Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pozor při cestě přes Srbsko !

Poslední aktualizace před 2 roky
sipadansipadanČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

camperboy napsal:

Citovat

sipadan napsal:

Citovat

camperboy napsal:

Tak jsem si po návratu z dovči trochu pohrál s hlídáním auta všetně noční ostrahy motorového prostoru a funguje to dokonale. Dvouzónová mikrovlna MWS2 za 480,-, řídící jednotka SPYCAR 11 za cca 900,- , převodník digitální sběrnice na analog KEETEC MCAN za 900,-. Pújčení si křečka od sousedovic holčičky mě stálo půl litru ferneta pro tatínka, ale systém mám tím pádem vyladěn i proti kunám. Takže když se mi někdo přiblíží 10 cm k nárazníku následuje rázné pípnutí venkovní sirény, když někdo začne lézt k motoru začne řvát vnitřní siréna. Mikrovlna udělala takovou pomyslnou bublinu kolem motorového prostoru.
Možná si někdo bude myslet že jsem paranoidní, ale letošní brutální rozmach autocaravaningu přinese to, že srbský byznys s přeřezáváním kabelů u motoru odkoukají i jiné národy.
P.S. Křeček mé pokusy přežil :)

Ahoj Camperboy,

dobrá práce !!!
Je u té mikrovlnky ta vzdálenost fixní, nebo lze nějak nastavovat ?
Díky a měj se pěkně.

Samozřejmě obě mikrovlnné zóny mají šroubováčkem nastavitelný trimer na nastavování citlivosti. A opravdu to jde nastavit přesně v řádu centimetrů. Komponenty jsem kupoval u stualarm.cz a něco na levnealarmy.cz.

Děkuji Ti ....
4.114683,118.628756
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

camperboy napsal:

Tak jsem si po návratu z dovči trochu pohrál s hlídáním auta všetně noční ostrahy motorového prostoru a funguje to dokonale. Dvouzónová mikrovlna MWS2 za 480,-, řídící jednotka SPYCAR 11 za cca 900,- , převodník digitální sběrnice na analog KEETEC MCAN za 900,-. Pújčení si křečka od sousedovic holčičky mě stálo půl litru ferneta pro tatínka, ale systém mám tím pádem vyladěn i proti kunám. Takže když se mi někdo přiblíží 10 cm k nárazníku následuje rázné pípnutí venkovní sirény, když někdo začne lézt k motoru začne řvát vnitřní siréna. Mikrovlna udělala takovou pomyslnou bublinu kolem motorového prostoru.
Možná si někdo bude myslet že jsem paranoidní, ale letošní brutální rozmach autocaravaningu přinese to, že srbský byznys s přeřezáváním kabelů u motoru odkoukají i jiné národy.
P.S. Křeček mé pokusy přežil :)

Nemůžeš sem dát prosím nějaký odkaz kde se o tom dá něco načíst případně kde se to dá koupit ?
camperboycamperboyČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Tomik Kralu napsal:
Nemůžeš sem dát prosím nějaký odkaz kde se o tom dá něco načíst případně kde se to dá koupit ?

Tomíku, odkaz Ti posílám do SZ. Za prvé nechci aby to vypadalo, že dělám něčemu nebo někomu reklamu a za druhé úplné podrobnosti včetně např. umístění mého čidla se mi z bezpečnostních důvodů nechce dávat veřejně do placu. Jo, v odkazu je i montážní návod v PDF.
V zásadě je to strašně jednoduché. Pokud chceš pouze noční hlídání motoru stačí Ti pouze čidlo, nějaká levná piezo sirénka do interiéru, která Tě v případě narušení vzbudí a vypínač. Toť vše. Já mám ještě kamerku s čidlem pohybu ze které jsem odstranil informační diody, takže není vidět, že začala nahrávat.

Nejsložitější je napojení alarmu na originální dveřní spínače. Tam už je bohužel potřeba převést digitální signál na analogový. Teda samozřejmě u vozidel s CAN Busem.
Upravil camperboy dne 26.08.2018 09:20, před 8 let
JurajSKJurajSKČlen
Přidáno před 8 let
No tak chlapcov v Srbsku to evidentne baví ďalej. V utorok popoludní neďaleko Velika Plana asi okolo pol piatej v smere na Belehrad staršia strieborná Astra kombi. Signalizoval že mám niečo zo zadným kolesom, potom ma predbehol, výstražné atď. Keď som ho ignoroval na najbližšom výjazde zmizol. Off topic. Belehrad o 17.30 cez centrum, plynulo deväťdesiat, opačný smer totálne upchatý.
B
BlaskaVitaČlen
Přidáno před 8 let
Stejná zkušenost. V pondělí okolo 14:00 nás předjel černý Range Rover. Silnější plešatý pán urputně ukazoval na levé přední kolo. Poté se celkem těsně zařadil před obytku a snažil se nás stáhnout na benzinu.
Následně jsme stáli s dětmi u mekáče. Odtahovka byla na svém místě. Žena vyběhla s dětmi pro hranolky. Nějaký pán seděl s kávičkou u okna a telefonoval. Mél krásný výhled. “Yellow caravan, yes, yes. “
Takže asi tak.
Vita
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 8 let
L
LakyČlen
Přidáno před 8 let

Dobrý odkaz a hlavně pro začínající kolegy je tam i mnoho jiných odkazů co se jim může na cestách hodit . Různé typy cestování a na co si dávat pozor atd... (y) Ja už mám zakrytovaný motorový spodní prostor i z těchto důvodu a Srby projíždím a stavím jen na kafe a to se pohybuji okolo vozu + venčeni psa .
Žijeme jen jednou.
Upravil Laky dne 25.11.2018 18:41, před 8 let
P
paragČlen
Přidáno před 8 let
Nejen v Srbsku,ale i v Tutecku!!Mladý Turek to na mně letos zkoušel.Postřikali mi zadní kolo olejem (asi když jsem stál na semaforu) a potom za jízdy mi ukazovali na zadní kolo.Po zastaveni a prohlídce jsem ho poslal do háje,vzal do ruky telefon a ukzoval jsem mu, že volám policii.Zbalil se šmejd a ujel.
Naštestí mám v zadu bubny,tak jsem olej utřel hadrem a bylo hotovo.
Ahoj Jarda a pozor na lumpy!!!!
pavel1971pavel1971Člen
Přidáno před 8 let
Sekat ruce,sekat ruce,sekat ruce!!!
H
Honza11Člen
Přidáno před 8 let
Na základě Vašich špatných zkušeností jsem při návratu z řecka 20.10. naplánoval Srbsko na celodenní přejezd, stavěli jsme jen na benzínce , u auta jsem byl se psem - kříženec staforda, a celé Srbsko bez problému. Díky Vám jsem byl připravený , nereagovat na auta na dálnici, při zastavení jsme se nevzdálili od auta,
Díky moc Vám všem za zkušenosti a postřehy, Honza
Kuchař , 3 stany, 2 děti, 1 manželka a Roller team Zefiro.
L
lusyČlen
Přidáno před 8 let
V Belehrade byl otevren prvni Stellplatz. Tak tam by se snad dalo prespat bezpecneji....

campingcenterbelgrade
Višnjička, Beograd, Srbsko
+381 11 4142440
https://goo.gl/ma...heVqk1qoN2

Ty fotky jsou stare. Je tam uplne novy Stpl. Info bylo na FB.
R
RudyČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

lusy napsal:

V Belehrade byl otevren prvni Stellplatz. Tak tam by se snad dalo prespat bezpecneji....

campingcenterbelgrade
Višnjička, Beograd, Srbsko
+381 11 4142440
https://goo.gl/ma...heVqk1qoN2

Ty fotky jsou stare. Je tam uplne novy Stpl. Info bylo na FB.

Pro doplnění webová stránka, bohužel v srbštině http://campingcenterbelgrade.com/
Je na ní zmíněn jak Stellplatz v centru tak druhý, nový v blízkosti letiště, viz http://www.caravaning.sk/60-reklamne-...st-camp-bg
Upravil Rudy dne 29.11.2018 16:51, před 8 let
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 8 let
Tady jsou bližší aktuální informace a možnosti snad bezpečného přespání v Srbsku http://www.avtoka...p;drzava=5
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
Jarda BorekJarda BorekČlen
Přidáno před 7 let
Tak pozor sezona se blíží buďte při cestování u Bělehradu-Jagodina obezřetní.
!z!)Smile
kitemonkeekitemonkeeČlen
Přidáno před 7 let
[u]Tak a mám další příběh - stalo se to tak cca před 2 měsíci.[/u]
volá mi kamarád: "Tak nás to spaní u Bělehradu na pumpě vyšlo nějak draze".
vůbec jsem ho nenechal mluvit dál a okamžitě jsem se ho zeptal, kolik Euro Ficovi nechal v Kometě servisu ;-)
a on že jak to vím? říkám, "to ví už všichni jenom ty ne...".

takže suma sumárum: ráno se vzbudili (2 chlapi), Mercedes Sprinter v benzínu nestartuje, vlivem únavy, stresu, nestíhačky (a hlavně neinformovanosti) se nechali odtáhnout k Ficovi, i když se kamarád živí dovozem, renovací a přeprodejem starších aut a veteránů, pro které vlastně do Řecka jeli. připomenu ještě fakt, že kolem Bělehradu jel do Řecka za posledních 5 let tak minimálně 20 krát...

po finálním probuzení a procitnutí u Fica mu pomaly začalo v hlavě docházet že to asi nebyla náhoda a že to nechce řešit u nich ale že jim rád zaplatí odtah do nejbližšího autorizovaného Mercedes servisu. klukům ze servisu se to prej ale vůbec nelíbilo, a nepřistoupili na to i když jsou kamarádi docela velcí, rádi křičí a z Merglu jěště pro demonstraci vypustili dva velké pastevecké psy.
říká: "když už jseš zavřenej u nich za velkou bránou, tak jseš docela malej"

tak je tedy nechali "opravovat", ale pod jejich dohledem, ať tam nenarafičí ještě něco dalšího.
po chvilce křiku a hádek to šmudla od Fica velmi rychle opravil a že to tedy bude za 500E, prej byla chyba v řídící jednotce a že tam musel nahrát nový softvér za který se platí a podobné žvásty.
kamarád už byl tím pádem na bodu varu, samozřejmě jim nevěřil ani slovo.

naštěstí ho osvítilo a vzpoměl si že má v Čechách kamaráda Srba, tak jim ho vytočil a ten je nějak "ukecal" na konečných 200E.

tak jsem ho pak ubezpečil, že 200E za rozpojenej konektor k čerpadlu je ještě hodně supr prajz, že za ten samý problém, ale u Fica vyřešen nabarvaním původních vstřiků aby vypadali jako nové (následně ověřeno v CZ servisu) dal jiný kamarád 2000E...

nejsou to žádné JOBOVKY jak tady již někdo naznačoval, tihle kamarádi nelžou a už vůbec se neradi chlubí že je někdo tak hezky oj*b*l.

[u]a co se týče nás:[/u] od 2007 cca 8 výjezdů do Řecka přes Srbsko obytkou a bez podobného problému (bylo pár jiných a taky slušných, ale ty sem nepatří), spaní většinou v Predejane, nebo na hodně osvětlené a frekventované pumpě (ale jen minimálně, když nastala spánková krize).

při zastavení na čůrání/kafe/RedBull/jídlo vždy zůstávám já v autě, nebo trvám na tom že zůstane někdo jiný když se naopak já musím vzdálit, i když se to nikdy neobejde bez blbých poznámek typu "ty seš ale paranoik", "dyť je světlo", "co by nám kdo dělal", "ty taky věříš každé blbosti", a podobně...

pár krát se mi stalo (ale i v Maďarsku), že jsme někde zastavili na spaní, zhasli jsme, rodinka se uložila spát a já "paranoik" jsem zůstal sedět tak aby mě nebylo vidět a chvilku jsem pozoroval okolí. je to ale spíš tím, že z plné jízdy nedokážu hned zaspat, musím se nejdřív "naladit" na spánek. z (většinou) tmavých aut po chvilce vystoupili divní lidi kteří shodou okolnosti potřebujou cigaretu právě ve 3 hodiny nadránem a popřitom chodit kolem naší obytky. a tak jsme zas jeli dál...
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let
Jen by mne zajímalo zda měl na voze spodní kryt motoru , pokud ANO tak museli otevřít kapotu jinak se tam k spojce kabelu nedostaneš . Je lepší investovat do krytu než do fiktivní opravy .
Přidáno před 7 let
Kryt????? Tak poškodí něco jineho. Jsou to šmejdi. Nedat jim příležitost.
!z!)Smile
L
LakyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

Jarda Borek napsal:

Kryt????? Tak poškodí něco jineho. Jsou to šmejdi. Nedat jim příležitost.

Nedat jim příležitost? neznalé odchytí i při jízdě že mají něco na voze špatně .
Jak tam funguje ASISTENČNÍ služba má s tím někdo zkušenost?
Žijeme jen jednou.
Přidáno před 7 let
Funguje . Jedné známé před 2 rokama utrhli na obytce konektor od myslím pumpy ona říkala regulátoru. Spala hned vedle dálnice u Bělehradu. Ráno kousek popojela a jak došla nafta přestalo to jet. Hned tam byl týpek s odtahovkou, že pomuže. Poslala ho pryč a zavolala svoji asistenci a za cca 1,5hod tam byla odtahovka z Fiatu a ve fiatu zjistili utržený konektor od pumpy. Opravili zdarma a jela dál. Bylo to v říjnu když se vracela do CZ. Někde jsem to zde tenkrát psal.
!z!)Smile
B
borejkNováček
Přidáno před 7 let
Takže my jsme další ovce v klubu. Velika Plana, servis Raketa, poškozený naftový filtr a fiktivní výměna vstřikovacího čerpadla, 950 euro. Budeme chystat hromadné trestní oznámení, pokud se chcete připojit, tak sepište stručně kdy, kde a jakým způsobem jste se stali obětí těchto skupin. Pokud máte fotky, faktury nebo vyjádření vašeho autoservisu po návratu domů, vše k tomu přiložte. Také napište svoje jméno a příjmení, datum narození a telefonní kontakt. To vše pošlete na email k tomu zřízený srbsko.podvod@gmail.com . O průběhu vás budeme informovat.
Vojta & Julie
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 59
Členové online 1
Standa a Jana

Celkem členů: 16,808
Nejnovější člen: JiriB
TOPlist

Copyright © 2026