Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 7 měsíců
tronictronicČlen
Přidáno před 16 let
Patriku,teď už jde jenom o to,aby před Tebou ten prodejce,když Tě spatří v montérkách s igelitem pod paží,voltmetrem na krku,PB láhví v levé a kanystrem s vodou v pravé ruce, - aby se Tě nelek a NEUTEKL. :D:^
Upravil tronic dne 17.05.2010 08:32, před 16 let
PatrikPatrikNováček
Přidáno před 16 let
!) ani pro mě to nebude lehký, tohle prudičství nemám příliš v povaze. Ale udělat to musím, budu to radši dávkovat. Jen přesně netuším které závady lze ještě skousnout a co už ne, tedy kromě hniloby. S elektrikou/elektronikou si poradím v pohodě, zbytek už bude jiná píseň. :|
Sharan 1.9TDi + KIP 40 EK Grey line. Posádka: Patrik 45 Hana 44 Krystýna 15
PatrikPatrikNováček
Přidáno před 16 let
Tak už je pod střechou. Prodejce neutekl. Nechal mě se v tom hodinu rejpat, ochotně přinesl svojí plynovou bombu, poslal mě pro vodu ke studni, přihasil si to s elektrikou, všechno před prodejem vyzkoušel, předvedl, vysvětlil a na místě uzavřel pojistku. Jízdní řád kontroly proběhl OK. Můj první "nový" starý karavan bude po krátkém úklidu připraven vyrazit !u!@
tronictronicČlen
Přidáno před 16 let
Tak sláva gratuluji a těším se naschledanou.:_
PatrikPatrikNováček
Přidáno před 16 let
:_ Díky, taky už se těším !
PatrikPatrikNováček
Přidáno před 16 let
Tak dneska jsem to kompletně prolezl. Přeci jen to bohužel má mouchy až masařky. Kupodivu veškeré spotřebiče u 19 let starého karavanu fungují. jen pro zájemce o karavan KIP 40, který se relativně často vyskytuje v nabídkách na internetu, varování: můžete -jako já- narazit na karavan, který je osazen tapetami, které nedělají žádné mapy v případě zatečení. Velmi důkladně zkontrolujte stav předního okna, odhrňte taky gumu u předního okna, nesmí tam stát voda, být vlhko či mokro. Taky pečlivě promačkejte a zkontrolujte přední horní rohy karavanu. Konstrukce karavanu je taková, že v horních skříňkách nepoznáte zatečení, jelikož mají další zadní dekly, takové jako "falešné dno". Abyste se nedali na truhlařinu jako já :-( Pro ilustraci přikládám fotky jak to vypadá před tím, než zvědavý majitel začne šťourat zda někam nezateklo a pokud ano, chce vědět kam, aby tomu napříště zamezil. Uz objednávám překližku a nechávám vyrobit latě :-( ... jedná se o levý horní přední roh. Jinak je to samý laminát a hliníkový plech, nemá co s/hnít.
Upravil Patrik dne 22.05.2010 23:49, před 16 let
Patrik Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 16 let
Tož gratuluji a myslím tvé desatero by se tu dalo vypíchnout někam lépe dosažitelné:g
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
T
tomaspbNováček
Přidáno před 16 let
Ahoj všichni.
Stejně jako Patrik jsem to tu poctivě přečetl a musím říct, že to pěkně shrnul. Uvažuji /jak jinak v tomhle topicu :) / o koupi staršího karavanu. Jelikož jsem úplnej negramot v oblasti karavanů, tak mám pro začátek dvě otázky.

1. Našel jsem několik pěkných (alespoň podle fotek), který jsou vyrobeny v Anglii a tudíž mají vchod nalevo. Nezpůsobuje to nějaké potíže v normální vpravo jezdící Evropě? Nevím, ale v kempu by to asi neměl být problém (karavan otočím), ale přece jenom nevím, nevím. Jaké máte zkušenosti s anglickými značkami?

2. U některých značek (např. LMC 450, Hobby 430 Bürstner 4310) je v kabince společně záchod i umyvadlo a podlahu tvoří plastová vanička s odtokovým otvorem, a protože z fotek to není jasné, tak by mě zajímalo, jestli to je i jakýsi sprchový kout? :x

Musím říct, že internet je skvělá věc, ale při takovém množství inzerátů co sem projel už v tom mám docela guláš (jen na www.mobile.de jsem si zaparkoval už asi 25 kusanů :v). Možná to sem nepatří, ale co byste mi mohli doporučit, když chci investovat cca 80-85.000,-Kč, jezdit budem max. ve třech lidech, tahat budu Seatem Cordobou 1.9 SDi a rád bych jezdil do zahraničí i po ČR. Rádi bychom sprchu (v jakékoli formě, ale hlavně teplou vodu !f), WC, spaní klidně rozkládací a přístřešek. Zatím hledám od počítače, ale až budu mít trochu více jasno, tak začnu obrážet i tuzemské bazoše.

Všem Vám předem DĚKUJI za rady a doporučení a jdu zase rajzovat po netu.
Upravil tomaspb dne 14.06.2010 16:57, před 16 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 16 let
ad1: Dveře na druhé straně by mi trošku vadily. V kempu to není vůbec problém, ale na cestě je to už horší, hlavně kvůli dětem. Já bych to asi nechtěl.
ad2: No jasně že je to sprchový kout. Má jednu nevýhodu, po sprchování se musí vytřít, aby se v tom nechodilo.

Boiler doporučuji plynový.

!o
Fun
Smile 😊
T
tomaspbNováček
Přidáno před 16 let
Moc díky zase jsem o něco chytřejší. Předpokládám, že bych karavan koupil po letní sezóně a přemýšlím jak ho nejlépe zabezpečit na zimu. Přístřešek letos nepostavím, tak nevím. Viděl jsem různé plachty, ale když jsem viděl co letošní zimu dělal sníh s krovem u domu, tak nevím co by to udělalo se střechou karavanu? :x Existuje na trhu něco cenově dostupného kromě nejlevnější varianty, a to sníh shazovat ručně? Děkuji
standavanstandavanČlen
Přidáno před 16 let
Sníh shazovat nemusíš, karavan to unese. Spíš doporučuju dát ho na nožičky, kdykoliv nejede. Sedlák nakládal žebřiňák taky až ráno.!h
standa :x
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

standavan napsal:
Sníh shazovat nemusíš, karavan to unese. Spíš doporučuju dát ho na nožičky, kdykoliv nejede. Sedlák nakládal žebřiňák taky až ráno.!h

:he Nevím jak to myslíš s tím žebřiňákem, ale ten sníh se doporučuje shazovat. Letos v zimě
u nás napadlo 40 cm sněhu, plocha střechy karavanu 9,2 m2, to je cca 3.700 litrů sněhu,
vody je v něm váhově 20%, tedy 740 kg, když do toho zaprší, tak ztěžkne jednou tolik.
To by asi na laťky 30x30 ve střeše bylo mnoho. Proto asi většina karavanistů sníh shazuje.!M
R
RudyČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

vondracek napsal:

:he Nevím jak to myslíš s tím žebřiňákem, ale ten sníh se doporučuje shazovat. Letos v zimě
u nás napadlo 40 cm sněhu, plocha střechy karavanu 9,2 m2, to je cca 3.700 litrů sněhu,
vody je v něm váhově 20%, tedy 740 kg, když do toho zaprší, tak ztěžkne jednou tolik.
To by asi na laťky 30x30 ve střeše bylo mnoho. Proto asi většina karavanistů sníh shazuje.!M

Souhlasím.
Chtěl jsem původně zaškrtnout tu zelenou fajfku ale ale odpůrci hodnotítek bych to nemohl udělat :D
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

Rudy napsal:
[quote]vondracek napsal:

Souhlasím.
Chtěl jsem původně zaškrtnout tu zelenou fajfku ale ale odpůrci hodnotítek bych to nemohl udělat :D

Ale to jsi tam kolego klidně mohl máznout, pozitivní hodnotítka snáším celkem slušně,
alergii mám výhradně na razítka "áchací klaky"!:v:@!g!t
R
RudyČlen
Přidáno před 16 let
Tak příště se nebudu bát a (pozitivní) hodnotítko pošlu. :_

Ale vážně, mokrý sníh dokáže prolomit i střechu budov. My z Ostravska bychom mohli vyprávět. Proto můj názor a snad i rada je: Sníh odklízet a navíc na zimu zajistit střechu karavanu (především větších) rozpěrou o podlahu.
Stačí ale, držet se této rady někdy od listopadu. Teď snad ještě sníh nehrozí :x
standavanstandavanČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

Nevím jak to myslíš s tím žebřiňákem, ale ten sníh se doporučuje shazovat. Letos v zimě
To by asi na laťky 30x30 ve střeše bylo mnoho. Proto asi většina karavanistů sníh shazuje.
--------------------------------------------------------------------------------
Zděnda

No, ani žebřiňáku se neměly zbytečně zatěžovat kola. Když bydlíček stojí, tak ať si podvozek (pérování) odpočine ...
A ten sníh? Když se nad tím zamyslím - tak je asi pravda, že kdo vozí něco většího, má nejen víc místa, ale i víc starostí... Já opravdu nikdy sníh neshazoval, a to je mimo sezonu plasťáček pod plachtičkou na vrchovině (Humpolecko), pěkně na nožičkách tak, aby střecha byla dopředu nakloněná.( Tím řeším tu vodu - taky zatím nikde nevlhnu :|)
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

standavan napsal:
[quote] Nevím jak to myslíš s tím žebřiňákem...
--------------------------------------------------------------------------------
Zděnda

No, ani žebřiňáku se neměly zbytečně zatěžovat kola. Když bydlíček stojí, tak ať si podvozek (pérování) odpočine ...

!M:g Tak to jsi mě uklidnil, na zemědělské povozy jsem expert od dob, kdy jsme co pionýr,
to malované dítě chodili na žňové brigády stavět snopy do panáků. Srpy, nebo čím to sekali
myslím už neměli kamenné. Tak to co myslíš se jmenovalo "fasuňek", to vozilo ze statku
i do statku," žebřiňák" byl na dlouhá stébla a vozilo se jenom do statku, tak-že byl většinou
prázdný s nezatíženými koly.
Rád Tě poučím, do hrobu si to nevezmu!!M:^:he
standavanstandavanČlen
Přidáno před 16 let
Máš samozřejmě pravdu, smekám, a jdu do kouta šoupat nohama. :|
Kam (a kdy) jedete v létě ?
vondracekvondracekČlen
Přidáno před 16 let

Citovat

standavan napsal:
Máš samozřejmě pravdu, smekám, a jdu do kouta šoupat nohama. :|
Kam (a kdy) jedete v létě ?

Až tak se snad stydět nemusíš, každý nemusí vědět všechno, léty se k tomu dopracuješ, na léto
máme řadu akcí s úzkým výběrem 50+ a symp., hodláme funkčnost zatím převážně nefunkčního
rozlišení rozvinout tak, aby nám mladší záviděli , budeme vypisovat další akce, srdečně zvát
atd./A to i věkově pod 50/!:he
T
tomaspbNováček
Přidáno před 16 let
Ahoj,
díky za zkušenosti se sněhem, snad letošní zima nebude tak hrozná.!sn!d

Mám na Vás ještě jeden dotaz. Hledal jsem zde na fóru, ale nejsem si stále jistej. :v:o

V techničáku mám povolenou hmotnost bržděného přívěsu 1000 kg, největší technicky přípustnou hmotnost vozidla/povolenou 1569 kg, provozní 1224 kg a soupravy 2569kg.

Znamená to tedy, že můžu táhnout pouze karavan, který má maximální povolenou hmotnost v TP 1000 kg
nebo
můžu táhnout i karavan, který má maximální povolenou hmotnost i přes 1000 kg pokud jeho okamžitá (provozní) hmotnost je do 1000 kg?

Mockrát Vám všem předem děkuji za radu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025