Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Otočný nosič kol na tažné

Poslední aktualizace před 5 let
P
pouNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den,
chtěl bych na dovolenou vozit kola (2dětské a 1dospělé (nejlépe 2dospěle)).
Stojím nad základní otázkou - na páté dveře? Nebo na kouli?
Rozhodl jsem se jít cestou kola na kouli.
Některé stojany umožňují skolopení aby se člověk dostal do zavazadlového prostoru.
I kdybych páté dveře dokázal otevřít a vejít do naší kuchyňky, nebyla by to cesta moc pohodlná.
Po nějakém pátrání jsem našel otočný systém, který je přesně to, co bych potřeboval.
V ČR jsem nenašel žádného dealera ani žádné recenze či postřehy - zda je to vůbec v ČR legální.
Proto se obracím na toto forum.
Máte někdo zkušenosti? Nápady?
Mám se do toho pouštět? - Jen doplním že zatím nemám ani tažné.
Mám Ford tranzit a do kuchyňky v 80% chodíme přes páté dveře, proto bych nerad o tuto možnost přišel.

Díky za rady a postřehy.
Upravil pou dne 10.06.2021 11:56, před 5 let
pou Připojili následující obrazek:
25503lb-klein-500x500.jpg _mg_8724-web-500x500.jpg porte-velos-van-bike-pour-fourgons.jpg module-pivotant-van-swing-pour-fiat-ducato-x250_1.jpg
jendahbjendahbČlen
Přidáno před 5 let
řešil jsem podobný problém, vozit 4 kola a dostávat se do zadních dveří. dávat 4 kola na zadní dveře je nesmysl. po sklopení nosiče (na kouli) se ti dveře otevřít nepodaří. naloženej nosič kolama z koule nepovolíš. já to vyřešil koupením nosiče wjenzek alfa a jednoduchou výměnou 2 šestek šroubů za pérové závlačky. po vytažení závlaček a odpojení elektriky ve dvou lidech (s manželkou) sundáme naložený nosič čtyřma kolama. na autě ti samozřejmě zůstane konstrukce, na tý mám namotanou výstražnou vestu, abych si nenatloukl holeně. sundání i naložení zabere cca 1 minutu. používám již druhým rokem a zcela bez problémů. ještě jsem viděl nosič upravený na pákový úchyt na kouli, páka byla natočená tak aby šla povolit s naloženejma kolama, ale to jsem pouze viděl, jak to funguje nevím a určitě je to zásah do konstrukce nosiče a to by v případě nehody mohlo přijít draho.
P
pouNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den,
děkuji za odpověď.
Vaše řešení se mi zdá nejschůdnější. Nestěžuje si žena na váhu kol? Přece jen 4kola (dejme tomu 50 kg...).

Můžete mi prosím vyfotit tu úpravu?
Nevíte jaký je rozdíl mezi držákem Alfa a Variant? Zda by Vámi popisovaná úprava šla i na variant?

Díky
P
Pavel a EvaNováček
Přidáno před 5 let
Zdravím a reaguji na tento problém. Během 17 roků jsem vyrobil dva systémy na převoz 6 kol. Tento stojan je zavěšen na zadních pantech dveří a nosníku tažného zařízení. Je rychle demontovatelný a úspěšně jsme ho používali 13 roků na Boxeru. Stále ho mám doma a pokud by měl někdo zájem, tak ho daruji.
Poslední roky máme vestavbu Citroen Jumper L4H2, na který jsem vyrobil otočný stojan na 4 kola, nebo raft, či cokoliv jiného, včetně skútru, motorky. V podstatě je to otevírací rám s demontovatelnými panty na levé a pravé straně auta, s čepy uchycenými na nosné konstrukci příčky tažného zařízení. Nejdříve se otevře nosič, včetně nákladu na libovolnou stranu a potom jdou otevřít i dveře. Pokud není na nosiči náklad, tak je vyklopen nahoru a jde zapřáhnout i přívěs. Na nosiči je otočný panel se světly a pomocnou RZ. Pokusím se dodat foto obou typů. Váha nosiče je 23 kg, nosnost 160 kg. Celý princip je částečně okopírován v Holandsku, kde jich jezdí velké množství. Podotýkám, že nosič není otypován, ale nikdy jsme neměli žádné těžkosti.
Pavel a Eva, členové
J
jirhavČlen
Přidáno před 5 let
Tak s neotypovaným nosičem kol na tažné zařízení jsi měl asi štěstí.Dnes nesmíš mít na vozidle nic co není otypováno,a nosnost nosiče je do 60kg,což u elektrokol je tak na 3 kola.Při dnešním provozu a ježdění s elektrokolem je skoro vše na autě kontrolováno.
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 5 let
Podívej se sem, ale je to darda.
https://www.reimo...-max-60-kg
O
Ondra-marinČlen
Přidáno před 5 let
Nehledáš náhodou něco takového???
https://www.vezus...na-ramena/
KlikosKlikosČlen
Přidáno před 5 let
Vozíme 3 ebiky na držáku EuroCarry E-bike, upraveným pro 3 kola. Nosnost je 80 kg, demontáž držáku je velmi snadná.

https://www.svetk...ke-carrier

Problémem všech držáků, které mají otevírací systém je, že nejsou jištěny k vozu 3 pevným bodem. Držák se hodně houpe a když přijde nečekaná nerovnost na cestě. Nám dokonce řidítka kola rozbily zadní okno při terénní vlně před mostem, která nebyla moc vidět. Vyřešil jsem to montáží spodní montážní lišty pro nosič kol DJ 200 na zadní dveře a dodělávkou systému pro uchycení 3 bodu na držáku - držák přichytí rám, na které jsou držáky pro kola na rám. Teď se to už ani nehne.

Držák jsem kupoval v době (2017), kdy byly na trhu pro ebiky jen drahé sawika a tohle od EC. Sawiko stojí dvojnásobek.

Dnes je toho už hodně. Zajímavé řešení je i tohle:
https://www.vannb...
Ale cena je taky dost vysoká

Ale u toho vannbike i otočného držáku busbiker chybí jedna podstatná věc, kterou má EC vyřešeno - není zde žádná tyč, kterou zabezpečíte, že se držák nebude neustále otáčet k autu nebo od auta, takže zadní dveře budou celkem trpět nechtěnými nárazy. EuroBike to vyřešil tyčí v rámovém držáku, která se zaaretuje šroubem, nicméně tohle řešení fungovalo jen chvíli, následně jsem do tyče vyvrtal díry co 1,5 cm a aretuji ji kolíkem zespodu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pou, jendahb, Ondra-marin, Pavel a Eva, jirhav, Lubos a Dasa, Klikos
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 15
Členové online 2
Prying, LukyDája

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025