Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Lednice na plyn nechladí

Poslední aktualizace před 5 let
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 7 let
Zdravim vsechny. Stale se trapim s lednici Dometic-Electrolux Na 12 a 230 chladi. Na plyn hori, ale nechladi, plamen nic moc, je sotva videt v horaku. Cistil jsem jej, i stlacenym vzduchem. Stale nic. Plamen se ne uplne dobre zapaluje. Plamen nereaguje na regulaci termostatu. Plyn z De z plne lahve. Kudy dal ?
Upravil Ondra T2 dne 02.06.2019 19:25, před 7 let
librilibriČlen
Přidáno před 7 let
Že by regulátor tlaku? Může být ,že na lahvi máš 30 a lednice potřebuje 50
Libor + Šárka + pes
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 7 let
Diky za rychlou reakci. Regulator i lednice 30. Origo vestavba Possl.
P
pavel2Člen
Přidáno před 7 let
Píšeš plamen nic moc - plamen musí mít výšku od hořáčku tak 4-5 cm, modrý špička do oranžova. Měl jsi venku trysku? Když koukneš proti světlu musí prosvítat ( jen otvor nezvětšovat špendlíkem)
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 7 let
Hirak uz vyndam po slepu. Tryska venku, vzduch 8atm, horak vyvaroval v octou... Plamen je modry vyska 1-2cm.
P
pavel2Člen
Přidáno před 7 let
Máš vyřešeno? Pokud ne pak asi přicpaná plynová armatura ( aut. plynový ventil -ovládání)
zkus si rozšroubovat trubičku před tryskou prstem zkusit cca tlak vycházejícího plynu, když někdo bude držet knoflík. A potom rozdělat spoj přívodu plynu ve vrchní mřížce a zkusit zase jak to tam bude unikat- mělo by to být cca +- stejné. Pokud dole výrazně měně, tak je něco blbě hore ve ventilu asi nějaké sedlo zalepené svinčíkem z láhve.
( já jsem měl kdysi trable s menším výkonem na plyn a aby to správně makalo musí být nahoře
na kolenu před žebrováním teplota cca 125°C pokud dobře pamatuji měření)
Zdar chlazení
M
mich@lČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj pro všechny, dovolím si poprosit o radu. Začalo mě zlobit zapalování plynu ledničky Electrolux 6290. Vše pročištěné, tryska, hořák, přívod vzduchu, komínek. Pokud budu mít hořák odkloněný mimo pracovní místo, chytne po prvním škrtnutí. Vrátím hořák na své místo a jen po škrtnutí blafne a nechytí. V čem by mohl být problém? Děkuji pokud máte někdo stejnou zkušenost za info.
Michal a Martina
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 7 let
Dekuji za ucast. U mne vyreseno. Jelikoz mi plamen nereagoval na regulaci termostatem objednal jsem novy. V puvodnim termostatu byl na vstupu filtr jako z cigarety, dle mne tam nemel co delat. Dle mne bordel
.. Ale stejne nesel profouknout. Tedy dal jsem novy a vse ok... Jen cena krasnych 2650,- Kc :-((...
C
cigiČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj, taky se přidám o radu. Zřejmě se mi ucpala plynová tryska, plamínek se mi zmenšil, že už skoro nehoří. Vypadá to, že kvůli vyndání trysky budu muset povolit i kovou trubku, co k ní vede. Nevím proč je to tak blbě vyřešené.
Dotaz zní, to se může, mohu trubku potom znova přitáhnout? Nebude mi to ucházet?

Děkuji za odpovědi.
dříve vestavba Peugeot Boxer PÖSSL 2.5TD, pak Alkovna Bürstner A530 2.3JTD, nyní pokukuji co pořídit Smile
P
pavel2Člen
Přidáno před 7 let
Vždy po manipulaci s plynovým rozvodem - opětovné dotažení postříkat spoj jarovou vodou aby jsi vyloučil únik plynu okolo závitu ( netěsnost)
B
BeryČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

cigi napsal:

Ahoj, taky se přidám o radu. Zřejmě se mi ucpala plynová tryska, plamínek se mi zmenšil, že už skoro nehoří. Vypadá to, že kvůli vyndání trysky budu muset povolit i kovou trubku, co k ní vede. Nevím proč je to tak blbě vyřešené.
Dotaz zní, to se může, mohu trubku potom znova přitáhnout? Nebude mi to ucházet?

Děkuji za odpovědi.

Mě se loni při čištění trysky povedlo to nějak asi dotáhnout blbě (je to za rohem od mřížky těsněný dnešním medvědím hovnem, navíc tam není vůbec prostor pro šroubování) a při pátrání po tom, proč lednička i po vyčištění trysky blbě chladí a často zhasíná jsem s hrůzou zjistil, že mi od toho spoje vesele plápolá plamínek uprostřed těch překližek všude okolo ... Kupodivu přívěs popelem nelehl :-)
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 7 let

Citovat

pavel2 napsal:

Vždy po manipulaci s plynovým rozvodem - opětovné dotažení postříkat spoj jarovou vodou aby jsi vyloučil únik plynu okolo závitu ( netěsnost)

Muj pripad. Po vymene termostatu mi utika plyn zavitem. Cim utesnit ? Je tam jemny zavit.
P
pavel2Člen
Přidáno před 7 let
Utíká Ti plyn závitem u hořáku? Trubička dosedá na trysku a domačkává to právě ta matice. Rozebrat mrknout zda tryska sedí jak má není nikde žádná šponka - nečistota a znovu dotáhnout na fest - hořák podržet tuším klíčem č.12. Pak zapnout a odzkoušet pěnou.
Pokud to je jinde tak se mění soudková těsnění (bronzová) základem je aby sedlo nebylo poškozené a bez nečistot.
Ať se daří.
M
mira burstner aversoČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím, jako všechny na tomto vláknu postihl problém s ledničkou při chodu na propan.Lednice začala smrdět, tak jsem ji v kempu vyčistil komínek, byl tam nějaký binec - vycucl jsem ho hadičkou, vyčistil spirálu a když jsme se vrátili domů, tak lednice nehořela. Hořák jsem nedemontoval, protože mám pouze horní mřížku a dole v podlaze mám díru se síťovinou kudy proudí vzduch, tudíž hořák přístupný pouze při vyndání lednice...Doma jsem to rozebral horní mřížku pořádně vysál komínek vysavačem hadičkou, kterou jsem napojil na vysavač. Plamínek hoří celý modře - pouze přes okénko v lednici. Lednice chladí za 2,5 hodiny na mrazáku -10. Zjistil jsem však jednu věc. Mám osazený v horní mřížce 2 ventilátory na chlazení žebrování a ventilátory mi sají spaliny z komínku přes přerušovač tahu. Když je vypnu, tak to jde komínkem, když je zapnu, tak komínkem nic nejde. Přerušovač tahu jsem provizorně v nižší úrovni ucpal a teď když spustím ventilátorky, tak spaliny jdou komínkem. Můj dotaz zní nebude mít tato vliv úprava na funkci hořáku?
Díky za vaší zkušenost.....
Míra
C
cigiČlen
Přidáno před 7 let
Mám lednici Dometic s odděleným mrazákem, je to už ta modernější verze, co se sama zapaluje. Někdy mi málo chladí na plyn. Všiml jsem si, že se mění velikost plamene. Je možné, že si tato lednice sama reguluje velikost plamínku?

Sloučené 27.08.2019 09:47:
Vyřešeno, koupil jsem nový hořák a pro jistotu i trisku a teď mi to chladí tak, že mám v lednici na vnitřním výměníku námrazu :-)
SkejTSkejTČlen
Přidáno před 6 let
Dobry den,
prosim o pomoc, mam problem s lednici a mrazakem Thetford N3150 ktera me momentalne vubec nechladi jak na 220 tak nechladi i na plyn, pojistka lednice OK, dotykove ovladani funguje neindikuje zadne chybove hlaseni. Lednice nechladi nema dostatecny chladici vykon. Ma pouze po nekolika hodinovem provozu pouze decentne chladne spiralove potrubi za vetracim otvorem jak na plyn tak na 220. Nevim co s tim, neda se to treba nejak resetovat. Zapinani a vypinani nepomaha.

Dekuji za rady zkusenejsich
BarborinaBarborinaČlen
Přidáno před 6 let
Před mnoha lety jsme se učili, že jediná pomoc u absorpční lednice je otočit ji vzhůru nohama, klidně i na jeden den.
Nečistoty které se mohli vyskytnout v chladicím systému tak můžou spadnout do míst, kde nebudou znemožňovat průtok chladiva.
Ale samozřejmě, pokud je tam už složitá elektronika, může být problém i tam.
Hodně štěstí....
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
Když je tady to téma lednička tak bych měl takový dotaz. Stalo se mě že jsme odjížděli z kempu a zavřel jsem uzávěr plynu na lahvi, po příjezdu domu jsem zjistil že mě stále hoří plamínek u ledničky (špatně těsnil ventil na bombě) a jellikož jsem měl zapnutý vypínač na chlazení na 12V tak chladil jak plyn tak i 12 V. Nemůže se v takovém případě něco v ledničce porouchat?
BarborinaBarborinaČlen
Přidáno před 6 let
Jak jsem výše....
Pokud to nehlídá nějaká složitá elektronika a nevyhodnotí to jako chybu, případně sama nezasáhne, nemá se tam co pokazit.
Je to jedno s nejstarších způsobů chlazení, buďme za to rádi a nenechme se ovlivnit prodejci o nabastlení různých el.blbinek, které se častokrát jako první pokazí a znehodnotí funkci celé chladničky Like.
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
ne je to stará lednička bez elektroniky mě ale zajímá když jede na plyn a i na 12V čili jdou dva zdroje tak jestli se nemůže něco pokazit, nebo zdali v tomto případě nemá lednička větší výkon a nezačne více chladit
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 1
LukyDája

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025