Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

tesniaci nater odolny vode

Poslední aktualizace před 16 hodin
V
vgarČlen
Přidáno před 1 den
Kedže ma bombarduju rôzne reklamy vo forme tesniacich naterov tak sa chcem opytat či ma zmysel natriet spoje na streche obytneho privesu nejakym transparentnym pripravkom UV odolnym ako prevenciu proti vode a moznemu zatekaniu ak ano tak aky pripravok pripadne za to stoji.
Dakujem za pripadne rady.
M
MetylČlen
Přidáno před 20 hodin
Ja mam vsechno premaznuty certovo hovnem a mam svatej klid. Kdyby nejhur, jde to odstranit a znovu tam nacpat. U tech zazracnejch nateru bych se nejprve podival na technologickej list a podumal, jakyma zkouskama to vlastne proslo. Aby se to nezacalo loupat za dve sezony s tim, ze tam, kde to drzet ma, to praska a tam, kde by to bylo potreba dat pri oprave dolu, to naopak drzi.

Certovo hovno se pouzivalo uz za sociku mezi panelama a dodnes se matla a tesni. Takze v praxi ctyricet let jsem videl na vlastni oci. Ostatne mam Fendt a ten ho fabricky pouziva taky.
V
vgarČlen
Přidáno před 16 hodin
nejak si to ošetril pred naterom?
M
MetylČlen
Přidáno před 16 hodin
Ja jsem ten tmel nacpal vsude, kde je nejaka prasklina, hrana, apod. Mel jsem na to pujcenou hydraulickou pistoli a ten tmel byl 'salam'. Ale urcite by to slo i normalni mechanickou pistoli. On drzi na vsem, ceho se dotkne, jen to nesmi bejt uplne mokry a nebo s hromadou hliny. Takze wapka, pak profoukat stlacenym vzduchem, nechat uschnout a sel jsem na to.

Kdyby sem chodil nekdo z firmy, ktera to dela profesionalne, treba by mel lepsi postup. Vsiml jsem si, ze v Nemecku maji na te spici pistole takoveho neco jako spachtlicku, takze to odchlipne a roztahne skulinu, do ktere se ten tmel pak nacpe. Ale nevim, kde to berou. Na to, aby clovek udelal jeden prives, nebo auto, to asi neni nutny mit.

Tim tmelem delam strechu a spodek. Nebo, pokud treba jsem do boku neco privrtaval (male vodovahy od Cinana), tak jsem vrtnul dirku, pak dal tmel a pres ten jsem zavrtal vrut.

Ten tmel je supr na vsechny pruchodky, hrany a tak. Pokud mas popraskane vetsi plochy, pak by to asi chtelo neco jineho. Ale nejprve bych resil, proc to v plose praska. Ten plast nebo hlinik je obvykle dost odolnej a to i proti kroupam - nadelaji se dulky, ale ne diry.
Upravil Metyl dne 16.08.2026 20:01, před 16 hodin
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: vgar, Metyl
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 1
Jeepa

Celkem členů: 16,774
Nejnovější člen: Pavelka1
TOPlist

Copyright © 2026