Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Nájezdy

Poslední aktualizace před 2 měsíce
J
JirkaLukeš123Nováček
Přidáno před 3 měsíce
Čau,
prosím Vás karavanisti, jaké máte nájezdy? Nebo respektive, které přesně byste doporučili? Mám doma už takové staré "no name", které mi bohužel ještě před zimou praskly. Teď scháním nové, tak mne napadlo, jestli nemáte nějaké přímo tipy, značky nebo zkušenosti, které by byly nejlepší.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 3 měsíce
mám tyto už 9 let
https://www.frank...6-130.html
vzhledem k tomu, že je používám jenom vyjímečně, tak pořád drží. Kdo vytahuje klíny při každým parkování, asi by měl volit pevnější.
Fun
Smile 😊
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Pokud používáš nájezdy často zvlášť na měkkém povrchu, tak je úplně jedno, jaké pořídíš, všechny prasknou.
Udělej si dřevěné a máš pokoj.
Už se to tady probíralo, koukni do dřívějších diskuzi, dával jsem tam i fotky.
Plasťáky za mne již nikdy více.
K
karlicČlen
Přidáno před 3 měsíce
Už to tu někde je, ale moje zkušenost je, že od Thule všechny praskly. Jediné co drží jsou tyto
Vyrovnávací nájezdy Milenco Quattro. Bude to tím, že mají Nosnost 8 t.
https://www.svetkaravanu.cz/vyrovnava...tro_z6426/
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 3 měsíce
Tady je příspěvek od @Kalimero kde je i foto domácího klínu: https://www.carav...ost_305362

Já kutil nejsem, proto používám ty plastové, ale obdivuju každého, kdo dokáže něco vyrobit.
Upravil Fun dne 11.02.2026 09:55, před 3 měsíce
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ty nájezdy Kalimera vypadají pěkně a pevně, ale zajímala by mě jejich hmotnost. Také mám plastové už 9 let a stále drží. Chce to dávat pozor, aby stály na rovném a pokud možno pevném podkladu.
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 3 měsíce
Milenco Quattro. Jsem koupil a hned po prvním nájezdu se vnitřek promáčkl, přišla reklamace, poslali nové a dopadly úplně stejně vnitřek se znovu promáčkl.Tak jsem to nahřál a vyrovnal a už to neřeším ,jak už jsem tady psal ohledně nájezdu.V naší republice nekoupíš nic kvalitního.
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
ad. Tomík Králů:

Oba dva mají dohromady asi 18 kg, určitě by se daly udělat i lehčí, ale já chtěl vysoké a bytelné.
Od té doby co je mám, tak jsem plasťáky nevytáhnul.
Vlastně jednou ano, stál jsem skoro v centru města na ulici na "kočičích hlavách", nechtěl jsem zbytečně poutat pozornost, a tak jsem vytáhnul plasťáky.
Při prvním pokusu ustřelili po kostkách asi dva metry před auto, při druhém pokusu jsem je doloval zpod přede mnou zaparkovaného osobáku... , na třetí pokus už nedošlo, hodil jsem je do auta a vytáhnul dřevěné.
A plasťáky by na ten sklon stejně nestačily.
Kalimero Připojili následující obrazek:
img_8756.jpeg
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 3 měsíce
Mám oba typy plastových, Truma i Fiamma a opravdu mají omezenou životnost. Používám klíny často a tak už jsou dost pomačkané. Pro podklouznutí na tvrdém povrchu používám pás slabé gumy, na který klíny položím. Na kostkách a i třeba dlažbě nepodklouznou. Gumu používám i na měkkém povrchu, klíny se pak tolik nezaboří.
Ty dřevěné jsou super, už jsem o tom také přemýšlel. Používám je doma při stání, abych trochu zvednul čumák a voda stékala dolu v zadní části vozu. na podklouznutí jsem na ně dal takový perforovaný plech (tahokov)
PetrM Připojili následující obrazek:
6gim05.jpeg
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Já na ně nalepil nehrubší smirk co jsem sehnal a kousek přehnul i přes špici dolů.
Drží perfektně i na ledu.
L
LadaMČlen
Přidáno před 2 měsíce
Já mám kvůli většímu výškovému rozsahu Fiamy Premium. Je fakt, že postupně praskají (vnitřky shora, dno i boky drží), ale jako celek to stále funguje (5 let) a tam, kde většinou kolo stojí (2 a 3 stupeň) jsou bez poškození. Až to bude moc, zkusím ty 8t Millenca - rozměry i cena jsou srovnatelné. Dřevěné by byly fajn, ale v tomto rozměru děsně těžké. Tím, že jsou poměrně prudké, na asfaltu kloužou. Někdy pomůže guma nebo přidržení, někdy ne. Záleží situaci. Na dlažbě bych to ani nezkoušel. :-)
jakhadjakhadNováček
Přidáno před 2 měsíce
Já vozím kovové, zatím mě nezradily.

https://www.autokelly.cz/Product/GV-T...3;40136934
J
JménoČlen
Přidáno před 2 měsíce

Já takové nevozím neb přívěs má nožičky, takže si vystačím max s kouskem dřevěného hranolku ... Každopádně tyhle se dají občas někde koupit v akci už od nějakých 6-7 stovek za kus. Mám je asi 15 let a už na nich stálo při opravách X aut včetně pár dodávek a zatím to na mě taky nesletělo, i když pořadí, který do kterého jde stohovat, se používáním náhodně mění :-)
J
JménoČlen
Přidáno před 2 měsíce

Jmeno napsal:

@Jméno -

Já takové nevozím neb přívěs má nožičky, takže si vystačím max s kouskem dřevěného hranolku ... Každopádně tyhle se dají občas někde koupit v akci už od nějakých 6-7 stovek za kus. Mám je asi 15 let a už na nich stálo při opravách X aut včetně pár dodávek a zatím to na mě taky nesletělo, i když pořadí, který do kterého jde stohovat, se používáním náhodně mění :-)

Hergot, teď koukám znova, ta cena je za pár, takže super, já si snad koupím rezervní :-)
Upravil Fun dne 17.02.2026 08:08, před 2 měsíce
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 2 měsíce
Já mám takové trochu turbo nájezdy samodomo výroba.
Prodejce auta mi k němu přidal plastové miniatury, které jsou snad dobré pro přívěs na třináctkových kolech, ale pod dodávkou se trochu ztrácely.
Mají třikrát 6 cm, zadní nepoháněná náprava na sněhu nechtěla najet, pomohl by proužek koberce připevněného na první stupeň, aby si jej kolo zatížilo a potom už neujede. Poháněný předek je v pohodě.
Upravil Pospíšilovi dne 21.02.2026 17:50, před 2 měsíce
Pospíšilovi Připojili následující obrazek:
20260221_162502.jpg 20260221_162748.jpg
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 2 měsíce
[quote name=Pospíšilovi post=307199]@Pospíšilovi - Já mám takové trochu turbo nájezdy samodomo výroba.
Prodejce auta mi k němu přidal plastové miniatury, které jsou snad dobré pro přívěs na třináctkových kolech, ale pod dodávkou se trochu ztrácely.
Mají třikrát 6 cm, zadní nepoháněná náprava na sněhu nechtěla najet, pomohl by proužek koberce připevněného na první stupeň, aby si jej kolo zatížilo a potom už neujede. Poháněný předek je v pohodě.[/quote]

Pěkná práce, to se asi fakt nerozláme Smile, jen bych na to dal něco neklouzavého, třeba ten perforovaný plech jak jsem psal výše. Ale pokud je to ověřené, super. Like
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 2 měsíce
On není problém v tom, že by poháněné kolo na nájezd nevyjelo, ale zadní nepoháněné jej tlačí před sebou. Nakonec to nebylo tak složité, stačilo před nájezd položit cca 3 cm tlusté prkýnko, aby zadní kolo najelo na první stupeň a v ten moment už je nájezd zatížený tak, že ani na sněhu neuhne a na ostatní stupně najede. Na trávě předpokládám, že se to bude chovat normálně, slzičkový profil má i spodní plocha. Oba váží celkem 13 kg. Mohlo by to být o něco lehčí, kdyby třeba horní stupňovitá plocha byla z tenčího plechu. Já to udělal z 3,5 mm silného plechu a jednotlivé stupně jsou zpevněny uvnitř navařenými čtvercovými sloupky 80 x 80 mm.
Upravil Pospíšilovi dne 21.02.2026 20:26, před 2 měsíce
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: JirkaLukeš123, Fun, Kalimero, karlic, Tomik Kralu, Lmcbreezar, PetrM, LadaM, jakhad, Jméno, Pospíšilovi
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 26
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025