Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/
Prohledávání webu:
Články

Lyžování v Itálii leden 2022

Nakonec v Bolzánu jenom zastavíme na servis a dobití baterky.

Dlouho jsme se těšili, až budeme moci vyrazit s obytkou směr alpské sjezdovky. Slunce, hory, vzduch a lyžování. Tak si představujeme ideální zimní karavaning.

Kamarádi vyrazili už týden před námi a my jsme se rozhodli dorazit za nimi. Přece jen Silvestr se v kolektivu slaví lépe. Momentálně se nacházeli ve středisku v Arabbě, kde je i stání na pěkném místě a za slušnou cenu 20€ včetně kompletního servisu a elektřiny.



Dorazili jsme již za tmy. Poslední úsek cesty vede serpentinami, ale silnice byly holé, takže se jelo dobře. Kamarádi se už připravovali na silvestrovský večer. Povídali jsme, Šárka vytáhla prskavky a nevěřili byste, kolik radosti to udělalo jak mladým, tak i starším. A to skoro nešly zapálit. O půlnoci se rozzářily ohňostroje nad celou Arabbou. Přivítali jsme příhod nového roku a šli brzo spát. Ráno po 8. hodině nás čekalo nádherné počasí a lyžování na překrásných sjezdovkách. Najezdili jsme toho opravdu hodně a vyčerpali všechny síly a bez přehánění přepálili začátek. Druhý den jsme museli odpočívat, protože nás bolely doslova úplně všechny svaly. O některých jsme ani nevěděli, že je máme, až bolest je prozradila.



Pro odpočinek jsme zvolili nedaleký Brixen, místo kde ve vyhnanství pobýval Karel Havlíček. Zaparkovali jsme kousek od centra, kde funguje tolerované stání pro obytky.  Je zdarma. Přespali jsme a dopoledne si prošli Brixen a vánoční trhy. Fotíme a kocháme se. Sluníčko opět svítí. Po kontrole covidpasu vyfasujeme pásky na ruku a můžeme si projít stánky v centru. Užíváme si vánoční atmosféru. Prohlížíme si překrásnou Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a doslova nás uchvacují nádherně barevné fresky.



Blízko Brixenu se nachází lyžařské střadisko Plose. Rozhodujeme se, že ho vyzkoušíme a jedeme tam. Netušíme, jestli nás tam nechají přespat a trochu riskujeme, ale ukazuje se, že s tím nemají problém. Kromě nás tam je ještě několik obytek. V neděli dopoledne nás zaskočila fronta na skypasy a tak máme trochu skluz. Váháme, zda to nevzdat, ale nakonec frontu vystojíme a nelitujeme. Počasí je skvělé a sjezdovky nádherné. Sluníčko hřeje na tuto dobu až moc, ale lyžujeme co to jde. Večer zakončujeme v místní hospůdce. Já piju pivo a Šárka bombardino. Já nemám na sladké chuť. Došla jim šlehačka, tak si Šárka přenesla svoji z karavanu.



Ráno se vracíme zpět do Brixenu. Jsme unavení a počasí opět není moc příznivé. Ještě jsme chtěli vidět Havlíčkův dům. Tentokrát si uděláme večerní procházku Brixenem. Fotím krásně ozdobené ulice.



Vymýšlíme, kam se posuneme dál. Na příští den je předpověď počasí nepříznivá. Potřebujeme dobít baterku. Servis také, ale ten není tak akutní problém. Kousek od parkoviště je pumpa se servisem zdarma, jenom nabrání vody je za tři Eura. Chtěli bychom si prohlédnou ještě Bolzano, ale odrazují nás komentáře na p4n. Které varují před vykradači obytek. Nakonec v Bolzánu jenom zastavíme na servis a dobití baterky. Stpl je velký a funkční. Doplníme vodu a na dvě hodiny se připojíme k elektřině. Slibují 16A, ale jsou to tak 3. Nevadí, na dobití to stačí.



Nakonec se přesouváme do Verony, překrásného města s příběhem Romea a Julie. Parkujeme na stpl. Stále prší, jdeme brzo spát. Předpověď na druhý den slibuje sluníčko a opravdu je ráno počasí přímo nádherné. Vyrážíme do centra a trochu litujeme, že s sebou nemáme  kola. Verona je protkaná cyklostezkami. Jdeme směr římská Arena, která je třetí největší na světě. Je opravdu impozantní a fotogenická. Sluníčko inspirovalo k procházkám hodně lidí, Verona se začíná zaplňovat. Dojdeme k slavnému balkonu a soše Julie. Ne, nesahnul jsem ji na ňadro pro štěstí jako mnozí jiní, už asi stárnu.



Po návratu do karavanu si dáme oběd, udělám kompletní servis a poté odjíždíme. Trochu mě zaskočilo, že se stále ještě najdou karavanisté, kteří nevědí, kam se leje černá voda. Čerstvé bobky jsou na místech, kde by být neměly.

Jsme odpočatí a chystáme se znovu lyžovat. Dostali jsme tip od Jardy a Ivety na středisko Paganella. Sami míří tímto směrem. Parkujeme v Andalo hned u lanovky. Jarda s Ivetou přijíždějí brzy po nás. Večer strávíme společně. Noc je mrazivá a obloha plná hvězd slibuje, že ráno bude azurové nebe. A také že ano. Počasí je nádherné a lyžovačku si moc užíváme. Také ochutnáme ústřice a k mému překvapení mi chutnají hned na první pokus. Na ukončení dne si přiťukneme horkým bombardinem. Končí moc krásný den. Asi nejhezčí z celého výletu. Ještě než se setmí, vyrážíme.



Přespíme opět v Plose a váháme, zda nedat ještě jednu lyžovačku. Nakonec se rozhodujeme ráno vyrazit směr domov. Nestihneme dorazit až domů, cestou přespíme pod hradem Točník. Celý výlet jsme si moc užili a těšíme se, že si ho příští zimu zase zopakujeme a navštíme další krásná místa v Itálii.

 

Fun 11. March 2022 2264 přečtení 1 komentář 2 hodnocení Tisk

1 komentář

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Jarda a Maru
    Jarda a Maru
    www.caravan24.cz/../../images/smiley/smiley027.gif
    To je paráda ... škoda, že nám není o 20 míň, ale ta města dáme ... Cool Grin
    - 12.03.2022 12:31

    Hodnocení je k dispozici pouze členům.

    Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
    Skvělý! (2)100 %
    Velmi dobrý (0)0 %
    Dobrý (0)0 %
    Průměrný (0)0 %
    Špatný (0)0 %

    Copyright © 2023

    Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
    Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

    Theme by PHP Fusion Inc
    44,488,002 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15142 sekund | Průměrně za: 0.15142 (0) sekund | Dotazy: 45 | Použitá paměť: 1.47MB/2MB