Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

spotřeba PHM s přívěsem

Poslední aktualizace před 9 let
PecaPecaČlen
Přidáno před 15 let
Tak já když jsem ještě tahal Wilka ( 1.600 ) tažné vozidlo Multivan T5 2.5 Tdi po cestě do chorvatska rychlost 110 - 140 na 6 stupen, spotřeba kolem 14 litru, pak ten samý přívěs za Mitsubishi Pajero 3.2 DiD spotřeba přes 12 L při 120 ( občas na sněhu zapnuto 4x4 ), Za sharanem 1.9 Tdi 85 kw se s tím ani nedalo jet, přišlo mě že se to hrozně trápí nebrala mi to ani 5 do mírného kopce na dálnici to bylo pořád za 4 spotřeba cca 12 l, ale jel jsem s tím jen jednou a už nikdy!!! Karavan jsem prodal, protože mě nebavilo se pořád někde courat a zažitky na sněhu mám takový, že už bych s tím asi nikdy ani nejel. Fouknul mě do toho vítr a karavan na letákách jsem honil po silnici ještě tak kilometr, ještě že jsem to měl připnutý za pajem jinak bych tady už asi ani nebyl ( proto jsem se rozhodl pro auto ) a mám klid.

Sorry, ale u některých mně přijdou ty spotřeby neralný, nulujete ty počítače než připnete karavan za auto. Jako 8 L s 1400 kg na kouli - tak to snad jedině s kopce, s větrem v zádech a vypnutým motorem....:D Mně ukazoval Multivan okamžitou i přes 20 L při jízdě na 6 ( cca 120km/hod v Madarsku na dalnici a to foukal jen protivítr )
Upravil Peca dne 08.11.2008 23:33, před 15 let
M
matusČlen
Přidáno před 15 let
Peca, nehnevaj sa, ale píšeš dosť tendenčne! Aj preto radšej nenapíšem akú mám spotrebu s motorom 1,9 TDi a karavanom 900 kg.
Len jedna poznámka: záleží od štýlu jazdy a dopravnej situácie! Mám to vyskúšané. Na miesta, kde jazdím pravidelne po tej istej trase, je rozdiel v spotrebe aj 3-4 litre. Keď jazdím úsporne, mám optimálnu spotrebu. Keď sa ponáhľam, alebo sú cesty prepchaté /časté brzdenie, akcelerácie, atď./ platím za naftu viac...
M
matusČlen
Přidáno před 15 let
A ešte som zabudol, väčšinou jazdím v pohode a úsporne. Nejdem na víkend, či na dovolenku preto, aby som lámal rýchlostné rekordy, rozčuloval sa, že som na plánované miesto dorazil o 30 minút neskôr ako som chcel. Chcem proste "vypnúť" a užiť si pokoj a kľud. Naháňačiek mám dosť v práci a cestou do práce.
Upravil matus dne 09.11.2008 12:00, před 15 let
dcpajadcpajaČlen
Přidáno před 15 let
to:Peca - sorry, ale jestli opravdu s karavanem jedeš to co píšeš, tedy 110-140 tak se nemůžeš divit že máš vysokou spotřebu, a že se ti v té rychlosti rozkmitá. Když jsem jezdil s Tabertem bez stabilizátoru (cca 80 - 90 ) ) měl jsem spotřebu nyižší než poslední cestu, kterou jsem jel již s novým karavanem se stabilizátorem (90-100) - ten rozdíl je odhadem 1 l.
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 15 let
S karavanem za zádí 140 km/h. to je síla.Chytit defekt tak už není na tomto fóru . :y ,ale stojí frontu tam na hoře.:q
WildoviWildoviČlen
Přidáno před 15 let
Možná, že se má reakce trošku mine diskuzi, ale jsem rád, že si Peca kopil obytné auto. Nevím, jak s ním jezdí rychle, ale rozhodně bude pro své okolí méně nebezpečný s obytným autem, než se soupravou, ve které má při popisované rychlosti zapřažený obytný přívěs. Peca děkuji :g
CharlieCharlieČlen
Přidáno před 15 let
Na spotrebu vplyva vela faktorou ale podla mojej skusenosti najviac hmotnost.
Mame benzin 1,6. Solo jazda 7,5 l/100. S karavanom 800kg (aerodynamicky) pri jazde do 90 km/h spotreba 8,5 l/100 km. Stacilo ze prsalo a v kolajach bola voda a spotreba stupla na 9,5 l/100km. Teraz mame karavan 1300 kg, s klasickou prednou stenou a spotrebu dostanem horko tazko pod 11l/100km. aj pri jazde 80-90 km/hod.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 15 let
Určitě hmotnost má velký vliv, ale také odpor vzduchu. Proto také spotřeba nad rychlost 80km/h roste strmě nahoru. Také je to poznat, když je protivítr. Začne-li ještě pršet (valivý odpor) spotřeba nafty stoupne o cca 3litry.:_
Fun
Smile
tronictronicČlen
Přidáno před 15 let
Tak jsem si přečetl všechny Vaše údaje o spotřebě a rady a návody a ptám se k čemu to je?Dojeli jste všichni do cíle? A líbilo se Vám tam? Tak potom nehraje rozdíl jestli mně to stálo o nějakou kačku míň nebo víc.Za nezávislost na cestovkách je tato cena pakatel.
vojskovojskoČlen
Přidáno před 15 let
Tak to s tim Mondeem teda je moc ..... Ja mam uplne to same auto 2.0 v nafte vcetne vahy privesu 1300 kg a letos jsem jel Italii v prumeru kolem 10 litru. A to to nijak nehlidam .....
FranCeskoFranCeskoČlen
Přidáno před 15 let
Octavia tdi 81 kw.karavan 1000kg ,rychlost cca 92 km a na (spotřebu),lehká noha atd 7.6.Normální jízda cca 95 km,spotřebado 8.2l na 100.Zajímavost:při návratu domů z Rožnova dost silný vítr v zádech palub.počítač hlásí 6.3 .Různým stylem jízdy se dá na spotřebě hodně ušetřit.ale kdo to má vydržet s nervama.Proto volím většinou normální jízdu a spotřebu moc neřeším.:D
Franta a MarcelkaSmile
P
AnonymČlen
Přidáno před 15 let
No právě, celý rok něco řeším a v těch pár dnech, kdy nemám nic řešit budu řešit spotřebu? A pak oběhnu všechny hospody v okolí, kde se dá ušeřit? A co cenové rozdíly mezi kempy? A voda je levnější než pivo..... Atd... Dovolená je pro mne od slova dovolit. Pokud na 3 tisících změním spotřebu o litr, jsem o tisíc jinde. No a pak nemusím po dálnici, ale okrsky...... navíc se stanem mi to bude žrát úplně nejmíň :o a je celá debata o ....u.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 15 let
Mám vyzkoušenou ještě Oktávii diesel 66kW Se stejným karavanem (1200Kg) ale prázdným 7,6 litrů/km :_
Fun
Smile
P
AnonymČlen
Přidáno před 15 let
7,6 litrů/km to už bych řešil:o
já neřeším jestli 11 nebo 13, 14 na sto, ale toto už je moc:|

Překlep se stane, sorry, prostě jsem se musel zasmát
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 15 let

Citovat

Petr napsal:
7,6 litrů/km to už bych řešil:o
já neřeším jestli 11 nebo 13, 14 na sto, ale toto už je moc:|

Překlep se stane, sorry, prostě jsem se musel zasmát


Jasně že na 100km, díky za upozornění! ;o
Fun
Smile
FranCeskoFranCeskoČlen
Přidáno před 15 let
Chtěl bych pana Pecu upozornit že za pět roků pendlování s kamionem mezi Holandskem a Španělskem jsem viděl několik karavanů roztřískaných ve svodidlech na dálnici ve Francii.Důvod:vysoká rychlost.140 s karavanem je vyloženě nezodpovědný hazard a zavádějící informace pro nazkušené začínající karavanisty.jen tak mimochodem ,i skamionem na tempomat 90kou se dá za 9hod jízdy po dálnici ujet 720 km.Má tedy cenu ryzkovat život rodiny?Přeji lehčí nohu a mnoho kilometrů bez nehody.TIRák Franta v důchodu.
Franta a MarcelkaSmile
VlciVlciČlen
Přidáno před 15 let
Já si přátelé myslím že je důležitější dojet do cíle v pořádku a nějaký ten litr navíc, to vem čert. A s Frantou v důchodu souhlasím, mám podobné zkušenosti z celé Evropy.
PecaPecaČlen
Přidáno před 15 let
Francesko já s Tebou souhlasím i s Vámi ostatníma, dokonce na mě i občas kamiony blikali, nevěděl jsem proč, pak mi to došlo. Jezdil jsem 140 kvuli tomu, že to auto bylo na dalnici v u chvili nejklidnější, nic nehoupalo prostě to jen jelo dopředu, A ještě jedna věc, když jsem to táhnul za sharanem nebo kamoš za octavkou tak bylo nebezpečných i 100 plulo tak jako tak. S tím Multasem to byla opravdu pohoda potvrdí ten kdo s tím jezdí. A hlavně nad 110 si 6 jen předla.
Nebojte dal jsem to pryč a už to nechci, nic proti, ale auto je auto.
Sice taky nikam nespěchám, ale že bych musel jezdit 100 mezi kamionama tak to teda sorry, ale já bych asi usnul.
Jinak Francesko máš pravdu s tím, že je lepší jet 9 hodin bez přestávky 90 než 9 hodin s přestávkama 140 to už mám taky vyzkoušený, hlavně kamarádi, který nezastavujou, když pádíme po evropě na závody tak se čurá i do flašek v dodávkách.:D
PecaPecaČlen
Přidáno před 15 let
Ještě k tomu rozkmitání, to bylo uplně jinak ne o rychlosti, vraceli jsme se s kámošem z Buku přijeli jsme na vysočinu a kolona aut, ve předu stál kamion uvízlí v kopci a nemohl dál, kamarád oběhl kolonu a ukazoval at jedou, že nic nejede, nikdo nejel tak jsem vyrazil, kamaráda v kopci naložil pak zapnul 4X4 bez uzávěrky a bez redukce. Rozjeli jsme se a pokračovali cca 40 km/hod dál vyjeli nahoru a tam bylo naváto, viděli jsme jak v levo od silnice lítají na padákách - nechávají se tahat na lyžích a ještě jsme se smáli jak je to zvedá a jak to nemůžou uklidit. SMích nás během doslova vteřin přešel, kamarád se podíval do prvého zrcátka jen zařval " přidej, přidej přidej ty vole karavan je v pi.." slepě jsem položil nohu s plynem na podlahu a podíval se do pravého zrcátka tam už karavan kosil větve stromu zadním pravým rohem a sjížděl do příkopu. Foukal tak silný boční vítr a byl to tak uklouzané, že karavan se nebyl schopen udržet v přímým směru. Akcelerací se karavan sice narovnal, ale po ubrání opět začal padat k příkopu, toto se opakovalo asi pětkrát ( akcelerací se to nerovnalo a při ubrání ho to zfouklo ). Problem nastal, že už se nedalo zrychlovat na tachometru byla už 100 a ubrat jsem nemohl to bych tam žuchnul celý do toho ten vul vedle mě pořád řval dělej dělej plyn plyn, já na to jen je v pi.. je to v pi.. tohle už fakt nedám. Kolem 100 to už hazelo i s autem a chytala to stabilizace záchranou pro nás byl les za kopcem tam se to okamžitě sklidnilo. V textu se nedá popsat jaký to byl mumraj a mazec, v jednu chvíli jsme letěli na strom a pak zas na autobus v protisměru, který stal odstavený neosvětlený na druhé straně kopce. Asi 20 km po této akci jsme ani jeden nepromluvili, zastavili jsme na pumpě a zjistili, že karavan byl tak zlomený, že se klikou od podpěrného kolečka zahákl pod rezervu a utrhl její kryt. Po dvou cigárách ( nekuřáci ) jsme pokračovali dál, ruce se mi klepou ještě dnes.
Na Pajeru byly univerzalní gumy ty to zvládali, ale na karavanu letní Matadory stáli uplně za h...o a myslím, že to byla právě jejich vina. Po příjezdu domů jsem karavan přezul na zimáky!!!! A doporučuju to všem zkušeným řidičům, kteří používají karavan v zimě, já jsem nepřezul, protože mi všude každý řekl, že je blbost dávat na vlek zimáky.....
Pepa z PlznePepa z PlzneČlen
Přidáno před 15 let
Názor na sledování spotřeby se různí a já bych nezatracoval ani jeden. Na jedné straně je mezi námi asi většina, která dala za osobní auto s obytným přívěsem či dokonce obytné auto tolik, že se asi nemusí pozastavovat nad tím, že spotřeba leze nad 10 l. Ale jsou mezi námi jednak ti, kteří milují karavaning a dali poslední peníze za to aby si splnili svůj sen po svobodném cestování a musí nyní počítat každou korunu, ale také jsou lidé (a k ním patřím i já), kteří sice nemusí tak počítat, ale mají rádi statistiku a svoji spotřebu si dlouhodobě hlídají. Třeba tím i dělají něco málo pro životní prostředí.
Mám najeto skutečně hodně km, jak s obytnými přívěsy, tak s obytnými auty. Pro ty, kteří si také spotřebu sledují, uvádím spotřeby u svých aut. Upozorňuji, že závodím jen vyjímečně a zejména na dovolené se snažím být v pohodě, neblbnout a kochat se okolím.

Oltcit benzin 1139 ccm + přívěs P126 750 kg max 90 km/ hod 8,8 l/100 km (10.000 km)
Opel Omega 2,5 D Automat + př. P 126 750 kg, 90-100 km/hod 12,5 l/100 km (10.000 km)
Obytná Avia 15, 90-100 km/ hod, 12 l /100 km (80.000 km)
Audi A6 1,9 TDI + přívěs Dethlefs 1200 kg 90-100 km/hod 8,5 l /100 km (25.000 km)
Audi Allroad 2,5 TDI + Dethlefs 1200 kg 90-100 km/hod 11,5 l/100 km (20.000km)
Touareg 5,0 TDI + Eiffeland 1500 kg 90-110 km 14,5 l/100 km (25.000 km)
Audi Q7 + Eiffeland 1500 kg 90-100 km/hod 12,5 l/100 km (10.000)
Obytné auto Burstner Aviano intergral 2,3 TDI 3,5 t 110-120 km/hod 11,5 l/100 km (22.000)

Vždy je uveden průměr. Záleží nejvíce na větru. Po je to třeba o 1-2 l méně, proti zase více.
Jsem člověk, který také odsuzuje jízdu 140 s přívěsem. Když se chce zabít taková posádka, je mi to jedno, ale že ohrožuje i jiné účastníky, to mi jedno není.
Pepa z Plzně
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 1
RUZA017

Celkem členů: 15,972
Nejnovější člen: Roman1973
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,535,501 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.24084 sekund | Průměrně za: 0.24084 (0) sekund | Dotazy: 127 | Použitá paměť: 2.22MB/4MB