Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

doplnění baterie

Poslední aktualizace před 6 let
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Řeší se tu jaký baterie,jaký dobíjení,jaký soláry atd.Nikde ale nemůžu najít,jak doplnit destilku do tzv.bezúdržbových.Možná blbej dotaz,ale když vyměníte baterii za úplně stejnou(parametry) a začnete v autě cítit síru,tak asi něco není v pořádku.Po 3měsících používání mně bylo sděleno ,dokonce servisem,kde jsem baterku koupil,že musím kontrolovat stav naplnění kyselinou.Ale jak ,když je to "bezúdržbová".
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 6 let
Mirku, bezúdržbová většinou nejde dolít bez poškození špuntů. Bohužel pokud je totálně zavřená (a vyvařená) tak je to na výměnu.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Karle,dík za odpověď,byla vyměněna,ale jak při výměně zkontrolovat,že je dostatečně dolitá?Až je problém,tak záleží na servisu ,jak se k tomu postaví.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 6 let
Podívej se do návodu co tam k té tvojí baterce píšou. Bezúdržbová se standardně nedolívá, ale když z ní serveš vrchní polep tak některé mají ještě šroubovací špunty a jde zkontrolovat, normálně to bývá u autobaterky po několika letech a můžeš jí tímto prodloužit životnost. Ve tvém případě bych to viděl na reklamaci v tom servise co ti ji vyměnili! buť je to vadný kus a nebo ti to auto přebíjí a vyvřela ti voda. Ta předchozí také mohla umřít předčasně kvůli napětí jen to někdo kvůli stáří neřešil.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Pod polepem jsem nic nanašel ,je tam jen celistvej dekl,odloupnout to nešlo,zničil bych baterku.Přebíjená nebyla 14,2v max.Servis to vyřešil výměnou.Ale těch "bezúdržbových" se pořád prodává mraky a kde máš jistotu ,že jsou OK.
JardaK2JardaK2Člen
Přidáno před 6 let
Jistotu nemáš, ale máš záruku.
Jarda,Hanka,Anetka,Tomášek a Kačenka, VW CADDY CROSS 4motion - Burstner Belcanto 490TK
F
ferdasanČlen
Přidáno před 6 let
Záruka je sice dobrá,pokud seš v dosahu toho kdo ti záruku drží.
A
ArchaNováček
Přidáno před 6 let
Uzavřená baterie má elektrolytu dostatek. Pokud je cítit kyselina znamená to, že články "vaří" z důvodu přepětí. Příčinou může být vadný blok dobíjení, nebo "smrt" jednoho článku, který si proud nebere a zbylé články jsou přebíjené. Vezměte si voltmetr a při dobíjení baterie změřte napětí na pólech baterie. Mělo by být v rozmezí 14 až 14,7 V, při udržovacím nabíjení cca 13,3 až 13,7 V. Pokud je vyšší než zmíněných 14,7 V, je závada v regulaci dobíječe. Pokud ne, pak bude závada v baterii. Při správném provozu nesmí být kyselina cítit.
Uzavřená baterie nepotřebuje při správném provozu za dobu své životnosti doplňovat elektrolyt. A pokud se vinou nesprávného dobíjení vyvaří voda, lze baterii doplnit navrtáním víka a opětovným zatavením pomocí tavného lepidla, ale to je práce pro odborníka, který ví kde vrtat a hlavně, zda je záchrana baterie ještě účelná.
VasuVasuČlen
Přidáno před 6 let
Když byl regulátor vadný a teď je opravený - přebíjel a vyvařil baterku, musíš to dolít destilkou, jinak baterku, dalším provozem zničíš. Já násilím odtrhnu horní krycí plastový kryt, pod kterými jsou špunty vlastních článků. Doliji do předepsané meze a opět zalepím vhodným lepidlem a zachránil jsem několik tisíc Kč. To není návod na demontáž, pozor na potřísnění kyselinou !!!
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ferdasan, Karel Prokop, JardaK2, Archa, Vasu
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 15,971
Nejnovější člen: lisky
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,480,914 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15951 sekund | Průměrně za: 0.15951 (0) sekund | Dotazy: 74 | Použitá paměť: 1.81MB/4MB