Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Legalizace výměny motoru

Poslední aktualizace před 16 let
A
adamBČlen
Přidáno před 16 let
Zdravím, nemá někdo zkušenost s dodatečnou legalizací (zápis do TP) vyměněného motoru ? Díky.
Upravil adamB dne 01.11.2010 23:20, před 16 let
RobertRobertČlen
Přidáno před 16 let
To už snad ani není třeba, pokud je motor shodný s původním. Stačí na úřadě nechat vymazat číslo.
Robert a Hanka, Fokus + karavan Home-Car
A
adamBČlen
Přidáno před 16 let
V TP je 1.9TD, v atě 1.9 TDi.
danny74danny74Člen
Přidáno před 16 let

Citovat

adamB napsal:
V TP je 1.9TD, v atě 1.9 TDi.

... pokud se má změnit typ motoru, je potřeba potvrzení akreditovaného zástupce značky o možné výměně motoru původního typu za typ současný a provedení evidenční kontroly... na základě těchto dvou dokladů by registr vozidel měl nový typ motoru zapsat do TP... počítej s řádově několika tisícovkami za potvrzení... potvrdí to pravděpodobně jen v případě, že motor nově použitého typu se do daného podvozku alternativně montoval... pokud se jedná o motor, který se montoval až do následujících modelů podvozku, spíše potvrzení nevystaví...

... u bydlíka ještě nastává otázka, kdo je příslušný akreditovaný zástupce značky - zástupce výrobce podvozku nebo výrobce ve stupni 2 (tj. vlastně výrobce nástavby)???
V
vpaČlen
Přidáno před 16 let
Zdravim, ja bych si typnul ze ti kod motoru nedovoli zmenit. Musis u dovozce.
Treba u vw kdysi slo plus minus 20% nafta misto benzinu atd ale vse stopli.
Drzim palce.
kaktuskaktusČlen
Přidáno před 16 let
Tabulka povolených záměn motorů - Import Volkswagen Group s.r.o. Je to ze stránek ministerstva dopravy.

http://www.mdcr.c...uIVG_2.xls
danny74danny74Člen
Přidáno před 16 let

Citovat

vpa napsal:
Zdravim, ja bych si typnul ze ti kod motoru nedovoli zmenit. Musis u dovozce.
Treba u vw kdysi slo plus minus 20% nafta misto benzinu atd ale vse stopli.
Drzim palce.

akreditovaný zástupce značky = dovozce nebo u domácích značek výrobce :-)
harleyharleyČlen
Přidáno před 16 let
U VW se ani nesnaž.Zbytečně zaplatíš a nepovolí ti to.Já jsem se s tím nezabíval a rovnou jsem motor přehodil.Už jsem s ním byl 2x na STK a bez problému.A bez výmazu.Asi mám štěstí na tecniky.:^
A
adamBČlen
Přidáno před 16 let
Díky za názory. Uvažoval jsem, jestli takové auto koupit. Můj závěr je, že do toho nepůjdu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: adamB, Robert, danny74, vpa, kaktus, harley
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 85
Členové online 0

Celkem členů: 16,760
Nejnovější člen: namez60
TOPlist

Copyright © 2026