Nemáte někdo zkušenosti s naftovou nádrží? Mám Mobilvettu na Ducatu r.v.2020 s naftovou nádrží na 90l nafty, ale v dokumentaci uvádějí jen 60l a natankovat jde taky jen 60l. Údajně se tam dá vymontovat plastový válec, který zabraňuje plnému natankování nádrže a pak to jde. Ještě pak nastává problém s palivoměrem, který nějakou dobu ukazuje zkresleně. Děkuji za rady.
Upravil Fun dne 29.09.2021 13:02,
před 5 let
FunHlavní administrátorPřidáno
před 5 letTaké mám Mobilvettu r.v.2016. Myslel jsem, že už se s doložností takto nekouzlí a jak je vidět tak jsem se zmýlil. Na mojí Mobilvettě naštěstí tuto úpravu nemám a tak natankuji 90 litrů. Řešil bych to v servisu, nejspíš s tím mají zkušenosti a umí snadno trubičku vyndat. Ukazatel pak logicky ukazuje od 60l plnou nádrž, ale to nevidím jako problém.
Svařil jsem si přípravek, palivoměr jsem povytáhl a nic nenormálního jsem tam nenašel. Nevytáhl jsem ho úplně ven, protože bych musel ještě zdemontovat plovák a tam bylo nebezpečí, že bych něco zlomil. A to jsem den před výjezdem do Albánie nechtěl riskovat. Ten plastový válec je relativně malý. Nemá objem těch chybějících 30l, ale funguje jako nějaký "doraz", ale to jsem právě nepochopil jaký. Údajně je pod palivoměrem a měl by se jen "\vylomit". V servisu Fiat o tom nic neví a já jsem taky ještě nenarazil na nikoho, kdo už to dělal. Všechno jen z doslechu kamarádův kamarád.....
Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 5 letPo vyndání té bílé trubky stačí přes diagnostiku AlfaOBD nastavit velikost nádrže na 90l, zarovnat proxi a vše pak ukazuje správně. Jde to ale jen u vozidel od 2014 nahoru. Hodně se to řešilo na italském fóru.
Edit: a taky to jde nastavit po výměně z 90 na 120l nádrž, ktetá se pro Ducato dodávala.
Upravil Ducatovy-Kaja dne 17.01.2022 09:29,
před 5 let
Milos195ČlenPřidáno
před 5 letZdravim vsechny.Mohl by mi prosim nekdo poslat podrobnejsi navod jak na zvetseni obsahu nadrze? Na rehak985@seznam.cz dekuji
BartČlenPřidáno
před 5 letEdit: a taky to jde nastavit po výměně z 90 na 120l nádrž, ktetá se pro Ducato dodávala.
Ahoj. Je možno tuto změnu provést i u Ducata r.v. 2009? Dával jsem právě velkou nádrž 120 l a plovák mi neukazuje úplně ideálně, sice jsem si už zvyknul, ale kdyby to šlo nějak pořešit, tak bych do toho určitě šel. Předem děkuji.
Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 5 letto Bart, psal jsem SZ, u 2009 to není tak jednoduché.
Milos195ČlenPřidáno
před 5 letTak hotovo,ještě uvidím co to udělá až natankuji.
Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 5 letproxi alignment procedure je nástroj diagnostiky, který zapíše změny nastavení bodycomputeru do potřebných uzlů elektrovýzbroje auta. Takže když změníš nějaké nastavení BCM jednotky, tak touto procedurou se to nastaví ve všech potřebných jednotkách. Provádí se třeba přu odpojení originálního autarádia, když pak blikají kilometry, atd.
Například když jsem aktivoval zobrazení vnější teploty, zapsalo se to do BCM, do přístrojové desky a airbagového uzlu.
Jinak změnu velikosti nádrže u Ducata podporuje právě diagnostika AlfaOBD, Multiecuscan to neumí.
U Ducata 2020 bude problém ještě v SGW modulu u OBD konektoru, výrobce auta nepovoluje připojení jiné diagnostiky než originální, ale jde to obejít vhodným SGW bypassem.
Upravil Ducatovy-Kaja dne 21.01.2022 19:31,
před 5 let
Ducatovy-KajaČlenPřidáno
před 5 letPo roce výroby 2014 pokud se to nenastaví, tak u plné nádrže údajně budíky hlásí chybu. Palivoměr je úplně na nule a svítí kontrolka rezervy. Jakmile klesne hladina paliva pod 60l a znovu se zapne klíček, tak už palivoměr ukazuje normálně. Na foru camperonline.it je k tomu dost obsáhlé vlákno.
U toho modulu jsem to špatně napsal, Fiat po roce 2017 začal u svých aut instalovat SGW modul pro zabránění přístupu diagnostikou. Obejít se to dá vhodným SGW bypassem. Ale s tím nemám zkušenost. Na internetu je k tomu informací dost.
Milos195ČlenPřidáno
před 5 letTento tyden jsem vyndal trubicku.dotankoval jsem cca 8o l palivomer ukazuje plnou nadrz.mam r.v. 2018
Milos195ČlenPřidáno
před 5 letZdravím vás, vracím se ještě k tématu. Dá mi někdo typ na někoho kdo umí provést nastavení palivoměru z 60 l na 90ˇ? Díky za odpověď