Ahoj na ceste z recka v noci na 21 9 u pumpy na okruhu nise jsme zastavily a sli spat v1 hod jsem se probudil a vedle auta zastavia x5 bmw zvedi zadni viko a hrabali se v kufru a jeden zmizel tak na2minuty vzal jsem baterku a posvitil na ne skocili do auta a odjeli uz jsem tusil problem.Zkusil jsem starovat tocilo a nic tak jsem vlezl pod motor a nasadil vypojeny kabel vysokotlakeho cerpadla nastartoval a jeli jsme az do madarska.
Lubos a DasaČlenPřidáno
před 7 letPřed třemi týdny jsme se v Řecku potkali se dvěma posádkami z Polska. Líčili, že spali někde v Srbsku u BČS a hotelu na osvětleném parkovišti. Ráno ani jeden nenastartoval a hned se jim tam nabízel jakýsi "náhodně projíždějící" technik. Jeho nabízená cena 1.000 Euro za opravu obou. Už byli poučení z polských webů, tak začali volat policii a mechanik urychleně zmizel. Oprava je potom stejně stála 200 Euro, protože měli přeštípané kabely.
Carlos-zrxČlenPřidáno
před 7 letKdyž to půjde takhle dál, nebudou mít ani na jídlo
Po dvou tydnech jsme se vcera vraceli pres Srbsko domu a vse naprosto v pohode. Loupeznikum jsme nedali sanci. V Srbsku jsme proste ani tam ani zpet nespali.
Staci cestu trosku naplanovat.
copyČlenPřidáno
před 7 letjednej veci nerozumiem: dnes už je snáď v každom mobilnom telefóne foťák. Keď sa mi stane niečo podobné, ako prvé si nafotím celú situáciu. Dá sa to aj nenápadne. Alebo si natočím priamo video.
LANAČlenPřidáno
před 7 letNaše zkušenost cestou z Albánie přes Srbsko.
Na 308km na dálnici je za čerpačkou občerstvení KFC. Jak jsme projížděli kolem čerpačky tak jsme viděli 3 mládence jak stojí u nastartovaného auta a podezřele nás pozorují. Manželka tedy zústala sedět v autě a já jsem šel tedy sám do KFC. Na parkovišti stál pouze jeden kamion a naše obytka.Jakmile jsem zašel za budovu tak se k našemu autu vydal jeden z mladíků od osobního auta. Manželka vystoupila z vozidla a stoupla před něj, aby ji uviděl. Jakmile to zaregistroval tak se mladík otočil a odešel zpět k jejich stále nastartovanému autu.Co mněli za úmysl nevíme ale máme dobrou zkušenost, že auto i při krátkém zastavení se musí stále hlídat a nesmí se nechat opuštěné.
GardaČlenPřidáno
před 7 letManželka je velmi odvážná. Vystoupit byla chyba. Mohli jste skončit na parkovišti bez auta. Stacilo si v uzamčeném autě sednout na přední sedadlo.
rimidavlČlenPřidáno
před 7 letPřesně stejné, jako přes kopírák, se nám stalo tuto středu v 11 hod. dopoledne, kdy jsme se kvůli pejskovi na vyčurání zastavili na uvedené ČS (kde normálně nikdy nestavíme), Mercedes (tentokrát šedý) nás těsně před výjezdem do Jagodiny stejným způsobem upozorňoval, když jsem ho gestem poslal někam, prudce mne předjel a zablokoval a snažil se mne odklonit na výjezd, se štěstím se mne podařilo ho zleva objet, on musel sjet z dálnice. Parchanti jsou stále agresivnější, po publikování již asi nemají kšefty.
Ahoj,
Ja sice nejel karavanem, ale jsem čerstvý případ ze soboty 13.3.2021 - nachytali mne (BMW X3) při návratu z Bulharska na dálnici směr Bělehrad před sjezdem Velika Plana za bílého dne :
Na dálnici na mne postupně blikala 3 auta a dva ridici mi ukazovali, ze mam neco s předním kolem.
Zpomalil jsem a to už mě mijel třetí a ukazoval na kolo. Předjel mne a začal brzdit. Zastavili jsme na kraji dálnice. On přišel k našemu autu, sahl za kolo a ruku měl celou od oleje. Pak to šlo rychle. Nabídl mi servis, oprava po kontrole v servisu (domacka dilnicka) znamenala výměnu poloosy - original BMW- oprava pres 40000 Kč....
Mam telefonický kontakt na toho obetavce z dalnice...
Rád se zapojim do pripadnych aktivit, jak se jim bránit nebo dostat na kobylku....
Vláďa
To je úplně standardní v tomto úseku dálnice. Podobných příhod včetně fotek odtahovky najdeš na netu mraky.
Stalo se 13.3. 2021 v Srbsku, tamtéž opraveno a 14.3. 2921 v 7 hodin založen účet na webu. OK.
Nechápu jedno. Nikdy jsem si nenechal opravovat závadu, abych ji na svém voze nediagnostikoval a na vlastní oči neviděl. Pokud mi někdo řekne, že mám něco s předním kolem, tak kolo nahoře uchopím a zacloumám. Pak uchopím kolo vpředu a vzadu a zacloumám. Pokud se jedná o poloosu, prohlédnou, zacloumám. Pokud nemám vůli a při jízdě nic nepociťuji, jel bych dál.
Pokud je tam závada, například běžné opotřebení, je otázka, jestli je nutná okamžitá oprava. Pokud ano, u BMW bych se rozhodoval u důležitého dílu, zda značkový servis, nebo garážový. Pokud bych bral garážový, tak bych se ptal na cenu opravy. Pokud bych se neptal, nedivil bych se ceně 40 000.
Tímto vůbec nezoochybňuji, že se to stalo včera v Srbsku, do druhého rána VladaW zjistil na našem webu, že se to stává, založil účet a nepřímo nás varoval, abychom si nenechali opravit neexistující závadu.
Upravil kutil1 dne 14.03.2021 16:01,
před 6 letAhoj,sdílím stejný názor s kutil1,ale bohužel jsem se ve svém životě setkal s lidma,co si ani neumí vyměnit kolo,tak potom po nich nemůžeš chtít,aby zjištovali vůle,nebo praskou manžetu.S každým prdem jsou hned v servisu,a ti je pěkně odírají.O srpsku již bylo napsáno mraky,dokonce využívají unavy turistů a pod rouškou tmy se vsoukají do motoroveho prostoru ,odpojí ........ted si nemůžu vzpomenout,co a ráno zarohem vykukují,když vidí,že opravdu problém nastal tak dělají,že jedou kolem okamžitě se snaží pomoci,ale bohužel to nejde,ale není problém o kosek dale má bratranec servis,není problém odtah ,jsou strašně milý,přívětivy straší,jak je to špatné,co se tam musí vyměnit,atd. že jede pro díl ,telefonuje domlouvá,prostě divadlo,a at si majitel prijde až k večeru.No a má super vyděláno.Bohužel.Todle popsal jeden němec,ale ten nelenil a prolezl motor a zjistil to,pak v jednom kempu hodil pokec a setkal se tam s jedním,co bohužel naletěl a pěkně zacvakal,nebyl jediný,ktrerýho takto podvedli.
Příjemný den přeje Marán
Me se stalo to stejne na stejnem miste pred 3 lety. Nezastavil jsem, az dale kdyz borec odbocil, na odpocivadle... prekontroloval a jel v klidu dal.
Ted jak vidno, znasobili usili a jedou rovnou ve vetsim poctu, aby zvysili verohodnost. Smutne.
Mam se divit, ze jim to tak dlouho prochazi? Nechce se mi verit, ze by o tom policie a urady nevedeli...
Dnes mi známý volal svůj zážitek s cestou přes Srbsko do Řecka. U města Niš přespal asi na odpočivadle a ráno normálně nastartoval a vyjel. Po pár kilometrech se motor zastavil a během chvilky u něj zastavila odtahovka. Vyfotil si SPZ a pohrozil , že zavolá policii. Podezřelí servisáci odjeli a on se zasunul pod auto, neboť už slyšel o odpojování palivového čerpadla. Objevil podivnou součástku, která byla vsazena na kabel zřejmě směřující k čerpadlu. Uvedenou věc odpojil a konektor zapojil do elektr. obvodu. Motor naskočil. Poslal mi foto vloženého elektrodílu ( buď spínač časový nebo ovládaný dálkově) a foto odtahovky s SPZ. Mají to zase vylepšeno🤮.
Upravil Fun dne 13.09.2021 20:27,
před 5 let
Laciga Připojili následující obrazek: