Citovat
Mirek57 napsal:
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek
Citovat
zuzi777a napsal:
Citovat
Mirek57 napsal:
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek
Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou :D - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.
Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_
Citovat
Radovan napsal:
Promiň,ale nemyslím,že jsi chtěl upozornit na smrtelně jedovatý klobásový jed. Všechny Tvé příspěvky hovořily o čemkoli jiném,ten jed jsi myslím zmínil až úplně na závěr.....
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.
Citovat
Mirek57 napsal:
Citovat
Radovan napsal:
Promiň,ale nemyslím,že jsi chtěl upozornit na smrtelně jedovatý klobásový jed. Všechny Tvé příspěvky hovořily o čemkoli jiném,ten jed jsi myslím zmínil až úplně na závěr.....
Neomlouvej se, pokud nemyslíš, je to Tvůj problém, jinak já to myslím tak , jak napsáno:_. Mirek
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.
Citovat
Mirek57 napsal:
Citovat
zuzi777a napsal:
Citovat
Mirek57 napsal:
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek
Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou :D - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.
Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_
Možná byste nemusela u moře v Itálii kupovat slepice, ale jiný polotovar by byl vhodnější. Ve Španělsku nekupovat prase a ve Francii krávu, ta se vaří zvláště dlouho. Možná než psát takovéto slohy, zamyslet se co v každé zemi ochutnat. My kupujeme potraviny, kdy je rychle hotovo. A maso rozhodně každý den nepotřebujeme a ani to každý den není zdravé(kromě ryb, které v papiňáku 3 hodiny nevaříme). Ale každému podle jeho gusta, nikomu to neberu. Jen jsem chtěl upozornit, že smrtelně nebezpečný tzv. klobásový jed je bez chuti a zápachu. A ten se tvoří právě v nedokonale zavařených jídlech. Mirek
Citovat
Petr a Mirka napsal:
nemyslíte si že jste tuhle debatu stočili někam jinam než byl původní příspěvek? Myslím si že to bylo o zavařování, ten kdo nezavařuje tak by tu snad neměl co psát ne? Není to diskuze o tom jak to má kdo nastavené, tak je to celkem škoda že pár lidí diskuzi kazí. Chudák ten co se dotazoval.:(
Citovat
DaLi napsal:
Citovat
Petr a Mirka napsal:
nemyslíte si že jste tuhle debatu stočili někam jinam než byl původní příspěvek? Myslím si že to bylo o zavařování, ten kdo nezavařuje tak by tu snad neměl co psát ne? Není to diskuze o tom jak to má kdo nastavené, tak je to celkem škoda že pár lidí diskuzi kazí. Chudák ten co se dotazoval.:(
To víš, i toho kdo nezavařuje a fandí lokální stravě z čerstvých surovin pobaví, když si může počíst, jak třeba Zuzi777a, ještě v roce 2011 nováček píšící o svém prvním karavanu, dnes sází argumenty o mase z domácích zdrojů (a přidává odkaz na hotovky.cz), o problémech s používáním zlaté karty u polárního kruhu, o jídle u přátel ve Španělsku či Skotsku…
Wow, tolik zkušeností já za svůj první rok ani nestihl nabrat, klobouk dolů!
Citovat
Mirek57 napsal:
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek