Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Dotaz ohledně cesty do Itálie

Poslední aktualizace před 11 let
S
SebuzinaciNováček
Přidáno před 11 let
Prosím zkušené cestovatele o radu. V půlce června se chystáme na první rodinnou (2 dospěláci, dvojčata 1rok + kluci 9 a 6 let) dovolenou s karavanem. Místo jsme si vybrali na Toskánském pobřeží v oblasti Livorno popř. Grosseto. Vyrážíme z Ústí nad Labem cca kolem 17 hodiny, počítáme,že to dáme tak do 1 až 2 hodiny ranní a pak by se nám hodilo někde na pár hodin zastavit a prospat se. Začátečnický dotaz tedy zní: Dá se někde např. na benzínové pumpě jen tak zastavit zalést do karavanu a prospat se? Nebo je nějaká jiná možnost... v kempu předpokládám, že nás takto v noci asi neubytují? Máme problém, že dvojčatům je rok a je pro nás vhodné cestovat hlavně v noci, kdy je klid a spí. Přemýšlíme,že se pokusíme ujet to na jeden zátah, ale rádi by jsme měli možnost zastavení a prospání, kdyby to na nás padlo. Popř. uvítáme jakékoli rady a zkušenosti s kempy na Toskánském pobřeží, hledáme kemp ve stínu a blízko moře. Moc díky za rady! Adéla a Honza
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 11 let
Ahoj, taky jsme z Ústí a byli jsem letos s dětmi 14,5,1 na cestách:-) Nevím jak vy , ale my jsme to kvůli dětem a pohodě moc v noci netahali. Sice jsem jeli obytkou, ale přespat na dálničních odpočívadlech není problém- doporučení - nestůjte vedle kamionu s chlaďákem - celou noc se jim zapíná motor na chlazení a nevyspíte se.
Nevím kam až chcete dojet- vloni jsem přespávali na Gardě naproti Gargalandu velké parkoviště za 6 €. My jsem dorazili po 20 hod , najeli jsem tam a do rána se v klidu vyspali. Nikdo nic nechtěl. Kolega tu nabízí poukaz na camp v Bad Mittendorf- jednu noc zdarma- využili jsem, krásný klidný kemp-. Platil jsem pouze 2 € za taxu. Jinak dobré campy nabízí přespání před závorou- bývají tam i přípojky na el. Taky si vždy plánuji campy, ale upřímně- vždy jsem poblíž našel lepší . Ale kvůli dětem hledáme campy s hřištěm, bazénem a místem. V Toskánsku jsem nebyl, jen na druhé straně pod Anconou u Vieste - spousta campů , taky jsem našli rovnou u moře, s bazénem stínem. Jmenuje se OASI. Jestli máte kola , tak asi 3 km směr na Vieste jsem našel místní pekárnu a ráno od 7 bylo čerstvé pečivo. tak štastnou cestu Petr
nugiseknugisekČlen
Přidáno před 11 let
Teoreticky přespání na pumpě možné je, prakticky bych to já osobně považoval za nejkrajnější možnost. Kromě toho, že na větší benzínové pumpě je celonoční mumraj, neustálé projíždění aut, bouchání dveřmi, někdy hlasitý hovor atd., je to přímo pozvánka pro zloděje. Já si vždy v předstihu vytipuji místa, kde se eventuelně dá přespat. Sjedeš z dálnice do nějaké blízké vesnice nebo městečka a nějaké místo u hřbitova, kostela, stadionu, supermarketu, továrny ( o víkendech) se najde vždycky. A stresovat se, že někam musím dojet v 1 v noci a nevím jak to tam bude vypadat? Ani omylem. Zastavím někde třeba ve 20 hodin, rozhlédnu se kolem po vesnici nebo městečku a jdu v klidu spát. Probuzení ve vesnici, která žije svým životem je určitě pohodovější než na nějaké hnusné rušné pumpě (tedy pokud na té pumpě vůbec usneš). Co se stane, když na dovolené někam dojedeš o 3 hodiny později? Už vzhledem k tomu, že cestuješ s dětmi, bych doporučil nějakou přípravu co se týká míst na potenciální přespání. Po cestě se může stát cokoliv a improvizovat se čtyřmi dětmi (sám mám 3, už odrostlé) bych někde v noci nechtěl. Mně se vždy příprava vyplatila, ale samozřejmě je to i o štěstí. Realita je někdy trochu jiná než nám vyjeví strejda Google. Vloni na dovolené jsem taky hrdinsky chtěl pří přejezdu někam dojet a posledních 100km z těch 1000 byl očistec. Řízení mne už nebavilo a byl jsem unavený. To tedy na dovolené fakt už nee. Letos mám nastavený limit max. 8 hod. za volantem a víc ani vteřinu. Nejsem lepší řidič než kamioňáci, kteří to mají befelem. Zlom vaz.
Poutník nikdy nedorazí domů, aniž by měl o předsudek méně a o nápad více.
Sir THOMAS MORUS (1478-1535)
K
kralik1Člen
Přidáno před 11 let
My jeli z Jablonce n/N k Benátkam s dětma, cca to vycházelo 1000km. Tak jsme si naplánovali na den cca 500km.
Tak že jsme si našli po trase malí kemp za noc cca 20eur a tam jsem v klidu přespali a děti se mohli v klidu vyběhat a nemuseli jsme se bát že je někdo žvejkne :-) na parkovišti. Druhý den, jsme v klidu posnídali venku před karavanem, sbalili a večer jsme byli u moře :-) ....

Tak bych to udělal i příště, když bych jel znova, ale je pravda že jsme jeli na 14dní, tak že nás čas netlačil a jeli jsme to fakt na pohodu. Přespat na pumpách jistě jde, nebal bych se toho... :-)
Passatek 2.O tdi !y - Iva !u , Michal !^, Anetka:y 8, Dominik 3 !e -
Fiat Ducato
P
PPPmytoČlen
Přidáno před 11 let
A nebylo by lepší kouknout na zelenou žábu,,v překladu steelplatz zdarma po cestě kterých určitě bude dost v DE určitě v Rakousku jen pár?
Vyhrazené místo většinou v klidných oblastech a na pohodu.
Pohoda,klídek,sluníčko......cesta kamkoliv.
Franta REZACFranta REZACČlen
Přidáno před 11 let
Přespáni na pumpě není problém, ani policajti to nijak neřeší. Několikrát ( ještě když jsem jezdil osobákem ) jsem přespával - odpočíval i venku opřenou hlavu o strom.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
FeromontFeromontČlen
Přidáno před 11 let
Při cestě do Itálie se dá dobře přespat na přechodu A/I Brenner sjezd z dálnice 33, na konci městečka je velké parkoviště, dříve pro TIR ,nyní je prázdné, a vždy tam stojí několik obytek a karavanů. Vedle je obchod s potravinami,ráno koupíme čerstvé pečivo a pokračujeme. Není to na kempování, ale na přespání dobrý.
Jinak,jak už tu bylo psáno sjet z dálnice a přespat někde v městečku ,pokud parkuješ ve večerních hodinách. Italové to neřeší. Benzinkám se raději vyhýbáme v Itálii obvzlášť. Přeji šťastnou cestu.
Jana a Luboš
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Sebuzinaci, Petr Z, nugisek, kralik1, PPPmyto, Franta REZAC, Feromont
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 53
Členové online 0

Celkem členů: 16,776
Nejnovější člen: Krťas
TOPlist

Copyright © 2026