Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

ADAC nebo ÚAMK?

Poslední aktualizace před 4 roky
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

EXPEDICE APALUCHA napsal:

Jelikož jezdíme až za hranice evropy, tak jsem kolem ADACu brousil a zjišťoval několik let. UAMK mám každoročně a teprve letos jse mě podařilo členství v ADAC clubu. Neplatí to ale na kohokoli, který řídí mé auto, platí to na osobu (na mě) a na všechny auto do 3,5 t které řídím, nebo člen klubu řídí. Členství není na auto, ale na osobu. Pokrytí mají opravdu velké. Zkušenosti nemám zatím žádné. Cena 86EUR
V Německu se mnou mluvit nechtěli, přes českou pobočku v Praze se mě to vyřídit nepodařilo, nakonec jsem to sehnal přes:
http://www.adac-clenstvi.cz/


Tak jsme dal na tvoji radu a vyplatilo se. Karta je doma a ani to nebolelo :) Díky :^
H
hymer662Člen
Přidáno před 10 let
ADAC zřízení proběhlo bez problému, rychle. Vše přišlo na adresu domů. Pořídili jsme si kartu i pro kempy, vyzkoušeli jsme to letos v Chorvatsku a sleva podle avizované výšky. Díky ADAC nepožadovali doklady na recepci.
R
RudyČlen
Přidáno před 10 let
Update mnou výše uvedeného:
Již cca půl roku mám ADAC kartu. Vyřizoval jsem jí u pana Mayera http://www.adac-c... . Velmi vstřícný přístup, mohu doporučit. Kartu jsem zatím bohudík nepotřeboval využít. Přesto se na cestách cítím bezpečněji s vědomím, že mohu v případě potřeby ADAC kontaktovat a dostane se mi pomoci. U ÚAMK si tím především v zahraničí zcela jist nejsem.
DiscoverfunDiscoverfunČlen
Přidáno před 10 let
Nazdar,
jsem jiz 35 let clenem ADAC,ktere nabizi na zakladni kartu nasledujici sluzby :

Odtah v cizine do dilny

Odtah neopravitelneho vozu s ciziny domu

zarizeni nahradniho vozidla s mista dovolene domu (osobni Auto)

kdyz je v cizine pravni Problem,zaplaceni hotelu pro celou rodinu do vyrizeni

v pripade tezkeho zraneni,kdyz je pacient upoutan na luzko, bezplatny Transport s tryskacem s mista dovolene domu do nemocnice,

do urcitych kratsich vzdalenosti s helikopterou

Kdyz se da na miste os.auto nebo ob. vuz opravit,ale nejsou k disposici nahradni dily,zaridi ADAC do 3 dnu doruceni nahradnich dilu letadlem a
taxikem az na misto urceni (za nemeckou cenu bez dani a prirazek)

To se potom plati slozenkou po prijezdu domu

kdyz clen ADAC v cizine ma problem,necha se odtahnout odtahovkou v tom state,zaplati odtah sam na miste,tak ADAC mu ucet Doma zaplati zpet

Na ADAC kartu je v cele EU sleva pri tankovani (na pr BP/schell tak 2centy/L)

Kdyz clen ADAC si da cil na dovolenou kamkoliv autem nebo obytnym vozem ADAC mu vypracuje plan cesty az na misto s mapami a kompl.
informacemi (daln.znamka,mitne,zvirata,deti - event doklady,cest.pasy,ockovani atd.),pro obytne vozy-podjezdy,trajekty,vysky a pod-zdarma


Vyska ob. vozu je omezena na 3,5m kvuli odtahovce,ale kdyz by byl ob.vuz event vyssi ADAC pomuze stejne ale pripadne objizdky
kvuli te vysi si musi clen ADAC zaplatit sam.

jednou pred 10lety byl pripad hromadne nehody v turecku - Autobus turku,kteri delali dovolenou s nemecka v turecku,tak ADAC najmulo
okamzite Jumbo 747 a transportovali vsechny zranene zpatky do nemecka


ja jsem mel pred 30 lety sam Problem ve spanelsku,kde me odesel vw-motor,tak jsem kontaktoval ADAC v mnichove a protoze doma v garazi jsem
mel 2. Motor,a sousedi meli klice kvuli zalivani kytek,tak si od ADAC prijeli pro ten Motor a za 3dni me ho dopravili letadlem do Almerie,kde
jsem zustal viset !

To jsou zkusenosti s ADAC za 35 let clenstvi !

s pozdravem,Honza/Discoverfun/Erlangen
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 10 let
UAMK katastrofa. Jednou mi posilali asistencku kdyz mi dosla nafta na recky dalnici. Ta nikdy nedojela.Podruhy jsem rovnez v Recku videl jak poslali sluzbu na zasah na vozidle v kempu. Prijel nejakej umastenej garazista ve stary popelnici, s kladivem a jednim sroubovakem, vsechno zamazal a na svitici kontrolku jen cumel.
P
paragČlen
Přidáno před 10 let
Též mám ADAC několik let na doporučeni bráchy,žijíciho 40 let v Německu ,který ji už několikrát využil.Např.zlomená noha v Plzni -poslali řidiče,který odvezl jeho i auto k Dusseldorfu. Opravdu to funguje.Já jsem zatím zaplaťpánbůh jejich službu nepotřeboval,ale člověk nikdy nevi a s ADAC mám dobrý pocit, že v připadě potřeby mi někdo na urovni pomůže.
V případě nějakého problému-volat centrálu,řict Česká rep.a oni přepojí na Českou centrálu.Ahoj Jarda
PetrKPetrKČlen
Přidáno před 10 let
mel jsem umak, nedoporucuji, zajimalo by me, zda nokomu umak pomohl v zahranici? me jednou umak pomohl v CR (startovani pres kabely), jinak v nemecku kdyz jsem potreboval pomoc, tak slibili ze se ozvou po nahlaseni problemu, uz se neozvali a telefon nikdo nebral. Ted mam adac a zatim jsem vyuzil roztazeni pres lano, kdyz me odesel starter. pan ze zluteho auta me nabizel opravu a potvrdil me, ze pokud by me odtahnul do servisu, zaplatim pouze nahradni dil, odtah a praci neplatim. Sdelil jsem mu, ze chci jen roztahnout na lane, sice to moc nechapal ze to nechci opravit, ale byl ochotny.
R
Rostislav Mayer ADAC NordbayerNováček
Přidáno před 9 let
Dobry den Rudy,

nejsem nekdo, kdo ADAC dohazuje cleny, jsem spolupracovnik ADAC Nordbayern a pomaham Cechum stat se cleny ADAC. Vim, jaka je situace v CR s asistenzemi v zahranici. Proto.

Rostislav Mayer
www.adac-clenstvi.cz
R
RudyČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

Rostislav Mayer ADAC Nordbayer napsal:

Dobry den Rudy,

nejsem nekdo, kdo ADAC dohazuje cleny, jsem spolupracovnik ADAC Nordbayern a pomaham Cechum stat se cleny ADAC. Vim, jaka je situace v CR s asistenzemi v zahranici. Proto.

Rostislav Mayer
www.adac-clenstvi.cz

Někdo zde vytáhl starou diskusi.
Pokud kontext vlákna takto vyzněl, omlouvám se.
Jen abych uvedl věci na pravou míru:
Aktuálně jsem od jara členem ADAC, členství mi pomáhal zřídit pan Mayer (za což mu děkuji) a po diskusi s pracovníky ADAC na letošní výstavě v Düsseldorfu jsem dopojistil i manželku. Osobně jsem přesvědčen, že členství v ADAC se vyplatí.
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 7 let
Musím se s vámi podělit o zkušenost s ADACem minulý týden. A zároveň upozornit na úskalí, se kterým se můžete setkat.
Přestala mi svítit levá zadní polovina auta, což je při jízdě v noci poměrně nebezpečná věc. Jsem laik, takže bych se do opravy nepouštěl a řekl jsem si, že využiju členství v ADACU.
V pondělí ráno jsem vytočil číslo +49 89 22 22 22, uváděné jako pomoc v zahraničí. Dovolal jsem se do Varšavy, kde operátor mluví bez problémů anglicky. Bohužel, a zde je první zádrhel, po zjištění, že se nacházím v Německu, mi sdělil, že mi nepomůže a že musím volat německá čísla 0 180 2 22 22 22, nebo 22 22 22. A zde je druhý zádrhel, ústředna zřejmě rozpoznala, že volám z českého mobilu a telefonát neumožnila. Volám tedy zpět do Varšavy, doporučení sežeňte si nějakého němce s telefonem, nebo si stěžujte.
Zkusil jsem tedy vytočit pana Mayera, který to nebral. Posílám mu sms, kde popisuji svůj problém, pan Mayer mi volá zpět a dává mi další telefonní číslo. Bohužel opět nefunkční. Další volání už nebere. Samozřejmě pan Mayer tu není od toho, aby čechům zajišťoval nouzovou pomoc, takže v tomto se na něj nezlobím.
Zkrátka strávil jsem něco přes hodinu telefonováním, kdybych neměl volné volání, tak se asi nedoplatím, a výsledek byl nula, pomoci jsem se nedovolal. Nakonec jsem zajel v Bad Waldsee, do servisu Hymer, kde zprovoznili alespoň horní pozičku.
Ke kvalitě pomoci se vyjádřit nemohu, neb jsem se jí nemohl dovolat.

Co je tedy důležité, máte li český mobil a nacházíte se v Německu, nelze se spojit s ADACem.

Nebo mě se to alespoň nepodařilo.
Máte-li někdo telefonní číslo na které se lze dovolat, budu rád, pokud jej uveřejníte.
Zároveň bych poprosil pana Mayera, pokud bude tento příspěvek číst, zda by nemohl takové číslo, které ale opravdu funguje zjistit a zveřejnit.
Upravil Ondrej dne 31.01.2017 20:02, před 7 let
JardaklidekJardaklidekČlen
Přidáno před 7 let
No nevím, ale moje zkušenost je odlišná. Možná jste se nedovolal protože jste neznal správná čísla, ale já se při potřebě pomoci dovolal. Vytáčím čísla s karty a to +4989222222 nebo +4989767676 Myslím si, že chyba se stala, že jste vytáčel čísla bez předvolby a to jedno číslo které uvádíte s dvojek je evidentně špatně. Protože já se s předvolbou vždy dovolal. V ČR volám rovnou do ÚMKA protože ty zajišťují smluvně servis pro ADAC u nás. Jinak stačí přímo do Německa na výše udaná čísla, musí být předvolba a oni již vše zařídí a je jedno v které zemi v EU stojíte.
A
adamBČlen
Přidáno před 7 let
Mám osobní zkušenost z minuleho roku na podzim. Na Slovensku se mě rozbila spínací skříňka. Nejprve jsem se dovolal na pouze anglicky mluvícího operátora, což mě nepomohlo, neboť anglicky neumim. Po zavolani na číslo na kartě se ozval německy mluvící operátor. I když s němčinou to mám jenom trochu lepší než s angličtinou, operator pochopil a cca za 45 min prřijela asistenční služba. Mezi tím si ještě slovenská asist.služba ověřovala o jakou zavadu jde a kde jsem. Takže proběhlo všechno, jak mělo, podepsal jse jenom účet.
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 7 let
Přátelé, psal jsem naprosto jasně, že jsem byl v Německu!
Psal jsem taktéž, že na číslo +4989222222 jsem se dovolal, celkem asi 8x, ale jedná se o číslo pro pomoc v zahraničí ( z pohledu němce ) a tudíž, pokud jste v Německu, tedy doma ( z pohledu němce), nemohou vám pomoct.
Na číslo +4989767676 jsem nevolal, jedná se totiž o pomoc v nemoci a zranění a tuto diagnozu mé nesvítící auto nesplňovalo.

Na tom dvojkovém čísle nevím, co je špatně https://www.adac.de/kontakt/tab1_neu....geId=11913
Upravil Ondrej dne 31.01.2017 22:05, před 7 let
Jarda a MaruJarda a MaruČlen
Přidáno před 7 let
My jsme ADAC platili 4 roky. Před 2 lety nám v Itálii na parkovišti rozbili okno v bočních šoupacích dveřích a vykradli nás.. Po zavolání ADACu s námi hovořil velmi neochotný operátor pouze německy a anglicky a když pochopil, že se jedná pouze o rozbité okno, sdělil nám tel. číslo na Italskou pobočku. Tam se ovšem ozval pouze italský automat... Takže pomoc žádná.....:@
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 7 let
Já je využil 2 x, ale jen v CZ. Vždy naprostá spokojenost 1x přestalo jet auto. Odtah a oprava uvolnšný konektor-předloni. A ted v lednu píchlé kolo u supermarketu v Praze -výměna kola v pohodě.
!z!)Smile
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let
@ Ondrej - omlouvám se za možná hloupou otázku. Zkouušel jsi vytočit to místní číslo s mezinárodní předvolbou? To je: +491802222222
Dle mého by mělo fungovat. Zkrácená volba pro německé mobily 222222 ani číslo v místním tvaru 0 180 2222222 fungovat na českém mobilu nebude.
Každopádně dík za upozornění. Je dobré o tom vědět.
Já jsem podobně dopadl, když jsem se z Německa pokoušel dovolat telefonnímu operátorovi.
Jinak osobní zkušenost s ADAC při poruše v Rakousku pozitivní. Operátor hovořil anglicky a německy, odtahovka přijela do hodiny, odtah do servisu zdarma.
Upravil Rudy dne 31.01.2017 23:24, před 7 let
OndrejOndrejČlen
Přidáno před 7 let
@ Rudy - v pohodě, já myslím, že ano, ale ruku do ohně bych za to nedal, podívám se do výpisu, až bude k dispozici. Psal jsem i na ADAC, snad se vyjádří, dám vědět. V tom Rakousku by už asi nebyl problém, protože by se mě ujali na call centru ve Varšavě. Je to právě specifikum českého čísla v Německu, tak jsem to chtěl dát v plén. Zkušenost s vlastní pomocí nechci zpochybňovat a stále věřím.:) Stál jsem na stpl v Bad Waldsee, tak jsem samozřejmě mohl někoho požádat, ať tam cinkne, ale stát se něco vážnějšího někde v noci uprostřed lesa, tak je to prekérka. Jinak, poněvadž máš Hymera, jak jsem koukal, tak jejich showroom a servis v BW je super, mají tam vystaveno vše k prohlédnutí a v servisu ochota i když nemám Hymer:)
R
RudyČlen
Přidáno před 7 let
V BW jsem byl a ten showroom prlezl. Taky v místních thermech a hlavně v Ervin Hymer muzeu. To však ještě starý pán žil... Měl bych si to zopáknout.
Dej prosím vědět odpověď ADAC. Kdo je připraven, není překvapen :_
milosdurismilosdurisČlen
Přidáno před 7 let
Mna by zaujimalo, ci si mozem k svojemu rodinnemu clanstvu v ADAC plus zaplatit aj zdravotne pripoistenie?
https://www.adac.de/produkte/versiche...eistungen/
Je to 53€ na cely rok/za rodinu. Pricom zaplatim 3x do roka 50€ za zdravotne pripoistenie od Allianz.
Mate niekto skusenosti?
Vztahuje sa to asi len na osoby, ktore su ako rodina v ADAC +?
Musi to byt manzelsky par?
Moze byt poistena osoba, ktora nema trvaly pobyt v Nemecku?

Pripadne moze sa niekto pozret na podmienky poistenia a napisat rozdiely medzi nasim zdravotnym pripoistenim na Slovensku a tymto?
Miloš
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 7 let
Obrat se na pana Mayera ten odpoví vše, když neví zjistí.
!z!)Smile
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 15,971
Nejnovější člen: lisky
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,481,512 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.21781 sekund | Průměrně za: 0.21781 (0) sekund | Dotazy: 129 | Použitá paměť: 2.23MB/4MB