Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Nocování na divoko v ČR

Poslední aktualizace před 12 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 12 let
Do kempu jezdime pouze v pripade, kdy jde o velky sraz. Z 99% kempujeme nadivoko a rozhodne to nehodlame menit. Samozrejme majitele kempu budou delat vse proto, aby nas tam dostali. V zadnem pripade nemame nenapadnou zatemnenou dodavku a nikdy jsme nemeli problem. Pokud je clovek jen trochu komunikativni, tak je naopak obohacen o spoustu zazitku a novych znamych, ktere by v kempu nenasel. Mnohokrat se nam stalo, ze pri kempovani ve vesnici nas lide zvali k ohni, ptali se jestli nepotrebujeme vodu atd. V Italii jsme hledali misto na prespani u Gardalandu, jelikoz po celodennim radeni na horskych drahach jsem se na jizdu uz necitil. Vsude jsou tam znacky zakazujici vjezd na parkoviste obytnym autum. Tak jsem zajel do obytne zony a nasel parkoviste bez znacky cca 10 minut od parku. Jediny kdo nas v noci vyrusil byla prostitutka, ktera zaklepala a s obnazenou horni polovinou tela mi vysvetlovala, ze pri pohledu na muj ksicht si je jista, ze nutne potrebuji jeji sluzby a ze mi da dobrou cenu. Kdyz jsem ji rekl, ze mam v bydliku deti a manzelku, v klidu odesla. Nebojte se navazat kontakt s okolim a budete mile prekvapeni, kolik budete mit novych znamych a casem i pratel.
PremekCapPremekCapČlen
Přidáno před 12 let
Kempování na divoko a jeho legálnost řeším docela často. Zde si myslím, že jsme karavanisti docela v nevýhodě, protože když u karavanu spustím nohy je jasné, že prostě neparkuji. Když nohy na zem nedám tak je mi v karavanu špatně. Jinak si myslím, že jsem taky schopen být velice ohleduplný k přírodě. Takže volím místa velice odlehlá, nenápadná, nebo doufám, že nebudu vadit. A holt žiju ve víře, že postih bude maximálně to vykázání z místa.
Škoda Octavia Tour I + Dethleffs Camper
Jitka & Přemek + Anežka 14
kocisjirkakocisjirkaČlen
Přidáno před 12 let
Jezdíme nadivoko už skoro 20 let.
Nejdříve s upravenou dodávkou.
Když jsme koupili karavan, měla Aďka největší strach, že nás budou více vyhánět.
Situace je stále stejná.
Skromnost (nenápadnost), nebát se zeptat, respektovat pokyn k odjetí (popojetí) a získáte mnoho zážitků navíc.
Mnohdy stačí nechat v oblasti lehce utržit a NoProblem
Kempům se nebráníme, ale musí nám nabídnout něco navíc než jen plac - nemyslím zadarmo!
JATaNiC
... taková normální rodinka!@!rp)!g
hobby560hobby560Člen
Přidáno před 12 let
Přátelé. Možná je na čase si zde říct otevřeně pár docela logických věcí. Jsem karavanista relativně krátce, žádná desetiletí...ale jedno jsem pochopil. Přestaňte míň studovat legislativu .. a začněte jezdit a žít !!!
Už se jednou vyprdněte na to co kdo říká že se má a co nemá. Prostě parkujte vždy kde chcete a doržujte pravidla jako nedělat hluk a bordel, nevylívat vodu, nezavazet a nestát bez ptaní na privátním... a já vás ubezpečuju že po celé evropě zaplatíte míň pokut než za všechny průvodce co vám oznamují že stát a nocovat se nesmí nikde !!!

Já to tak dělám a nikdy jsem problém neměl. Prostě buďte nenápadní a spěte na cestách kde je volno. Koupili jsme si drahá vozidla i karavany a já tedy ne proto abych pak jen platil tisíce za blbé stání v předražených kempech . A když se to někomu nelíbí...tak vás max. vyhodí...nic jiného se vám nestane..
Zatím zdar DAN
DetlikDetlikNováček
Přidáno před 12 let
Narazil jsem ve Švédsku na pěkné parkoviště, označené značkou zákaz kempování. Když jsme se zeptali místních, dozvěděli jsme se, ať si jí nevšímáme, že to je kvůli těm, co tam postaví karavan na celou sezónu... Takže zbytek cesty jsme si těchto značek nevšímali, a nikde nebyl problém.
B
BarysČlen
Přidáno před 12 let
Jezdili jsme s kamarádama na ryby a byl tam Pražák, který byl úspěšný lovec a co hlavně spal v dodávce třeba v období kdy to bralo 3 neděle.Místní byli z něho na prášky, zabral jim totiž nejlepší flek na dost dlouho. Chodil na něj porybný i s policií městskou i státní. Prostě s nim neudělali nic , vykonával rybářské právo (v noci pruty vytáhl) a šel si lehnout.
Závěrem , jen být malá šance ho na něčem udělat třeba na spaní v upravené dodávce ,vedle ní rozdělaný oheň a evidentně si připravoval pokrmy. Prostě nic , neměli šanci.
To je můj zážitek na vlastní oči. Já se toho nebojím , tím ale nechci tvrdit,že si na své krátké dovolené chci hádat s kýmkoli,ale usuzuji, že jako největší trest je ,že pojedu jinam.
VitaVitaČlen
Přidáno před 12 let
dnes kohokoliv lze většinou "udělat" na soukromý pozemek ...
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 12 let

Citovat

Vita napsal:

dnes kohokoliv lze většinou "udělat" na soukromý pozemek ...


Jasne - kdyz si stoupnu nekomu na louku, tak to ano, ale pokud nocuji na parkovisti? To ze jako prijde policajt a rekne, ze jmenem mestskeho zastupitelstva tam stat v noci nesmim? ;-)

Automatické sloučení 29.07.2012 23:56:

Citovat

Detlik napsal:

Narazil jsem ve Švédsku na pěkné parkoviště, označené značkou zákaz kempování. Když jsme se zeptali místních, dozvěděli jsme se, ať si jí nevšímáme, že to je kvůli těm, co tam postaví karavan na celou sezónu... Takže zbytek cesty jsme si těchto značek nevšímali, a nikde nebyl problém.


A kde to bylo? Ja videl ve Svedsku tyhle cedule prakticky na kazdem moznerm miste pro zaparkovani na celem ostrove Oland a pak take treba v Norsku v pohori Jotunheimen (odkud se vyrazi na Galdhøpiggen).

V obou pripadech se jedna o turisticky atraktivni mista, kde v tom podle vseho maji prsty provozovatele kempu (kterych je v obou mistech pozehnane).

Zdalo se mi ale ze to mistni dodrzuji, tak nevim jak poznat ty cedule ktere plati a kterych si neni treba vsimat.
Upravil Martin75 dne 29.07.2012 23:56, před 12 let
HatitiHatitiČlen
Přidáno před 12 let
Co se nás týká - pokud to jde - vždy na divoko! Nikdy problém nebyl - vždy jsme se domluvili! Klidně to zapíchnu i skoro v centru města (akorát nesmím okolí nasírat, například vůní grilovaného masenka, když oni mají třeba jenom suchary a konzervy... :o )
Do kempu jenom když nás je moc a nebo když musím (voda, výlevka a pod.)
:_
!y+!u+!i+:i+:i
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká aby byl a je, tak má bejt to co je a nemá bejt to co není, jak tomu v mnoha případech je!" :^
(Pan Jan Werich)
G
GULIČlen
Přidáno před 12 let
AHOJKY LIDI :_
Tak já jsem jeden,kterého nevyhodili z malého parkoviště(okrajová část PRAHY) ,ale zanechali mi za stěračem cedulku k návštěvě pobočky městské policie Praha. Podotknu,že jsem dojel do Prahy v noci v 0:05 h. Parkoviště bylo u sportovního areálu, kde syn měl sportovní akci.
Jak již zde bylo napsáno v Praze je toto parkování obytných vozidel zakázáno značkou s vyznačením času od-do.
Jelikož nejsem z Prahy,na vyřízení záležitost na městské policii v Praze jsem si vzal dovolenou a utratil 500,-kč za naftu
,abych nakonec dostal pokutu 100,-kč. Jinak to vyřídit nešlo, jak mi po telefonu řekla pani policistka.

Nedalo mi a zeptal jsem se jak jsem to měl udělat s parkováním a milá paní policistka mi oznámila, že jsem si měl pronajmout os města Prahy kus pozemku silnice o velikosti plochy mého obytného vozidla.

Jsem rád, že si toto platím z mích daní.
Martin75Martin75Člen
Přidáno před 12 let

Citovat

GULI napsal:

Jak již zde bylo napsáno v Praze je toto parkování obytných vozidel zakázáno značkou s vyznačením času od-do.


Ano, Praha ma zonu, viz http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/do...cfe314b013

Ale v realo to moc dukladne vyznacene neni, viz dvě příjezdové komunikace - na první zóna sice začíná, ale při výjezdu nekončí, na druhé pro změnu končí, ale řidič, který po ní přijíždí není informován o jejím začátku.
[url]
https://maps.goog...47,,1,4.47[/url]

http://maps.google.com/?ll=50.015737,...54,,0,5.46
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,428,724 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.16661 sekund | Průměrně za: 0.16661 (0) sekund | Dotazy: 90 | Použitá paměť: 1.96MB/2MB