Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

CTEK MXS 10

Poslední aktualizace před 7 let
E
edahermanČlen
Přidáno před 7 let
Zdravím a mám dotaz.Nabíječku CTEK MXS 10 mohu nechat trvale připojenou na baterii a nebo po nabití odpojit?Je tato nabíječka stavěná na trvalý provoz?Předem díky za odpověď.
dablikhasicdablikhasicČlen
Přidáno před 7 let
nechat pripojeno, po nabiti se prepne do udrzovaku a kdyz napeti klesne opet se zacne nabijet :-)
bydlikemevropoubydlikemevropouČlen
Přidáno před 7 let
Ahoj není co dodat souhlas.
Bobeška + Zdenda + Flíček Dethleffsíček :_
E
edahermanČlen
Přidáno před 7 let
Tak pak je to co potřebuji - blbuvzdorné a nemusím se starat.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 7 let
Ahojky.Do soboty jsem v garáži(proto mi nevadil vestavěný ventilátor)používal k max.spokojenosti tuto sedmistupňovou nabíječku - 12V/10A HQ-CHAR.Ze zásuvky ji snad nikdo celých sedm let nevytáhl.Vždy po návratu jsem jen připojil konektor a baterie se nabíjeli.V sobotu jsem něco v garáži dělal,bylo mi chudinky líto tak jsem ji vytáhl ze zásuvky aby si také po tolika letech práce odpočinula - no a po opětovném zapojení už byla mrtvá a je mrtvá pořád.Jak jsem zjistil,tyto 10A nabíječky už výrobce nedodává na trh.Tak co mám koupit? CTEK nebo jiná rada by nebyla?Jak jsem psal,ventilátorek mi nevadí.
Hasky
moodsmoodsČlen
Přidáno před 7 let
No nevím, ale naplatí u "chytrých" nabíječek pravidlo, že nejdříve se napojuje na baterii a poté se zapojuje do sítě? A při odpojení naopak, nejdříve ze sítě a poté odpojit konektory z baterky?
Mirek & Nori & Barča & Roller Team Granduca 285 P
haskyhaskyČlen
Přidáno před 7 let

Citovat

moods napsal:

No nevím, ale naplatí u "chytrých" nabíječek pravidlo, že nejdříve se napojuje na baterii a poté se zapojuje do sítě? A při odpojení naopak, nejdříve ze sítě a poté odpojit konektory z baterky?


Jest li to tak je nevím,nikdy jsem to "neštudoval".A i kdyby to tak mělo být,tak jsem se nevědomky i trefil do postupu - baterie připojeny a nabíječku jsem vytáhl ze zásuvky - baterie stále připojeny - a pak jsem nabíječku strčil do zásuvky.Ale to je nyní již jedno,nabíječka je mrtvá a mrtvá už zůstane.
Hasky
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 7 let
Běžná závada u spínaných zdrojů. Na 90% jsou v prčicích nějaké elektrolytické kondenzátory ve zdroji. Dej to někomu, kdo opravuje elektroniku, on ti ty kondíky vymění a nabíječka zase pojede.
Když totiž spínaný zdroj trvale jede, tak se u těch kondenzátorů pořád zhoršují parametry až dojde k tomu, že běžící zdroj udrží v chodu, ale nastartovat už není schopný. Je to stejný problém jako u počítačů, různých set top boxů, televizí, adaptérů k notebooku a podobně. Jak to je zapnuté trvale, tak se ty kondenzátory zahřívají a postupně vysychají. Čím vyšší teplo, tím dříve odejdou. A protože výrobci ušetří pár korun na součástkách, tak je tím omezená životnost výrobku.

Ps: nejvíc elektroniky odejde tímhle způsobem právě když to několik let běželo bez vypnutí a pak se to na chvilku odpojí..
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: edaherman, dablikhasic, bydlikemevropou, hasky, moods, PetrDubi
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 29
Členové online 1
Vasu

Celkem členů: 15,972
Nejnovější člen: Roman1973
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,502,496 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.15859 sekund | Průměrně za: 0.15859 (0) sekund | Dotazy: 72 | Použitá paměť: 1.8MB/4MB