Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Denní porce kilometrů?: INFORMACE PRO CESTOVÁNÍ - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Prohledávání webu:

Denní porce kilometrů?

Poslední aktualizace před 8 let
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
trošku by mě zajímalo jestli někdo absolvoval roadtrip s obytňákem.
Chtěl bych zajet chorvatsko, černá hora, albánie, makedonie, kosovo, srbsko a pak přes maďarsko a slovensko domu.
Cca 3200 Km.
Kolik je tak rozumná denní porce kilometrů, aby to člověk odjel za rozumný čas, ale současně měl možnost něco navštívit a vidět?
Počítal sem tak 300 Km za den. Což je při průměrné rychlosti 50km/h za den 6 hodin na cestě. Takže by zůstalo 10 hodin na zastávky, jídlo, výlety a 8 hodin na spánek.

Plánuje se hezky, ale přece jen reálný poznatek by dost pomohl :)
H
hymer662Člen
Přidáno před 9 let
Vše je možné, záleží na tom, jak jsi odolný, co chceš podstoupit za únavu oproti ujetým kilometrům a co chceš vše vidět.
Za den se dá ujet průměrně 800-1000 km. Denní přesuny 100-150 km nebo obden +- 300 km. Ale je to ryze individuální.
Jiný pohled:
První a poslední den: 2x 800/1000 km = 1600/2000 km. Na zbylých 10 dní máš 1200 km .. t.j 120 km denně. To už je hezčí pohled na porci km a případný "odpočinek".
Za mě 3200 km na 12 dní je v pohodě.
Nebo plánuj tak, aby jsi dopoledně jel a max do 14 hodin vždy dojel a odstavil...
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 9 let
Já osobně preferuju to napálit první a poslední den. Zbyde více pohody na cílovou lokalitu. A v cílové lokalitě se mi osvědčilo strávit vždycky aspoň 2 noci na jednom místě. 300km je na den dost, pokud to má být každý den. Zabere ti to víc jak půlku efektivního času dne. Na zábavu a poznání zbyde toho času málo. A taky počítej s nějakým odpočinkem, ono po 300km za volantem už taky člověk není ve stejným stavu, jako když ráno vyleze z postele.
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
daluksdaluksČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
Nezáleží jenom na počtu kilometrů, které se dají ještě ujet, ale taky na povaze silnic a terénu. Když jsme byli v Norsku tak tam jedeš 100km klidně 4 hodiny kvůli úzkým cestám se zatáčkami a tunely.
Taky záleží na tom, jestli vyrazíš na cestu po půldenní náročné pěší tůře atd. každopádně bych to nebral jako paušál. pak je z toho štrapác.
ScooterMartyScooterMartyČlen
Přidáno před 9 let
Naprostý souhlas s Nemilany, dělám to taky tak. Pokud ale nemáš cílovou destinaci a chceš jet okruh, tak to takhle udělat nejde. Pak je podle mne 300 km denně moc. 4-6 hodin denní jízdy se dá zvládnout, ale už to není zábava a při 4-6 hodinách denně neudělaš průměr 300km/den... Nějaký čas zabere hledání místa a manipulace a ono se to nasbírá...
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
JozaJozaČlen
Přidáno před 9 let
to přece záleží na okolnostech .... když chci jezdit po Francii, tak ten základní přesun cca 1 500 - 1 800km rozhodím na dva dny a potom se poflakuju podle okolností.

Taky to ale záleží na tom kolik kdo snese - někdo dá max 500km a je unavenej někdo dá 1 000km. Já to mám tak, že se moc za volantem neunavím, ale jsou dny kdy mě to nesedne a jsem unavenej po 200 km. Potom to zapíchnu, pospím, dám kávičku a pak pokračuju a nebo zakempuju a jedu druhej den.

Každej by si měl umět odhadnout síly a včas zastavit - proto s sebou máme přece postel nééé. Hlavně se nesrovnávat a nedorovnávat denní kilometrový dávky, to je cesta do průseru - každej jsme jinej.
p0l0usp0l0usČlen
Přidáno před 9 let
Pokud jedu roadtrip a mam dostatek casu (mesic, dva, tri....), proste vyrazim vybranym smerem a jen si urcim datum kdy to plus-minus nejak nasmeruju zpet do cech (cca pulka). Zajistim si predem informace jak se dostanu na internet (jaky operator a kde koupim simkartu, roaming, wifi kavarny...) na zjistovani pocasi, zajimavosti v okoli. Pak se vzdy rano rozhoduju jak daleko pojedu podle pocasi, nalady, unavy posadky, lidi ktere potkam, erupci na slunci, politicke situace v Gambii... :-).

Kdyz nahodou planuju, osobne si davam tak 150-200km na den. Kdyz se clovek den dva zasekne nebo si najde zajimavou odbocku, da se to celkem jeste bezbolestne dohnat aniz by prisel o dalsi cast cesty.

... a stejne je to vzdy nakonec jinak nez naplanuji....
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
tak jsem rád, že jste mi to potvrdili, že těch 300/ den už je dost.

Rád bych se vešel od pátku do do neděle s jedním víkendem. Takže 16 dní a páteční odpoledne.
V pátek se třeba dovalit aspoň na Lipno a odtud pak pádit v sobotu ráno dál.

Jen tak nahrubo jsem dal trasu kudy bych chtěl jet. Vše by mělo být mimo zpoplatněné silnice. Prostě couračka po okreskách a kde co člověk uvidí zajímavýho tak tam se zastavit.

Takovej hrubej nástřel trasy.

https://www.google.cz/maps/dir/%C4%8C...!3e0?hl=cs
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 9 let
Také jezdím okruhově. A můj úplně první výjezd s dodávkou byl 4000 km za 10 dní. Byly jsem nadrženi vidět co nejvíc z Francie. Už nikdy víc. I 300 km denně je dost pokud to není přejezd po dálnici. Také jako kolegové bych to viděl na přejezdy okolo 100 až 150 km.
Teď ve Slovinsku jsme třeba 120 km jeli 3 hodiny. Přejezd několika sedly dá zabrat jak časově, tak i trochu fyzicky.
Mám najeto okolo milionu a právě proto neriskuji ani ze strany únavy. Jinak budeš unavený když pojedeš ve 30°C ve stínu. A jinak když bude pod mrakem.
A tvoje destinace ( některé ) zrovna kvalitou silnic nijak neoplývají.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
jarous350jarous350Člen
Přidáno před 9 let
Když jsem si koupil kdysi motorku, tak mě bavilo hlavně jezdit. Tzn. jedno kam, nemusel jsem tam nic extra vidět. Prostě letem světem. Dovolená ve Španělsku, cestou tam Paříž, zpátky Alpy, celkem 6tis. km za 9dnů. Jednou už jsem si musel vzít i ibalgin kvůli zádům, ale furt mě to bavilo.
S karavanem bych to asi naplánoval jinak :D
CHATEAU LA CAR 380
r.v. 1988 :^
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

dracekvo napsal:

Ahoj,
tak jsem rád, že jste mi to potvrdili, že těch 300/ den už je dost.

Rád bych se vešel od pátku do do neděle s jedním víkendem. Takže 16 dní a páteční odpoledne.
V pátek se třeba dovalit aspoň na Lipno a odtud pak pádit v sobotu ráno dál.

Jen tak nahrubo jsem dal trasu kudy bych chtěl jet. Vše by mělo být mimo zpoplatněné silnice. Prostě couračka po okreskách a kde co člověk uvidí zajímavýho tak tam se zastavit.

Takovej hrubej nástřel trasy.

https://www.google.cz/maps/dir/%C4%8C...!3e0?hl=cs

Ahoj, něco podobného jsem jel loni. Je to o nátuře- jeli jsme Rakousko , Plitvice, Split, černá hora Albánie Řecko- Iqumenitsa - trajetkem do Bari , pak po pobřeží Itálie, Benátky , Garda a domu.12 dní a v pohodě. A nebyla to žádná honička. jeli jsme v klidu , 1- 2 noci na jednom místě.Ahoj Petr
nugiseknugisekČlen
Přidáno před 9 let
Já to neměřím na km. Na dálkové přesuny mám "normu" 8hodin za volantem, což je včetně všech obědových a kafíčkových přestávek tak cca 10-11hodin. Jak mi dobíhá 8hodin za volantem začínám hledat místo na spaní tam kde jsem. Zpravidla mám v databázi předchystaná místa takže to většinou není problém.V cílové zemi maximum 5-6 hodin za volantem denně. Zdá se to hodně ale zase tak moc není pokud se to rozloží v celém dni. NAvíc někdy ten průměr není moc vysoký díký "japonským" zastávkám na focení a prohlídku zajímavých míst u cesty. "Cesta je cíl" a ujetý kilometr není můj pán.V plánu trasy mám většinou rezervy takže dvoudenní zastávka na pěkném místě není problém. Na druhé straně určité plánování se vždy vyplatilo hlavně s ohledem na vyhledání vhodných míst k přespání. Není pro mne větší pakárna než pěkný den na cestách zakončit improvizovaným přespáním někde u frekventované cesty nebo železnice.
Poutník nikdy nedorazí domů, aniž by měl o předsudek méně a o nápad více.
Sir THOMAS MORUS (1478-1535)
ivan613ivan613Člen
Přidáno před 9 let
Ahoj moja bežná porcia km je tých 200 km.Dá sa urobiť aj viac no záleží na na ceste a ako sa cítim.Najviac som dal tuším niečo okolo 400 km.Vyhýbam sa podľa možností rýchlostným cestám.S mojím splašeným slimákom je optimálna rýchlosť max. 70 km.Nemám tam servo ani posilovač brzd tak všetko musím prispôsobiť tomu.Jazdím prevážne v noci.
M
mariaČlen
Přidáno před 9 let
minulý týden jsme podnikli trip po Itálii. Za 10 dní jsme ujeli cca 2500km mimo dálnice kolem Gardy, Isea a dalších jezer. Přejezdy přes hory, vše mimo dálnice. Nebyl to žádný problém. Nicméně mám měřítko trošku rozhozené posledním motorkovým návratem z Itálie - více než 900km z Brescie do Brna. To už asi nepřekonám.
tomasjavorskytomasjavorskyČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj, přesně jak psali kolegové přede mnou, záleží na nátuře (kolik kdo vydrží) a hlavně na typu cesty (dálnice nebo okresky). Spíš než na kilometry bych to počítal na čas, a jako takový kompromis beru kolem 5 hodin řízení denně. Při delších jízdách Ti toho ze dne už moc nezbyde, nebo jedeš pak dlouho do noci.
No a nebo, když už ujet kus cesty, tak obětovat jeden den, "vzít za to" a od rána do večera ujet klidně přes 1000km.
Třeba v létě 2015 jsme po obvodu téměř objeli Francii (Paříž, Normandie, Bordeaux, Monaco a přes Lago di Garde domů). Za 14 dní 4500km, z toho Francie mimo dálnice. To bylo už moc, obvykle jsme vyjížděli odpoledne a stavěli až v noci a většinu dovolené jsme strávili na cestě. Loni jsme to měli volnější (Legoland Günzburg, přes Rakousko volným tempem k Balatonu a přes Vídeň pak domů), celkem asi 2600km, denně 2-3hod jízdy. A hlavně pořád po dálnicích. Na cestě jsme byli poloviční čas ve srovnání s předchozím rokem a všichni jsme si to užili víc.
A jen taková poznámka ohledně těch denních kilometrů nebo času za volantem. I když je samozřejmě v zájmu nás všech, abychom se ve zdraví vrátili domů, tak podle mě nemá cenu lpět na tom, že ten stanovený úsek sjedu stůj co stůj. Frajeřina není ujet porci kilometrů z posledních sil, ale frajeřina je v poslední části úseku říct "Kašlu na to, stavíme, pokračování zítra". Jsem řidič z povolání a trochu vím, o co jde; osobně jsem opravdu už mockrát zastavil ani ne 50km před cílem, abych si na půl hodinky zdřímnul. Protože jak známo, nejtěžší je vždycky ta poslední hodina cesty. Někdy je to bohužel ta definitivně poslední...
mekiemekieČlen
Přidáno před 9 let
Na podobnou cestu se chystáme začátkem září, akorát, že možná víc času v Albánii a známá místa v Maďarsku a Chorvatsku přefrčíme. Tak doufám, že dáš po návratu nějaké aktuální informace - nejlépe cestopis, ať je na co se těšit. Co se týče kilometrů, tak to obvykle děláme tak, jak to tady někdo už někdo napsal - začátek a konec větší porce, během cesty 200-300 km max. a raději čas od času "spočinout" 2-3 dny na jednom místě a pak rychlejší přesun. Je to míň úmorné a člověk má pocit, že to není taková honička. On the road je fajn, ale jen když z toho má člověk radost. Když se nechce, tak nemá cenu to lámat přes koleno, jenom abych splnil denní taxu kilometrů. Obvykle vůbec neplánujeme, kdy chceme kde být, ale jenom co bychom chtěli vidět a zbytek necháváme na momentální chuti. A když neobjedeme všechno, tak máme aspoň důvod se tam vrátit a "dluh" smazat. !y
mirek a hana, VW t5, samodomo vestavba druhá v pořadí
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 9 let
Ahoj,
tak třeba s únavou za volantem sem nikdy problém neměl. Ale rozhodně nebudu jak ríkáte trvat na denním plánu, to není pak dovolená, ale závod na etapy.
Pro to jsem si přece koupil obytné auto, abych žádný plán mít nemusel :)

No, asi vyrazím nějak a kam až zajedu se rozhodnu v půli cesty. V práci už sem oznámil, že chci v září bejt 2 tejdny doma :)

Ještě do té doby udělat brzdy, filtry, oleje a může se frčet :)
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 9 let

Citovat

dracekvo napsal:
Ahoj,
tak třeba s únavou za volantem sem nikdy problém neměl. Ale rozhodně nebudu jak ríkáte trvat na denním plánu, to není pak dovolená, ale závod na etapy.
Pro to jsem si přece koupil obytné auto, abych žádný plán mít nemusel :) ...

Bezvýhradně souhlasím!
Jednou se mi poštěstilo jet na dlóóuhej výjezd se spolutchánem, bývalým vojákem z povolání. Musel mít vše naplánováno. Když došlo ke zdržení, tak měl tendenci "vypouštět zajímavé lokality" a to jenom proto, aby "dodržel plán".
Jak jinak - došlo ke vzpouře ve smyslu: "Tak si drž ten svůj poblblej plán, ale my jedeme tam a tam. Za dva dny si pošleme souřadnice a pak se uvidí."
Nakonec jsme ho ale přesvědčili, že si ten svůj itinerář může vetknout třeba do ...
Netrhli jsme se, zavedlo se demokratické hlasování a bylo vše OK. Nakonec ani nebrblal, neboť jsme viděli mnohem víc, než on naštudoval z internetu a nasázel si do toho svýho poblblýho notýsku!
Po návratu jsme byli všichni spokojeni. On zejména. Ale vícekráte už jsme spolu nejeli ...
Jsem založením tulák. Dovolená pro mne začíná "naloděním posádky a nákladu". Jediné, co je nutno dodržet je datum návratu, by chlebodárce "držel flek".
Ale k věci - první a poslední den dlouhé přesuny a pak tak okolo max. 600 km/den a minimálně jednou zůstat tam, kde je krásně! Jinak to není dovolená, ale galeje. My jsme tehdy dali za 17 dní skoro 7 tis. km v naprosté pohodě. :_
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
T
TompetrČlen
Přidáno před 9 let
U nás je to trochu jinak. Vzhledem k času, který máme na dovolenou, volíme nejrychlejší trasu. Objíždět dálnice mě nebaví. To raději jedu rychleji. My se za volantem střídáme, tak není problém dát i 800 km/den, ale jakmile se cítíme unaveni, tak jdeme raději do postele.
V cílové destinaci je pro mě přijatelné maximum 2-3 hodiny jízdy za den, jinak to není dovolená, a to se ještě snažíme přesuny plánovat ráno a nebo večer.
Všude dobře, tak co doma?

www.mahari.cz - Indické nástěnné dekorace
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 9 let
Chápu ten přesun na jeden zátah má smysl, pro někho, kdo jede do konkrétní destinace a tam se chce toulat.
Já to chci vzít prostě přískokama. Už po cestě navštěvovat pěkné místa a u některého přespat a druhý den pokračovat zase o kousek dál.
Třeba totok.
https://de.wikipe...ngbathseen

Jel sem do chorvatska jednou osobákem jako spolujezdec a řekl jsem si nikdy více.
Nějaký rychlejší přesun by měl smysl, kdybych měl na dovolenou pouze týden.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.

Copyright © 2026