Warning: str_repeat(): Second argument has to be greater than or equal to 0 in /srv/www/caravan24.cz/www/maincore.php on line 169 Články: Dovolená v Rakousku. - Caravan24.cz
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
Prohledávání webu:
Články

Dovolená v Rakousku.

Letních, prázdninových 10 dní v Německu a Rakousku.



Letních, prázdninových 10 dní v Německu a Rakousku.
Jako místo pobytu jsme zvolili Rakouské horské středisko zimních sportů, ale i město vhodné pro letní návštěvu, se spoustou možností poznávání jeho okolí - Innsbruck. Kemp Natterer See asi 8 kilometrů vzdálený od centra, v klidném prostředí, to byl náš přechodný domov.


Na cestu jsme vyrazili v pátek ráno, v Liberci jsme najeli na dálnici a sjeli jsme z ní až večer v předhůří Alp, kousek od Garmisch-Parterkirchenu. Zajeli jsme až k lanovce na nejvyšší horu Německa Zugspice, lanovka ale byla komplet v rekonstrukci. Prošli jsme si večrní město, kde jsme i přespali a brzy ráno jsme zajeli k olympijskému skokanskému areálu, dál pak již pokračovali směr Innsbruck...
Ráno jsme odjeli z Ga-Pa již krásnou alpskou krajinou do horského průsmyku k městečku Seefeld. Za Seefeldem se silnice prudce svažovala dolů do údolí Innu. Obráceně s karavanem nelze, stoupání je příliš velké. Ještě dopoledne jsme u kempu, jdeme se ubytovat a střídáme na parcele odjíždějící holanďany, za chvíli máme postaveno! První dojmy jsou nádherné. Ještě večer stíháme návštěvu večerního Innsbrucku.


Po ranní prohlídce kempu jsme se s koly vydali do obce Mutters, kde jsme usedli do kabinky lanovky a nechali se vyvést vzhůru. Na Innsbruck jsme se dívali pěkně z vrchu a pak se svezli pěkně i na kolech zpět do kempu.
Další ráno již bylo deštivé, autem jsme se zajeli podívat do městečka Seefeld, kde se bude konat MS 2019 v klasickém lyžování. Stavební ruch tomu nasvědčoval. Cestou zpět jsme zajeli do IKEI, podívali se do historicky zajímavého městečka Hall in Tirol, zajeli také k zámku Ambras. Den utekl jako voda, která padala téměř celý den z oblohy.
Mlhavé ráno nás neodradilo od návštěvy města a hlavně jsme se již těšili na cestu vzhůru, nejprve pozemní lanovkou, pak velkou kabinovou a posléze menší lanovkou pod vrch Hafelekarspitze. Na samý vrchol jsme pak došli po chodníčku, vrchol hory byl však zahalen v mraku, ze kterého poletoval i sníh. Postupně však mraky začaly ustupovat a tak jsme měli krásné město Innsbruck přímo pod nohama. Opravdu moc hezký pohled dolů do údolí i na okolní krajinu.
Dali jsme si dobrou snídani, sbalili svačinu a vydali jsme se na další výlet. Autobusem do zimního horského střediska Kühtai v nadmořské výšce 2 020m.n.m. Počasí bylo hlášeno hezké, slunečné, opak byl však pravdou. Zatáhlo se a pršelo, výše pak padal i sníh, v červenci!!! No jsou to velehory. Lanovka nás vyvezla ještě výše ale pak jsme po cestě podél jezera sešli ke kamenné přehradě, jejíž hráz byla impozantní ve velké výšce s neskutečnými rozměry. Škoda toho počasí, cestou dolu již tekla voda i po pěšině, kterou jsme sestupovali.


Co nás čekalo další den? Prohlídka olympijského skokanského můstku. Paráda, člověk se nestačí divit, co skokané na lyžich musí překonat. Však jsme jednoho viděli trénovat a všichni návštěvníci areálu mu tleskali. Ještě odpoledne nás čekal další výlet s koly a lanovkou na horu nad kempem. Večer pak již následovalo balení. Ač neradi, museli jsme.
Sobota ráno - odjezd. Chtěli jsme se ještě někde na jednu noc ubytovat, bez rezervace ale nebyla šance, naše poslední zastávka tak byl kemp Srbsko na Berounce, kousek od Berouna.
I přes chladnější počasí se nám dovolená náramně vydařila a poznali jsme spoustu nových, nám neznámých míst. Kemp neměl chybu, snad jen mohl mít Wi-Fi zdarma a ne 1 hodinu za 2 "éčka". V ceně ubytování byly karty, které nabízely autobus do Innsbrucku zdarma po celou dobu pobytu, 2 místní lanovky a výlet autobusem na Kühtai i s lanovkou, také zdarma.


Máte rádi hory a nemusíte lyžovat? Zajeďte se podívat do této oblasti i v letním, či podzimním období, věříme, že budete také nadšeni.

zdenek a Irena Lbc 09. August 2017 7440 přečtení 1 komentář 0 hodnocení Tisk

1 komentář

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • M
    mihal
    To musela byt paráda zàvidím. Tak koukam ze to aby clovek obednaval mista na karavan uz vzime na leto.????,
    - 10.01.2018 06:38

    Hodnocení je k dispozici pouze členům.

    Prosím Přihlásit se nebo Registrace volit.
    Skvělý! (0)0 %
    Velmi dobrý (0)0 %
    Dobrý (0)0 %
    Průměrný (0)0 %
    Špatný (0)0 %

    Copyright © 2023

    Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
    Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

    Theme by PHP Fusion Inc
    42,718,024 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.13931 sekund | Průměrně za: 0.13931 (0) sekund | Dotazy: 46 | Použitá paměť: 1.48MB/2MB