Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Výměna topného tělesa (12V) v lednici Dometic

Poslední aktualizace před 4 roky
A
autoelektrikaNováček
Přidáno před 11 let
Zdravím,nevíte,jestli se to mění z venku mřížkama,nebo se lednice musí komplet demontovat?Lednice je r.v.2002 a je to Dometic RM 6270.Děkuji
M
MiroslavNováček
Přidáno před 11 let
Měnil jsem v létě 220 V tělísko, což je vlastně totéž a musela ven . Kabely topného tělíska vedou dopředu k ovládání a také je potřeba rozebrat izolaci komínku. Mřížkou jsem to nedal. Takže nezbyło než odpojit od plynu, vyšpekulovat jak tam vlastně lednice drží a pak už to šlo. Kutilsky docela výživná akce. Hodně bude zálažet na tom, jak je tam vlastně ta lednice zabudovaná.
A
autoelektrikaNováček
Přidáno před 11 let
Tak to se mám na co těšit :-) Děkuji
R
RudyČlen
Přidáno před 11 let
Je už to hezkých pár let, co jsem měnil topné těleso na karavanu. Ale že bych přitom lednici vyndával si nepamatuji. Pokud mne paměť neklame, vyměnil jsem jej tehdy přes mřížky. Každopádně jsou obě topidla v komínku. Je nutné sundat vnější plášť, rorhrnout izolaci skelného vaty, topidlo vyměnit a poté vše smontovat.
simchasimchaČlen
Přidáno před 11 let
No nevím, Rudy je asi hodně šikovný, ale v létě jsem to dělal a nedovedu si představit, že by to šlo udělat jinak, než že musí lednička ven. Už jen to, že svorkovnice pro tělíska je na lednici nahoře mluví jasně.
Jedině snad, kdyby se to nějak sprasilo, dráty se ustřihly a nějak znovu spojily u komínku. No nevím, možná.
M
MiroslavNováček
Přidáno před 11 let
V nicku máš napsáno "autoelektrika", tak by to asi pro Tebe neměl být až takový problém. Ve zkušeném a dobrém servisu bych to tipoval na 2-3 hod.
Zezadu přes mřížky odmontovat horní krycí plechy nad výparníkem a vše co tam má nějaký šroubek. Odpojit plyn (s rozumem opatrně, těsní to na kulových plochách). Zepředu sundat knoflíy a ovládací panel. Pak už vidíš skrz jak to tam vypadá. Pozor na kapiláry termostatu. Odmontovat dveře lednice. Většina lednic má vevnitř po stranách po dvou záslepkách a pod nimi jsou vruty, které to celé drží v nábytku. No a pak sunout, nejlépe ve dvou a koukat aby se něco neurvalo. Svorkovnice elektriky je opravdu nahoře. Vše si zdokumentovat aby se na něco nezapomělo. Hlavně bacha na plyn !!! Při zpětné montáži. Ta radost, že se to dá zase v případě potřeby rychle opravit je nepopsatelná. Nelze to brát paušálně, asi budou různé typy lednic a způsobů vestavění. Takže spíše pro ilustraci co to obnáší. Při jakékoliv pochybnosti se do toho nehrabat aby nevznikla škoda vëtší než původní !!! :^
R
RudyČlen
Přidáno před 11 let

Citovat

simcha napsal:

No nevím, Rudy je asi hodně šikovný, ale v létě jsem to dělal a nedovedu si představit, že by to šlo udělat jinak, než že musí lednička ven. Už jen to, že svorkovnice pro tělíska je na lednici nahoře mluví jasně.
Jedině snad, kdyby se to nějak sprasilo, dráty se ustřihly a nějak znovu spojily u komínku. No nevím, možná.

Omlouvám se. Tu lednici jsme tenkrát vytáhli. Naštěstí lidé v mém okolí mají lepší paměť než já. :_
A
autoelektrikaNováček
Přidáno před 11 let
Tak vyřešeno,byl upadlej drát ve spoji pod mřížkami.Jsem docela rád,že jsem to nemusel dělat :-) .Ale jinak děkuji za rady :_
konvlastakonvlastaČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj,
u lednice Thetford mi odešlo topné tělísko na 12 voltů.
Musí jít lednice ven, nebo lze tělísko vyměnit přes mřížky?
Nemáte někdo zkušenost?
díky
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 4 roky
Každá lednice to může mít jinak,ale osobně jsem se pokoušel vyměnit tělísko přes mřížky,ale nepovedlo se. Tak chtě nechtě musela lednice ven. Nejhorší bylo,že nad lednicí je sporák deska a přípojky plynu,tak jsem navíc musel demontovat i toto. Ony ty dvě tělíska (230 a 12V) jsou jak potvora nahoře a navíc v takových trubičkách a musí se i připojit. Nevím přesně,jestli jsem neodpojoval i dole plyn k hořáku lednice ??
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
Zrovna ji mám taky venku. Topné tělísko na 220. Z venčí nemožné vyměnit.
konvlastakonvlastaČlen
Přidáno před 4 roky
Dík za odpovědi a potvrzení skutečnosti.
Myslím, že by to nezvládnul ani zkušený gynekolog Grin
Je to fór, nikoho se nechci dotknout.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: autoelektrika, Miroslav, Rudy, simcha, konvlasta, Mysak230e, Mirek a Jirinka
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025