Citovat
Mirek57 napsal:
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek
Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou :D - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.
Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_