Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Obytňák "na divoko"?

Poslední aktualizace před 6 let
H
hymer662Člen
Přidáno před 6 let
Problém vidím trochu jinak. Každý obecný a tím volně vykládající se zákon způsobí v době vymáhaní zástupcem státu (policie) jiné hranice než bychom rádi uplatnili. Buď to končí domluvou, pokutou nebo i zabavením vozidla.
Až následně přichází na řadu možnost se "právně" bránit a to účelně nebo neúčelně. Písemný záznam, fotografie, svědci události a pod. . A kdo o tom rozhodne ? .. komise, soud ... .

Příklad z Rakouska, kde výše uvedené přibližně platí jako u nás. Stáli jsme navečer na vhodném místě, doslova podle odrážek Rudyho. Najednou ťuk, ťuk... a u vchodu 2 rakouští policisté. Kontrola dokumentů a výzva k opuštění místa. (jen podotýkám, že v tomto čase nebylo jasné zda budeme spát nebo opustíme vozidlo a půjdeme se projít).
Dal jsem se do diskuze, snažíc se zvrátit jejich rozhodnutí nebo zjistit proč tak konají. Ve výsledku to bylo proto, že nic neporušujeme, ale dostali hlášení od místního obyvatele, že tam stojí podezřelé vozidlo. Tudíž odjeďte ...
Málo připomínané je to, že stačí, aby se policista rozhodl, že vás vezme na služebnu. Ty možnosti, aby to mohl udělat jsou ještě širší než důvod, že stojíte na nějakém místě. A máte po krásném dni ...:(
D
DDTČlen
Přidáno před 6 let
V Terstu jsme zastavili na nábřeží. Vedle nás příjemný holandský pár. Všichni jsme přemýšleli, že tam přespíme. Oni se zeptali na informacích, zda-li je to možné. Dostali negativní odpověď a odjeli. My jsme se zeptali policisty vybírající parkovací automaty vedle nás, dostali pozitivní odpověď a zůstali. Takže asi tak.

Ve Švédsku se mi líbí, že na jednu noc lze nocovat kdekoli, krom zákazů. Pokud je to na delší dobu, platí pravidlo, zeptat se obyvatel nejbližšího obydleného stavení, zda jim to nebude vadit. Tomu říkám svoboda.
Knaus Van i650MEG, 2017
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Samozřejmě, že do problematiky divokého parkování vstupuje řada dalších faktorů, včetně těch subjektivních. Shodneme se ale, že pokud splním výše uvedené pravidla, šance na úspěšné přenocování stoupá. Je třeba si uvědomit, že divoký kemping je zakázán prakticky v celé Evropě. Přespáním na divoko se pohybujeme na hraně místních zákonů, mnohdy i za ní.
Jezdím více jak deset let, tyto pravidla dodržuju a zatím jsem nikdy pokutu neplatil.
D
DDTČlen
Přidáno před 6 let
Souhlas. Jde vlastne jen o parkovani.
Knaus Van i650MEG, 2017
zemanekpetrzemanekpetrČlen
Přidáno před 6 let
Jasně.Já jako tramp z mládí jsem zvyklý na to, že se policajtům nelíbím.Zbytek źivota (40cet let)jezdím na divoko a jezdit budu.Nedělám hluk jako kdejaké disko z "bufetu",je po mě čisto,nezavazím místním a respektuju je,prostě spím jen ve svém autě.Nepustím elektrocentrálu kde by to mohlo někoho ruši atd atd.Ohleduplnost se mě vždy vyplatila (chorvatsko nenavštěvuju).Zákonů je spousta a jsem rád, že je neznám.Tak to mám já.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Gart, copy, Tivat, PPPmyto, JiPe Highlanders, parag, hymer662, Pilotek, hugo 007, Joza, JurajSK, upman, lordKOKMAN, Rudy, DDT, zemanekpetr
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 3
Mysak230e, Lasice, MOTIF

Celkem členů: 15,972
Nejnovější člen: Roman1973
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,498,911 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17175 sekund | Průměrně za: 0.17175 (0) sekund | Dotazy: 57 | Použitá paměť: 1.69MB/2MB