Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Planar - umístění

Poslední aktualizace před 5 let
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

Duro103 napsal:

Ďakujem.
Mal by som nasávajú vzduch brat zvnútra auto? Aby prišiel už trochu ohriaty?


A taky z důvodu bezpečnosti. Aby jsi nenasával například výpary z vedle stojícího nastartovaného auta.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
F
fifa32Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj, prosím, může někdo zkušený upřesnit, zvažuji kam naftové topení dát, a narazil jsem na následující otázky:

má nějaký (a jaký) vliv na topení, zejména zasírání, aditivum přidávané do nafty (VIF)- mělo by o něco zvyšovat cetanové číslo, takže by možná topení mělo lépe topit, snad se nerozustí :-), ale má to nějaký vliv na zasírání-uvažuji o dvou variantách, buď oddělená nádrž pro topení, nebo z nádrže auta, oboje má některé výhody i nevýhody.

uvádí se, že vdech vytápěného vzduchu by měl být z vytápěného prosotru, jaký je důvod, účinnost topení, nebo nějaký závažnější- jednou variantou je pro mě umístění v kabině, ale mám N1 s přepážkou, takže by nasávalo vytápěný vzduch z nevytápěné kabiny a vyfukovalo do vytápěného nákladového prostoru, druhá varianta je ven pod auto , jak se to potom řeší, vede se vlnovec pro vdech vytápěnéného vzduchu a vlnovec pro výdech ohřátého vzduchu podlahou do auta (samozřejmě třetí varianta je dát topení do vytápěného prostoru, ale vzhledem k malému autu hledám i jiné varianty).

Díky.
allfaallfaČlen
Přidáno před 5 let
Z venku rozhodně ne, natáhl by sis akorát smrad a plyny z výfuku topení.
pe3ikpe3ikČlen
Přidáno před 5 let
Nasávanie z vykurovacieho priestoru je (u Webasta určite) kvôli regulácii teploty vo vykurovanom priestore. Riadi sa podla teploty nasávaného vzduchu . Na minimum to udržuje tuším 9 stupnov.
Karin Já a Rudolf - Mis van Techno 2018
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let

Citovat

fifa32 napsal:

jednou variantou je pro mě umístění v kabině, ale mám N1 s přepážkou, takže by nasávalo vytápěný vzduch z nevytápěné kabiny a vyfukovalo do vytápěného nákladového prostoru, druhá varianta je ven pod auto , jak se to potom řeší, vede se vlnovec pro vdech vytápěnéného vzduchu a vlnovec pro výdech ohřátého vzduchu podlahou do auta (samozřejmě třetí varianta je dát topení do vytápěného prostoru, ale vzhledem k malému autu hledám i jiné varianty).

Díky.


Fifo32,

řešíš dávno vyřešené.
Pokud chceš dát topení do kabiny před přepážku vytápěné časti vozu, tak ho tam dej a do té přepážky udělej dvě díry - jednu na sání a druhou na rozvod výdechů - topné větve.
To je normální instalace, nic k diskusi.
A máš hotovo.

Proč by mělo nasávat nevytápěný vzduch z kabiny mi jasné není .... ale též je to schůdné, stejně tak jako sání vzduchu z venku (to je ztrátové velice).

Když dáš topení ven pod auto, nebo nad auto, platí stejný vzorec - nasávej též z vytápěné části a foukej zpět do vytápěného prostoru.
V tom ti nemůže nic bránit, jen musíš udělat opět dvě díry.
Roury se vedou pořád stejně, jedna prodlužuje sáníí a druhá zajišťuje vedení topné větve .... nehledej v tom vědu, řešíš to už strašně dlouho, skutek utek a za chvíli budeš potřebovat spíše chladit :D

Žádný ze způsobů instalace nemá vliv na zanášení spalovací komory .....
4.114683,118.628756
P
prČlen
Přidáno před 5 let
Řeším taky umístění PLANARU 44 ve vestabě a nejvíc by mi vyhovovalo umístění ve zvýšené podlaze za sedadlem řidiče. Pročítal jsem fórum a narazil na citovanou informaci o nutném prostoru nad topením 60mm. To tam samozřejmě možné není. Pročítal jsem i návod na Planar a tam je pouze předepsán prostor před sáním a na výstupu , nad topením je uvedeno pouze 60mm pro údržbu . To stejné je například uvedeno i v instalačním manuálu pro Webasto Air Top.

Má někdo zkušenosti s tímto umístěním, popřípadě jestli by stačila nějaká ventilační mřížka nad topením ?
Peugeot 5008 2.0 HDI + Tabbert FFB 430
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 5 let
Mám ho cca 15 mm pod deskou zvýšené podlahy. A nevšiml jsem si nějakého negativa. Jinak prostor z boku a před sáním mám dostatečný. Topení nějak extra teplé při provozu není.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
F
fifa32Člen
Přidáno před 5 let
Sipadan:

No, chlazení u mě zase tak brzy nehrozí, patřím k těm divným typům, co je jim často zima i v létě, ideální provozní teplota je pro mě 30+, ale zase tolik neulítávám, abych topil vždycky, když je pod 30 :-) :-).
Ale díky všem za informace v tomto i ostatních vláknech, i já mám poct, že to řeším dlouho, jaro se blíží, na druhou stranu je potřeba řešit i jiné věci než caravan a topení. Tenhle nebo příští víkend topení objednám, umístění v kabině místo baterky nakonec odpadlo, protože po přeměření je jasné, že tam ho nenacpu, ve hře zůstává pod autem nebo klasicky v nákladovém/obývacím prostoru, ale to rozhodnu, až ho budu mít fyzicky v ruce, ani pod autem není tolik místa, kolik jsem si původně myslel.
P
prČlen
Přidáno před 5 let
Franta REZAC:

Díky za info. Viděl jsem tu montáž ve tvé galerii, plánuji to stejně.
Peugeot 5008 2.0 HDI + Tabbert FFB 430
jendahbjendahbČlen
Přidáno před 5 let
zdravim, poradí někdo jestli má crafter 2017 přípravu v nádrži na topení nebo jestli musim dávat jehlu?
díky
AutoelektroHoracekAutoelektroHoracekNováček
Přidáno před 5 let
Do Crafter 2018 jsem letos montovali vodni topeni webasto a museli jsem svesit nadrz, ale byl tam jeden vystup pro topeni z cerpadlo, tak se urizl konec a dala se tam rychlo spojka na palivo a funguje to, nemuseli jsme vyndavat cele palivove cerpadlo. Jinak jsme vam to schopni namontovat v Hradci Kralove. www.Autoelektroho... (y)
misusmisusČlen
Přidáno před 5 let
Taky Crafter 2018 a presne jak pise p.Horacek nadrz se musi povolit a spustit,zakaznik prijel s 3/4 nafty tak to byl boj !!!
jendahbjendahbČlen
Přidáno před 5 let
ja uz to mam hotovy, musel jsem sundat nádrž a vyndat čerpadlo, jakási příprava tam je, ale takovy divny kolínko, jednodussi bylo tam dát jehlu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 15,970
Nejnovější člen: paveljurik
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,454,919 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15758 sekund | Průměrně za: 0.15758 (0) sekund | Dotazy: 96 | Použitá paměť: 1.97MB/4MB