Ahoj. Nemá náhodou někdo svhema zapojení energobloku na euramobil 2017.dík za odpověď.Milda 55
Chce to trochu upřesnit typ energobloku.
Třeba Nordelettronica NE 355, nebo NE 185...
Nebo napsat konkrétní problém.
Ahoj Mildo, zkusil jsem hledat schéma energobloku pro Euramobil 2017, ale bohužel jsem nic konkrétního nenašel. Doporučuju zkusit kontaktovat přímo výrobce nebo servis Euramobil, často mají technické manuály, které nejsou veřejně dostupné online. Taky se podívej na specializované facebookové skupiny nebo fóra o obytných vozech, tam občas někdo podobné schéma sdílí. Hodně štěstí!
S vysokou pravděpodobností tam budeš mít modul od Nordelettronica. Ovládací panel někde nad dveřmi a něco co vypadá jako panel s pojistkami. Zkus vypátrat jeho označení nebo sem alespoň dej jeho fotku. Pak se dá něco najít nebo poradit.
V příloze je blokové schéma mého energobloku, asi budeš mít jiný.
Upravil Rudy dne 12.07.2025 08:54,
před 10 měsíců
Rudy Připojili následující soubor:
Ahoj .Díval jsem se na číslo ,ale jsem v Řecku a to bych musel celé rozebrat. Problém mám v tom, že mně nejdou boční obrysovky a volal jsem do euramobilu a ti mně řekli, že je to ovládaný z energobloku.
milda55 Připojili následující obrazek:
Ahoj.
Pokiaľ Ti nejdú obrysovky, budeš mať vadnú poistku v nástavbe. Čo je príčinou jej vypálenia je otázne.
Pozri si poistky v nádtavbe. Vždy je pri nich aj zoznam, ktorá poistka čo chráni.
Ja mám Hymer a tieto poistky mám v bloku pod vodičovou sedačku a 4 ďalšie poistky sa nachádzajú pod spolujazdcovou sedačkou, kde je aj poistka na obrysové osvetlenie.
Já spravoval ducato normálně plechovou krabici. Hladal jsem pojistky všude možně ,nějaké byly i za spolujezdcem na sloupku dveří dole. Výsledek byl že boční obrysovky svítily jen při zaplém klíčku a některé se zaply až po nastartování. Navíc se některé opět vyply. Musel jsem sehnat žárovky přesně podle výrobce jinak to řídící jednotka vyhodnotila jako chybu a vypla je.
Cinan dela LED zarovky s presne spravnym odporem pro CANbus kontrolu. Takze ty jdou vymenovat prave do tech aut, ktere jsou citlive na presny odpor zarovky. Jen je vopruz se v tom prehrabovat (Alik, Temu). Ale vyplati se.