JurajSKČlenPřidáno
před 8 letNo tak chlapcov v Srbsku to evidentne baví ďalej. V utorok popoludní neďaleko Velika Plana asi okolo pol piatej v smere na Belehrad staršia strieborná Astra kombi. Signalizoval že mám niečo zo zadným kolesom, potom ma predbehol, výstražné atď. Keď som ho ignoroval na najbližšom výjazde zmizol. Off topic. Belehrad o 17.30 cez centrum, plynulo deväťdesiat, opačný smer totálne upchatý.
Stejná zkušenost. V pondělí okolo 14:00 nás předjel černý Range Rover. Silnější plešatý pán urputně ukazoval na levé přední kolo. Poté se celkem těsně zařadil před obytku a snažil se nás stáhnout na benzinu.
Následně jsme stáli s dětmi u mekáče. Odtahovka byla na svém místě. Žena vyběhla s dětmi pro hranolky. Nějaký pán seděl s kávičkou u okna a telefonoval. Mél krásný výhled. “Yellow caravan, yes, yes. “
Takže asi tak.
Nejen v Srbsku,ale i v Tutecku!!Mladý Turek to na mně letos zkoušel.Postřikali mi zadní kolo olejem (asi když jsem stál na semaforu) a potom za jízdy mi ukazovali na zadní kolo.Po zastaveni a prohlídce jsem ho poslal do háje,vzal do ruky telefon a ukzoval jsem mu, že volám policii.Zbalil se šmejd a ujel.
Naštestí mám v zadu bubny,tak jsem olej utřel hadrem a bylo hotovo.
Ahoj Jarda a pozor na lumpy!!!!
pavel1971ČlenPřidáno
před 8 letSekat ruce,sekat ruce,sekat ruce!!!
Na základě Vašich špatných zkušeností jsem při návratu z řecka 20.10. naplánoval Srbsko na celodenní přejezd, stavěli jsme jen na benzínce , u auta jsem byl se psem - kříženec staforda, a celé Srbsko bez problému. Díky Vám jsem byl připravený , nereagovat na auta na dálnici, při zastavení jsme se nevzdálili od auta,
Díky moc Vám všem za zkušenosti a postřehy, Honza
Kuchař , 3 stany, 2 děti, 1 manželka a Roller team Zefiro.
Jarda BorekČlenPřidáno
před 7 letTak pozor sezona se blíží buďte při cestování u Bělehradu-Jagodina obezřetní.
!z!)

kitemonkeeČlenPřidáno
před 7 let[u]Tak a mám další příběh - stalo se to tak cca před 2 měsíci.[/u]
volá mi kamarád: "Tak nás to spaní u Bělehradu na pumpě vyšlo nějak draze".
vůbec jsem ho nenechal mluvit dál a okamžitě jsem se ho zeptal, kolik Euro Ficovi nechal v Kometě servisu ;-)
a on že jak to vím? říkám, "to ví už všichni jenom ty ne...".
takže suma sumárum: ráno se vzbudili (2 chlapi), Mercedes Sprinter v benzínu nestartuje, vlivem únavy, stresu, nestíhačky (a hlavně neinformovanosti) se nechali odtáhnout k Ficovi, i když se kamarád živí dovozem, renovací a přeprodejem starších aut a veteránů, pro které vlastně do Řecka jeli. připomenu ještě fakt, že kolem Bělehradu jel do Řecka za posledních 5 let tak minimálně 20 krát...
po finálním probuzení a procitnutí u Fica mu pomaly začalo v hlavě docházet že to asi nebyla náhoda a že to nechce řešit u nich ale že jim rád zaplatí odtah do nejbližšího autorizovaného Mercedes servisu. klukům ze servisu se to prej ale vůbec nelíbilo, a nepřistoupili na to i když jsou kamarádi docela velcí, rádi křičí a z Merglu jěště pro demonstraci vypustili dva velké pastevecké psy.
říká: "když už jseš zavřenej u nich za velkou bránou, tak jseš docela malej"
tak je tedy nechali "opravovat", ale pod jejich dohledem, ať tam nenarafičí ještě něco dalšího.
po chvilce křiku a hádek to šmudla od Fica velmi rychle opravil a že to tedy bude za 500E, prej byla chyba v řídící jednotce a že tam musel nahrát nový softvér za který se platí a podobné žvásty.
kamarád už byl tím pádem na bodu varu, samozřejmě jim nevěřil ani slovo.
naštěstí ho osvítilo a vzpoměl si že má v Čechách kamaráda Srba, tak jim ho vytočil a ten je nějak "ukecal" na konečných 200E.
tak jsem ho pak ubezpečil, že 200E za rozpojenej konektor k čerpadlu je ještě hodně supr prajz, že za ten samý problém, ale u Fica vyřešen nabarvaním původních vstřiků aby vypadali jako nové (následně ověřeno v CZ servisu) dal jiný kamarád 2000E...
nejsou to žádné JOBOVKY jak tady již někdo naznačoval, tihle kamarádi nelžou a už vůbec se neradi chlubí že je někdo tak hezky oj*b*l.
[u]a co se týče nás:[/u] od 2007 cca 8 výjezdů do Řecka přes Srbsko obytkou a bez podobného problému (bylo pár jiných a taky slušných, ale ty sem nepatří), spaní většinou v Predejane, nebo na hodně osvětlené a frekventované pumpě (ale jen minimálně, když nastala spánková krize).
při zastavení na čůrání/kafe/RedBull/jídlo vždy zůstávám já v autě, nebo trvám na tom že zůstane někdo jiný když se naopak já musím vzdálit, i když se to nikdy neobejde bez blbých poznámek typu "ty seš ale paranoik", "dyť je světlo", "co by nám kdo dělal", "ty taky věříš každé blbosti", a podobně...
pár krát se mi stalo (ale i v Maďarsku), že jsme někde zastavili na spaní, zhasli jsme, rodinka se uložila spát a já "paranoik" jsem zůstal sedět tak aby mě nebylo vidět a chvilku jsem pozoroval okolí. je to ale spíš tím, že z plné jízdy nedokážu hned zaspat, musím se nejdřív "naladit" na spánek. z (většinou) tmavých aut po chvilce vystoupili divní lidi kteří shodou okolnosti potřebujou cigaretu právě ve 3 hodiny nadránem a popřitom chodit kolem naší obytky. a tak jsme zas jeli dál...
Jen by mne zajímalo zda měl na voze spodní kryt motoru , pokud ANO tak museli otevřít kapotu jinak se tam k spojce kabelu nedostaneš . Je lepší investovat do krytu než do fiktivní opravy .
Jarda BorekČlenPřidáno
před 7 letKryt????? Tak poškodí něco jineho. Jsou to šmejdi. Nedat jim příležitost.
!z!)

Jarda BorekČlenPřidáno
před 7 letFunguje . Jedné známé před 2 rokama utrhli na obytce konektor od myslím pumpy ona říkala regulátoru. Spala hned vedle dálnice u Bělehradu. Ráno kousek popojela a jak došla nafta přestalo to jet. Hned tam byl týpek s odtahovkou, že pomuže. Poslala ho pryč a zavolala svoji asistenci a za cca 1,5hod tam byla odtahovka z Fiatu a ve fiatu zjistili utržený konektor od pumpy. Opravili zdarma a jela dál. Bylo to v říjnu když se vracela do CZ. Někde jsem to zde tenkrát psal.
!z!)

Takže my jsme další ovce v klubu. Velika Plana, servis Raketa, poškozený naftový filtr a fiktivní výměna vstřikovacího čerpadla, 950 euro. Budeme chystat hromadné trestní oznámení, pokud se chcete připojit, tak sepište stručně kdy, kde a jakým způsobem jste se stali obětí těchto skupin. Pokud máte fotky, faktury nebo vyjádření vašeho autoservisu po návratu domů, vše k tomu přiložte. Také napište svoje jméno a příjmení, datum narození a telefonní kontakt. To vše pošlete na email k tomu zřízený srbsko.podvod@gmail.com . O průběhu vás budeme informovat.
Vojta & Julie