Dasa a JirkaČlenPřidáno
před 8 letAhoj,
Ono je něco jiného absolvoval 700 km po Německu a něco jiného po balkánských silnicích podobných naší D1. Pak spíš, že nevíš co se děje. A vytrhnout kus plastu z plastu opravdu nezaznamenáš.
Jirka
Jirka, Dáša a Klaudie, minipes Týna
Oběti těchto srbských lupičů nejsou jen naši karavanysti. Hodně se o tom píše i na německých forech.
Triků mají více a nemusí se to stát zdaleka stát jen v noci. Stačí třeba na chvíli zastavit ve dne a
šmejd vám nastříká olej na brzdový kotouč . Následuje drahá oprava u něj v garáži.
Třeba výměnu poloosy za "novou", kterou samozřejmě není třeba měnit, udělají následovně. Vymontují,
odvezou pryč aby jako měli vzorek sebou do prodejny ND. Někde jí trochu očistí, nastříkají černým sprejem a přivezou jako novou,
s tím, že starou tam museli nechat výměným způsobem.
Němečtí kolegové píší i o jihoamerických šmejdech působících podobným způsobem ve Španělsku nebo
gengy ve Švédsku, kteřé jsou z pobaltských republik.
No nejaktuálnější je pro nás asi právě to Srbsko, takže být ve střehu ve dne v noci a obzvlášt mezi Bělehradem a Nišem
snad ani nezastavovat.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
JozaČlenPřidáno
před 8 letvčera jsem byl s autem na montážní jámě, tak jsem zkusil zespodu dostat ruku nahoru ke konektoru čerpadla ... a nedostal jsem se tam z žádné strany - docela by mě zajímalo, kde to odpojují. jo ustřihnout by to šlo, ale odpojit jsem to zespodu nedokázal.
Jozo a co máš za motor?2.3 nebo 2.2?
JozaČlenPřidáno
před 8 let2,3 - prostě jsou to kluci šikovní ........
KlikosČlenPřidáno
před 8 letMožná by nebylo špatné opatření dát před to čidlo a potažmo i do motoru systém proti kunám, který dává silný výboj při dotyku = ten padouch tam určitě sahá po tmě a když dostane pořadnou "šupu", tak si myslím, že by ho to pěkně vylekalo... Fofr jakým by lezl z pod auta bych chtěl vidět - takové zařízení proti kunám stojí cca 5 tisíc a rázem by to bylo 2v1 - proti kunám i proti chmatákům v Srbsku. O tom zařízení psali nedávno v časopise CCC, možná to časem bude za levnějí peníze... Kuny mají ty naše nové auta hodně v oblibě...
TivatČlenPřidáno
před 8 letA kdy to bylo, ve dne nebo přes noc? A co?
Prosím trochu víc podrobností, které by ostatním mohly pomoci.
My na tom Mekáči parkujeme pravidelně už asi 6 let, samozřejmě kvůli přestávce, a hlavně děti kvůli internetu, ale vždycky přes den. Asi jsme pro ně s Mecedesem Viano nebyli zajímaví, ale stejně se snažím dát auto, abych na něj viděl. A vloni sem si všimnul, že se tam motají dva divný týpci s nějakýma kbelíkama. Vyrazil jsem k autu protože jsem něco zapomněl a asi sem je překvapil a tak se překotně snažili vnutit mi umytí okna. To jsem důrazně odmítnul, na myče oken se mi zdáli chlapci dost starý a plešatý...
Tak že se flákají po parkovišti, tipujou, koho sejmout a maskujou to jako mytí oken....
OKA 17.6.2018 Jsem zhruba okolo 22 dorazil pred mcdonalds ve velika plana srbsko dal jsem nekolik pivek a sel spat cca o pulnoci benzinka ,mekac a vse okolo uplne prazdne .Takhle to neznam jezdil jsem vzdy v srpnu a vsude turci.V noci si pamatuju ze zastavilo nekolik busu a jinak nic.okolo 7 rano vstavacka kafco auto toci ale nestartuje a za mnou stoji odtahovka renalut master zlluta ze servisu kometa a hned pribiha ze pomuze ja rikam ze pohoda dalsi 1-2hodky se vrtam v aute /dukato 2,8jtd/zkousim start sprej ........ a nic rikam teda oka jedem k tobe prej 4km bylo to vic odtah a diagnostika zdrama slibuje.nakonec 100e.a nova jednotka 650e .nevim jak to delaj ale proste poskodi nejak jednotku motoru byla s nima fer domluva me prislo .ale dneska kouknu sem a jsou to ty sami co jsou na 3
strane.netekla nafta a furt chteli menit vysokotlake cerpadlo ktere ale jsem mel 2000 pred novea v z zaruce e.takz jsem byl podelanej si myslim
TivatČlenPřidáno
před 8 letTo že jste tam byli sami a nikde tradičně západní turci, jedoucí za příbuznými na prázdniny má jednoduché vysvětlení. 14.6. končil letos Ramadán a na to navazuje Bajrám, což je několik dnů oslav konce Ramadánu, pro ně něco jako naše Vánoce. Tak že to se necestuje nikdy...
Konektor k čerpadlu si kontroloval?
RomanPatrolČlenPřidáno
před 8 letAno, jsi automechanik, který autu rozumí, zvláště když se tu píše o co kráčí, ale je tu spousta lidí, kteří jsou pouze uživatelé a ti jsou pak bohužel odkázáni na cizí pomoc. proto je dobré, že se zde tyto problémy zveřejňují.
[color=#3333ff]Optimismus je způsoben nedostatkem informací...[/color]
Fiat Ducato 2019 ETRUSCO I7400SB Capron
sipadanČlenPřidáno
před 8 letAhoj,
nechci to zlehčovat, ale kde máte ty skvělé asistenční služby ?
Osobně bych nenechal servisovat své auto v srbské garáži.
Raději bych se nechal odtáhnout ....
:_
Ale to ze si zavolas asistenci znacky, nebo pojistovny nebo svoji, jeste nevylucuje, ze se nedostanes do rukou prave tem konkretnim smejdum.
Staci aby meli smlouvu a protoze jsou nejbliz, tak je na to dispecer asistencni sluzby, na zaklade tveho oznameni, posle.
Ve smes maji asistecky smlouvy s nejlevnejsimi umastenci z garazi, tak aby co nejvice usetrili.
A nemusi to byt jen v rozvojovych zemich Balkanu.
Pokud si chci vybrat sam, komu se se svym autem sverim do rukou, tak si na zasach priplatit nebo cely zaplatit sam. Vybrat treba podle seznamu servisu dane
znacky, ktery je v kazdem aute nebo na netu.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Praskla mi před lety řemenice v Rakousku a ADAC zprostředkoval odtah vozidlem OAMTC Odtáhli mne do značkového servisu Ford, ačkoli garážové servisy byly blíže. Předpokládám, že i na Balkáně existují značkové servisy a odtahová služba ekvivalentní OAMTC.
Znovu podotýkám, že nechci dělat chytrého a postižených mi je líto. Jen se snažím nastínit lepší řešení než odtah místním šmejdem do jeho garáže.