Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Chléb na grilu :-D

Poslední aktualizace před 9 let
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj, Méďo,
tak já to pěkně z"oslil", vykynulo dobře, ale asi jsm to přepálil s tím cukrem, nejsme na to moc zvyklí, no a pak jsem to v pohodě spálil, nevím sice proč, ale fakt dost dobře :@ , asi tak 5mm odspodu. Moc jsem to necítil, neb to bylo na sporáku pod zapnutou digestoří a já u toho čuměl na tv :v . Takže jsem se moc nepředvedl - ale příště - příště budu lepčí, neb záměr je to velmi užitečný :^....
Chlebu zdar!
Radek
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Me2d napsal:

Chlebík kváskový na grilu je to tedy časově náročné, takže na grilu určitě ten původní, leda si těsto celé připravit ještě doma třeba ve čtvrtek večer, aby dokynulo cestou na víkend a večer v pátek ho upéct, nebo v sobotu ráno.


Teda ten je za 1!!! :^
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
Chlebík kváskový na grilu je to tedy časově náročné, takže na grilu určitě ten původní, leda si těsto celé připravit ještě doma třeba ve čtvrtek večer, aby dokynulo cestou na víkend a večer v pátek ho upéct, nebo v sobotu ráno.
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2d Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

zuzi777a napsal:

Jestli bys opravdu chtěl zkoušet chleby podle výborných a a "blbuvzdorných receptů" tak existuje knížečka autorky Ivy Trhoňové -Pekárnománie. Její pečivo, pokud dodržíš recept nejde zkazit. Spoustu vychytaných receptů má na tomlhle webu : http://www.primapekarna.estranky.cz/

Ale nedělala bych to! Mě i manžu stály moje chleby minimálně 5 kg nahoru! :_


Vzhledem k tomu, že jsem si předsevzal do prázdnin shodit 8 kg tuku, tak nevim :D Raději dám na tvou radu to nedělat :D
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
Překvapil mě, vyjedeme v pátek na večer zadělám za 10 min těsto a v neděli dopoledne ho upeču, mezitím si ho dojdu koupit :he Prosím zkusme to udržet na udělání chleba na cestě nejlépe bez použití media jako je plyn a el. energie. Jinak v principu jsou ta těsta stejná mě jde o to abych příp. pokud nemám dost s sebou mohl kdekoliv dostat suroviny, je nás dost co jezdí na divoko a při končících cestách se třeba nedostává ani dost plynu, tak proto se snažím to dělat na grilu, který potřebuje jen brikety a po zapálení a rozžhavení se dá použít i v karavanu, v tom spočívá kouzlo cobbu mohu ho přenést i hořící, jelikož je spodek studený. Díky za pochopení Me2d. MMCH jak jsi dopadl Radku?!j
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 11 let
Přemýšlela jsem o receptu, který by "pasoval" do grilu. Myslím, že tenhle je maximálně jednoduchý a výsledek Vás mile překvapí :
http://www.cuketka.cz/?p=788

Dělám ho docela často v létě ke grilovačce. Je to chleba na okamžité zblajznutí, druhý den už není tak super jako kváskové chleby. Ale je jednoduchý na přípravu- jedna miska a rozžhavená trouba s kastrolem- ten by tady zasuploval gril.

Mmch. ten gril ještě v bydlíku nemám... Budu o něm SILNĚ uvažovat!!!:D
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
PeterbPeterbČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Me2d napsal:

To peklíčko je cobb gril nezávislý na el. a plynu, pečenka je taky fajn, ale na plynu dát ji venku na oheň asi by to nedala. Toto vlákno je o tom jak si upéct chléb na který jsme zvyklý a víme co do něj dáme na cestách bez použití elektřiny a plynu, jinak je jasný že kdo vozí s sebou pekárnu má chleba, ale bez ní musíš jít koupit.
Můj blbovzdorný hrnkový chleba z co nejméně intgrediencí:
1hrnek vody
2hrnky hladké pšeničné mouky (může být i polohrubá)
1hrnek žitné chlebové, nebo celozrnné mouky
2lžičky soli
2lžíce cukru
4lžíce oleje
4lžíce mléka
2lžičky droždí (sypané instantní-saf instant (albert))
-dobře uhňeteme, těsto musí být pevnější a nemělo by se lepit, popřípadě přidávat hl. pš. mouku.
-necháme chvilku kynout cca. půl až hoďku jak je čas, nejlépe v teple, na cestách pod peřinou pokud netopíme, v létě na slunci.
-znovu promíchneme, utvoříme bochánek
-mezitím si rozpálíme gril cca. 15min (brikety) 7min cobb briketa
-chleba mrskneme do dortové formy nebo na podložku a přiklopíme poklicí
-modlíme se aby to vyšlo cca. 1,5hod.
-špejlí můžeme zkusit upečenost chleba přes otvor v poklici a nemusíme jí sundávat a tím větrat v grilu.!j


Ja mám osvedčený recept:
360g vody
dve lyžičky cukru
tri lyžičky soli
dve lyžičky ľanových semienok a dve lyžičky rasce /zomeliem krátko alebio rozdrvím/
lyžička oleja
lyžička octu
polovička kvasníc /čerstvé/
50g celozrnnej pšeničnej múky
150g celozrnnej ražnej múky
360g pšeničnej hladkej múky
nechám to vymiesiť v pekárničke, potom pridám lyžicu
tekvicových semienok a lyžicu slnečnicových semienok
po vykysnutí pečiem v tortovej forme v rúre 15min 250st. a 45 min 180 st.
kôrka je oveľa lepšia a chutnejšia ako keď sa to pečie v domácej pekárni.
Chlieb už nekupujeme asi 4 roky odvtedy čo som sa dozvedel čo všetko je v kupovanom
chlebe. Samé éčka a trochu sody bikarbony aby lepšie nakysol.:(

alev cobbe som to neskúšal. Skúsim. Zatial máme len výborné skúsenosti s grilovaním kurčiat.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
jo zapomněl jsem, je z toho cca. 800-900gr. chleba, takže lze přidat dle libosti:-)
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
To peklíčko je cobb gril nezávislý na el. a plynu, pečenka je taky fajn, ale na plynu dát ji venku na oheň asi by to nedala. Toto vlákno je o tom jak si upéct chléb na který jsme zvyklý a víme co do něj dáme na cestách bez použití elektřiny a plynu, jinak je jasný že kdo vozí s sebou pekárnu má chleba, ale bez ní musíš jít koupit.
Můj blbovzdorný hrnkový chleba z co nejméně intgrediencí:
1hrnek vody
2hrnky hladké pšeničné mouky (může být i polohrubá)
1hrnek žitné chlebové, nebo celozrnné mouky
2lžičky soli
2lžíce cukru
4lžíce oleje
4lžíce mléka
2lžičky droždí (sypané instantní-saf instant (albert))
-dobře uhňeteme, těsto musí být pevnější a nemělo by se lepit, popřípadě přidávat hl. pš. mouku.
-necháme chvilku kynout cca. půl až hoďku jak je čas, nejlépe v teple, na cestách pod peřinou pokud netopíme, v létě na slunci.
-znovu promíchneme, utvoříme bochánek
-mezitím si rozpálíme gril cca. 15min (brikety) 7min cobb briketa
-chleba mrskneme do dortové formy nebo na podložku a přiklopíme poklicí
-modlíme se aby to vyšlo cca. 1,5hod.
-špejlí můžeme zkusit upečenost chleba přes otvor v poklici a nemusíme jí sundávat a tím větrat v grilu.!j
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

MaxQ69 napsal:

Když jsem si přečetl název vlákna, tak jsem myslel, že to je nějaký vtip "chléb na girlu" :D Ale dobrý. Zuzko, ten tvůj chleba vypadá fakt luxusně! To by mě zajímalo, jestli by se mi něco takovýho povedlo udělat :x Spíš ne :D :D

To víš , že povedlo! Stačí dostatečně zešílet- začneš sbírat informace, doma klohnit kvásek, pak zkoušíš péct z různé mouky a podle různých receptů a najednou zjistíš, že zbytek rodiny odmítá kupovaný chleba a rohlíky. A jsi v tom až po uši! Takže bych radila spíš opatrnost ve vyvíjení dokonalých chlebů!
Jestli bys opravdu chtěl zkoušet chleby podle výborných a a "blbuvzdorných receptů" tak existuje knížečka autorky Ivy Trhoňové -Pekárnománie. Její pečivo, pokud dodržíš recept nejde zkazit. Spoustu vychytaných receptů má na tomlhle webu : http://www.primapekarna.estranky.cz/

Ale nedělala bych to! Mě i manžu stály moje chleby minimálně 5 kg nahoru! :_
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 11 let
Chleba nekupuji už více, jak čtyři roky. Žitnou mouku kupuji po 5tikilovych pytlících za 12,-/1 kg ve mlýně ve Věrovanech, okr. OL ( k dostání je tam také mouka Graham a j.). Když vidím ty ceny žitné mouky v superobchodech..., nebo už ty hotové směsi třeba za 32,- 600 g, a chleba pomalu není k jídlu... Kilový chléb mě přijde na 10 - 10,50, používám přírodní žitný kvas, vlastno(ručně) vypěstovaný a neustále udržovaný, dokrmovaný, také utlumovaný v chladničce, když se chleba nepeče hned na druhý den. Umím upéct chleba i doma v troubě, ale to mi manželka již velice dávno (čeká na mne už 8,5 roku na hřbitově) zakázala (pro nevýslovný bordel po mě v kuchyni). Pekárnu vozím samozřejmě i v karavanu a za pobyt se peče nejméně dvakrát chleba. Působím mezi známými jako poradce. Nejhorší je, když si do kuchyně někdo koupí pekárnu, vyrobenou v zemi, kde vůbec neví, co to chleba vlastně je, protože že.ou jen samé bagety. Taková pekárna v mnoha případech pravý český voňavý chleba upéci nedovede. Doma mi chleba vydrží přepychově jedlý 5 dnů (to jej za tu dobu vždycky bezpečně sním). Ve dvou (osobách) samozřejmě dřív, jsme spolu jen ve volných chvílích a hlavně v karavanu. Čáo, Pepa, r. a v.
PS: Akorát že to není na grilu.
MikeyMikeyČlen
Přidáno před 11 let
Když jsem si přečetl název vlákna, tak jsem myslel, že to je nějaký vtip "chléb na girlu" :D Ale dobrý. Zuzko, ten tvůj chleba vypadá fakt luxusně! To by mě zajímalo, jestli by se mi něco takovýho povedlo udělat :x Spíš ne :D :D
petr a jarkapetr a jarkaČlen
Přidáno před 11 let
Me2de :g:^ COBBA gril jsme myslím viděli na Baldovci na vestavbách při předváděčce. Je to na jakési brigety, nepotřebuje to elektriku, ochutnali jsme z toho 2 druhy pečeného masa. Nebylo to vůbec špatné. Náš kamarád Robert s Hankou jezdí každým rokem na 2 měsíce do Norska a ten peče chleba v pečence-také bez elektriky. Jarka:_
petr + jarka + vnučka Eliška + vnouček Kryštůfek
T
tibiČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

JiPe Highlanders napsal:

Citovat

Me2d napsal:

Konečně jsem se dostal k tomu co už uvažuji od doby co mám cobba. Upéct si čerstvý svůj chléb na cestě kdekoliv a kdykoliv, ok beru pochopitelně námitky proč bych to dělal, všude je k dostání nějaké pečivo a pod. Ale prostě mi to nedalo a jelikož si pečeme svůj chléb i doma již několik let, tak myslím, že není špatné si ho upéct i na cestě kde k tomu nebudu potřebovat proud, ani plyn, ale jen dř. uhlí, nebo brikety. 1. pokus jsem zdokumentoval, malinko spadl, tudíž zřejmě el.pekárna zahřívá postupně a on pomalu kyne, ale jíst se dá, ba řekl bych je velmi dobrý a hlavně chutná dětem, což je malinko záruka že se dá jíst (sežrali ho kobylky teplý). Takže už jen vychytat přesný poměr droždí a žitné mouky (je těžká a hůře kyne) a je to.


Taky rád vařím. Odivuji, jak maličký plácek v kuchyni ti na pečení chleba stačí. :) :^


To je fakt, já mám taky rád okolo sebe hromadu místa, když vařím :D
Nicméně, me2de, co to je za věcičku, to malý peklíčko, to jsem ještě nikdy neviděl. Co to umí, jak to funguje... ?
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

Me2d napsal:

Konečně jsem se dostal k tomu co už uvažuji od doby co mám cobba. Upéct si čerstvý svůj chléb na cestě kdekoliv a kdykoliv, ok beru pochopitelně námitky proč bych to dělal, všude je k dostání nějaké pečivo a pod. Ale prostě mi to nedalo a jelikož si pečeme svůj chléb i doma již několik let, tak myslím, že není špatné si ho upéct i na cestě kde k tomu nebudu potřebovat proud, ani plyn, ale jen dř. uhlí, nebo brikety. 1. pokus jsem zdokumentoval, malinko spadl, tudíž zřejmě el.pekárna zahřívá postupně a on pomalu kyne, ale jíst se dá, ba řekl bych je velmi dobrý a hlavně chutná dětem, což je malinko záruka že se dá jíst (sežrali ho kobylky teplý). Takže už jen vychytat přesný poměr droždí a žitné mouky (je těžká a hůře kyne) a je to.


Taky rád vařím. Odivuji, jak maličký plácek v kuchyni ti na pečení chleba stačí. :) :^
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
zuzi777azuzi777aČlen
Přidáno před 11 let
Dělám chleba celokvasový,ale já jsm mlsný cvok....!j Většina běžne dostupných chlebů v obchodech je z kvasnic a z daleko horších ingrediencí než když si někdo umíchá doma chlebík, upeče v pekárně nebo šoupne do grilu či do remosky.
Pokud bych hledala nějaký universál na cesty( jakožto že už jsem pekla i v bydlíku) tak si připravím doma směs mouky- obvykle žitná celozrnná jemně mletá ,žitná chebová, pšeničná chlebová,pšeničná hladká, trochu otrub pro zlehčení, kmín, sůl, Poměr mouky- vždy více pšeničné a necelozrnné než žitné a celozrnné- jinak blbě kyne a je těžký. Do malého kelímku si oddělím kvásek- tužší pak stačí mít v ledničce a na jeden ho stačí kolem 50 g maximálně na jeden upečený chleba.
Do těsta se dá hodit cibulka, uzené, škvarky...... Pokud se peče v pekárně,tak, se chlebík na časovač upeče než se vykachníme v termálech nebo vrátíme z výletu a do bydlíka nás pak táhne vůně čerstvého plněného chleba . Přiznám, že teď když někam jedeme( jezdíme bohužel poslední dobou jen krátké cesty) , peču si chlebík dopředu- ale já už chleba nekupuju vůbec.
Zuzka , Honza , Honzík : 53+57+ 12.
====
Až nám bude těžko , zakloníme hlavu a koukneme se na nebe...uvidíme tam sice úplný hoxxo, ale otevřeme si dýchací cesty a budeme mít víc kyslíku ! :-)
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
rozhodně ho zničím kousáním, ty si je vystavuješ?:)
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
M
mrcanNováček
Přidáno před 11 let
No to je hrozné jak ten český chléb ničíte.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
Jo ještě pokud budete někdo používat droždí v pytlíčku dehydrované, tak POUZE A JEDINĚ to co má na foto TOUAREG je opravdu nejlepší a já dávám jen 5gr (do pekárny) ostatní nejsou tak kvalitní dlouholetě vyzkoušeno:^
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 11 let
Takže výsledek o poznání lepší, jen místo půl droždí celé a trochu pevnější těsto. Je na uhlí takže o poznání levnější cca 14 briketek
...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
Me2d Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Me2d, tuareg, zuzi777a, mrcan, JiPe Highlanders, tibi, petr a jarka, Mikey, Doskocil, Peterb, Radek Sladky
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 24
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,411,366 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.23647 sekund | Průměrně za: 0.23647 (0) sekund | Dotazy: 133 | Použitá paměť: 2.26MB/2MB