Ahoj, zdravíme všechny, jsme zde nově zaregistrovaní a mám již tradiční dotaz ohledně koupě staršího karavanu. V předešlých letech jsme si karavan půjčili, jsme dva plus dvě děti - 14let slečna a 5 let zbojník,půjčili jsme si Beyerland Vitesse pokročilejšího věku a táhli jsme ho Octavií 1,9TDi, na Krk do Chorvatska do kempu, vše bez problémů, byla to premiéra a zároveň parádní dovolená, vloni jsme si půjčili alkovnu Rimor Katamarano na Fordu Transit, šlo o nové auto a jeli jsme do Itálie. Byla to nádhera, nicméně při srovnání všech pro a proti jsme se rozhodli koupit obytný přívěs, pro čtyři osoby, do 1.300kg max. hmotnosti a cenově v relaci 140-160 000,-. Od našeho loňského návratu jsem se ponořil do hledání toho pravého karavanu jak v Čechách, tak v zahraničí. Po pravdě se mi moc nechce kupovat karavan v Německu u turka v bazaru, nejraději bych ho pořídil u nás v Čechách, donedávna jsem měl horkého favorita -
http://www.euro-k...leffs-eg2/ , ale po prostudování zdejších příspěvků zkušených camperů si už nejsem moc jistý, co se týká solidnosti firmy výše uvedený karavan nabízející. Mám prosbu, kdyby mi někdo mohl poradit, na co v tomto konkrétním případě dát bacha nebo doporučit něco jiného. Jde o to, že jsme se byli na karavan podívat, prolezl jsem ho odspodu nahoru a nenašel jsem žádné výrazné vady nebo známky poškození, vyjma dvou prasklin na předním čele pod manipulačníma úchytama, jedna vlevo a druhá vpravo, jako by něco do karavanu nacouvalo, jde o cca 10cm praskliny, již opravené ale viditelné. Budu vděcný za jakýkoliv názor nebo zkušenost, děkuji za odpověď.