Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Horkovzdušný bufík z Ruska

Poslední aktualizace před 3 roky
LRLRČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj,
pomalu se bude blížit zima a po zkušenostech z minula si chci nechat namontovat naftové topení Planar do obytky jako zálohu plynu nebo pomocné topení při nějakém výkyvu počasí. Máte někdo reference na dobrý servis.
Jsem z Kladenska, tak v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti.

Díky, LR
Willik68Willik68Člen
Přidáno před 5 let
Kdo by ti namontoval planara, ti neporadím, ale není to nic složitého. Sám jsem zvládl za jedno odpoledne. Pokud ti postačí získané.zkusenosti a případná asistence při montáži, jsem v Praze u zoo. Po dohodě mohu poskytnout i vybavení nářadím a pracovní pláč.

Sloučené 31.08.2019 15:25:
Oprava: pláč poskytovat opravdu nebudu, ale plac na zahradě by byl. Ten android s námi laškuje.😁
P
PolarNováček
Přidáno před 5 let
Ahoj díky za nabídku poslal jsem SZ
bleriot11bleriot11Člen
Přidáno před 5 let
Kdyby náhodou někdo řešil závadu na planaru A13,není popsaná v návodu.Jedná se o chybnou dodávku nafty.Nedává čerpadlo.Čerpadlo které nejde rozebrat jsem rozebral,vyčistil(byla v něm od výroby okem jen težko viditelná kovová špona) složil a zase šlape jak ruský hodinky.
AutoelektroHoracekAutoelektroHoracekNováček
Přidáno před 5 let
Umíme vam namontovat nezavisle topeni do jakeho koliv vozidla, sice mame zastoupeni Webasto, ale delame i Planara, ktery je o dost levnejsi. www.AutoelektroHo... Wink
mbmbČlen
Přidáno před 5 let

AutoelektroHoracek napsal:

@AutoelektroHoracek - Umíme vam namontovat nezavisle topeni do jakeho koliv vozidla, sice mame zastoupeni Webasto, ale delame i Planara, ktery je o dost levnejsi. www.AutoelektroHo... Wink


Nic ve zlém, ale docela by mně zajímalo, proč zastoupení WEBASTO dělá Planara?
M
MBvitoNováček
Přidáno před 5 let
Dá se už pořídit i zástavbová sada pod 10 tis se všim /digitální a manuální ovladač, výškový set, termostat/. Není to sice Planar, ale ve fórech udávají, že je tišší...

https://www.carhe...s-12v2-kw/
Upravil MBvito dne 08.10.2019 06:32, před 5 let
sipadansipadanČlen
Přidáno před 3 roky
Ahoj,

další update ... konečně "normální", opravdu moc pěkný ovladač pro Planar.
https://www.autoterm24.de/index.php?r...icle_id=24

Zároveň nová řada Planarů označená "Air".
4.114683,118.628756
O
oltcitakČlen
Přidáno před 3 roky
Sipadan: to premenovanie bolo pred par mesiacmi(aj úprava určitých parametrov ..) o novom control paneli sa hovorí tiež už pár týždňov, zatiaľ sú nedostupne,ale hádam v novom roku budu dostupne aj normálne. Pravdupovediac nevidim moc dôvodov na upgrade z PU 27,ved uvidíme,keby sa potvrdila súčinnosť troch ovládačov,mozno ano,ale teraz mam GSM modul a PU 27 na jednom vedení,či by to išlo aj s troma,neviem. V každom prípade vďaka za info pre Planaristov.Like
sipadansipadanČlen
Přidáno před 3 roky
Ahoj Olciťáku,

nevím, kde k tomu ovladači přišli, ale už jej normálně testují Němci v autech (zda jde o prototypy, nebo první vlaštovky není podstatné, hlavní je, že bude).
Mě se upřímně opravdu líbí, takže tleskám, byť "Planarista" nejsem.
PU už ušlo, ale oproti konkurenci (Čínu nepočítám), to bylo řešení tak o deset let stále opožděné, navíc analogové.
Od té doby, co se o Planar začali zajímat Němci, kteří se na tu ruskou prostotu nemohli zřejmě dívat, tak se rapidně lepší.
S velkým zájmem jej tedy sleduji, zdravá konkurence je v tomto segmentu velmi potřebná.

To označení asi není podstatné, pokud nedošlo ke změnám řídících jednotek.
Nevíš náhodou?

P.S. Já osobně mám GSM i dálku také, ale nikoliv v obytce. Já když vyrážím, tak pustím lednici, pustím topení (léto, zima - neustále) a vypínám až zase doma na zahradě.
Ovšem tento ovladač by lahodil mému oku a do interiéru si ho umím představit.
Vážně začínám uvažovat, že si Planara také pořídím.
O
oltcitakČlen
Přidáno před 3 roky
Čo viem,tak je nova ventilátorova jednotka,ma o cca 10m³ za hodinu väčší výkon . Ohľadom PU 27 mam tieto vyhrady: napätie batérie sa zobrazuje iba počas kľudu,v chode zobrazuje ikonu(ventilacia/kurenie) fonty by mohli byt vacsie na displeji. Timer spúšťa iba jednu naplánovanú akciu, ale predplanovane môžu byt tri, ale vykona len jednu( v tomto je to nove ovládanie dobre spravene) Nieje možné cez GSM spustiť režim vetrania(iba kurenie). Režim podla teploty( z troch meracov) funguje,ale hysterezia je pevne dana,v tomto je novy ovl. lepší, ale bude sa to podieľať na zvýšenej spotrebe elektriny(neustále zapínanie,vypinanie) Cas ukáže.
M
mara1113Člen
Přidáno před 3 roky
...tak jsem také instaloval Planar 4kw,po svéhlavém českém X7-1M (licence Eberspracher) zatím jen pozitiva,jednoduchá instalace,spuštěno pouze zkušebně 2 dny po sobě ráno na 2 a 1 hod. a vypadá to že splnuje očekávání,podzim a zima samozřejmě řekne svoje.... ale tak nějak už ted je to lepší než to původní co jsme měli,to se dovedlo spustit v horkym létě samo od sebe a v zimě zas kouřilo dovnitř,.....
H
hymer662Člen
Přidáno před 3 roky
Rád bych se zeptal zkušených provozovatelů Planaru v (klasickém) obytném autě. Obytné auto (polointegrál, alkovna, integrál) vybavené od výroby Trumou = topení, ohřev vody, rozfuk co nabízí dodatečná instalace Planaru - za výhody:
a) v provozu vytápění,
b) úspoře energie z nadstavbové baterie
c) ekonomická výhodnost
d) jiné výhody ?
Provoz lednice stejně zůstává na plynu, tak samo asi i ohřev vody.
U vestaveb, tam mi to dává jistý smysl - vytápění, ale i tak pořád zůstává i u vestaveb problém s řešením provozu lednice a ohřevem vody...
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 3 roky
Tak třeba já jsem dal Planar dopředu do 7,3 m Alkovny, Trumu 4kw měla vzadu ve skříni a vepředu u stolu to zas tak moc netopilo takže jsem to měl jen na přitápění v Zimě na horách rekord mám mráz -23 a v autě teploučko.
To auto nemělo zimní paket a pohoda.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 3 roky
U vestaveb se dává vesměs lednice kompresorová. A ohřev vody krom plynu, tak okruhem od motoru, vodním bufíkem, nebo přes měnič za jízdy elektricky.. Plyn pokud je možno, tak jen na vaření. Dieselový sporák se moc neujal.
H
hymer662Člen
Přidáno před 3 roky
U vestaveb, jak jsem psal, to má asi smysl, ikdyž nevím, jak to mají řešené originální vestavby (od výrobce např. Posl..).
U alkoven, inte a polointegrálů, tam to asi dávají jako např. "Zdenek a Alena" jako doplňující topení, pokud jim rozfuk nezajistí dostatečné teplo na nejdelších částech vedení hadic od topení.
To není můj případ, ikdyž mám 7m polointegral, teplo je ve všech částech, tím v podstatě mám jasno v bodu a) provoz vytápění.
Ekonomicky, sice jsem si spočítal podle technických parametrů pravděpodobné náklady, ale zajímá mě informace z praxe, kolik jsou v průměru skutečné náklady na provoz.
Co považuji za nejdůležitější - je skutečný odběr (A) z baterie, to obvykle v zimě bývá neproblematičtější místo u obytek... kolik průměrně (A) v zimě za 24 hodin to je v praxi ? (při "běžných" zimních teplotách, řekněme -8 až 0 C)?
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 3 roky
Moje vestavba Possl Globecar Globescout z roku 2010 ma Trumu bojler s topenim na plyn. Funguje skvele. Rozfuk je do koupelny, pod postel, a asi 3x pod nohy. Ja si jeste dobastlil bufika, sice ne z Ruska ale z Chiny. Bufik mi vytopi rychlejc, z nafty ( spotrebu neresim, ta je nulanula prd) nemusim tedy hlidat mnozstvi plynu. Ale bufik neumi regulovat vykon. A je hlucny ventilator a podavaci cerpadlo.
No tedy snad ze to topi, a palivo vali z nadrze, nemusim resit plyn...))
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 0

Celkem členů: 15,972
Nejnovější člen: Roman1973
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,513,531 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.27828 sekund | Průměrně za: 0.27828 (0) sekund | Dotazy: 121 | Použitá paměť: 2.17MB/4MB