Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

zatečený karavan

Poslední aktualizace před 26 dní
L
ludvaČlen
Přidáno před 28 dní
Nastíním : koupil jsem před osmi lety úplně hloupě, zatečený karavan, se kterým si však s rodinou užíváme. Letos však už došlo k tomu, že jsem se rozhodl s tím něco dělat. Jde CAREVELAIR , který je z větší části klasikou, ale předek má „bakelitový“, který je na mnoha místech popraskaný, takže tudy vesele proudí voda dovnitř a vše kolem hnije. Praskliny jsou zapatlané všema možnýma tmelama, ale výsledek – nula. Proto jsme se rozhodli, že oželíme přední okno (ostatně to už stejně nefunguje) a mezeru mezi oknem a bakelitem vytmelíme, abychom zamezili vodě v další devastaci přívěsu.
A teď potřebuji poradit. Chci jen říci, že nejsem úplný antikutil / blb, hodně si dokážu udělat. Potřebuji poradit jaký tmel použít.
1 – silikon – nemám s ním dobré zkušenosti kromě koupelny – přijde mi, že se opravdu ne dobře váže k povrchu, ale dobře se s ním pracuje
2 – polyuretan – asi docela dobrá volba, ale překvapilo mě rychlé vytvrzení a tudíž nemožnost tvarování a ani cena není ideální.
3 – medvědí hovno – mám s ním docela dobré zkušenosti, ale děsí mne možnost toho, že se uvolní z meziprostoru. Takže asi ucpat , aby nevypadlo.

PORADÍTE ?
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 28 dní
Pokud chceš zatěsnit nějakou mezeru, tak polyuretan tvrdosti 40. (PU 40)
Kartuše 310 mm je cca za 150 Kč. Kdybys to nemohl sehnat, mám jich stovky ve skladu a bez DPH jsou za 120,- Kč.
Na překrytí spáry například mezi střechou a boční lištou jsou prostředky, které se používají tak, že nejdříve natřeš cca 10 cm široký pás přes inkriminovanou linii první vrstvou, potom do toho zapracuječš výztužnou textilii a přetřeš krycí vrstvou. Je to hustá kaše na bázi polyuretanů. Tady je nejlevnější: https://www.tekut...escription
Existují i jiné, třeba Bauder liqutec, ten používáme my https://www.baude..._letak.pdf

Používáme to na dotěsnění přechodu mezi neslučitelnými materiály, třeba mezi plechy ventilace a polykarbonátovou plochou fabrického světlíku.
Pokud to aplikuješ na čistý povrch, tak to opravdu funguje, ta vrstva, kterou vytvoříš je silná cca 1,5mm. Výztužné rouno tomu dává pevnost. Doporučuji ohraničit opravovanou plochu lepicí páskou, kterou potom sloupneš, aby to trochu vypadalo.
J
JménoČlen
Přidáno před 27 dní
Já bych ještě trochu odbočil - záleží, jaké a jak dlouhé máš s užíváním přívěsu plány. Nevím, jestli ten plast prostě křehne a praská stářím, nebo proto, že se budka z nějakého důvodu provozem kroutí. Ať už jen nešetrnou jízdou, nebo už následným rozvolněním dřevěné kostry, či už jejím hnitím.
Mám Beyerland, což mi přijde dost podobné, možná až výrobně příbuzné, ale přední stěna je plechová. Tedy po stranách, dominuje jí zbytečně veliké okno a taky vlastně zbytečné okno, takže tuhost nijaká. Taky se i při své jen 4m délce kroutí a předek praská v rozích okna a místech styku s ojí, ale už mu táhne na čtyřicítku a podle všeho v minulosti zažil nějakou ránu. Každopádně, čekal jsem podle toho kostru v přední stěně shnilou na prach a co se mi povedlo ji rozevřít kolem okna a pod ním, latě téměr netknuté, "jen" rozlepené od sebe, takže tuhost jak kus papundeklu. Kam se dalo dostat, snašil jsem se spoje zalít polyuretahovým lepidlem na dřevo, respektive jsem s ním krom toho i v místech domnělých spojů stěnu injektoval navrtanými dírami zevnitř, stejně se tam jen spí, takže vzhled neřeším :-)
Další 3-4 litry téhož lepidla jsem zespoda nainjektoval do prošlapané podlahy.
Hnila naopak zadní stěna, na pohled pevná a nepoškozená, včetně rohů podlahy. Tam jsem měnil výdřevu pod oknem, bez demontáže plechu, zevnitř, prořezal jsem se překližkou a pak zase co šlo, nalepil zpátky a co nešlo,.neb bylo shnilé, nahradil jinou, ale je to schované pod postelí.
Podlahu jsem zároveň vyztužil pár hranolky skrytými pod nábytkem v místech, kde se váha roznáší na podélníky rámu.
Jo ale zpět k těm prasklinám v přední stěně - zkoušel jsem je prostě neesteticky přemáznout Sikaflexem, za dva roky začala vrstvička praskat.Polyuretan totéž. Aktuálně to od loňska mám přelepené (polyuretan) stejným slzičkovým plechem, jako je všude okolo, a hrany olemovány nalepenou slabou lištou, ale výdrž nevím, zatím jsme s tím loni dovolenkovali akorát asi 4 dny :-(
[color=#003399]Bery
Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) / Predom Prespol N126a (1976) + Octavka 1,6 LPG ...
Ondra, Kačula, Fanda, Máňa a chlupatej hlídač Bobinka
Rád pomohu s hledáním a opravami hlavně elektrických závad či úpravami, Praha 4 a okolí[/color]
.
D
DZIZIČlen
Přidáno před 27 dní
U velkého caravanu (angličana) jsem coby převlékárna pro zedníky taky přední trojokno zaslepil bílou plátovou deskou a praskliny na plastovým celopředku přelepil Decastylem (jako Sikaflex 221i) vyztuženým perlinkou na sádru (2vrstvy) a zatím se to chová fajnově. Přejvapilo mne jakou má ten plast obrovskou roztažnost v návaznosti na teplotu - tento spoj to bez problému zvládá. Pokud jsi Pražák, mohu ukázat.
J
JménoČlen
Přidáno před 26 dní
No jo, teplotní roztažnost a její vliv na praskání mě vlastně ani nenapadl. Ale když si vezmu, jak (už tady o tom taky byly zmínky) se, i přes různé prošroubování, během dne mění spáry mezi stěnami a nábytkem u konstrukce z klasického sendviče s plechem, tak u plastu musí pnutí být jestě násobně vyšší :-(
Ta převlékárna pro zedníky jen stojí na místě, nebo už jsi s ní po tom "omítnutí" i jel a drží to ? Další level už je snad jen polyš/vata a navrch perlinka s lepidlem :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: ludva, Pospíšilovi, Jméno, DZIZI
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 13
Členové online 0

Celkem členů: 16,757
Nejnovější člen: Melfi
TOPlist

Copyright © 2026