Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

NORSKO info kdy a kudy nejlépe jet

Poslední aktualizace před 1 měsíc
L
LakyČlen
Přidáno před 4 měsíce
Norsko jede tam letos někdo z okolí Moravy nejlépe OV , FM ,Z, rád bych se s někým kdo to tam zná spojil . Zanechte soukromou zprávu na mém odkaz -- SZ popřípadě tel . kontakt Dík .
J
JaKČlen
Přidáno před 4 měsíce
Ahoj, v Norsku jsem byl asi 12x na rybách a 5x jako turista, ale říci, že ho znám by bylo odvážné. Každopádně se o své zkušenosti podělím. V loni jsem si splnili sen a projeli celou Skandinávii - Polsko, pobaltí, Finsko, Norsko (Nordkapp), Dánsko - jako čerství důchodci, 7 týdnů.
Povídání by bylo na několik dní Smile do SZ jsem poslal kontakt napřímo.
Honza
L
LakyČlen
Přidáno před 4 měsíce
Honzo dík za SZ probereme to Vita .
Jarka a JardaJarka a JardaNováček
Přidáno před 4 měsíce
Ahoj,
jsme taky krátce v důchodu od Rožnova pod Radhoštěm. Uvažujeme o výjezdu do Skandinávie a rádi bychom se připojili i na více týdnů. Naší oblíbenou destinací je zatím Balkán a jižní Evropa. Rádi bychom poznali i severské země.
Můžeme se domluvit přes SZ.
JJ
J
JaKČlen
Přidáno před 4 měsíce
Ahoj, tak se nám to pěkně rozrůstá Wink jenom škoda, že jste na opačném konci republiky, my jsme od Nového Boru. To nevadí, rádi se podělíme o to co víme a kde jsme byli. Na oplátku uvítáme doporučení pro Řecko, kam se letos chystáme. Viděl bych to tak, a včera jsme se o tom s Víťou bavili po telefonu, že teď v nejbližší době bychom si udělali malou konferenci přes internet a až opadnou mrazy, tak bychom se mohli někde sejít, pokecat, promítnout fotky a videa atp.
Do SZ jsem poslal přímý kontakt na sebe, pokud používáte WhatsUpp založím skupinu a můžeme sdílet informace všichni.
Honza
VasuVasuČlen
Přidáno před 4 měsíce
Byli jsme ve Skandinávii asi 15x minimálně na měsíc a vždy jsme si vybírali hory, ledovce, vodopády, fjordy, jezera, národní parky. Města jen některé z nutnosti. Projeli jsme Skandinávii ze všech stran, včetně Ruska. Dle nás je to nejkrásnější kout Evropy. Jezdili jsme dvě obytná auta a jeli bychom zas, jen nám zemřel partner a sami do pustin nechceme. Ke konci jsme měli nejlepší trasu přes Polsko do Swinoustí, trajektem do Ystadu, rychle Švédskem do Kiruny a nahoru a pak pomalu po vybraných lokalitách dolů a domů. Ideální doba byla výjezd cca 5. června a v červenci zpět domů.
L
LakyČlen
Přidáno před 4 měsíce
To Polsko mám také v plánu jet a potom Švédsko tak do poloviny a do Norska a potom dolů kolega má jen 3.týdny non je ještě pracující tak pokud máš nějaké DPS pěkné místa i kempy na servis atd - budu rád za info .. Jaké je tam počasí v červnu ? já uvažuji o září není to pozdě? spojit se můžeme až bude ujasněn termín . Dík Vita
Jarka a JardaJarka a JardaNováček
Přidáno před 4 měsíce
Ahojky,
jen takový návrh po upřesnění kontaktů, osádek a termínů. Bydlíme 2km od RpR ve vesnici v RD a máme u nás perfektní místo k pakování i pro čtyři obytky bez problému. V RpR je toho taky dost vidět, tak nabízím setkání u nás. Budete to mít grátis s plným servisem :-) i internetem.
Co vy na to?
JJ
sipadansipadanČlen
Přidáno před 4 měsíce

Laky napsal:

@Laky - To Polsko mám také v plánu jet a potom Švédsko tak do poloviny a do Norska a potom dolů


@Laky

Ahoj Laky,

jeď opačně, nejdříve nad polovinu a dole to vypusť, tam jsou jen takové ty turistické atrakce.
Spodek si nech na příště.

Skandinávie, taková ta opravdová začíná až nad polárním kruhem :-).

Jak píše Vasu, expres nahoru přes Švédsko, já doporučuji přes ten finský výbežek (Leppäjärvi) až do Alty a pak dle libosti, tam je pěkně úplně všude (pokud nejsou komáři) a neprší :-).

Od nás jsi na polárním kruhu za 4 dny když musíš řídíš sám, dá se to i rychleji pokud máš někoho na střídání.
L
LakyČlen
Přidáno před 3 měsíce
Dobrý nápad jen nevím zda to bude - Jakovi vyhovovat má to dost z ruky - Vasu pokud se nepletu je z OV mi to nedělá problém jak jsem ti volal . Tak počkáme až se oteplí co ty na to.
L
LakyČlen
Přidáno před 3 měsíce
Tak termín už je trochu nastíněn Květen - červen asi někde mezi , tak zbývá jen ta trasa a místa co jsme se rozhodli udělat tu jižní stranu jelikož nemáme moc času nazbyt . Také si chceme zarybařit a nehonit jen kilometry a užít si i zastávek a přírodu . , pokud máte ověřené pěkné místa v této spodní části budu rád za info nejlépe d podání i DPS . díky .
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 3 měsíce
https://caravan24...cle_id=349 podívej se tady, je to už pár let, co jsme tam byli, ale třeba se to bude hodit.
Foto https://caravan24...&rs=30
Upravil PetrM dne 22.01.2024 20:25, před 3 měsíce
MajliMajliČlen
Přidáno před 3 měsíce
Taky přidám něco z minulosti..... Smile

https://www.carav...0&rs=0
K
klapounNováček
Přidáno před 3 měsíce
Do téhle party bych se taky chtěl přidat :-). Já jel zatím vždycky na přelomu červenec - srpen. I tak se tam dá zažít peklo - déšť, vítr apod. Ale červen už by mohl být v pohodě. Jestli tedy někdo zorganizuje "výměnu zkušeností" , rád se přidám
J
JaKČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ahoj, z naší strany není problém se sejít v podstatě kdekoliv a do půlky dubna i kdykoliv. Laky s J+J plánují setkání až bude tepleji a to by bylo u Rožnova p.R, ale je asi omezeno místem (to je na nich). Pokud jsi z Čech můžeme domluvit další setkání jinde.
H. Wink
TivatTivatČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ahoj, Norsko jsme projeli před covidem ve 2019. Z dánského Frederikshavnu půlnoční lodí (za polovic) do Goteborgu a do Osla. A pak už přes Lillehammer do hor na trolí stezku, Atlantic road do Trondhemu, ten doporučuji, katedrála s varhaním koncertem luxusní. Přes Lofoty do Alty (parádní pravěké kresby u moře) na Nordkapp. My jsme si to pak ještě zpestřili týdnem v Rusku, přes Murmansk k Bílému moři a pak do finského Rovaniemi za Santa Clausem. A pak už jsme valili po pobřeží Švédska domů. Termín bych volil druhou polovinu června, max začátek července. Je relativně teplo (když je slunce), nejsou komáři a když jsme se vraceli domů, valily se proti z trajektů hordy Němců. Květen bude studený a v horách ještě sníh.
Kdyby se někomu hodil rozpis se souřadnicema parkovišť a dalších míst, můžu poslat. tak si to užijte, My měli letos v plánu ještě jednou Gruzii a k tomu Azerbajdžán, ale nakonec jedeme Pobaltí, protože jeden nikdy neví....
"my dva cestováním zrajeme jako naše víno "
www.winex.cz ...°bydlotoulky
RobertRobertČlen
Přidáno před 3 měsíce
Laky

Citovat

já uvažuji o září není to pozdě?

V Norsku je počasí vždy sázka do loterie. Vždy ale se v v září už příroda připravuje na zimu, dosti už se v tu dobu prodloužily noci, stovky malých vodopádů už přes léto zmizelo, ryby berou značně méně atd - je to tam už takové "smutné". Výhoda je absence turistů.
K
krabpetrNováček
Přidáno před 3 měsíce
Ahoky taky planujeme cestu do Norka asi tak na mesic. Chceme svedskem nahoru a pak norskem dolu. Momentalne jsme celou zimu ve spanelsku a doma v Praze budeme kócem kvetna. Tak na pripravu mame mesic. Kdyby se chtel nekdo k nam pripojit a mel i nejake zkusenosti s pobytem v norsku bude to fajn. Nerybarime nejsme pecivalove radi poznavame hlavne prirodu a sem tam nejake mesto. Mame na to rozpocet tak do 100tis. Jsme jen duchodci😀 a tak si chceme ten zbytek zivota jeste uzit. Nejake typy treba s parkovanim a se servisem nebo co videt atd muzete me poslat do vzkazu. Za vse predem diky.
Petr a Liba
A
AlikNováček
Přidáno před 3 měsíce
Zdravím. Máme v plánu začátkem července z F-M. Stále váhám jestli přes Nemecko-Dánsko-Norsko nebo Nemecko-Svedsko-Norsko.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 3 měsíce
@Alik

Ahoj,

to záleží na tom kam a na jak dlouho jedeš v Norsku a na počtu řidičů.
Německá Klasika Hirtshals - Kristiansands je ok, ale lepší ji použít pro návrat, když už máš jasno kdy dojedeš domů.

Norové jsou katastrofální řidiči, jednak se pohybují ve vozech šnecí rychlostí, ale hlavně vůbec neumí předjíždět, takže pohyb po Norsku je kochačka, ale na to někam rychle dojet to opravdu není (nedej bože když se na silnici objeví cyklista, to je tolik obav o jeho sražení, že radší vytvoří kolonu).

Obecně nejrychlejší je Rostock - Gedser jak píše Tivat (noční spoj je ideální i ekonomicky), dále pak přes Oresundský most (ten něco stojí, ale je to i atrakce), nebo pak při šetřící vaiantě je dobrý spoj z Dánska do Švédska Helsingor - Helsingborg, těch možností je fůra, polská varianta jak píše Vasu je také dobrá.

Abych to shrnul, všechny jsou lepší než jet nahoru po Norsku Grin ... to se Ti totiž vyhrazený čas rozuteče a než se naděješ, už musíš domů.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Petr Z, Laky, Jarka a Jarda, Robert, sipadan, Predi, krabpetr, Alik, klapoun, JaK, Tivat, PetrM, Majli, Vasu, mikivan
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 19
Členové online 0

Celkem členů: 15,967
Nejnovější člen: PetrHermi
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,427,483 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.25036 sekund | Průměrně za: 0.25036 (0) sekund | Dotazy: 135 | Použitá paměť: 2.27MB/2MB