Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Rozfuk teplého vzduchu do předstanu

Poslední aktualizace před 19 let
_
_mchČlen
Přidáno před 19 let
Ahoj všichni,:_
tak mě při posezení v Mikulově napadla zajímavá myšlenka.Jelikož jsme seděli v uzavřeném předstanu,topili přímotopem a bylo nám velice fajn(i vlivem burčáku atd.),urodil se mě v hlavě nápad na vytápění předstanu bez použití el.přípojky.
Jak na to?
Vzhledem k tomu,že teplovovzdušné hadice procházejí kolem stěn karavanu,je potřeba pouze najít vhodné místo pro venkovní vývod a vyvrtat,či vykroužit,v mém případě díru 65mm(Průměr teplovovzdušného potrubí).Hadici potrubí rozřízneme a vložíme rozdvojku ve tvaru T a propojíme původní potrubí.Potrubí směrem k venkovnímu průduchu je nutné osadit uzavírací klapkou a dále propojit s venkovním průduchem.Samozřejmě řádně zatěsníme použitím vhodného tmelu.
Použité díly: propojovací díl tvaru T
uzavírací klapka
venkovní průduch
teplovovzdušná hadice cca 30cm
Nechá se koupit v karavan schopech celá montážní sada,nebo jednotlivé díly.Jak je však mým zvykem, uzavírací klapku jsem vyrobil a vmontovat do kusu T opatřil těsnícím kroužkem a šňůrkovým táhlem.Tedy cena celé montáže cca 150Kč + dvě hodiny práce.

Co říci na závěr?Topí to pěkně,samozřejmě ne zadarmo,ale to přímotop také ne a přípojka není vždy,nebo ji nechceme.Na výjezdu do Semína to odzkouším v akci a podám zprávu.:r

Ještě přiložím pár fotek,omluvte kvalitu jsou z mobilu.

Ahoj Machajda
_mch Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
BobikBobikČlen
Přidáno před 19 let
Machajdo Machajdo ty si snad udelas díru do bydlika ?? :x
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
ach jo machajda měl noční sen jako já:x tak si ukážem kdo vrtal vrtal věčí díru:s
X
xČlen
Přidáno před 19 let
No tak vám tedy řeknu, že funkce technika C24 mně byl čert dlužný. Do teď jsem Macháčka viděla po odpolednech jen sporadicky a teď už ho nevidím ani v manželské posteli kvůli těm jeho vynálezům, které neustále vymýšlí a pak realizuje:v:v:v
J
jirhavČlen
Přidáno před 19 let
To buď Simo ráda že to nerealizuje v tý manželský posteli.;M:r
BobikBobikČlen
Přidáno před 19 let
to asi bude možna to bude tou postelí dyk mě už dlouho neser visoval ;- Bobik
PLAFPLAFČlen
Přidáno před 19 let
Udělat další díru do bydlíska , tak mě mamina asi zabije . Teplo v předstanu mám vyřešeno kapinku jinak , ale funguje . Poprvé vyzkoušeno na Rozkoši . Je to 2 kg plynová lahev a v železářství koupený přímotop . Je to hodně vidět na burzách u Xionů . Když to nepotřebuji tak je sundaný . Nezabere moc místa ani moc neváží .
T
TomČlen
Přidáno před 19 let
Já používám gril na plyn, taky to funguje bezva.
Ahoj Tom
VitaVitaČlen
Přidáno před 19 let
a já bych tvrdil, že množství vzduchu jen tou jednou dírou toho moc nevytopí. Navíc uvnitř vzduch topením cirkuluje takže 2 díry - nebo to máte jinak ? asi bych před vrtáním ještě bádal ...
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
Žadné plkání a přeji hezké vrtání. Není nic vzrušujícího nez do karavouše vrtat pořádnou díru:g:g:g
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 19 let
Mně se toto řešení začíná líbit, i když původně mně vcelku nechávalo klidným.
V karavanu je totiž podle mých zkušeností nejdůležitější jednoduchost a přímočarost.
Takže i když je lepší předstan, tak nakonec všichni používají markýzu a můžeme pokračovat, staří karavanisti přecházejí na auta, aby nemuseli připojovat a nevytahují ani stůl, jenom židličky, atd. atd. atd.
Takže co může být lepšího, než jednoduše pustit rozfuk?
Odpovím si sám, lepší je jen letní sluníčko!
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 13.09.2007 22:33, před 19 let
VitaVitaČlen
Přidáno před 19 let
nedá mi to a hledal jsem ve svém archivu
řekněme že chci topit alespoň výkonem 1,5 kW ( není to nic moc, venkovní zářiče mají standart 11 kW)
v přístřešku je 10C a mám topný vzduch 40C ( teplejší nebývá = pálí se již prach v trubkách a smrdí to)
Na 1,5 KW při zadaných teplotách potřebuji 150 m3 vzduchu (hodnota se liší dle vlhkosti - ale toto je udávaný průměr)
To ale při jediné díře 60 mm dává rychlost proudění 53km/hod (pokud dobře počítám)
Já bych s tím vrtáním přece jen nespěchal ...
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 19 let

Citovat

Vita napsal/a:
Já bych s tím vrtáním přece jen nespěchal ...

To je už pozdě, ale nejlepší je to poznat na vlastní kůži, takže se těším do Třeboně, kde nám to Machajda určitě předvede. A uvidíme, jak se předstan vytopí.:_
Minulý rok v říjnu na Rozkoši jsme topili dvěma přímotopy po 2kW a měli co dělat. Zkrátka už byla venku pořádná zima.
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 13.09.2007 23:14, před 19 let
PetrNPetrNČlen
Přidáno před 19 let
My stejně jako Tom používáme k vytápění "forcelty" plynový gril Cramer, a funguje to bezvadně!! Večer je tam jako v pokojíčku.....:_
_
_mchČlen
Přidáno před 19 let
Celkem nepředpokládám,že to bode topit jako 2kW přímotop,ale vzhledem k tomu,že se standartně tato sada užívá,předpokládám,že rozhodně neuškodí:).
Jak dalece pomáhá se uvidí.:r
VitaVitaČlen
Přidáno před 19 let
no, tak pak dejte vědět ....
M
merfanČlen
Přidáno před 19 let
Jako odborník na topení říkám následující: Nejlepší je topení dálkové. Uhlí v Ostravě, teplo kde potřebujem. :a:D:):|
_
_mchČlen
Přidáno před 19 let
Takže v Semíně proběhla jakási zkouška.:=Protože jsme všichni seděli v místním přístřešku a ne v předstanu,tak jsem to pustil současně s topením do karavanu,když se děti dívali na DVD.Puštěno cca dvě hodiny.V prědstanu bylo rozhodně příjemnějc než venku.Podle teploměru v autě 5,4°C,teplomer v předstanu 16°C,v karavanu 22°C.Rozfuk v ručním režimu,topení na 4stupeň.Takže spokojenost,určitě to pomůže.Vozím ještě infrazářič.:_
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
jo jo v Semíně teplo teplo 10 karavanek 1 wolker a mohl i padat sních :s:s
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: _mch, Bobik, uknaj, x, jirhav, PLAF, Tom, Vita, Fun, PetrN, merfan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 66
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025