Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Prvy karavan pre rodinu

Poslední aktualizace před 8 měsíců
K
kostoNováček
Přidáno před 8 měsíců
Ahojte,
potrebujem poradit pri vybere 1. karavanu (prives) pre rodinu. Sme aktivna rodina 2 dospeli, 10 rocne a 1,5 rocne dieta + pes. Do teraz sme chodili kempovat v stane (uz aj s malou dcerkou).

Syn vsak zacal intenzivne trenovat a pretekat. Preteky ma prakticky kazdy vikend na roznych miestach. K tomu nejake sustredenia doma aj v zahranici. Dari sa mu a vyzera, ze tak skoro neskonci (skor naopak, bude chodit na preteky este castejsie). Partnerka sa vyjadrila, ze balenie na taketo 1-2 dnovky nezvlada. Predstava teda je, ze kupime karavan (prives), v ktorom budu niektore veci na stalo ulozene, prideme na miesto a nemusime riesit stavanie stanu, vybalovanie a na druhy den zase balenie... Miesto, kde bude vediet uvarit, kde sa pohodlne vsetci 4 vyspime...

Dovody preco prives:
Potrebujeme mat stale k dispozicii auto na prevoz lodi /kajakov/ na mieste (tie budu na streche). Zaroven vacsie bezpecie na cestach priamo v aute.

Co urcite pozadujeme:
- minimalne 1 manzelska postel a 2 samostatne (poschodove) postele, ktore nie je nutne rozkladat
- sprcha/wc bude skor ako backup a na susenie veci
- nosice na 4-5 bicyklov (ako je to s moznostou dodatocneho dokupenia nosicov? Daju sa namontovat na kazdy prives?)
- chladnicka (aku chladnicku na taketo pouzitie? Povedzme, ze vsade by sme sa pripajali na 230V)
- klimatizacia a kurenie

Rad by som aby mal legalnu rychlost 100+km/h

Sucasne planovane pouzitie su tie vikendove akcie (prakticky 3-4 mesiace v roku takmer kazdy vikend)

Auto na to mame, tazne do 2,5t. Vodicak B+ E a skusenosti (aj s velkymi a tazkymi privesmi a vacsimi jazdnymi supravami) taktiez. Miesto na parkovanie sice nie idealne ale najde sa na/pred zahradou pri dome.

Ja som povodne rozmyslal v dlhodobejsom horizonte a chcel som offgrid riesenie (rozumej aby zvladlo 2-3 dni na baterku) kvoli mojej praci (mozem pracovat remote). A zaroven je predpoklad, ze cas, ktori budeme musiet travit na cestach sa v pripade synovych uspechov zvysi (o 6-8 rokov pocitam, ze bude prakticky neustale na cestach). Zaroven cela rodina radi cestujeme najma za sportom, moznost pristavit karavan ku ktorejkolvek rieke, cez den pracovat a poobede si skocit zapadlovat ma laka. Taktiez v zime radi lyzujeme a moznost vyuzit karavan aj v zime by bola super. Bohuzial na taketo riesenie nemame v sucasnosti peniaze, resp. znamenalo by to, ze nebudeme mat na vybavenie domu a podobne dolezite veci. Moj povodny plan bol peniaze, ktore teraz mame investovat a za 5-6 rokov kupit z vynosov karavan podla mojich predstav viacmenej bez kompromisov. Toto sa ale zmenilo a karavan budeme potrebovat uz buduci rok pred letom.

Ake dalsie vybavenie je nutne pre nase vyuzitie (1-2 noci kazdy vikend + nejaka povedzme 1 tyzdnova dovolenka)?
Alebo naopak ake vybavenie pre nas nie je vhodne?
V akych cenach sa cca. budeme hybat za 10-20 rocny karavan?
Pojde o pouzivany karavan - nasiel by sa niekto z okolia Tatier ochotny pomoct pri obhliadke konkretnych karavanov?

Uvedomujem si dalsie naklady na karavan ako su samotne kempy, myto/dialnicne znamky, zvysena spotreba PHM. Tiez mi je jasne, ze casto budem nuteny prekrocit MPR aby som vsetko stihol (naozaj jazdit 70-80km/h ako to vyzaduju niektore staty, teda pomalsie nez kamiony, nebudem). S akymi pokutami ratat ak by sme vsade (teda v zahranici /povedzme 2-4 cesty rocne/, na Slovensku to nie je problem) jazdili napriklad 100-110km/h (pri vyuziti Waze)? Najde sa niekto kto ma podobne vyuzitie karavanu? A bol by ochotny zdielat skusenosti?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: kosto
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 1
Mirek a Jirinka

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025