zapomenout. Navíc do 3.5t se netýká značek jako jsou např. Niesman, Concorde, Phoenix, FR-Mobil, u integrovaných i Frankie.
ropropČlen
Přidáno před 12 let
Nechci malovat čerta na zed´, ale tyto diskuze na fórech končí p) , každý nakonec hájí svého miláčka a cítí se uražen případnou kritikou:@ . Každému vyhovuje něco jiného kvůli zkušeností, preferovaných vlastností a zalíbeností. Tak to berte s :) a s rezervou
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
Máš úplnou pravdu, takhle to dopadne, co člověk to názor, je to jako u automobilů, někdo si představuje kvalitu Audi, BMW, Mercedes, někdo Renault nebo Dacii, !)
M
Martin a LenkaČlen
Přidáno před 12 let
To je 100% pravda ale spíš my šlo o názory a postřehy.
Třeba carthago jsem neznal a dnes je to jeden z adeptů.
Jsme mladí manželé s prckem a rádi poznáváme super lidi a super místa.:_:i
HrochHrochČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Martin a Lenka napsal:

O značku jako takovou nejde ale chci aby byl dobře izolovanej a byla dobře udělaná nástavba(aby nevrzala...)

Chtěl bych obytný auto na 10-15let tak že bych chtěl nový nebo takřka nový.

[/quote]

Tak nevrzající nástavbu jsem ještě neviděl. Když koupíš nového bydlíka, budeš nadšen, jak je za jízdy ticho a jak nic nevrže. Pak si dáš dvakrát naši krásnou D1 a vrzat začne.
Výběr je pouze o financích a kompromisech.
Carthago je krásný domeček a má jej několik přispěvatelů na C24, až se vrátí z dovolené, určitě se ti někdo ozve se zkušenostmi. Měl jsem možnost v jednom jet (ročník 2011 C-Line a je to krásné a pohodlné autíčko, vrzat ti ale na našich cestách bude taky).
Já jsem zvolil integrovaný Pilote a přes prvotní nadšení z nevrzání po pár dnech cestování po ČR (2xD1) začal vrzat taky. Když mě to chytne, tak si s ním půl dne pohraji a pár dnů si užívám ticha, pak zajedu Brno, Praha a zpět a mám zase o zábavu postaráno.
Hezké integrály jsou třeba i LeVoyageur, ale ta cena ...
Mirek57Mirek57Člen
Přidáno před 12 let
Ahoj , souhlasím s Milošem, už mám druhého SEA - Elnagh a je to určitě solidní kvalita za slušné peníze. Můžeš samozřejmě koupit krasavce za 2x tolik, ale myslím, že 2x tolik užitné hodnoty Ti nenabídne. Takže se spíš začni ptát a porovnávat poměr Kvalita/cena. Podvozky a motory jsou buď stejné, nebo velmi podobné. Mirek
M
Martin a LenkaČlen
Přidáno před 12 let
Na tomhle taky něco bude
Jsme mladí manželé s prckem a rádi poznáváme super lidi a super místa.:_:i
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
Pokuď ustoupíš ze svých požadavků tak ano.
R
RudyČlen
Přidáno před 12 let
Osobně bych na to šel jinak. V první řadě si ujasni základní požadavky. Počet cestujících osob, způsob vyožití auta (kempy, poznávačky, moře, města, hory v zimě...), zkrátka kam budeš především jezdit. Na základě této úvahy se rozhodni pro typ auta ( alkovna, polointegrál, integrál nebo vestavba), jeho délku a půdorys. Podívej se taky do prasátka, kolik tam máš peněz. Až budeš tohle vědět, zjisti si který výrobce auto splňující Tvé požadavky nabízí, vyber si tři, čtyři a jeď si je prohlédnout a hlavně vyzkoušet základní činnosti. Vylez si do postele ( dá se na ní posadit, je dost dlouhá? ) vlez do sprchy a zkus se jako osprchovat, sedni si na záchodovou mísu. Zkus si představit jak se bude vařit v kuchyni, zda je kam dát potraviny i oblečení. Zkontroluj velikost a přístupnost případné garáže a dej na první pocit, který jsi měl při vstupu do auta.
Porovnat více stejných půdorysů máš možnost u velkých prodejců v Nemecku ( napr Sulzemoss u Mnichova) nebo na výstavě v Dueseldorfu. Pár aut je vystaveno i na výstavě v Brně. Prodejci v Česku bohužel moc aut skladem nemají.
Výběr obytného auta je vždy o ladění kompromisů. Co se týká značek já osobně dávám přednost německým. Další moje auto bude asi Carthago C-line nebo Hymer řady B. Tím však neříkám že ostatní jsou špatné.
Přeji šťastnou ruku při výběru :_
Upravil Rudy dne 01.08.2012 08:06, před 12 let
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 12 let
[quote]Martin a Lenka napsal:

A jaký máš poznatky?

Poznatky ? Je to moje první auto, mám ho rok, 20.000 km, před tím jsem byl dlouhá léta přívěsář. Takže hodnotit by ho měl ten kdo měl už i jinou značku auta.
My jsme v celku spokojení, pár věcí by se taky našlo ale nic zásadního.
Co se týká vrzání, tak občas kromě přístrojovky a roletek ve střešním okně nevrže nic. D1 nepočítám. Tam jen trpím s autem a mám vztek.
Jinak po kvalitní vozovce je v autě příjemně ticho. Přijemný je velký rejd, takže se s tímto "autobusem" velmi dobře manévruje a líbí se mi i výkon motoru 3.0 L a jeho spotřeba, super je izolace v zimě.
A pak je řada subjektivních věcí, které nás k tomuto výběru motivovaly :). /půdorys, barvy, přátelský vzhled atd./
Příznivá není moc cena, kde se podobně jako u některých jiných německých výrobků až zbytečně přeplácí za značku. Sleduji Carthago již několik let a meziročně neustále zdražuje. Možná i proto, že zájem je velký a čekačky dlouhé a renomé značky roste.
Každopádně vzhledem k investici, bych si pár nejžhavějších kandidátů půjčil vždy na víkend a udělal si vlastní obrázek. Prohlídku na výstavě bych bral jen jako orientační a prvotní úkon.
Tak šťastnou ruku při výběru:_
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
D
DolarekČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj, ten samý problém jsem řešili v zimě i my. Chtěl jsem obytné auto, aby bylo patřičně dlouhé (přes 7m),
mělo postele podél. Musím podotknout, že nejezdíme v zimě a doteď jsme měli alkovnu, kterou jsem už nechtěl.
Podle mě je velice důležitá celková hmotnost vozidla a tam jsem narazil. Mám řidičák B a to bylo rozhodující pro koupi polointegráče. Ona jsou integrovaná auta samozřejmě o něco prostornější, ale tím také těžší. Výhodou integrovaného auta je zejména , že sklopením lůžka se nezabere tolik místa.
A když si člověk spočítá, že v prodejní fázy se hmotnosti integrovaná auta pohybují okol 3,2 - 3,3 t, tak když se načte markýza, klimatizace, spolujezdci a třeba kola, nepočítám zásoby a různá dovybavení, tak jsem se do 3,5 t nevešel i kdybych dělal co dělal. Takže v mém požadavku jsem dostal nabídku polointegrovaného auta od Rapida, Pilote a Knause. Pilote byl o 200 000,- dražší při stejné výbavě (nábytek asi v lepší kvalitě). Jinak ale co se týče věcí jako lednička apod., tak stejné typy.Knaus měl při v uvedené ceně motor 2,3 - 150Ps a to rozhodlo. Zkušenosti s prodejem až příště, to nemá s kvalitou auta nic společného, Dolárek
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
Další s věcí při výběru konkrétní značky je katalogová cena, např. Dethleffs má základní cenu nízkou ale bez dalších příplatků a různých "paketů" je auto téměř nepoužitelné. To třeba Rapido má již vzákladní ceně např.motorovou klimatizaci,el.okna,tempomat, velkou lednici, všechny střešní okna, venkovní sprchu, radio s cd a zpětnou kamerou, kvalitní matrace a další.
ropropČlen
Přidáno před 12 let
Shoduji se s příspěvkem od Rudy, lépe bych to nenapsal.

Za sebe můžu jen porovnat karavan Hobby, který jsem prodal ve stáří 18let a teď mám 8letého Pilota. Můj poznatek - interiér v tom starém Hobby - provedení viditelně lepší. Nešetřili materiálem, u Pilota více plastů a vše tenčí. Jinak motoricky 2,8JTD od Iveca s načipovaným motorem nemá chybu, maximálka 155km/h, při 120 se nudí. Začínají se projevovat problémy s plasty, řeším to výměnou anebo lepením.
Z hlediska designu ovšem nové auta jsou jinde:x a bojuji sám se sebou. Stále si říkám, že to je nejhorší investice a je lepší ty peníze procestovat a zabalit to s existenčním kontem rychleji do důchodu. Jsem už v kategorii mládi a zdraví v pr.... a nejsem ještě za vodou:)
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 12 let
Dal jsem dohromady tyto značky
Značky pouze velkých aut přes 3,5t jsem úmyslně vynechal.

Adria
Arca
Bavaria
Blucamp
Burstner
Carado
Caravelair
Carthago
CI
Concorde
Dethleffs
Elnagh
Eriba
Fendt
Frankia
Giottiline
Hobby
Hymer
Chausson
Ilusion
Joint
Kabe
Karmann
Knaus
Laika
Levoyageur
LMC
Mc Louis
Miller
Mobilvetta
Mooveo
Pilote
Pla
Plasy
Rapido
Roller Team
TEC
Weinsberg
Xgo
Fun
Smile
1jgs - Milan1jgs - MilanČlen
Přidáno před 12 let
Vrátil bych se skoro na začátek diskuze. Tam, kde ti byla doporučována návštěna Dusseldorfu. Zkus to ještě zvížit. Koná se to za chvilku a ten výběr, možnost si vše prohlédnout a osahat je nad všechny katalogy a internetové prezentace. Pár zdejších by ti i potvrdilo, že se tam dá dohodnout i zajímavá cena.

Je to opravdu trochu z ruky, ale dá se to spojit s dovolenou. Je tam v okolí a taky cestou pár opravdu pěkných míst.

Druhá možnost je návštěva Dusseldorfu letecky. Kdybych nekoupil na jaře nové auto, měl jsem to letos v plánu. Loni jsem o tom uvažovat taky, plánovat jsem už začal pozdě a nevyšlo to kvůli práci. Jsi stejně jako já z Brna. Koukni se na letenky z Vídně (třeba v nabídce student agency). S jistým předstihem a v méně vytíženém pracovním dny se nabízí letenky za zajímavý peníz. Jsou i v super časech. Ráno frkneš do Vídně, dopoledne jsi na výstavišti. Jeden den je ale málo. Doporučuji přespat, druhý den výstava a večer letí spoj zpět do Vídně. Večer je Dusseldorf fajn město, hlavně pověstné pivní uličky. Jen ty sklenice, ze kterých se tam pije pivo jsou sakra malé. Číšník se víc naběhá.

Jen příklad:
Cestující Cena bez poplatků Taxy a poplatky Celková cena
# 1 Dospělý 208 CZK 3 356 (2 866 + 490) CZK 3 564 CZK

Odlet - 28. srpen 2012 (Úterý)
Air Berlin AB8645 Vídeň / Vienna Intl. (VIE) 6:25 > Dusseldorf / International (DUS) 7:55

Návrat - 29. srpen 2012 (Středa)
Air Berlin AB8812 Dusseldorf / Inernational (DUS) 20:55 > Vídeň / Vienna Intl. (VIE) 22:25
Milan :_
__________________________________
Všude dobře, :x tak co doma :^ ???!!!
Upravil 1jgs - Milan dne 01.08.2012 16:31, před 12 let
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 12 let
Návštěva Dusseldorfu určitě stojí za to. Kdo nebyl nepochopí, proti tomu jsou Letňany nebo Brno takové komorní setkání s prodejci obytek,, !)
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 12 let
Zatím cvičně

Anketa je tady: http://caravan24....mp;po_id=1
Fun
Smile
L
LakyČlen
Přidáno před 12 let
Rudy a ostatní to dostatečně popsali jen bych se opakoval. Jedno vím určitě a to tady nepadlo ,dnes koupíš a za rok či dva už je staré a koukáš po nových těch vylepšených . No prostě vývoj jde nahoru i ta cena tedka záleží jen na tobě ,upřímě ti závidím že jsi toho dosáhl ve tvém věku. Tak to neuspěchej jako já ,máme alkovnu a jsme na to dva + pes.!Také bych si dal pozor než na značku výrobce tak spíše na podvozek kolik uveze lidí +náklad. Náš je pro 6osob ale vyzkoušeno letos ve 4+ pes + kola a péra na dorazech . Takže sečteno dle odhadu váhy všeho , prodejci nám kecají jen aby prodali a to mám jen 6m dlouhý .:( !y
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 01.08.2012 18:39, před 12 let
S
somathČlen
Přidáno před 12 let
Zdarec, jsem (zatím) přívěsář, ale v jedné věci mám jasno. Snad budu za pár let auto kupovat a jdu určitě do zhruba 4,2 - 4,5t. Budu se vyhýbat dálnicím jak jen to půjde. :D Tom
[color=#3333cc]Tom, Jindra, Hynek, Jonáš + VW T4 2kusy...a...zatím k bydlení nic:c
P
poldajČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj,chybí Ti tam Chalenger.
Ale to je jedno je to v podstatě Chauson.Francouzská výroba.Vcelku pěkný relativně neošizený interiér.
Dobrá cena za dobrou kvalitu.:)
Relativně.Anení to tak strohé jako němci.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,429,246 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25193 sekund | Průměrně za: 0.25193 (0) sekund | Dotazy: 129 | Použitá paměť: 2.22MB/2MB