Ahoj,
chtěl bych se zeptat - mám 14 let starou lednici Vitrifrigo model C60l DX NA. Málo chladí, rozumně chladí při nastavení na maximum.
Poradíte, kde je možno nechat opravit nebo vyměnit?
Děkuji
Ponka
Upravil Fun dne 10.04.2025 09:21,
před 1 rokPomůže ti vyměnit absorpční lednici za kompresorovou. Také jsme to řešili u našeho obytného auta (2021) ventilátory a vyřešili jsme to až loni výměnou za kompresorovku.
kompersor4ČlenPřidáno
před 1 rokPoradíš mi typ chladničky? Akú kompresorovú?
Koupil jsem Bellunu (www.belluna.eu). Rozměrem byla stejná jako jsme měli od Thetfordu a cena byla také dobrá.
Jako, že by ten kompresor byl poháněný plynem? 😂
kompersor4ČlenPřidáno
před 1 rokAno. Z technického hľadiska to znie divne, človek však nikdy všetko nevie...
kompresor4:
A dá se někde na to najít odkaz. Moc by mě zajímalo jak to funguje.
montego :
Mě to nepomohlo u obytného přívěsu ani u auta.
montego
......... absorbční lednice Thetford N3142 bez problémů uchladila v řeckých 35-38 st. na 8-12 stupňů.
Nechci tady strašit, ale bakterie se množí od 5° C. Takže uchovávat potraviny při teplotě 8 - 12°C je vyložený hazard. Vím o čem píši. V roce 2022 jsem po nákaze kampylobakterií skončil dočasně na vozíku a dodnes nechodím jako před nákazou a už to asi lepší nebude. A to čím jsem si prošel za měsíc pobytu v nemocnici nikomu nepřeji. A to mohu hovořit o velkém štěstí. Mohlo to dopadnou mnohem hůř.
Upravil Tomik Kralu dne 10.04.2025 20:33,
před 1 rok
montegoČlenPřidáno
před 1 rokTomik Kralu:
Jasná věc - pozor na to.
Ale teplota v lednici 12 st. byla dosažena jako extrémní v odpoledních hodinách s osluněnou stěnou obytky na straně kde jsou záda lednice (v ranních hodinách v lednici bylo cca 4-5 st.), jinak lednice jede v běžných letních teplotách okolo 5-8 st. normálně a pokud "přepísknu" regulaci na max - pak je v polici pod mrazákem i okolo 2 st..
Preventivně - u moře do lednice dáváme pouze balené potraviny, konzervy, pivo aj., ostatní rizikové nebo nebalené věci jdou rovnou do mrazáku. A vhodná tepelná úprava je bez debat, to je základ :-).
Jezdíme od roku 1994 skoro každoročně Balkán, takže nějaké zkušenosti s těmi teplotami jsou. Ale poslední roky jsou vedra už neúnosná, takže asi skončíme :-(.
Tenhle problém absorpčních lednic jsem řešil už u prvního karavanu v roce 1998 malým ventilátorkem na radiátoru zezadu lednice, výsledky byly však nedostačující. Duoventilátor ve výstupním větracím otvoru (otvor musí být co nejlépe vyplněný rámečkem ventilátorů a mezery okolo rámečku nejlépe zatěsnit) dokáže vzduch okolo radiátoru lednice dostatečně rozproudit, chlazení je pak nesrovnatelné se stavem bez nucené zadní ventilace. U mě dobrý :-).
za par korun.v HR na slunci v lednici 4stupne.Buerstner Aviano
Upravil karabinka6318 dne 24.04.2025 19:23,
před 1 rok
karabinka6318 Připojili následující obrazek: