Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Dotaz - vaha karavanu

Poslední aktualizace před 8 let
ravykravykČlen
Přidáno před 8 let
Velmi děkuji MSTR za vysvětlení. Konečně v tom mám jasno...

Ale zároveň jsem trochu zděšený, protože mě nikdy nenapadlo sečíst údaj o nejvyšší přípustné hmotnosti auta (2195 kg) a nejvyšší přípustné hmotnosti taženého vozidla (1300 kg) - myslel jsem si, že jde o součet těchto dvou údajů... a taky mi ten součet (3495 kg) neodpovídá o 445 kg oproti techničáku.
Souprava mi podle celkové hmotnosti obou vozidel nepřesáhne 3,5 t (3295 kg), takže základní podmínka pro řidičák "B" je splněna.

Karavan má celkovou 1100 kg, což je v součtu maximálních hmotností obou vozidel (2195 + 1100 = 3295 kg) o 245 kg víc, než je v TP napsaná maximálka (3050 kg) pro soupravu...
Jediné, co mě uklidňuje, je velká doložnost auta - 590 kg - to určitě nevezu... A když dál počítám, pokud do auta naložím včetně osob do 345 kg, měl bych být v pohodě. A to asi při 2 dospělých a 2 malých dětech jsem.

No ale stejně je to na hraně... Při výměně tahouna v budoucnu si na to musím dát majzla.
Ford Rimor Bluecamp Sky 50
(47+43+11+7)
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 8 let
Požadavky ohledně řidičáku jsou tady:
http://www.ibesip...ke-prukazy
BuerstnerBuerstnerČlen
Přidáno před 8 let
Doporučuji v této diskusi používat pouze výrazy

- největší povolená hmotnost vozidla (přípojného vozidla) - je zapsána v technickém průkazu

- okamžitá hmotnost vozidla (přípojného vozidla).

Jinak nastává babylonské zmatení
jazyků.
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj. Babylonské zmatení nastane, když zavedeme pojem "okamžitá hmotnost". Nikde v papírech tento výraz nefiguruje. Výše je napsáno "táhl prázdný pláťák", dobře, ale u okamžité hmotnosti OA zvážíme každého pasažéra zvlášť na certifikované váze, pak zvážíme každou tašku s nákupem a všechny věci, které auto veze, abychom zjistili okamžitou hmotnost vozidla? To samé je i s karavanem. Proto za jediný seriozní údaj se bere maximální povolená hmotnost. jestli ji auto, nebo karavan má, nebo má nižší, na tom nezáleží. Jestli ji ale má vyšší, tak to úspěšně zjišťují vážením na rakouských silnicích, protože jinak se to nepozná, a vyšší být nesmí. A pro potřeby legislativních opatření, tj. jaký řidičák co se týče řidiče soupravy , nebo pro technické podmínky, jaké tažné a k němu přípojné vozidlo lze připojit se bere vždy a vždy nejvyšší přípustná hmotnost přípojného vozidla a nejvyšší přípustná hmotnost soupravy a nejvyšší povolená hmotnost přípojného vozidla, uvedená TP a osvědčení tažného vozidla. Čáo, Pepa
M
mstrČlen
Přidáno před 8 let
Prosím, pokud tomu nerozumíš, nepiš takové kategorické názory a domněnky. Mícháš dvě věci dohromady - řidičská oprávnění a spojování vozidel - každá z nich se řídí jinými pravidly. Snad polopaticky to vysvětluje MD tady:

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/7446B.../0/28z.pdf

Platí to po celé EU, respektive všude by měli implementovat stejnou směrnici, tady je to vysvětleno třeba pro Německo:
http://www.clemens-partner.de/partner...erinfo.htm


Pokud by platil tvůj výklad o největších hmotnostech, pak se dostaneš do rozporu v případě, že největší technicky přípustná hmotnost vozu je třeba 2000 kg, povolená hmotnost přívěsu 1500 kg a soupravy pak 3200 kg.

Nehledě na další prvky, to bu jsi nemohl dát střešní box s maximem 100kg na střechu s 50kg, nosič na kola s 80 kg na kouli na 50kg apod.
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj. Technické podmínky pro provoz silničních vozidel znají jen pohotovostní hmotnost a celková přípustná hmotnost. Rozdíl těchto hmotností vyjadřuje tzv. užitečnou nosnost, ta se ale nepíše, tu si každý může spočítat na prstech. Maximální přípustná hmotnost (motorového) vozidla nesmí být překročena, ani když si tam nas*ru na kouli nosič na čtyři kola a třeba dva střešní boxy, takže tyto hmotnosti navíc jdou na úkor nosnosti, ne, že se nepočítají. Technické podmínky, když se seběhnou u tažného a přípojného vozidla tak, že přípustná nejvyšší hmotnost soupravy je vyšší, než 3500 kg, tak řidič už musí uvažovat o tom, jestli s řidičským oprávněním, jaké má, může usednout, usednout může, ale jestli také řídit takovou soupravu, i když, kdyby vjel na váhu, tak třeba zrovna tuto hmotnost mít nemusí. Ale na to si nehrajeme, co je zrovna, hrajeme si na to, co je "v papírech". Má někdo dojem, že něco pletu dohromady? Celou dobu sem píšu stále jedno a to samé, ale chápu, že si to mnozí vysvětlují po svém, tak, jako si i výklad Silničního zákona mnozí vysvětlují po svém. Končím.
Čáo, Pepa
Upravil Doskocil dne 01.07.2016 10:13, před 8 let
M
mstrČlen
Přidáno před 8 let
Placas hlouposti, na zacatku jsi napsal "Takže se vychází z maximální povolené hmotnosti karavanu jako skutečné hmotnosti...takže tento karavan připojit nemůžeš, nedovoluje to vlastnost tažného vozidla, které může táhnout jen přípojné vozidlo do maximální povolené hmotnosti 1250 kg, těžší už ne. ",, coz neni pravda. Uved prosim odkaz na zdroj svych informaci, silnici zakon nic takoveho netvrdi a vyhlaska dle smernic EU (341/2014) hovori pomerne jasne:

Okamžitá hmotnost brzděného přívěsu kategorií O1, O2 nesmí být větší než největší povolená hmotnost brzděného přípojného vozidla stanovená pro tažné vozidlo, která je uvedena v technickém
průkazu a osvědčení o registraci taž ného vozidla, za podmínky, že okamžitá hmotnost takového přípojného vozidla není větší než největší povolená hmotnost tažného vozidla u vozidel kategorií M1 a N1 a 1,5násobek největší povolené hmotnosti tažného vozidla u vozidel kategorií M1G a N1G,
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Innkeeper, Doskocil, langi70, vsazavsky, Dudla, libri, hrabe, fireman, karelH, mstr, PetrDubi, kyklop, Buerstner, ravyk
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 0

Celkem členů: 15,972
Nejnovější člen: Roman1973
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,542,302 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.18129 sekund | Průměrně za: 0.18129 (0) sekund | Dotazy: 66 | Použitá paměť: 1.77MB/2MB