Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Koupě staršího karavanu

Poslední aktualizace před 7 měsíců
jenuldajenuldaČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj. už se to tu řešilo. Ale vysvětluješ si to správně. Můšeš táhnout přívěs těžší, ale doložit ho smíš pouze na těch 1000 kg. Psal jsem tento dotaz na Min.dopravy a toto mi telefonicky potvrdili. Honza
Honza, Gábina, Honzík a Radek
T
tomaspbNováček
Přidáno před 16 let
Děkuji za ujištění, hodně mi to pomůže při výběru karavanu. :^
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 16 let
Zdravím všechny, najde se tady odborník z okolí Bruntálu, který by byl ochotný mi dopoledne o víkendu 24.7. 2010 kouknout na obytný přívěs o který mám zájem?. Náklady a "ochotné" samozřejmě uhradím. Přívěs stojí kousek od Bruntálu. Přikládám text inzerenta . Fotky pošlu mailem, nejdou mi tady přehrát.
mail: alf3003@seznam.cz dík Bruno

inzerent píše:
Prodám karavan WILK 540 r, 87 ve velmi dobrém stavu,skoro bych chtěl říct až v perfektním ale má nějaké mouchy,jinak je velmi vybavený!!!
delka-6655
sirka-2270
vyska-2579
Největší povolená hmotnost-1200kg

Karavan je z dovozu a je na něm udělaná přestavba.

Český platný TP-technická do 4/2011

Velmi pekný a zachovalý interiér,sprcha,wc,kuchynka se sporakem a troubou,lednice s mrazákem je 3kombinace 12/230v a plyn,centrální vytápení na plyn,spousta uložných prostorů,měnič na 230v.Dvojitá skla,roletky,záclonky,síťky proti hmyzu.Stan je součástí prodeje.Boiler na teplou vodu.Vše je funlkční!

Nedostatky-Roletky vyjíždí z kolejniček,ulomeny zobáček od dvířek baterie
Upravil alf3003 dne 22.07.2010 16:57, před 16 let
alf3003alf3003Člen
Přidáno před 16 let
Jak jsem uvedl v jiném vlákně, jedná se o přestavbu a v originále jde o přívěs Swift Chalenger. Známýho jsem ukecal a pojede se mnou. Tak uvidíme, jestli to klapne. Bruno
L
LiyyyNováček
Přidáno před 16 let
Zatím dobrý večer, ale snad časem natykačku jak bylo výše zmíněno. Čtu si tuhle diskuzi a jsem rozhodnutej. Bydlím v Irsku mám něco v merku a moc jste mi pomohli si to ujasnit. To musí být paráda si takhle volně jezdit.Jak jste na tom dnes, co Váš karavan? Doufám, že spousta krásnejch zážitků SoňoR? Těším se jak malej kluk až taky někde přenocuji. Hodně krásných zážitků všem.
starletstarletČlen
Přidáno před 15 let
Vysvětli mi to po lopatě.
V TP auta mám mám 1000kg. Přívěs má celkovou 1100kg, ale okamžitou má 1000kg a momentálně s ním jedu. Tak ho mohu klidně táhnout? Když mě chytí policajti, tak nesmím navážit více jak 1000kg, i když přívěs může se naložit na 1100kg. Tak tomu mám rozumět? Řeším už tento problém, ale každý mi to vysvětluje jenak. Poslední verzi jsem měl, že když mám v TP auta 1000kg tak v TP karavanu nesmí být taky vyšší naž 1000kg. Díky.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

starlet napsal:
Vysvětli mi to po lopatě.
V TP auta mám mám 1000kg. Přívěs má celkovou 1100kg, ale okamžitou má 1000kg a momentálně s ním jedu. Tak ho mohu klidně táhnout? Když mě chytí policajti, tak nesmím navážit více jak 1000kg, i když přívěs může se naložit na 1100kg. Tak tomu mám rozumět? Řeším už tento problém, ale každý mi to vysvětluje jenak. Poslední verzi jsem měl, že když mám v TP auta 1000kg tak v TP karavanu nesmí být taky vyšší naž 1000kg. Díky.

Hmotnosti: celková nebo provozní?
Problematiku hmotností tažného a přípojného vozidla ve vztahu k řidičským oprávněním B a B+E
se redakce Camping, Cars & Caravans pokusila jednoznačně vyložit v CCC 1-08 (str. 48). Zde je
jeden ze čtenářských ohlasů, příklad karavanisty Petra Bedrníka:
"Vlastním osobní automobil o nejvyšší povolené hmotnosti 2 650 kg a provozní hmotnosti 2 137
kg. Můj karavan má nejvyšší povolenou hmotnost 1 100 kg a provozní hmotnost 748 kg. Bude mi
stačit řidičské oprávnění skupiny B?"
Fundovanou odpověď poskytl JUDr. Jan Kněžínek, který odpovídal na otázky redakce ve zmíněném
čísle CCC.
"Pokud jde o hmotnosti, kalkuluje se v tomto případě současně se dvěma
hmotnostmi, a to:
1. maximální přípustnou hmotností (některé předpisy ji označují jako
nejvyšší povolenou hmotnost, resp. celkovou hmotnost vozidla - dále budu
pro přehlednost tuto hmotnost označovat jako ´celkovou hmotnost´)
2. pohotovostní hmotností.
Vezmeme-li v úvahu pouze řidičské oprávnění skupiny B a přívěsy o celkové
hmotnosti nad 750 kg, pak platí, že součet celkových hmotností nesmí
přesáhnout 3 500 kg. Současně nesmí celková hmotnost přívěsu přesáhnout
pohotovostní hmotnost tažného vozidla.
Nyní k dotazu čtenáře, který uvádí, že má tažné vozidlo o nejvyšší
povolené hmotnosti 2 650 kg a provozní hmotnosti 2 137 kg, přičemž jeho karavan má nejvyšší
povolenou hmotnost 1 100 kg a provozní hmotnost 748 kg.
V tomto případě se při sečtení celkové hmotnosti (tj. nejvyšší povolené, resp. maximální
přípustné hmotnosti) motorového vozidla a přípojného vozidla dostáváme na
hodnotu 3 750 kg, což u karavanu s celkovou hmotností nad 750 kg znamená,
že k řízení takové jízdní soupravy už je potřeba řidičské oprávnění skupiny
B+E.
Oprávnění skupiny B by k tažení uvedeného karavanu stačilo pouze v
případě, že by součet celkových hmotností tažného i přípojného vozidla
nepřesáhnul 3 500 kg. Celková hmotnost motorového vozidla by tedy musela být
nejméně o 150 kg nižší, než uvádí čtenář.
Příklady:
a) motorové vozidlo o celkové hmotnosti 2 600 kg a pohotovostní 2 100 kg +
přípojné vozidlo o celkové hmotnosti 900 kg = řidičské oprávnění skupiny B
b) motorové vozidlo o celkové hmotnosti 2 600 kg a pohotovostní 2 100 kg +
přípojné vozidlo o celkové hmotnosti 1 000 kg = řidičské oprávnění skupiny
B+E (skupina B nestačí, protože celková hmotnost soupravy už je nad 3,5 t)
c) motorové vozidlo o celkové hmotnosti 2 000 kg a pohotovostní 1 500 kg +
přípojné vozidlo o celkové hmotnosti 1 500 kg = řidičské oprávnění skupiny B
d) motorové vozidlo o celkové hmotnosti 2 000 kg a pohotovostní 1 400 kg +
přípojné vozidlo o celkové hmotnosti 1 500 kg = řidičské oprávnění skupiny
B+E (souprava sice nepřesáhla 3,5 t, ale skupina B nestačí, protože celková
hmotnost přívěsu přesahuje pohotovostní hmotnost tažného vozidla)
e) motorové vozidlo o celkové hmotnosti 2 000 kg a pohotovostní 1 400 kg +
přípojné vozidlo o celkové hmotnosti 1 600 kg = řidičské oprávnění skupiny
B+E (skupina B nestačí, protože celková hmotnost přívěsu přesahuje
pohotovostní hmotnost tažného vozidla a současně i celková hmotnost
soupravy přesahuje 3 500 kg)
Příslušná zákonná ustanovení to upravují následovně:
§ 81 odst. 4 zákona o silničním provozu stanoví:
(4) Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje k řízení
a) motorových vozidel, s výjimkou vozidel uvedených v odstavcích 2, 3 a motocyklu o výkonu nad
25 kW nebo s poměrem výkon/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg nebo motocyklu s postranním
vozíkem a s poměrem výkonu/hmotnost přesahujícím 0,16 kW/kg, jejichž maximální přípustná
hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg a s nejvýše 8 místy k sezení, kromě místa řidiče; k tomuto
motorovému vozidlu smí být připojeno přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti
nepřevyšující 750kg,
b) traktorů a pracovních strojů samojízdných, jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3
500 kg,
c) jízdních souprav složených z motorového vozidla podle písmene a) nebo b) a přípojného vozidla,
pokud maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3 500 kg a maximální přípustná
hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost 2) motorového vozidla.
§ 81 odst. 4 zákona o silničním provozu stanoví:
(10) Řidičské oprávnění skupiny B + E opravňuje k řízení jízdních souprav složených z motorového
vozidla uvedeného v odstavci 4 a přípojného vozidla, pokud nejde o jízdní soupravu podle odstavce
4 písm. c)."
bearmountainczbearmountainczČlen
Přidáno před 15 let
Prosím o radu přítomné odborníky při výběru karavanu. Technickou část jako aby nebyl bouraný, aby do něj neteklo chápu, mám tedy v podstatě jen dvě otázky.

1/Jsou ceny níže uvedených kousků odpovídající (roku výroby, typu)?
2/Jak složitý a finančně náročný je proces získání TP ČR, v případě, kdy se prodává kousek s CH TP.

http://www.tipcar...53120.html

http://www.tipcar...42253.html

Díky za případné rady.
T
TomČlen
Přidáno před 15 let
Pozor, tento má dveře na druhé straně, do silnice, asi to nevadí, jenom na to upozorňuji. http://www.tipcar...42253.html
Upravil Tom dne 14.12.2010 15:19, před 15 let
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let
Jěště ke všemu stojí v TRIU .Tam jsem byl 2x něco kupovat a vždy jsem odjel s prázdnou.Jsou to takový šmudlové.Majitel tohoto karavanu ho i nabízel v Brně na výstavišti.
Nelíbí se mi na něm,že nemá nádrž na vodu,kanystr s vodou se dává ven a s karavanem se propojuje rychlo spojkou,dále se do prostoru pro lahev nevejde 10kg nádoba.Jinak výbave tohoto karavanu je super,ale je to anglán.
Pokud se jedná o získání TP nevidím v tom prpoblém.STK +dopravka.Pokud v tom neumíš chodit a nechce se ti otravovat s úředníkama na MNV tak se domluv aby to bylo na čistopise TP.
Bude to asi o 5000kč dražší,ale potom jenom zajedeš na STK-evidenční kontrola a na MNV pro registrační značku.
Osobně bych volil ten z CH
J.
Upravil Jirkac dne 14.12.2010 17:36, před 15 let
KaspicKaspicČlen
Přidáno před 15 let
Ahoj

Ten druhý má zas pro změnu vytrženou zadní lištu na pravé straně:c
Jirka
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let
Vidíš,toho jsem si v tý rychlosti ani nevšimnul.
J.
JirkacJirkacČlen
Přidáno před 15 let
http://mujbydlik.cz/

tady o něm píšou víc.
bearmountainczbearmountainczČlen
Přidáno před 15 let
Díky moc za info. Té lišty jsem si vůbec nevšiml.
B
BendyČlen
Přidáno před 15 let
Ahoj protože všem, přihlásil jsem se nově, protože stejně jako většina začínajících karavanistů toužím po informacích. Ke koupi vleku nás dovedla samozřejmě finanční situace, protože vyrážet na výlety se 4 člennou rodinou je celkem neúnosný koníček. Přečetl jsem předchozí diskuse, ale stejně jsem z těch informací tady i odjinud v pasti. To je: z Holandska jsou levnější, ale mohli v nich bydlet gastarbeitři, francouzské jsou dobré, ale ND objednávat z Francie. A tak to jde pořád dál. Sháníme vlek pro 4 člennou rodinu s kolama, lyžema i bez s kompletním vybavením ( myslím (WC, sprcha, spaní pro 4, teplá, st. voda, nezávislost na venkovním připojení, což je nejspíš trakční baterie), tak do 170000 kč U většiny inzerátů z Německa není patrné, co vše ve výbavě je. Líbí se mi karavany dethleffs, knaus, ale nevím. PORADÍTE KDE, JAK?:o Díky Bendy Monča, Štěpka a Terka
PetrNPetrNČlen
Přidáno před 15 let
Bendy poslal jsem Ti soukromou zprávu! PetrN
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 15 let
to Bendy: Dethleffs i Knaus patří mezi velmi kvalitní značky. Tam si myslím jen dej pozor na hnilobu (zatékání) a poškození po ráně.
mikivanmikivanČlen
Přidáno před 15 let

Citovat

Karel Prokop napsal:
to Bendy: Dethleffs i Knaus patří mezi velmi kvalitní značky. Tam si myslím jen dej pozor na hnilobu (zatékání) a poškození po ráně.

Ahoj když je řeč o starších karavanech chci se zeptat jak vidíte Bürstnery rok 1992 až 1993. Díky M.
KamisaKamisaNováček
Přidáno před 15 let
Zdravím všechny!
Zvažujeme koupi staršího karavanu ...
Nabídka je celkem široká. Prozatím jsem si přišla k Vám pro radu, které značky jsou osvědčené a kterým naopak je lepší se vyhnout?
Díky
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 15 let
To Mikivan: Bürstnery dobrý, opět bacha na hnilobu.
To Kamisa.: značka až tak úplně zásadní není. Kondice karavanu je důležitá. Je třeba udat typ (fotky) a tady se najde dost ochotných lidí kteří poradí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025