Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

jak zajistil signál v TV

Poslední aktualizace před 2 dny
S
sidČlen
Přidáno před 7 dní
Ahoj kolegové. Nechci už satelit a řeším příjem v zahraničí TV. Starlink, operátoři (data)nebo je ještě jiný způsob příjmu ? Děkuji za radu nebo kontakt. Prostě nejsem IT. SID
K
karlicČlen
Přidáno před 7 dní
Kdybych dnes budoval, koupil bych tento router pro připojení k mobilním sítím a ke sdíleným WiFi v kempech
Teltonika RUTM30
https://www.suntech.cz/teltonika-rutm...05849.html

Pokud bych neměl Smart TV, tak bych koupil tuto krabičku a do ní nainstaloval Internet TV aplikaci, jakoukoliv bych si vybral
Google TV Streamer 4K 32GB
https://www.mironet.cz/google-tv-stre...1+dp744090
Nemám praktickou zkušenost, ale mělo by to fungovat tak, že se router automaticky napojí v kempu na volnou wifi a tu poté šíří dál k mým zařízením.
Pokud nebude veřejná wifi, tak se k internetu připojí přes SIM nebo eSIM a opět pošle wifi k mým zařízením. Může být také propojena ta Google TV krabička kabelem s routerem pokud nechceš použít WiFi. SIM lze koupit v zahraničí buď klasicky plastovou nebo eSIM přes eshop jako virtuální (načte se pouze QR kód z papírku nebo obrazovky displeje)

Pokud by v některé zemi mimo EU nefungovala česká TV, tak lze zapnout VPN v routeru a tím se maskovat do lokality česko.
Toto řešení má dalších spoustu věcí, které jsou až pro více IT znalé.
Toto řešení je velmi drahé, ale také velmi kvalitní a stabilní. Výkonný kvalitní HW, nadčasové technologie a výkon. Mělo by vydržet spoustu let.
Určitě někdo nabídne i nějaké levné řešení z Číny, které bude sice fungovat, ale bude to spousta kompromisů.

https://www.teltonika-networks.com/pr...ers/rutm30
Upravil karlic dne 21.04.2026 12:51, před 7 dní
H
HujerČlen
Přidáno před 7 dní
Tak já teda nevím na co připojení při cestování používáš, na tom to také hodně záleží. Já jsem běžný uživatel a cestovatel, na výjezdech nepracuji. Sleduji v televizi sport a zprávy, běžné používání prohlížeče na notasu. Takže mi stačí mobilní malnkatý router od O2 (strčím ho při pěškování do kapsy k připojení telefonu). Stojí to asi 800,- Kč měsíčně, po česku neomezená data, v EU 80 GB zdarma, v měsíci 5x 24 hodin neomezená data, v jiné cizině koupím místní S'IM a je hotovo. Za 4 roky se mi ještě nestalo, že by nešly data a to jsem to projel od Lisabonu po Turecko. Skylinky apod. jsou na mne moc složitý. Takže asi tak. Ahoj.
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 7 dní
Ahoj všem, také jsem to řešil, a zatím mi bezvadně funguje https://www.alza....715885.htm , stačí internet přes mobil a data. je možné doinstalovat všechny možné TV aplikace a stream aplikace. Jen nevím, jak v zahraničí, to ještě vyzkoušené nemám. Řešil jsem to ve vláknu https://caravan24...owstart=60 , třeba tam bude odpověď i pro tebe.
M
MetylČlen
Přidáno před 6 dní
Ja jsem poridil 5G/LTE Router Acer Connect M6E, ktery umi i virtualni SIMky a VPN klienta. Doma jsem si nakonfiguroval VPN server na mem domacim routeru, vcetne pruchodu na NAS. Takze zadne dalsi poplatky za externi VPN servery a pokud neco bude mit geoblokaci, tak zapnu VPN a trada.

Tim padem jsem koupil malou SmrtTV a pojedu ji jen pres WiFi na router. Zadny satelit.

Puvodne jsem premyslel nad Muskem, ale kdyz jsem si pak predstavoval, jak budu rvat antenu na 12metrovej 100zar, abych ji dostal nad sosny v kempu, udelala se mi koprivka.
Upravil Metyl dne 21.04.2026 22:11, před 6 dní
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 6 dní

Citovat

@Metyl - Ja jsem poridil 5G/LTE Router Acer Connect M6E, ktery umi i virtualni SIMky a VPN klienta. Doma jsem si nakonfiguroval VPN server na mem domacim routeru, vcetne pruchodu na NAS. Takze zadne dalsi poplatky za externi VPN servery a pokud neco bude mit geoblokaci, tak zapnu VPN a trada.

Tim padem jsem koupil malou SmrtTV a pojedu ji jen pres WiFi na router. Zadny satelit.

Znamená to, že se vzdáleně připojíš ke svému úložišti a koukáš na videa, která se streamují z tvého domova?
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 6 dní
ja tomu teda fakt nehovim,ale kdyz si udelam na telefonu hot spot tak pustim co potrebuji na notasu a je to.jaky je hlavni duvod si porizovat pridavne zarizeni?usetrim tim neco nebo je lepsi obraz?ale hlavne se snazim nekoukat na zpravy a jine negativni udalosti.tedy alespon ten mesic co stravim kazdy rok nekde u more.je to dovolena i pro psychikuSmile
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 dní
karabinka, prečo? Pretože obraz aj na malej TELKE
https://www.carav...amp;pid=66
je vždy väčší, ako na NTB...
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 6 dní
aha.televize o dovolene?to nikdy.ale proti gustuSmile
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 dní
karabinka, keď ťa nezaujíma šport tak chápem...Počas leta práve v dovolenkovom období sa odohrávajú vrcholné svetové športové podujatia, ktoré mńa zaujímajú. Teraz pri mori pozriem na CT & STVR fotbalové MS 2026 českej repre...Ktovie kedy sa znova na fotbalové MS Česi znova prebojujú. Takže rád pozriem aspoň v TV pri mori. Slováci majú smolu a na MS nejdú. Minulý prímorský pobyt som si v kľude spestril fotbalom v TV:
https://www.carav...amp;pid=27
M
MetylČlen
Přidáno před 6 dní

pbxpbx napsal:

@pbxpbx -

Citovat

@Metyl - Ja jsem poridil 5G/LTE Router Acer Connect M6E, ktery umi i virtualni SIMky a VPN klienta. Doma jsem si nakonfiguroval VPN server na mem domacim routeru, vcetne pruchodu na NAS. Takze zadne dalsi poplatky za externi VPN servery a pokud neco bude mit geoblokaci, tak zapnu VPN a trada.

Znamená to, že se vzdáleně připojíš ke svému úložišti a koukáš na videa, která se streamují z tvého domova?

Znamena to, ze je to uplne stejne, jako kdybych sedel doma v ramci svoji LAN. Televize, NAS, PC, pristup na Internet, vsechno jako doma, vcetne omezeni a prav. Takze si mohu poustet videa streamovana na NAS, nebo treba se hrabat v datech/fotkach/hudbe, co mam na NAS, atd.

Smyslem hlavne bylo, obejit pitoma omezeni ruznych programu, stremu, videi, ktera jedou jen v CR. Takhle staci na routeru zapnout VPN a vsechno frci.

Cili, ta VPN mi udela tunel domu, do moji LAN. Pokud pouziju jiny VPN server, ziskam sice treba ceskou IP a prestanou fungovat omezeni filmu a tak, ale neumozni mi to pristup k memu NAS.

Nechci pouzivat servery, od kterych nemam klice. Ruzne cloudy, Google a podobne. Fakt ani omylem.
M
MetylČlen
Přidáno před 6 dní

Metyl napsal:

@Metyl -

pbxpbx napsal:

@pbxpbx -

Citovat

Znamena to, ze je to uplne stejne, jako kdybych sedel doma v ramci svoji LAN. Televize, NAS, PC, pristup na Internet, vsechno jako doma, vcetne omezeni a prav. Takze si mohu poustet videa streamovana na NAS, nebo treba se hrabat v datech/fotkach/hudbe, co mam na NAS, atd.

Smyslem hlavne bylo, obejit pitoma omezeni ruznych programu, streamu, videi, ktera jedou jen v CR. Takhle staci na routeru zapnout VPN a vsechno frci.

Cili, ta VPN mi udela tunel domu, do moji LAN. Pokud pouziju jiny VPN server, ziskam sice treba ceskou IP a prestanou fungovat omezeni filmu a tak, ale neumozni mi to pristup k memu NAS.

Nechci pouzivat servery, od kterych nemam klice. Ruzne cloudy, Google a podobne. Fakt ani omylem.
M
MetylČlen
Přidáno před 6 dní

karabinka6318 napsal:

@karabinka6318 - ja tomu teda fakt nehovim,ale kdyz si udelam na telefonu hot spot tak pustim co potrebuji na notasu a je to.jaky je hlavni duvod si porizovat pridavne zarizeni?usetrim tim neco nebo je lepsi obraz?ale hlavne se snazim nekoukat na zpravy a jine negativni udalosti.tedy alespon ten mesic co stravim kazdy rok nekde u more.je to dovolena i pro psychikuSmile

Kdybych byl sam, mozna by stacil hotspot, pokud bych poresil, ze muj telefon neumi 5G, napriklad.

Jenze jsme rodina a nehodlam nechat tydlifen v karavanu, pokud si treba sam chci udelat prochazku. Chci mit tydlifen u sebe, kdyby neco a rodina pritom muze cucet na co chce. Navic neni chaos v tarifech, router je uplne samostatne.
R
RudyČlen
Přidáno před 2 dny

karlic napsal:

@karlic - Kdybych dnes budoval, koupil bych tento router pro připojení k mobilním sítím a ke sdíleným WiFi v kempech
Teltonika RUTM30

Pokud bych neměl Smart TV, tak bych koupil tuto krabičku a do ní nainstaloval Internet TV aplikaci, jakoukoliv bych si vybral
....

Přesně tenhle set-up používám. V některé z zdejších diskusí jsem jej i popisoval. Jen jako stramer používám starší Google TV stick. Přidám tedy postřehy z praxe:
RUTM30 - dle mého v tuto chvíli ideální router do auta. Umí 5G, dvě SIM + e-SIM profily, má jeden WLAN ( např. pro Starlink), jeden LAN (mám na něj připojen Victron Cerbo GX). Funguje forwarding přihlašovacích stránek do Wi-Fi portálů. Kromě nižší ceny je jeho výhodou rovněž nižší spotřeba v porovnání z často používaným a doporučovaným RUTX50. Lze jej ovládat buď přes webové rozhraní ( trochu složitější pro neznalého v problematice sítí) nebo jednoduchou aplikací v telefonu. Ta umožňuje snadný výběr zdroje připojení mezi mobilními daty, Wi-FI a WLAN (Starlink). K této aplikaci se váže drobná chyba, na kterou jsem přišel. Při přepnutí na Wi-Fi nebo WLAN zůstává aktivní i posledně zvolená SIM, která trvale udržuje spojení a spotřebovává tak data (pár MB denně). Dá se to vyřešit přepnutím na neexistující SIM před přechodem na WI-Fi nebo WLAN. Router taky nemá rád současné používání Aplikace a WEB rozhraní. Dokáže se pak celkem zajímavě chovat a pomůže jen restart do firemního nastavení. Přes tyto drobné nedostatky jsem s ním více než spokojen. Pokud bych jej měl používat jako laik, doporučil bych provést inicializací nastavení přes WEB (projít průvodcem nastavení), provést zálohu (dá se do ní restartovat v případě problémů) a pak už používat výhradně aplikaci.
Rudy Připojili následující obrazek:
img_5278.png img_5277.png img_5276.png
R
RudyČlen
Přidáno před 2 dny

Metyl napsal:

@Metyl

Smyslem hlavne bylo, obejit pitoma omezeni ruznych programu, streamu, videi, ktera jedou jen v CR. Takhle staci na routeru zapnout VPN a vsechno frci.

Souhlasím, mám to taky tak nastaveno, jen bych pro úplnost dodal nutnost veřejné IP adresy pro domácí síť. Existují i řešení jak toto obejít typu Tailscale, Cloudfare tunnel ... Ale to už asi laik vůbec nedá. Pak je dle mého názoru lepší řešení komerční VPN.
Upravil Rudy dne 26.04.2026 10:19, před 2 dny
K
karlicČlen
Přidáno před 2 dny

Rudy napsal:

@Rudy -

karlic napsal:

@karlic - Kdybych dnes budoval, koupil bych tento router pro připojení k mobilním sítím a ke sdíleným WiFi v kempech
Teltonika RUTM30

....

Přesně tenhle set-up používám. V některé z zdejších diskusí jsem jej i popisoval. Jen jako stramer používám starší Google TV stick. Přidám tedy postřehy z praxe:
RUTM30 - dle mého v tuto chvíli ideální router do auta. Umí 5G, dvě SIM + e-SIM profily, má jeden WLAN ( např. pro Starlink), jeden LAN (mám na něj připojen Victron Cerbo GX). Funguje forwarding přihlašovacích stránek do Wi-Fi portálů. Kromě nižší ceny je jeho výhodou rovněž nižší spotřeba v porovnání z často používaným a doporučovaným RUTX50. Lze jej ovládat buď přes webové rozhraní ( trochu složitější pro neznalého v problematice sítí) nebo jednoduchou aplikací v telefonu. Ta umožňuje snadný výběr zdroje připojení mezi mobilními daty, Wi-FI a WLAN (Starlink). K této aplikaci se váže drobná chyba, na kterou jsem přišel. Při přepnutí na Wi-Fi nebo WLAN zůstává aktivní i posledně zvolená SIM, která trvale udržuje spojení a spotřebovává tak data (pár MB denně). Dá se to vyřešit přepnutím na neexistující SIM před přechodem na WI-Fi nebo WLAN. Router taky nemá rád současné používání Aplikace a WEB rozhraní. Dokáže se pak celkem zajímavě chovat a pomůže jen restart do firemního nastavení. Přes tyto drobné nedostatky jsem s ním více než spokojen. Pokud bych jej měl používat jako laik, doporučil bych provést inicializací nastavení přes WEB (projít průvodcem nastavení), provést zálohu (dá se do ní restartovat v případě problémů) a pak už používat výhradně aplikaci.

Rudy, děkuji za info. Funguje v něm Wireless Extender (WISP) mode?
Čili dorazím do kempu, v mobilu nahodím tu jejich apošku, v ní najdu kempovou WIFI a router na ní připojím. Potom všechna zařízení, která mám budou připojena k mé WiFi k tomu mému RUTM30 ale pojedou data přes kemp. Pokud kemp wifi vypadne, měl by automaticky zafungovat backup přes SIM nebo eSIM, čili přes moje mobilní data a moje zařízení by neměly mít žádnou starost, vše má fungovat zcela automaticky.

Druhý dotaz, jaké máš antény? Musí být zapojeny všechny anténní vstupy?
R
RudyČlen
Přidáno před 2 dny
@karlic
Ano mi záloha přesně takhle funguje. Ale používám pro přístup a správu interní web server routeru. Mám tam nastavenu prioritizaci jednotlivých připojení a vzájemná pravidla pro failover. Jak už jsem psal, aplikace na mobilu si s tímto nastavením nerozumí. Po připojení aplikace v módu Camper dojde k přenastavení routeru, výmazu Failover pravidel a zřejmě i dalších nastavení. Jak přesně aplikace funguje se mi zatím nepodařilo zjistit a tudíž si nejsem jist zda Failover funguje, respektive jaká má pravidla. To je důvod, proč zatím používám interní WEB. Mám rád, když mám nastavení pod kontrolou. Na druhé straně jsem zmiňoval, že ta aplikace nedeaktivuje SIM při přechodu na Wi-Fi nebo WLAN, zřejmě právě kvůli Failover funkci. Neměl jsem ale zatím čas to exaktně vyzkoušet. Plánuji ale udělat zálohu mého nastavení, spustit factory reset, nastavit průvodce a fungovat jen s aplikací v Camper módu. Uvidíme.
Co se týká antén, používám čtyři dodané pruty pro mobilní připojení a dvě anténky pro Wi-Fi. Router mám ve skřínce pod střechou a celé auto je z GFK, takže nevidím důvod pro externí anténu (ta bude v případě dodávky nebo hliníkových panelů samozřejmě nutná). Citlivost nemám jak změřit, mohu ji jen porovnat s IPhone 17 a iPhone 16Pro které položím do stejné skřínky a provedu test rychlosti přenosu v mobilní síti. Poté je přepojím na WiFi routeru a znovu změřím rychlost. Pokud je signál silný, není tam rozdíl, při slabším signálu je rychlost přes router vyšší.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: sid, karlic, Hujer, PetrM, Metyl, pbxpbx, karabinka6318, kompersor4, Rudy
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025