Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Ducato: Zvětšení naftové nádrže na 90L

Poslední aktualizace před 1 den
R
R1Nováček
Přidáno před 5 let
Nemáte někdo zkušenosti s naftovou nádrží? Mám Mobilvettu na Ducatu r.v.2020 s naftovou nádrží na 90l nafty, ale v dokumentaci uvádějí jen 60l a natankovat jde taky jen 60l. Údajně se tam dá vymontovat plastový válec, který zabraňuje plnému natankování nádrže a pak to jde. Ještě pak nastává problém s palivoměrem, který nějakou dobu ukazuje zkresleně. Děkuji za rady.
Upravil Fun dne 29.09.2021 13:02, před 5 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
Také mám Mobilvettu r.v.2016. Myslel jsem, že už se s doložností takto nekouzlí a jak je vidět tak jsem se zmýlil. Na mojí Mobilvettě naštěstí tuto úpravu nemám a tak natankuji 90 litrů. Řešil bych to v servisu, nejspíš s tím mají zkušenosti a umí snadno trubičku vyndat. Ukazatel pak logicky ukazuje od 60l plnou nádrž, ale to nevidím jako problém.
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Nádrž na 60 l jsem vůbec nenašel . Jestli je něco uvnitř nádrže zjistíš asi jen přes palivoměr. Není možné že je někde ucpané nebo skřípnuté horní odvzdušnění nádrže. Přece jen 30 l je třetina nádrže jak by tam nějaký ,,válec ,,dostali.
https://www.autor...0l-p53782/
Našel jsem i větší nádrž.
https://www.autor...5l-p71127/
MirekJPMirekJPČlen
Přidáno před 5 let
Ahoj, už se to tady řešilo ve vlákně níže. Mělo by to jít snadno i bez demontáže nádrže.

https://www.caravan24.cz/infusions/fo...owstart=20
R
R1Nováček
Přidáno před 5 let
Svařil jsem si přípravek, palivoměr jsem povytáhl a nic nenormálního jsem tam nenašel. Nevytáhl jsem ho úplně ven, protože bych musel ještě zdemontovat plovák a tam bylo nebezpečí, že bych něco zlomil. A to jsem den před výjezdem do Albánie nechtěl riskovat. Ten plastový válec je relativně malý. Nemá objem těch chybějících 30l, ale funguje jako nějaký "doraz", ale to jsem právě nepochopil jaký. Údajně je pod palivoměrem a měl by se jen "\vylomit". V servisu Fiat o tom nic neví a já jsem taky ještě nenarazil na nikoho, kdo už to dělal. Všechno jen z doslechu kamarádův kamarád.....
MirekJPMirekJPČlen
Přidáno před 5 let
Tady máš vše podrobně popsáno i s fotografiemi, jen si to budeš muset přeložit Smile:
https://www.ducatoschrauber.de/tankge...ucato-250/

Je tam i popsáno jak "upravit" palivoměr, aby to neházelo chybové hlášky.
Upravil Fun dne 29.09.2021 13:04, před 5 let
MirekJP Připojili následující obrazek:
kunststoffrohr_tankgeber.jpg
Ducatovy-KajaDucatovy-KajaČlen
Přidáno před 5 let
Po vyndání té bílé trubky stačí přes diagnostiku AlfaOBD nastavit velikost nádrže na 90l, zarovnat proxi a vše pak ukazuje správně. Jde to ale jen u vozidel od 2014 nahoru. Hodně se to řešilo na italském fóru.

Edit: a taky to jde nastavit po výměně z 90 na 120l nádrž, ktetá se pro Ducato dodávala.
Upravil Ducatovy-Kaja dne 17.01.2022 09:29, před 5 let
Milos195Milos195Člen
Přidáno před 5 let
Zdravim vsechny.Mohl by mi prosim nekdo poslat podrobnejsi navod jak na zvetseni obsahu nadrze? Na rehak985@seznam.cz dekuji
BartBartČlen
Přidáno před 5 let
Edit: a taky to jde nastavit po výměně z 90 na 120l nádrž, ktetá se pro Ducato dodávala.

Ahoj. Je možno tuto změnu provést i u Ducata r.v. 2009? Dával jsem právě velkou nádrž 120 l a plovák mi neukazuje úplně ideálně, sice jsem si už zvyknul, ale kdyby to šlo nějak pořešit, tak bych do toho určitě šel. Předem děkuji.
Přidáno před 5 let
to Bart, psal jsem SZ, u 2009 to není tak jednoduché.
Milos195Milos195Člen
Přidáno před 5 let
Tak hotovo,ještě uvidím co to udělá až natankuji.
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 5 let
[quote name=Ducatovy-Kaja post=296804]@Ducatovy-Kaja - Po vyndání té bílé trubky stačí přes diagnostiku AlfaOBD nastavit velikost nádrže na 90l, zarovnat proxi a vše pak ukazuje správně. .[/quote]

Ahoj, chystám se také na zvětšení objemu z 60 na 90 litrů...vše mi je vcelku jasné až na terminus technicus "zarovnat proxi". Mohl bys prosím objasnit, co to znamená? Pokud to souvisí s diagnostikou , tak stejně budu muset někoho sehnat...Tu nemám a kupovat to se mi zdá jen pro tento případ zbytečné. Auto mám z roku 2020, takže by to snad mělo jít nastavit.

Díky za každou dobrou raduWink
Upravil Ivan a Hanka dne 20.01.2022 23:22, před 5 let
Milos195Milos195Člen
Přidáno před 5 let
zaslána sz
Přidáno před 5 let
proxi alignment procedure je nástroj diagnostiky, který zapíše změny nastavení bodycomputeru do potřebných uzlů elektrovýzbroje auta. Takže když změníš nějaké nastavení BCM jednotky, tak touto procedurou se to nastaví ve všech potřebných jednotkách. Provádí se třeba přu odpojení originálního autarádia, když pak blikají kilometry, atd.

Například když jsem aktivoval zobrazení vnější teploty, zapsalo se to do BCM, do přístrojové desky a airbagového uzlu.

Jinak změnu velikosti nádrže u Ducata podporuje právě diagnostika AlfaOBD, Multiecuscan to neumí.

U Ducata 2020 bude problém ještě v SGW modulu u OBD konektoru, výrobce auta nepovoluje připojení jiné diagnostiky než originální, ale jde to obejít vhodným SGW bypassem.
Upravil Ducatovy-Kaja dne 21.01.2022 19:31, před 5 let
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 5 let
Kajo, děkuji moc za vysvětlení proxi alignmentu, ale vzápětí jsi mi vsunul dalšího brouka do hlavySmile

Jak píšeš, bude problém u roku výroby 2020 v SGW modulu, ale SGW modulem se to dá obejít... Z toho jsem jelen...
Bohužel už nejsem nejmladší a skoro už i blonďák (tím nic nechci naznačovat, zejmena u mužů ne), takže mechanické věci nejsou problém, ale ty elektronické vychytávky, to už chce fištronaSmile... Ty mi dávají zabrat.

Když se vykašlu na úpravu SW, bude to hlásit nějaké chyby nebo jen nebude správně ukazovat budík na naftu mezi 90 a 60 litry?

Díky za trpělivostSmile
Upravil Ivan a Hanka dne 21.01.2022 18:16, před 5 let
Přidáno před 5 let
Po roce výroby 2014 pokud se to nenastaví, tak u plné nádrže údajně budíky hlásí chybu. Palivoměr je úplně na nule a svítí kontrolka rezervy. Jakmile klesne hladina paliva pod 60l a znovu se zapne klíček, tak už palivoměr ukazuje normálně. Na foru camperonline.it je k tomu dost obsáhlé vlákno.

U toho modulu jsem to špatně napsal, Fiat po roce 2017 začal u svých aut instalovat SGW modul pro zabránění přístupu diagnostikou. Obejít se to dá vhodným SGW bypassem. Ale s tím nemám zkušenost. Na internetu je k tomu informací dost.
Milos195Milos195Člen
Přidáno před 5 let
Tento tyden jsem vyndal trubicku.dotankoval jsem cca 8o l palivomer ukazuje plnou nadrz.mam r.v. 2018
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 5 let
[quote name=Ducatovy-Kaja post=296915]@Ducatovy-Kaja -
U toho modulu jsem to špatně napsal, Fiat po roce 2017 začal u svých aut instalovat SGW modul pro zabránění přístupu diagnostikou. Obejít se to dá vhodným SGW bypassem. Ale s tím nemám zkušenost. Na internetu je k tomu informací dost.[/quote]

Díky tvému nasměrování jsem už něco vygůglil a snad i principielně pochopil (ale jen něco :-) ). Myslím, že až udělám úpravu nádrže, tak to buď nechám tak jak to je a pokud najdu někoho, kdo má příslušné vybavení, dovednosti a ochotu to přenastavit, pak to nechám nastavit korektně.
Milos195Milos195Člen
Přidáno před 5 let
Zdravím vás, vracím se ještě k tématu. Dá mi někdo typ na někoho kdo umí provést nastavení palivoměru z 60 l na 90ˇ? Díky za odpověď
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 5 let

Milos195 napsal:

@Milos195 - Zdravím vás, vracím se ještě k tématu. Dá mi někdo typ na někoho kdo umí provést nastavení palivoměru z 60 l na 90ˇ? Díky za odpověď

Měl by umět každý Fiat servis
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Milos195, MirekJP, R1, Fun, gut, Ducatovy-Kaja, Bart, Ivan a Hanka, Vlasta1, atools, DDT, Emh, Hujer, SaV, Jirka Vospalek, Kalimero
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 32
Členové online 0

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026