rubiciČlen Přidáno
před 11 letp.s. ještě doplnění po obdržení SZ od jednoho z diskutujících: ........ Kdochce chodit ("nenutná" podmínka) a má na to (nutná podmínka), chodit denně do restaurace, ať si to užije a přeju mu skvělé kulinářské zážitky. ........Po několika zkušenostech nás jídlo a pití pro čtyři vyšlo vždy na 50-60EUR a na to my prostě nemáme....................... Rozhodně jsem neměla v úmyslu urážet ty, co na to mají. Tím asi končím, na další obhajoby nemám sílu.
Hezké léto všem.
Rubíci (K+M+V+M) + Rolík (LMC)
Upravil rubici dne 02.06.2013 22:16,
před 11 letA nejde jen o to, jestli na to máš nebo nemáš. Kdo si pořídí karavan, je často "postižen" potřebou získat co nejvíc za co nejmíň. To znám z vlastní zkušenosti. Takže mi nebylo líto dát 60 Eur za vstupné do jeskyní ve Slovinské Postojné, ale v restauraci jsem tam nebyl. A nemrzí mě to. Jen jsem si párkrát koupil čerstvé ryby a griloval. Jinak jsem vařil, pekl, griloval z normálních surovin nakoupených taky tam. A vlastně- měli jsme i 2 sklenice zavařeného pečeného kuřete. I dvě paštiky jsem s sebou měli.............a vůbec se za to nestydím :)
A díky tomu nám zase zůstaly peníze na to, aby děti mohly do zábavního "hopsacího" parku. Vzpomínají na to dodnes.
petr a jarkaČlen Přidáno
před 11 letKatko nic si z toho nedělej, já ráda také vařím a je to na mě znát:D Bydlíkem jezdíme víc jak 5 roků /30-40 výjezdů/ i v zimě a tak na cesty si navařím vždy několik jídel a pokud je to na delší cesty zavařuji: maso-vepřové, kuřecí, krůtí. Dělám různé závitky-ptáčky, nebo jen tak přírodní a pak jen ohřeji a udělám přílohu. Za chvíli je hotovo. Nezahuštuji moukou a většinou zavařuji vše tak týden před odjezdem. Nic se nekazí a je to velice chutné a vím z jakého masa to je. Konzervám z obchodu neholdujeme ani nevíme vlastně co jíme? Takto jsme jezdili i do privátu v Chorvatsku a vždy nám to vyhovovalo a určitě budeme takto pokračovat i dále. Ve vyjímečných případech si zajdeme i do restaurace, občas jsme i zklamáni. A když občas sleduji pořad "ANO ŠÉFE" a jak to v některých restauracích vypadá, přejde mě chut . Ted už jen aby se uklidnily vody v Čechách a at nám svítí na cesty jen!e Vám také hezké léto. Jaké si to uděláme , takové to budeme mít. :_Jarka
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
Také přidám jeden rychlý recept:
lada721 Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
A někde u moře nezapomeňte ochutnat české mořské plody:
lada721 Připojili následující obrazek:
Lubos a DasaČlen Přidáno
před 11 letHele, to není fér. Nacancal jsem si do klávesnice.
zuzi777aČlen Přidáno
před 11 let
Parádní knedlíček. Doufám, že domácí.... :)
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
DoskocilČlen Přidáno
před 11 letAhoj, když už je toto vlákno zase tady zpátky na očích, tak ještě dodám: Čistotu dosedací plochy hrdla sklenice zjišťuju tak, že vlhkým ukazováčkem (při vaření si neustále oplachujeme ruce, není problém) přejedu několikrát dokola po dosedací ploše hrdla sklenice a musí to "vrzat". Pak je to dokonale čisté, šroubovací víčko Twist (už jsem si vzpomněl, jak se jmenuje) perfektně dosedne, 2,5 hodiny sterilizace a je to jak od HAMÉ, akorát domácí (a pro nás dietní).
To vrzání je na stejném principu, jako exhibice alternativního muzikanta, který hraje na soustavu sklenic na víno, vyladěných na tóny tóniny (stupnice) výškou hladiny vody v jednotl. sklenicích. Zavařovací sklenice, naplněná do 9/10 (nebo 17/20) gulášem samozřejmě hrát nebude, jen vrzat. To už je ale naprosto všechno, kdo chce zavařovat vlastní hotovky, tak si může (ale nemusí, nevnucuji se) projít postupně všechny moje příspěvky na toto thema. Už se k tomu nebudu vracet.
Čáo, Pepa, r. a v.
Já možná budu vypadat jako úplný debil, ale musím se zeptat. Když budu něco 2,5 hodiny sterilizovat, neboli vařit, tak to přece musí být úplně rozblemclý. Jak je možný, že není?
zuzi777aČlen Přidáno
před 11 letCitovat
tibi napsal:
Já možná budu vypadat jako úplný debil, ale musím se zeptat. Když budu něco 2,5 hodiny sterilizovat, neboli vařit, tak to přece musí být úplně rozblemclý. Jak je možný, že není?
Zavařování hotovek se dělá na nižší teplotě než bys klasicky vařil( ne klokotem). Prakticky by pro sterilaci stačila teplota od 55 do 80 st. A to už konzistenci vlastního výrobku nemění. Ale obvykle se do sklenice dává maso "nedodělané" a pomalým varem při 80-90 st se dodělá na "tak akorát". Za 2,5hod při 80-90 se ti to nerozblemcne.Ani za 2 x 2,5 hodin při opakované sterilaci.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Tak v tom případě budu doufat, že se toto vlákno opět vrátí k původnímu tématu a budou se tu dále objevovat recepty a hlavně postupy takové, abych to pochopil i já :)
Mirek57Člen Přidáno
před 11 letAhoj, můj názor na zavařování znáte a nechci být ani off - topic, ale když vidím, jaké má zavařování zázemí a kolik příznivců, tak bych byl pro, aby někdo z Vás vyhlásil výjezd. U nás na vesnici v hospodě, "teda jmenuje se to Klub u Mezka" pořádají vždy jednou do roka "houbiádu" - kulinářské hodnocení vzorků zavařených hub, "zeliádu"- to je zase nakládané zelí ..... a snad ještě něco, všechno si pamatovat nemůžu. Co kdybyste vyhlásili výjezd např. "Paštikiáda", kdebyste představili svoje výtvory popř. vyměnili recepty, a vyhlásili např. burzu tajných rodinných receptů . Já bych klidně (po zakoupení živočišného uhlí a endiformů či dalších bobulí) hrdinně zasedl do poroty (teda samozřejmě pokud byste mě pozvali a Zuzzi777 mě nechtěla otrávit:D). A mohlo by se zúčastnit třeba Hamé Babice co sponzor a případný tajný favorit soutěže. Měl by se někdo ujmout organizace, třeba byste mohli pozvat Babicu, nebo Pohlreicha, zajistit publicitu. Vy do mě kamenem a já Vám dávám takové nápady.... Tak se těším, Mirek
zuzi777aČlen Přidáno
před 11 letTo je výzva! :D
Ještě jsem žádný hromadný výjezd nepořádala. Ale už jen proto abych Vás přesvědčila, že otrava není mým stylem vraždy, by to stálo za to....
Porozhlédnu se po možnostech.
Zatím jdu pohledat recepty na hovězí na šípkách a medovou šunku. Tyhle recepty vždycky spolu s domácím chlebem zabraly. Nikoliv na počet úmrtí, ale na dobrou náladu. :_
Upraveno:
Patří k příspěvku od Mirek 57
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Mirek57Člen Přidáno
před 11 letA pamatujete na KDčka? , nebo ty vepřovky zatotáče? Ještě asi před 10ti lety jsem koupil vepřovku ligt, nebylo tam tolik sádla, ale o to víc toho hnědého sosíku. Výborná věc. Vloni jsem koupil 2 vepřovky, česká se ještě sníst dala(ale nic moc), ale ta čínská, to by nežral ani pes. Tak se ukazujte zavařovací fandové.... Mirek