!Prázdninová soutěž skončila!

Mediální partner

Přihlášení

Jméno

Heslo



Nejste členem?
Klikněte sem

Zapomněli jste heslo?
Klikněte sem.
hvcaravans.cz

Kdo je on-line

· Hosté on-line: 35

· Členové on-line: 5
bad, jesterka, jarous350, HONZAV1, martindo

· Registrovaní členové: 11,988
· Nejnovější člen: Joseffil

Nástěnka

Abyste mohli napsat zprávu, musíte se nejprve přihlásit.

lsalus
18.11.2018 20:03
Dobrý den , nemáte tucha kde se dá sehnat (blatník - lem ) na ABBEY VOGUE GTS 416..Děkuji lukas.salus@seznam
.cz

Pavel a Eva
18.11.2018 18:49
Prodám obytnou vestavbu do dodávky Citroen Jumper, Fiat Ducato nebo Peugeot Boxer, velikost L4 H2. Pouze nábytek bez přístrojů. V případě zájmu pošleme více fotografií. Vestavba může mít 4 lůžka. Záno

trutnovak
14.11.2018 13:15
Ahojky, můžeme se už přihlásit na Velikonoční sraz do Hegyka? a jak se přihlásit? dík za info

Haudke
09.11.2018 16:11
Prodám Fiat Knaus r.v. 2005 výborný stav, alkovna, 4 místa, najeto 130000, krátký vzadu má homologovanou přídavnou bednu, tel: 603482592 e-mail haudke@centrum.cz

PeJa
07.10.2018 18:46
Chtěli bychom tímto poděkovat LÁĎOVI za báječný sraz v Kostelci, všechno bylo super včetně i jídla a snad i pro nás objednat tam nahoře to krásné počasí. Díky Láďo,, zdraví Pepa a Jarka

www.karavanypro.cz

Číst diskuzi

 Vytisknout diskuzi
zavařování masa na cesty
A ještě jeden receptík bych měla. Ten tedy není z nejdietnějších -spíš pro mlsné - Smile

Lze si udělat "konfitovaná" kachní prsa, popřípadě kachní čtvrtky do větších sklenic. Do sádla. Taková konzerva z prsou stačí malá,paštiková. Zkuste a uvidíte, že kachní prsa na topince , k tomu hlt vínka nebo studené pivko a život je víc než krásný!
Prsa osolit, okmínovat drceným kmínem , opepřit, kdo chce přidá 1 hřebíček do sádla, zalít sádlem nad maso a na pomalém ohni ve vodní lázni nechat v již zavřené sklenici pobublávat. Za 24 hodin zopakovat. Vydrží málo. Protože se rychle jí -nevšak kazí. :_
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek
 
Upravit
Mirek57 napsal:

Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek




Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou Grin - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.

Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
zuzi777a napsal:

Mirek57 napsal:

Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek




Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou Grin - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.

Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_


Možná byste nemusela u moře v Itálii kupovat slepice, ale jiný polotovar by byl vhodnější. Ve Španělsku nekupovat prase a ve Francii krávu, ta se vaří zvláště dlouho. Možná než psát takovéto slohy, zamyslet se co v každé zemi ochutnat. My kupujeme potraviny, kdy je rychle hotovo. A maso rozhodně každý den nepotřebujeme a ani to každý den není zdravé(kromě ryb, které v papiňáku 3 hodiny nevaříme). Ale každému podle jeho gusta, nikomu to neberu. Jen jsem chtěl upozornit, že smrtelně nebezpečný tzv. klobásový jed je bez chuti a zápachu. A ten se tvoří právě v nedokonale zavařených jídlech. Mirek
 
Upravit
Promiň,ale nemyslím,že jsi chtěl upozornit na smrtelně jedovatý klobásový jed. Všechny Tvé příspěvky hovořily o čemkoli jiném,ten jed jsi myslím zmínil až úplně na závěr.....
Radovan,Zuzana,Peugeot Partner,Fendt Excellent
 
Upravit
Radovan napsal:

Promiň,ale nemyslím,že jsi chtěl upozornit na smrtelně jedovatý klobásový jed. Všechny Tvé příspěvky hovořily o čemkoli jiném,ten jed jsi myslím zmínil až úplně na závěr.....

Neomlouvej se, pokud nemyslíš, je to Tvůj problém, jinak já to myslím tak , jak napsáno:_. Mirek
 
Upravit
Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.
Jitka a Pepa, vestavba MLB 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
 
Upravit 1
JiPe Highlanders napsal:

Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.


Tohle je napsáno přesně podle mého gusta Smile
Ale na rozdíl od jiných neodsuzuji i tu druhou skupinu, jsem velmi tolerantní člověk a myslím, že každý člověk má jiné potřeby a vždy se s nimi srovná sám podle svého a nikdo nemá právo ho soudit, protože nikde není psáno, která varianta je správná Smile
 
Upravit
JiPe Highlanders napsal:

Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.


tak s tím nelze než na 100% souhlasit :g:g:g

:_
Zdeněk 64 Alena 56, vnuk Péťa 14 občas i Matěj 9
 
http://traperi.sweb.cz/ Upravit
Mirek57 napsal:

Radovan napsal:

Promiň,ale nemyslím,že jsi chtěl upozornit na smrtelně jedovatý klobásový jed. Všechny Tvé příspěvky hovořily o čemkoli jiném,ten jed jsi myslím zmínil až úplně na závěr.....

Neomlouvej se, pokud nemyslíš, je to Tvůj problém, jinak já to myslím tak , jak napsáno:_. Mirek
O.K.,mysli dál,jak píšeš.Jsem rád,že se navzájem nechceme urážet
Radovan,Zuzana,Peugeot Partner,Fendt Excellent
 
Upravit
JiPe Highlanders napsal:

Každý to má fakt hozený trochu jinak. Představa, že na delším výjezdu v zahraničí do sebe ženu to co doma celej rok je pro mne děsivá.
My začínáme větší snídaní, v poledne něco malého ovocného či zeleninového.
Slepici na paprice se šesti v poledne kdy je třeba 40 st. fakt nee :-).
No a večer přichází čas kulinaření, které pro nás rozhodně není ztrátou času ale zábavou. Stejně jako výběr místních surovin. No a tu a tam navštívíme také místní restaurace.


Přesně tak, my to máme hozený úplně jinak. Téměř všechny výjezdy trávíme mimo ČR a mimo snídaně kuchyň v obytce v podstatě nevyužíváme. Důkazem je i plynová lahev 2.8kg která je i po dvou letech z 50% plná. Stravujeme se pokud možno s místními a tudíž i v rozmuných cenových relacích, ale hlavně je to i dobrá příležitost k seznámení. Dost často zapředeme do hovoru už při výběru jídla, neboť mnohdy je téměř nemožné to z názvu rozklíčovat. Stejně tak je pro nás zábavou vyhledávání míst, kde se najíme - bez místních to taky mnohdy nejde. Jelikož se vracíme do obytky až k večeru a zpravidla vyčerpaní a unavení, je pro nás představa večerního kulinaření nemyslitelná, to že bychom vezli zavařeno už z domova je nereálné.

Holt to co je pro jednoho děsivé, může být pro jiného smyslem, hlavně že se vrátíme domů všichni spokojení...
Die Krähen fliegen in Schwärmen, der Adler fliegt allein.
 
Upravit
Mirek57 napsal:

zuzi777a napsal:

Mirek57 napsal:

Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek






Nevím kolik času strávíš obecně vařením na cestách a pro kolik lidí a jak moc hladových. Pro mě je naprosto děsivá představa,že bych majíc s sebou vlastní kuchyň ,trávila denně čas oběda někde po hospodách byť 5 hvězdičkových.
Pokud vyjdu z tvého tvrzení, že nakoupit čerstvé a lepší není problém -tak ještě pořád po nákupu nejím. Jen mám suroviny. V mém případě mohu polemizovat i o kvalitě suroviny neboť jak drůbež tak hovězí i vepřové máme z domácího chovu. Časová kalkulace "obyčejné " silné drůbeží polévky ( zdravé bez konzervantů, glutamatu, aditiv a barev) je následující:
Příprava mě bude stát kupu mého času na mé dovolence. U slepičí polévky celé dopoledne :
Koupit za ranního kuropění na místním trhu pěknou slepici ,pokud možno oškubanou Grin - tipnu si 20min i s cestou
Uvařit slepici doměkka - 2-2,5 hod a to nejlépe v papiňáku, který s sebou tedy ani já coby šílená kuchařka nevozím.
Obrat maso, vrátit do hrnce , přidat těstoviny, zeleninu, dochutit- minimálně dalších 20 minut.
Udělat něco se zbytky ,kostmi, odpadem = čas. MŮJ!!!
Celkem minimálně 3 hodiny profrcaného času a kupa nádobí, kterou doma řeší myčka.

Moje příprava z mého doma s láskou uchystaného polotovaru je 20 minut celkem. Našpiněný jeden hrnec a jedna sklenice( a talíře tedy samozřejmě). Vím, co v tom hrnci mám. Protože doma mi není zatěžko si i ty nudličky uchystat a nasušit. Pro někoho jsem cvok a je to o ničem . Pro mě je to koníček a úspora- času a financí. Nezlobím se , že nechápeš, pokud nemáš stejné potřeby. Ale tvrdit , že to je o "ničem" je přinejmenším diskutabilní.
Pro mě ( a zjevně podle zdejšího vlákna i pro jiné) to není o "ničem". :_


Možná byste nemusela u moře v Itálii kupovat slepice, ale jiný polotovar by byl vhodnější. Ve Španělsku nekupovat prase a ve Francii krávu, ta se vaří zvláště dlouho. Možná než psát takovéto slohy, zamyslet se co v každé zemi ochutnat. My kupujeme potraviny, kdy je rychle hotovo. A maso rozhodně každý den nepotřebujeme a ani to každý den není zdravé(kromě ryb, které v papiňáku 3 hodiny nevaříme). Ale každému podle jeho gusta, nikomu to neberu. Jen jsem chtěl upozornit, že smrtelně nebezpečný tzv. klobásový jed je bez chuti a zápachu. A ten se tvoří právě v nedokonale zavařených jídlech. Mirek


Dobrá - vykáme si.
Milý příteli na cestách. Špatně čtete. Nekupuji dobytek po cestách, jen ho občas na silnici potkávám. Neznáte mě. Nevíte, proč dělám to, co dělám a chcete mi doporučovat nad čím se mám zamyslet? To jako z jaké pozice? Staršího a zkušenějšího? Movitějšího? Mocnějšího?
Svůj sloh si s dovolením i bez hodlám ponechat.
Proč si zavařuji? Třeba je to tím , že mám taky přes celé břicho šev jak přes krejčovskou pannu. Nebo to dělám kvůli svému muži, kterého už oblízla Zubatá a chci si ho ještě nějakou dobu nechat. !k
Nevíte ani kam jezdím , jestli si jen zavařuji jako magor a pak dlabu zelené řízky z piksly nebo jen doplňuji to, co mi prostě k našemu životu patří a baví mě to. Nevíte jestli a proč kupuji na svých cestách jídlo, nebo mi ho někdo koupí. Nebo místní jídlo ochutnám u přátel , u kterých se cestou zastavím. Ti mě jako milu a dlouho očekávanou návštěvu vezmou k nim domů a místní jídlo mi připraví líp než v nejluxusnější restauraci. Byl jste někdy na domácí paelle ? Nebo pro Vás uspořádali místní přátelé piknik u jezera? Nebo oběd v soukromém "vězení " v Edinburghu? Tak proč mi píšete to , že si mám či nemám koupit ve Francii krávu. Já ji nepotřebuji celou. Pokud Vy ano - připřáhněte si ji.
Pokud se bojíte klobásového jedu , tak byste měl být velmi opatrný . Já se ho nebojím, protože vím, jak se mu vyhnout.
Nemám potřebu reagovat na další zjevné rýpance- mimochodem -blbé.
Ano dáváte najevo, že Vy preferujete polotovary z místních zdrojů a ochutnáváte na tabulích vypsané speciality. S chutí do toho. Já Vám to přeji. Pro mě by bylo také spousta věcí " o ničem", ale lidé mají svůj život a svoji volbu tak jim ji zcela klidně ponechám bez dehonestujících komentářů.
Pokud se Vás zavařování netýká, proč se k němu vyjadřujete? Mě narozdíl od Vás zkušenosti druhých na tohle téma zajímají. :_
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit 1
nemyslíte si že jste tuhle debatu stočili někam jinam než byl původní příspěvek? Myslím si že to bylo o zavařování, ten kdo nezavařuje tak by tu snad neměl co psát ne? Není to diskuze o tom jak to má kdo nastavené, tak je to celkem škoda že pár lidí diskuzi kazí. Chudák ten co se dotazoval.Sad
!eRaději s moudrým něco ztratit, než s blbcem něco nalézt.!e

Petr a Mirka, Dominik a Bára
 
Upravit
Petr a Mirka napsal:

nemyslíte si že jste tuhle debatu stočili někam jinam než byl původní příspěvek? Myslím si že to bylo o zavařování, ten kdo nezavařuje tak by tu snad neměl co psát ne? Není to diskuze o tom jak to má kdo nastavené, tak je to celkem škoda že pár lidí diskuzi kazí. Chudák ten co se dotazoval.Sad


To víš, i toho kdo nezavařuje a fandí lokální stravě z čerstvých surovin pobaví, když si může počíst, jak třeba Zuzi777a, ještě v roce 2011 nováček píšící o svém prvním karavanu, dnes sází argumenty o mase z domácích zdrojů (a přidává odkaz na hotovky.cz), o problémech s používáním zlaté karty u polárního kruhu, o jídle u přátel ve Španělsku či Skotsku…
Wow, tolik zkušeností já za svůj první rok ani nestihl nabrat, klobouk dolů!
 
Upravit
Nemyslete si, že Vám závidím Vaše mňamky z domova prosím. Ale pamatujte na starou moudrost : S čím člověk zachází, tím také schází. Grin Mirek
 
Upravit
pořád je to mino témaSmile
!eRaději s moudrým něco ztratit, než s blbcem něco nalézt.!e

Petr a Mirka, Dominik a Bára
 
Upravit 1
DaLi napsal:

Petr a Mirka napsal:

nemyslíte si že jste tuhle debatu stočili někam jinam než byl původní příspěvek? Myslím si že to bylo o zavařování, ten kdo nezavařuje tak by tu snad neměl co psát ne? Není to diskuze o tom jak to má kdo nastavené, tak je to celkem škoda že pár lidí diskuzi kazí. Chudák ten co se dotazoval.Sad


To víš, i toho kdo nezavařuje a fandí lokální stravě z čerstvých surovin pobaví, když si může počíst, jak třeba Zuzi777a, ještě v roce 2011 nováček píšící o svém prvním karavanu, dnes sází argumenty o mase z domácích zdrojů (a přidává odkaz na hotovky.cz), o problémech s používáním zlaté karty u polárního kruhu, o jídle u přátel ve Španělsku či Skotsku…
Wow, tolik zkušeností já za svůj první rok ani nestihl nabrat, klobouk dolů!


Milý zlatý Da Li, karavan máme chvilku, řidičák už dost dlouho. Koneckonců to mám i v podpisu. Odkaz na "hotovky" jsem nedávala já - ani netuším, kdo to dával. Takže prosím ,nepodsouvej mi výroky jiných.
Až se vydáš do Norska (pokud tam nebudeš s cestovkou)tak si dobře prohlídni to, kde , co a za kolik lze koupit. Pak si na tu svoji kartu můžeš zkusit něco ulovit.
Své zahraniční kamarády nejmenuji . Chceš je vypsat i s adresami nebo oč jde? Já NIKOMU neberu jeho zkušenosti a znalosti. Naopak, ukloním se před tím, kdo skutečně něco ovládá. Ale z duše nesnáším jakékoliv nadřazování něčeho něčemu.
Pro mě bylo tohle téma zajímavé po příspěvky těch, kdo něco umí zavařit a nebojí se botulotoxinu. Pak už ne.
Pokud někdo umí zavařit motor má to na sekci technika. Tady to bylo zpočátku o zavařování jídel.
Pokud máš potřebu zkoumat to, co jsem napsala, posluž si.


Teď je to teprve " o ničem" ! Frown
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
 
Upravit
Mirek57 napsal:

Chápu lidi s dietou, chápu vytvoření železné zásoby, chápu pivo. Jinak je to podle mne o "ničem". Všude v Evropě,nejenom na tržištích koupíte často levnější a vždy kvalitnější potraviny než v Čechách. To je skutečnost, Evropu kromě severu mám projetou- možná to ještě neplatí(cena) v HR. Tak zavařujte a někdy si i zavařte na problém..... Mirek


Myslím Mirku, že jsi vůbec nepochopil podstatu tohoto vlákna. Základní dotaz byl na postupy a recepty zavařování, ne na to jestli chci nebo nechci zavařovat. A já, ačkoliv na cesty nezavařujeme, jsem si to s chutí přečetl a po chvíli jsem dostal hlad Pfft. A jak jsem řekl, i když nezavařujeme, některé suroviny vozíme sebou a něco kupujeme na místě. Ale karavaning je právě o té svobodné volbě rozhodování. Nejenom kam pojedu, ale jakým způsobem a co si sebou vezmu a jak chci trávit čas, třeba vařením nebo nakupováním nebo taky ne. A to všechno tak abych měl z cesty ten nejlepší pocit. Já si dám v Itálii těstoviny, ale chápu druhého, že to někdo nemusí a že si dá si z domova kachýnku. A nebudu mu to hanět. A vůbec to není o ničem, jak říkáš. Je to, znovu opakuji o pocitu a kráse z cestování, že můžeme jezdit podle svého gusta.
A právě ta rozmanitost způsobů a zájmů je krásná.
A pro ty co zavařují, nenechte se odradit rejpaly a pište dál, je to právě o něčem!
Upravil/a priborj dne 30.05.2013 23:39
 
http://www.fotopriborsky.cz Upravit 1
Ahoj nedalo mi sem nenapsat.Mrzí mě,že se chce někdo na něco zeptat,poradit získat zkušenosti a spousta rejpalů se do něj pustí a vnucují mu svůj názor proč ?Něco jiného je když jedu na výlet a mám tři děti + dva dospělí a každý den jdu do restaurace snídat,obědvat i večeřet tak si spočitej kolik tě bude stát 10ti denní dovolená.Někoho baví vařit či grilovat proč mu hanit jeho koníček či styl života atd.Každý si to bude dělat po svém jak to nejlépe cítí tak mu to nehaňte, ale poradte sdělte své zkušenosti.Přeji hodně zdaru při konzumaci jídel všeho druhu .Dobrou chuť !!!!j!j!j
 
http://www.proficarmax.cz Upravit
Ahoj. K mým "návodům a doporučením" předkládám obrazovou dokumentaci. Kdo tento způsob vrcholně odsuzuje, tak ať to vůbec nečte, nejlépe, kdyby to "přešel s úsměvem", neboť s úsměvem jde všechno líp. Na jednom obrázku je přepravka po návratu ze srazu CC Olomouc v Lednici 15. - 20. 5., na druhém je špajzka, která je pak umístěna v autě, nachystána na okružní pobyt Bojkovice - Luhačovice, celkem osm nocí. V jednom sloupečku jsou nad sebou vždy dvě stejná jídla. Jídla jsou uložena doma ve špajzce při teplotě 12 - 25°C, v autě i při 35°C, nikdy se nic nepokazilo. Sklenice kolikrát otevírám se značným úsilím.
Na dalších jsou detaily zavařených jídel. Popisky na tzv. zakrývací pásce (pro natěrače a lakýrníky), lepí se a popisuje po sterilizaci a snadno se odlepí po spotřebování. Sklenice se šroubovacími víčky od Moravjanky, Kunovjanky 330 ml. Lze hodně opakované použití, mám i nová náhr. víčka, zatím nebylo potřeba. jednou dvě sklenice "nechytly", nakonec jsem přišel na to, že jsem pořádně neočistil dosedací plochu hrdla sklenice před uzavíráním. Šálek je jen jako příměr velikosti. V jedné sklenici je jedna porce, takže k obědu můžeme mít každý něco jiného, ale nemíváme. Čáo, Pepa, r. a v.
PS: Komu se to líbí, tomu rád poradím. Naše třicátá sezona karavaningu.
Doskocil přiloženo následujícíobrázky:
004-001.jpg 003-001.jpg 002-001.jpg 001-001.jpg

Upravil/a Doskocil dne 31.05.2013 11:12
 
Upravit 1
Přejít na fórum:
Vygenerované za: 0.76 sekund
179,335,099 návštěv