Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

zavařování masa na cesty

Poslední aktualizace před 5 let
Vlasta49Vlasta49Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

zuzi777a napsal:

Citovat

Hrib napsal:

Do mikrovlnky s víčkem??? Pak ale jen se skleněnými víčky, ale pak i bez plechových spon!! Jinak mikrovlnka zacvičí se vším kovovým a kov začvičí s mikrovlnkou!


Opravdu do MT to jde take. Ja jsem tak zavarovala manželovi jídlo na cesty. S tím, že jsem plechova víčka se sponou zakryvala plastovou miskou. Nekdo pouziva pouze sroubovaci vicka a nic neprikryva . Asi bych to nevidela na rocni skladovani jako u klasického zavarovani, ale 3-4 týdny máme vyzkoušené.

Zkoušel jsem normální šroubovací víčko v MT - 4 minuty při 800W výkonu (jedna sklenice 0,7l) - a šlo to. Teď jde o to jak dlouho to tedy vydrží a zda to může být skladováno mimo lednici.
H
hymer662Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

Doskocil napsal:

Ahoj. Sterilizovat cokoliv z jídla pouze 20 minut je velice málo a ukrutná troufalost. Od r. 1980 si vyrábíme hotovky, téměř přesně takové, jaké se dají koupit. Hotová jídla, na co si kdo vzpomene. To že musí být vše čisté je předpoklad. A další předpoklad je usmrtit teplem po dlouhou dobu všechny bakterie v jídle, které se tam dostaly např. ze vzduchu, nedělám to přece ve vzduchoprázdnu. Po uzavření zavařuji ve vařící vodě, sklenice do 3/4 ponořené a pod pokličkou po dobu nejméně dvě hodiny, já si ještě přidávám půlhodinu, abych měl jistotu, že ty dvě hodiny počítám od doby, kdy už je obsah ve sklenici prohřátý. Nikdy se nic nerozvařilo, vlastně do sklenic vkládám jídla, která se mohou okamžitě konzumovat ještě před zavařováním. A nikdy se nám nic nezkazilo, vyjma prvního roku něco, kdy jsme to zavařovali jako okurky, tzn. těch 20 minut.
Čánek o tom mám na stránkách Caravan clubu Olomouc, tam jsou i obrázky. Jídla mají trvanlivost čtyři roky, jako tovární výrobek při pokojové (špajzkové) teplotě, ale potmě.
Čáo, Pepa

Naprostý souhlas.
Není to o tom, co vydrží na pár dnů nebo měsíců, ale při konzervaci (zavařování) vytvořit ve sklenici prostředí, kde nedojde k množení bakterií. S MT to nejde očurdit tak, že by bakterie sečkaly xx dnů, na to bych nesázel.... natož to následně požívat.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,433,951 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.14144 sekund | Průměrně za: 0.14144 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.63MB/2MB