Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 7 měsíců
M
MedvediČlen
Přidáno před 14 let
čo sa týka zatečenia a hniloby, sú viac náchylné autá s bezrámovými oknami. Teda hlavne talianske (Rimor,CI,Riviera,riva...), taká je moja skúsenosť.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
Tos mi udělal radost, právě jsem našel zajímavý ford od CI meridien a připadá mi, že rámy má, každý okno musí mít rám, nebo ne? Teď jsem z toho jelen, ale jediný fordy mají 3-bodový pásy na dalších sedačkách a velikou koupelnu (kruhový oddělený sprcháč), navíc se mi zdá, že jsou vyšší stavbou a mohli by mít dvojitou podlahu.:x
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
V
Vajglon HnusonČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Me2d napsal:

.... připadá mi, že rámy má, každý okno musí mít rám, nebo ne? ...

Nemusí, místo rámu máš kolem dokola gumu, daloby se říct,že je rám z gumy :) a uchycení okna je venku nad samotným otvorem na liště.
Jenže když napíšeme a) tak napišme i b) aneb je to zase kompromis.
Kovový rám je převaděčem zimy,protože ten samý kov je venku i uvnitř a tudíž bývá chladnější a kondenzuje na něm voda uvnitř. Některé jsou tzv. poloviční, to znamená že jsou chyceny zevnitř packami a vnitřní část rámu v obytné části je gumový rám. Do takového rámu mě vesele zatékalo, naopak ka karavanu jsem měl celogumové a i přes jeho tehdejší stáří tam nikdy nezateklo.
JInak M2de ještě z praxe, pokud budeš mít palandy přístupné zvenku ( většinou dveře s oknem přes spodní palandu) tak právě tento rám je kámen úrazu. Vždy byl celý orosený a tak ten kdo spal dole a dotkl se rámu měl mokroooo....
M
MedvediČlen
Přidáno před 14 let
na fotkách,ktoré pridal Grabici je práve bezrámové okno,teda guma tvorí rám. (okná s rámom sú lepšie a väčšinou sú plastové, takže neprenášajú zimu) Ak máš z vonku plech ,ktorý nie je hladký, guma nie vždy dobre dolieha. Toto by mal riešiť tmel, ale nie vždy to tak je. Práve na mojom rimore to vyzeralo ako na tých fotkách. Ten CI na mobile.de vyzerá dobre. Aj tak treba pri prehliadke otvoriť okná a pozrieť medzi gumu a plech, či tam tmel je a či je v dostatočnom množstve. Dvojitú podlahu asi mať nebude, lebo tieto podvozky sú dosť vysoké, je na nich pomocný jaklový rám a až na ňom podlaha. Vďaka zadohrabu ale nebudeš mať problém v zime a ani na mokrej lúke.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
JOJO zadohrab považuju jako výhodu a jsem na něj zvyklý.
http://suchen.mob...ion=bottom

Automatické sloučení 20.03.2012 18:06:
Vzdávám koupi obytné alkovny, všechno je to prohnilý, vracím se k dodávce a vestavbě pomaloučku, polehoučku s výletama do malého malahova, když se něco ušetří.:x
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Upravil Me2d dne 20.03.2012 19:06, před 14 let
jarda77jarda77Člen
Přidáno před 14 let
Tak jsem to odhadnul správě.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 14 let
No vidíš Me2de a zase máč co dělat a nad čím si lámat kebuli. Doufám, že stavbu budeš dokumentovat. Nebo zakoupíš hotovku ?
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 14 let
Hotovku tak max. k obědu kde bych na to vzal? Musím nejdříve dodávku, ale za málo peněz hodně muziky a novou :-D L4H3 jedině jumper, ducato, boxer je nejširší a nejvyšší no je nás prostě 5 a nezmenšujem se.
A
Andre2Člen
Přidáno před 14 let
Poprosím o radu zkušenějších: Na co pozor u karavanů Hobby?
Koukám po velikosti kolem 450, model od 97 nahoru.
Docela se mi tato značka zamlouvá - slušný design, útulný interiér, velké rozšíření (dostupné ND).
Ale možná trochu vyšší hmotnost vůči konkurenci (asi robustnější konstrukce nebo lepší tepelná izolace?)

Jsme 2+2 (2 a 5let), loni jsme měli půjčený Eifeland 500 a taková velikost je pro nás zbytečná. Využití bude spíš delší cestování za mořem, kratší pobyt na jednom místě, takže koukám pokud možno po co nejmenším a nejlehčím provedení, ale samozřejmě nechci abychom tam byli jak sardinky a aby byl karavan stabilní za jízdy.
L
livotČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj, rad bych poprosil o radu zkusenych. Chtel bych si koupit nejaky levny, co nejmensi a nejlehci obytny prives. Vubec ale nevim jake jsou moznosti a kterym smerem se pri hledani a vyberu vydat ?
Chci jej obcas pouzivat podzim-zima-jaro, vylozene na prespavani - max. se v nem nekdy v teple a v suchu najist, prevleci, atd. Rad bych v nem ale mel nejake topeni (horkovzdusne?). Budu jej take obcas tahat Pajerem cestou-necestou, bude treba i nejaky cas bez dozoru...proto nechci nic krasneho a draheho.
Dekuji za pomoc.
G
gojuNováček
Přidáno před 14 let
Ahojte. Máte prosím někdo zkušenosti s prodejcem panem Hrbkem ? Díky za odpovědi.
KatmarKatmarČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, zdravíme všechny, jsme zde nově zaregistrovaní a mám již tradiční dotaz ohledně koupě staršího karavanu. V předešlých letech jsme si karavan půjčili, jsme dva plus dvě děti - 14let slečna a 5 let zbojník,půjčili jsme si Beyerland Vitesse pokročilejšího věku a táhli jsme ho Octavií 1,9TDi, na Krk do Chorvatska do kempu, vše bez problémů, byla to premiéra a zároveň parádní dovolená, vloni jsme si půjčili alkovnu Rimor Katamarano na Fordu Transit, šlo o nové auto a jeli jsme do Itálie. Byla to nádhera, nicméně při srovnání všech pro a proti jsme se rozhodli koupit obytný přívěs, pro čtyři osoby, do 1.300kg max. hmotnosti a cenově v relaci 140-160 000,-. Od našeho loňského návratu jsem se ponořil do hledání toho pravého karavanu jak v Čechách, tak v zahraničí. Po pravdě se mi moc nechce kupovat karavan v Německu u turka v bazaru, nejraději bych ho pořídil u nás v Čechách, donedávna jsem měl horkého favorita - http://www.euro-k...leffs-eg2/ , ale po prostudování zdejších příspěvků zkušených camperů si už nejsem moc jistý, co se týká solidnosti firmy výše uvedený karavan nabízející. Mám prosbu, kdyby mi někdo mohl poradit, na co v tomto konkrétním případě dát bacha nebo doporučit něco jiného. Jde o to, že jsme se byli na karavan podívat, prolezl jsem ho odspodu nahoru a nenašel jsem žádné výrazné vady nebo známky poškození, vyjma dvou prasklin na předním čele pod manipulačníma úchytama, jedna vlevo a druhá vpravo, jako by něco do karavanu nacouvalo, jde o cca 10cm praskliny, již opravené ale viditelné. Budu vděcný za jakýkoliv názor nebo zkušenost, děkuji za odpověď.
Roman ST1Roman ST1Člen
Přidáno před 13 let
Myslím, že pro vás by byl nejlepší karavan s palandami, už kvůli prostoru. Zajímavé v tomto směru jsou Anglické karavany : http://karavany.b...vante-505/
ale né každému se líbí. Pokud to nemáš do Berouna daleko, doporučuji zajet alespoň na "kukačku" aby sis udělal představu. Bohužel většina starších anglických karavanů jsou otipována jen na 80km/h, za to výbavu mají bezkonkurenční.
Nebo prostě hledat a čekat.
VW Golf Alltrack + Hobby 460Ufe
Posádka : Roman, Terezka, Nikolka 4 a Dany 1
KatmarKatmarČlen
Přidáno před 13 let
Děkuji moc za odpověď, na anglický karavan jsem taky pomýšlel, je tam jasná bezkonkurenční výbava, jenom se mi moc nechce do těch paland, jak jsme měli půjčenou alkovnu Rimor tak tam palandy byly, nejsem žádný klaustrofobik ale moc se mi to nelíbilo a taky mám trošku obavu z toho, že u většiny paland je omezená nosnost do 60kg, což ve mě evokuje strach z utržení postele, možná je to nesmysl, samozřejmě s tím nemám žádnou zkušenost a také tím nechci říct že bychom byli nějaké těžké váhy ale váhový limit se mi moc nelíbí. I když na druhou stranu jsem tu objevil toto - http://www.autoba...72603.html , je to zde nabízený karavan a nevypadá špatně, líbí se mi tam rozložitelné sezení na boku jako eventualita namísto spaní na palandách...

Automatické sloučení 16.01.2013 21:31:
...jinak do Berouna určitě zajedu, minimálně nasbírat nějaké další zkušenosti a inspiraci, mám to za rohem, jsme z Prahy.
Upravil Katmar dne 16.01.2013 22:31, před 13 let
priborjpriborjČlen
Přidáno před 13 let
Pro Katmara: pokud chceš kupovat karavan bez vady, tak jestli tam byly praskliny i když opravené, tak do toho nejdi. I když je kus starší, neměl by být nijak poškozený jak z venku tak zevnitř. A pokud se pohybuješ v cenách nad 150000, tady už lepší kusy jistě najdeš. (např. http://www.djauto...llent-30/)
Ale podívej se na víc míst, nekupuješ to na rok. Hlavně aby byl nepoškozený, uvnitř suchý bez vlhkosti, vše funkční. Teď když je zima a jsou zavřené, poznáš i podle pachu uvnitř, jestli tam něco nevlhne.
KatmarKatmarČlen
Přidáno před 13 let
Děkuji za odpověď, budu hledat dál, tebou zmiňované Hobby Excellent vypadá dobře, akorát už to na nás bude asi moc těžké, budeme to občas nuceni tahat i Octavií II, chtěl bych max. hmotnost tak do 1.300kg.
Roman ST1Roman ST1Člen
Přidáno před 13 let
Co tenhle Tabbert : http://auto.bazos...CI-480.php
Nic tam sice nepíše o hmotnosti, ale myslím, že by ses mohl vejít.
VW Golf Alltrack + Hobby 460Ufe
Posádka : Roman, Terezka, Nikolka 4 a Dany 1
KatmarKatmarČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, díky za nápad, zkoukneme to, mám ted v merku tohle - http://www.autoba...2603.html, zajedu se na něj podívat a uvidíme, ještě jednou díky.
nozkanozkaČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Roman ST1 napsal:

Co tenhle Tabbert : http://auto.bazos...CI-480.php
Nic tam sice nepíše o hmotnosti, ale myslím, že by ses mohl vejít.

Hmotnost u něj bude minimálně 1500 kg, nebo 1600. Ale vypadá moooc pěkně
Petr 51!y + Jana 51
Dethleffs Eighty 515 DB + MB E-Klasse 350
mitrakmitrakČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, díky za nápad, zkoukneme to, mám ted v merku tohle - http://www.autoba...2603.html, zajedu se na něj podívat a uvidíme, ještě jednou díky.[/quote]

Ahoj Katmar, poznam aj prives aj predajcu. Mozem vrelo doporucit.
Rasto je solidny clovek a prives je krasny, udrziavany a ako novy.

Milan
[color=#0000ff]Milan[/color]!y a Shock[color=#ff0033]Ivana[/color]
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 41
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025