Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Karavan pro rodinu a žití na cestách fulltime

Poslední aktualizace před 19 dní
A
Aderu888Nováček
Přidáno před 1 rok
Ahoj,po několika letech se opět vracíme k našemu životu v karavanu a na cestách,ale tentokrát trochu v náročnější situaci,už nejsme jen dva,ale čtyři 😁 Náš Burstner se za tu dobu téměř rozpadl a nyní už slouží jen jako útočiště rybářům u rybníka,tudíž se budeme muset porozhlédnout jinde. A proto jsem si přišla pro radu k vám,zkušeným. Jelikož půjde o minimálně roční cestu,chtěli bysme sehnat nějaký prima karavan s dostatkem úložných prostor, možností zabudovat větší lednici (ideálně už hotovo), čtyřmi místy na spaní,aniž bychom museli večer a ráno skládat a rozkládat, velkým sezením (pohodlne pro ctyri). Celý domek na kolech včetně posádky potáhne Ford Galaxy,takže uvezeme kdeco,ale jelikož nechceme být odkázáni na velké silnice a kempy,tak čím menší karavan,tím lepší. Hledám tedy ideálně značku,která si umí pěkně pohrát se zabudovanim úložných prostor,postele,palandy a jídelního stolu na malém prostoru. Zatím mi asi nejlíp vychází Adria,ale zahlédla jsem i zajímavě řešený Sterckeman. Máte někdo ještě nějaký prima tip na pěkně prostorově poskládané karavany? Cenou bychom nechtěli jít výš než 350-400 tis. Moc díky!
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
My cestujeme s karavanom len chvíľu, tak moc skúseností zatiaľ nemáme. Nám deti odrástli už dávno, tak sme s manželkou kúpili malý dvojmiestny Sterckeman 350CP r.v. 2023 a sme spokojní...Na cestovanie s deťmi je dobre riešený https://www.carav...6-PE-05717 Cena nového je však vyššia ako požaduješ. Záruka na pretečenie pri kúpe nového Sterckemanu je 7 rokov.
https://www.carav...nuevas-036 S tvojim badgetom kúpiš karavan podľa uvedených požiadaviek asi len používaný...... https://www.youtu...E&t=4s
Upravil kompersor4 dne 26.04.2025 09:00, před 1 rok
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
Len dodám, že nové karavany sa predavajú bez dôležitých doplnkov...Tieto doplnky je potrebné ku karavanu samostatne dokúpiť, pretože si ani neviem predstaviť ako by sme fungovali trebárs bez moveru, solaru, klímatizacie, propanu, markízy, zahr. nabytku, sat, telky a.i.
Upravil kompersor4 dne 26.04.2025 10:57, před 1 rok
A
Aderu888Nováček
Přidáno před 1 rok
Díky za odpověď. Samozřejmě myslím použitý,s novým nepočítáme 😉
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 měsíc
S nizším badžetom stojí za zmienku Ankaravan https://www.ankar... ... Kvalitu týchto karavanov posúdiť neviem, avšak nový karavan má snáď niejakú záruku.
Upravil kompersor4 dne 23.03.2026 09:17, před 1 měsíc
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
My jsme se ridili tim, co vsechno v karavanu potrebujeme, tim padem jakou potrebujeme doloznost, od toho odvijejici se maximalni hmotnost a zpetne jsme se dopracovali k modelu.

Ja jsem koupil 'holobyt', byt s mega lednici a rozumnym kuchynskym koutem (Fendt Platinum 650 dvounaprava) a potom dodo. Pokud je budget omezeny, pak nesetrit na podvozku a izolacich, protoze s tim uz se pak nic delat neda. Se vsim ostatnim v podstate ano.

Solar jsem vynechal, protoze velky panely jsou diky sklu tezky a foliove panely casem umiraji. Takze jsem spis vsadil na velky LiFePO4 aku a k tomu centralu, ktera ho v pripade nouze naladuje pres den za par hodin. Pri beznem provozu se vybije za zhruba 4 dny. Namisto solaru mam radeji vic vody (150 l). To viceclenna rodina vycebra raz tri.
Upravil Metyl dne 23.03.2026 20:08, před 1 měsíc
J
JménoČlen
Přidáno před 1 měsíc
:-) Já se řídil tím, že za něco, co využiju 2 týdny v roce (třeba loni 4 noci) nebudu utrácet, má jít jen o trochu pohodlnější náhradu do té doby používaného stanu :-) Takže před příchodem prvního dítěte jsem začal Poláčkem za desítku (ovšem až na vše molitanové komplet rozpadlé na prach se jednalo v podstatě o luxusní uloženku a neskutečnej kauf).
Následně před druhým přírůstkem jsem pokračoval v podobném duchu a vzal napůl zajíce v pytli, na Aukru 30letej přívěs za 25 tisíc s tím, že to musí stačit a přece není nic, s čím bych si neporadil :-)
A třeba zrovna solárem jsem začal. Pak koupací koupelna z původní "skříně s umyvadlem a zrcadlem", ohřev vody na několik způsobů, rozfuk, acdc/dcac měnič, samodomo booster, bezpočet dalších úprav a oprav včetně části výdřevy, a teď je z toho "plnohodnotné" soběstačné útočiště pro 2+2 na délce 4m a papírové hmotnosti 590/850.
P
pechacciČlen
Přidáno před 1 měsíc
Člověče, já bych ten tvůj "pelech" snad chtěl i vidět "live" SmileWinkCoolLike
P
PryingČlen
Přidáno před 19 dní
Škoda, že Aderu888 nedal (a) vědět, jak to dopadlo. Protože se zajímám o nákup svého prvního karavanu, tak sleduji vývoj výběru a závěr mi chybí.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Aderu888, kompersor4, Metyl, Jméno, pechacci, Prying
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 1
Stenly6

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025