Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Montáž držáku rezervy

Poslední aktualizace před 2 měsíce
P
PapaFoxtrotNováček
Přidáno před 2 měsíce
Ahoj,

potřeboval bych poradit ohledně montáže rezervy na karavan. Moje myšlenka byla taková, že rezervu bych umístil do schránky PB lahví a uchytil bych ji tak, že skrz přední přepážku bych propálil šroub M12, zevnitř karavanu hlavou šroubu opřený o kus plechu proti vytržení. Nicméně mě napadlo, že to bude pěkný tepelný most a celé to bude pěkně studené a mohla by na tom zevnitř kondenzovat voda, takže by to asi mohlo vyhnít do přepážky. Je moje obava oprávněná?

Další řešení je koupit nebo vyrobit něco takového:https://www.vseprokaravan.cz/ostatni-7/drzak-rezervy/ a namontovat co celé z prostoru plynové schránky. Nicméně moc se mi nelíbí, že by ta těžká rezerva při prudkém brždění visela na pár vrutech v přepážce, která se zdá jen velmi slabou překližkou a z většiny polystyrén.

Předem díky za případné reakce,
K
kamilioČlen
Přidáno před 2 měsíce
Ja mam original nejak zabudovanu v tej doske matku, nie srub. Po polozeni rezervy do kastlika sa to srubom ku nej pritiahne. Ale netusim ako je tam namontovana a neviem take najst na webe.
Pisem ale ze aj ked to takto mam od vyroby, zvazoval som ju prehodit pod karavan, zospodu za napravu. Su na to drziaky Al-Ko, Enduro mozno aj dalsie (pozor su rozne velkosti, to je len priklad):
https://www.karav...olesa.html
Dovod je uz dost velka zvisla vaha na tazne. 2ks plnych propanovych flasi je cca 46kg, plna 45l nadrz na vodu (ak nejdem do kempu kde mozem naliat) a k tomu dalsich cca 24kg co vazi rezerva je uz dost, to mam mozno aj 120kg na tazne co som meral. Pritom limit privesu aj Sorenta je 100kg. A to niektore auta maju iba okolo 75kg.
Ked som problem zistil, chodim zatial s prazdnejsou nadobou na vodu a 25 litrove bandasky prevazam v kufri auta, dolejem az na mieste. Ale aj tak som okolo 100kg.
Tak by som odporucil si najprv prevazit, kolko mavas teraz na taznom a aky mas limit na aute. Mozno u teba problem s vahou nebude a uz si si to zistoval, ale radsej na to upozornim.
Upravil kamilio dne 23.02.2024 13:21, před 2 měsíce
P
PapaFoxtrotNováček
Přidáno před 2 měsíce
Hmotnost na tažné by nějak měla vyjít, i s rezervou jsem navážil cca 50kg (bez PB lahví) a vodu vozit nebudu, případně bych ještě nějak přeházel těžší věci v karavanu na doladěni.
M
mira burstner aversoČlen
Přidáno před 2 měsíce
Já jsem rezervu úmyslně vyndal z kastlíku, kde jsou 2 propanové bomby (laminát a hliník) úspora cca 12kg. Rezervu jsem dal na doma vyrobený držák za nápravu karavanu, poněvadž v kastlíku zabírala pěkně dostupné místo a tam jsem dal náhradní kazetu WC, nářadí a 2 desetilitrové kanystry na vodu, když jsme na divoko. Rezervu mám více na pravou stranu a pro dofouknutí ji nemusím zespoda vyndat. Karavan je pěkně vyvážený pro jízdu a tlačí na kouli tak, že ho za oj bez potíží zvednu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: PapaFoxtrot, kamilio, mira burstner averso
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,415,674 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.12301 sekund | Průměrně za: 0.12301 (0) sekund | Dotazy: 52 | Použitá paměť: 1.65MB/2MB