Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Motor 6-9 hp označený jako 5 hp

Poslední aktualizace před 20 hodin
Z
zvirekČlen
Přidáno před 2 dny
Ahoj,
Víte někdo kdensehnat lodní motor 4 takt, krátká noha s výkonem od 6 do 9 hp, označený jako 5 hp ? Vč. Štítku a papírů. Viděl jsem na bazoši inzerát starý asi 2 roky na hangkai 6.5 hp značený jako 5 a údajně to jde i u jiných motorů, tak jestli s tím někdo nemáte zkušenosti ?
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
Ja vim, ze tohle asi cist nechces, ale nebud linej a udelej si papiry, pak nemusis fixlovat s motorem. Problem je totiz v tom, ze pokud se ti stane nejakej pruser, tak te na tom uvari pojistovna, v lepsim pripade. Takze bude kratit plneni, bud tobe, nebo bude po tobe neco vymahat v ramci plneni poskozenemu. V horsim pripade, nekde v zahranici, te to muze stat i mnohem vic, protoze de facto ridis stroj bez opravneni. A ver mi, ze nikoho nebude zajimat 'takhle jsem to koupil od nejakyho fousatyho chlapa na nadrazi'. Ty ridis, tvuj problem.

Ja vim, ono se nic nemusi stat... podle mne to ale za to nestoji. Nejakej pitomec to do tebe na vode narve a jeho pravnik te uvari na tom, zes tam vlastne nemel co delat. Napriklad v Nemecku, Dansku, nebo Nizozemi by se s tebou pak nikdo nebavil.

Myslis, ze se to vyplati? Tvuj risk.
Upravil Metyl dne 28.08.2026 19:58, před 2 dny
Z
zvirekČlen
Přidáno před 2 dny
Jj, já ale nic těžšího než cca 8 hp vozit stejně nechci a ani nemůžu kvuli doloznosti a prenositelnosti motor 25-30 kg člun 33 kg. Takže mi to přijde zbytečné si VMP dělat když ho na 5 hp mít nemusím. To co píšeš je stejně spíš otázka pojistky a tu mít každopádně budu, ta je snad povinná všude.
M
MetylČlen
Přidáno před 2 dny
Ano, je to otazka pojistky, ktera ti nemusi platit. Ty se na to divas jen ze strany te povinnosti. Zaplatis, takze mas. Jenze pokud by doslo k plneni, tak to je, jako kdybys nekoho boural v aute, ktery sice ma zaplacene povinne ruceni, ale ma treba dva roky propadlou technickou. Havarijko ti odmitnou vyplatit rovnou, poskozenemu skodu vyplati v plne vysi, ale pak to budou vymahat po tobe. Samotna pokuta je pak uplne sranda polozka.

V tom je ten problem. Proste jde o to, jestli si jsi vedom, jakej pruser je v tom zasitej. Nekdo se bude potapet,pri vynorovani ho ty vezmes clunem a pak budes v lepsim pripade platit statisice za spital. V tom horsim radeji nad tim nepremyslet.

A jak jsem napsal, pujde ti to fest do penez, i kdyz nebudes vinik a nekdo trefi tebe.

Chapu, ze to vypada jako uplna drobnost, ale uvedom si, ze pojistovny jsou firmy na tvorbu zisku pro svoje akcionare. Kde nemusi, tam neplati.
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 20 hodin
https://www.czmar...a_5xs.html
prodavaji je uz dlouho
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: zvirek, Metyl, karabinka6318
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 35
Členové online 0

Celkem členů: 16,790
Nejnovější člen: Petr_G
TOPlist

Copyright © 2026