Podle toho brčka to principielně vypadá na měření nepřímo skrze tlak, totéž (s i několikastavovým mechanickým spínačem) používá k zjištění množství napuštěné vody každá pračka.
Takže podle mě by stačil vhodný snímač tlaku s rozsahem odpovídajícím výšce nádrže (například při 30cm rozsah minimálně do 0,03bar / cca 0,42psi), - asi nebude konkrétně takovej, ale něco třeba do 0,1 bar už asi problém nebude, pak už stačí jen napětí převést na nějaký vhodný "zobrazovadlo". Snad to počítám dobře, od základky už je to čtvrtstoletí, jak fyzikou, tak němčinou, takže video mi stačilo je zrychleně bez zvuku :-)
PetrDubiČlenPřidáno
před 4 rokyTen nerezový snímač mám v nádrži na pitnou i na špinavou vodu už asi dva roky a funguje bez problémů, ale není to super přesné měření po procentech - je to magnetický plovák a v té tyči jsou magnetické kontakty (jako třeba na dveřích u zabezpečovačky), takže to měří asi po 1,5-2 cm (přesná vzdálenost je v manuálu z číny).
Ten snímač funguje jako proměnný odpor, já mám výstup zavedený do mého zobrazovacího systému a v nádrži pitné vody mi to ukazuje asi po 10%, u špinavé vody jsou ty skoky větší (nižší nádrž, takže míň kontaktů). Ale hlavně to mám udělané tak, že poslední kontakt je kousek nad dnem, takže vím kolik mi ještě orientačně zbývá a ne jako u originální signalizace: je tam míň než čtvrtka nádrže nebo špinavá ukazuje od 3/4 plnou nádrž..
allfaČlenPřidáno
před 4 rokykarelH:
To vypadá dost dobře za slušnou cenu. Jestli to zobrazuje po cca 10%, tak pro mě je to dostačující, na jaře koupím a zabuduji.