Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

bydlení na 4 kolech

Poslední aktualizace před 3 roky
T
Taurus1005Nováček
Přidáno před 3 roky
Zdravím Vás,

myslím, že se téma celkem chytlo. Chci si takový prostor postavit pro rodinu, můžete mě nasměrovat, s kým mohu řešit výrobu, případně kolik taková Aranka stojí?
E
EsperoČlen
Přidáno před 3 roky
Také jsem uvažoval, že bych někde pořídil mobilheim, prodal velký dům a v zimním období jezdil někam do tepla bydlíkem, vůbec tady nebyl, čímž bych ušetřil za topení a také na oblečení. Nakonec jsem to neuskutečnil. Dopadlo trochu jinak než jsem si to maloval, protože mám v péči syna a v první řadě musím zajistit jeho fyzické a školní fungování. Hlášky typu přestěhuji se do karavanu a budu tam žít, byt pronajmu a budu mít z nájemného na jezdění jsou tak trošku mimo realitu. Stačí když přijde vážnější nemoc s častou potřebou lékařského ošetření a pak to to budeš řešit jak? Parkovat před nemocnicí nebo přímo v ní, když Ti je blbě a máš třeba rakovinu nebo Ti vypověděla poslušnost střeva nebo srdce? Také není tak úplně pravda, že pořídit barák třeba v Nižboru a jezdit do Prahy je nějaký zásadní problém. Dělám to tak už 20 let, (kousek od toho Nižboru) a netrvá mi to o mnoho déle než třeba někde z okraje Prahy, kde jsem měl byt před tím. Ten rozdíl je asi tak 5-7 minut a kdybych jezdil vlakem až do centra, protože pracuji 4 min. pěšky od Hlavního nádraží, asi by se i rozdíl setřel. A pravda je, že podobný barák pořídit v Praze by sice asi šlo, ale zhruba 3x investičně dráže. Takže ty miliony peněz za PHM na cesty do práce do Prahy , co bys dal navíc za obdobný barák v Praze oproti tomu nižborskému, nikdy za benzin nebo lépe naftu nedáš. Takže v první řadě to je o Tvém osobním bohatství na počátku toho všeho rozhodování a pak o účelové alokaci běžných zdrojů.
Srovnávat provozní výdaje na bydlení v baráku a v obytňáku také nejde, jak jsem to tady o kousek výše četl, protože musíš započítávat i amortizaci domu, nebo toho obytňáku, a u domu je logicky nižší než u auta, ve kterém zub času hlodá podstatně dříve. A charakter investic do zhodnocování obou forem majetku je také zcela odlišný. U baráku obvykle až na relativní drobnosti nemusíš věci řešit hned, můžeš se rozmyslet, rozhodnou, dlouho dopředu najít nejvýhodnější způsob i čas řešení, u auta je prostor pro rozhodování podstatě menší a volby způsobu i času řešeni nejsou už skoro vůbec žádné.

Mám relativně velký dům, celková plocha je asi 270 m2 bez těch 3 garážových stání, ty mají dalších asi 70 m2, (nepočítám půdu, nepotřebuji jí využívat, to by bylo dalších asi 100 m2). Obýváme to celé, kluk má ve svých 14 letech byt 3+1, i když tam s ním hodně jsem, aby příliš "nezpychl". Celkové náklady na měsíc mám ale jen asi 4,3 tisíce Kč aktuálně. Bylo nás v tom dříve 5, nyní jen 2. Lze to považovat i za plýtvání prostorem. Ty výdaje by při 5 lidech byly větší, více spotřeby vody, a dalších vstupů. Takže tyto náklady by rozhodně byly porovnatelné při úvahách o přechodu do mobilheimu nebo karavanu třeba a myslím, že tam by byly vyšší. Měl bych možnost jeden z bytů pronajmout, ale nestojím o to zatím, nebylo by to příjemné. Je to také o tom, že nájem na vesnici hledají spíš nízkopříjmové skupiny lidí, a tam je potom vždy určité riziko neplacení. Otázka je, jak to budu zvládat v důchodu, pak je to určitá možnost příjmové rezervy, která by umožnila dlouhodobě cestovat, až se kluk postaví na vlastní nohy. A přál bych si to. Ale budu v té době ještě vůbec schopný soustavného třeba půlročního cestování? Teď už dlouhodobě dopředu plánovat nemůžu.
T
Taurus1005Nováček
Přidáno před 3 roky
Díky za sdílení, souhlasím s tebou. Já to budu řešit jako chatu, se kterou se občas mohu pohnout.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 11
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,424,348 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.17359 sekund | Průměrně za: 0.17359 (0) sekund | Dotazy: 49 | Použitá paměť: 1.64MB/2MB