Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Plnící láhve Alugas - problém s plněním

Poslední aktualizace před 7 let
L
LipicaniČlen
Přidáno před 7 let
Přeji všem hezký den!

Již třetí rok mám v autě namontovanou plnící láhev Alugas z KoV Velím, venkovní plnění.
U svého bydliště mám v blízkosti dvě plničky LPG, nazvu jednu A a druhou B.
Na podzim jsem, jako vždy, navštívil po výjezdu čerpačku A a po připojení pistole a zapnutí plnění se do téměř prázdné láhve načerpalo cca 0,5 l plynu. Jel jsem tedy na čerpačku B a zde jsem dotankoval bez problémů. Včera jsem jel na čerpačku B a nešlo natankovat, opakovaně a vždy jen za pár korun. Z benzinky vylezla mladá slečna a s úsměvem mí říká " to máte zacpanou čočku, to stačí protlačit šroubovákem ", no nebyla vůbec věrohodná a tak jsem odjel na čerpačku A a zde natankoval bez problémů.

V zahraničí se mi to nestalo, díky bohu...


Může mi někdo vysvětlit, proč to někdy jde a někdy ne? Co je špatně? A co měla slečna na mysli, když říkala že je ucpaná čočka a at na to vezmu šroubovák????? :)

Podotýkám, že na obou čerpačkách mi při neúspěšném tankování bylo řečeno, že ten den tam bylo několik aut a vše bez problémů...

díky Kolegové :)
ivan613ivan613Člen
Přidáno před 7 let
Ahoj,
mne sa stalo niečo podobné ale s osobákom.Prišiel som na čerpačku pripojil pištol a ono to takmer okamžite vyplo.Stačila maličkosť.Ukázal mi to majiteľ čerpačky.Stačilo zobrať čokoľvek čím sa dalo zatlačiť na stred pripojenia odfúklo trošíčku plynu a už to fungovalo.
P
petr63Člen
Přidáno před 7 let
Nazdar, měl jsem svého času čerpací stanici LPG, no a samozřejmě jsem na ni i obsluhoval. Mnohokrát se stalo- spousta aut natankováno bez problému, přijelo další a nešlo tankovat. Už jsem na to měl připravenou kovovou tyčku, ta se přiložila do středu plnícího otvoru, ťuklo se do kuličky která tam je tlačena pružinkou, trochu plynu odfouklo a už se tankovalo. Jen pozor na ruce, odfukující plyn může způsobit omrzlinu!!! Jde to samozřejmě i šroubovákem ale pozor na poškození dosedacího lůžka pro onu kuličku v plnícím otvoru.
L
LipicaniČlen
Přidáno před 7 let
slečna čerpadlářka měla pravdu? :)

Takže kovová tyčka o průměru cca 1 cm a lehce zatlačit do kuličky v plnícím otvoru...
Když se tankuje,tak by se to mělo vždy profouknout přece...
Proč to tedy na jedné benzince šlo a na druhé né???
P
petr63Člen
Přidáno před 7 let
Ani tak ne tlačit, ale tyčku přiložit na kuličku a do druheho konce tyčky bouchnout. Kulička-(pružina ji tlačící) má docela odpor, plyn odfoukne a pružina ji okamžitě znova uzavře, je to o grifu. Ale chce to tyčku tak 20,30 cm dlouhou a koženy rukavice-proti tomu omrznutí. Nebo aspoň jednu, kterou držíš tyčku. No a proč to tak je? Nevim. Ale je to tak.
RobertRobertČlen
Přidáno před 7 let
Kulička je přilepená a těch pár korun, které jsi platil, je za plyn, který vždy trochu podfoukne, než si pistole sedne.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
STMaxSTMaxČlen
Přidáno před 7 let
Pozor koncovka Ceodeux kterou používá originál ALUGAS (je celá mosazná) nemá kuličku ale dosedací plochu s těsněním. Kuličku používají klasické koncovky které se dávají na pohon LPG. Já ty "obyčejné" k sadám ALUGAS třeba dávám, ale většina lidí co koupí sadu přímo z německa má tu jejich koncovku, takže rozlišit o jakou koncovku jde, než do ni půjdete drátem. Je tam špína a zřejmě se to lepí. Když se poškodí to těsnění přestane to držet a bude unikat. Opravit jedině rozebráním, já ji ale měním celou. U obyčejné kuličky v koncovkách se odklepne jen kulička, protože je také přilepená, ale o kroužek je po obvodě a drátem se klepne jen do nerez kuličky a ta se nepoškodí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Lipicani, ivan613, petr63, Robert, STMax
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 2
beaver, FJR

Celkem členů: 15,970
Nejnovější člen: paveljurik
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,450,563 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12903 sekund | Průměrně za: 0.12903 (0) sekund | Dotazy: 66 | Použitá paměť: 1.76MB/2MB