Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Ahoj, s nejvetsi pravdepodobnosti zde uz tohle tema bylo, ale nenasel jsem takove doporuceni ktere b

Poslední aktualizace před 1 rok
G
georgecotaggeČlen
Přidáno před 1 rok
Ahoj, s nejvetsi pravdepodobnosti zde uz tohle tema bylo, ale nenasel jsem takove doporuceni ktere by me uspokojilo.
Do WV california (t5,1) davam misto pb baterku lifepo4 pod sedadlo. zadna velka veda, nabijecku mam victron 30A (orion tr-smart) . poradil by nekdo jakou baterii? tady servis co mam vedle baraku mi tlaci jen baterii perfektium pl.. no nejsou zrovna levne . ja chtel davat mivvy energy, je to cesky sestavovatel, takze i zaruka asi bude ok.
ale jak tak vidim videa tak ani ultimatron, coz jsem mel z solidniho vyrobce, nedava nic jineho nez cinske clanky. mate nekdo doporuceni co dat za baterii popr jestli je ten mivvy ok ? staci mi ta 100 max 134Ah, vic tam prostorove nedam
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 1 rok
Tak ty články nikdo jiný než čínani nevyrábí jen victron si na každý článek lepí svoji nálepku ostatní na to kašlou takže jde jen o to jaka tam bude elektronika a v jaké krabici to bude a pokud tam chceš měnič a nechceš jezdit kempy tak dej aspoň 200
G
georgecotaggeČlen
Přidáno před 1 rok
Jsme většinou v kempech a nejčastěji přes víkend tak těch 100-150 úplně stačí . Kdybych chtěl víc tak bych musel dávat pod druhé sedadlo ale tam je vývod topení takže zas ten nějak upravovat atd..
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 1 rok
tak bych šel asi do mivvvy , když se ti vydrbe jeden článek tak to asi opraví když to dělaj tady , když se ti vydrbe jeden článek u victronu tak s tim nikdo nebude chtít mít nic společného - po česky se na to každej vy....
R
RudyČlen
Přidáno před 1 rok
Mám články od mivvy a zatím se chovají příkladně. V sestavě je dále 150A bms Dally a 6A aktivní balancer. Baterie utáhne 1200 w měnič od Victronu, který při zapnutí kávovaru Nesspreso pracuje na hraně svých možností. Pravdou je, že 200A bms by dala i silnější měnič ale já spotřebič s větším odběrem nemám.
Ještě k těm článkům. Všechny jsou samozřejmě vyrobeny v Číně ale záleží i na výrobci a na tom, jak se článek povede. Ćlánky jsou ve výrobě tříděny, ty nejkvalitnější bývají označeny Grade A. Pokud vím, mivvy nabízí kvalitní články známých výrobců.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 1 rok
Tak 200A baterka mi utáhne měnič 2kw souvisle a 3.8kw špičkový výkon takže není problém použít fén na vlasy a rychlovarnou konvici televizi a termosku a nepřemýšlet jestli mi to shodí pojistky nebo ne nebo co mám vypnout
M
majsadrČlen
Přidáno před 1 rok
Koupil jsem lifepo4 320Am GOKWH ale musel jsem koupit chytrou mabiječku pro nabijeni alternatorem přes startovačku do nastavbove baterie lifepo4.Male zpestřeni. Hezky den.
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Mivvyenergy podla info na strankach nedava k BMS heslo na zmenu parametrov a napriklad pre 280Ah, 304Ah a 314Ah 12V baterie co som pozeral ma na BMS nastaveny povoleny rozsah
"Maximální povolený rozsah napětí 100 % DoD (při překročení BMS odpojí akumulátor): 12V~14,4V"
12V je ale zostatok este 10% energie v baterii, ale BMS ju uz vypne. To je pri tychto kapacitach 30Ah!
Jasne ze do tak nizkych hodnot sa bezne nechodi, ale tych 10% v moze byt ta rezerva ktora nudzovo v zime do rana pri -10 stupnoch udrzi este kurenie. A rozdiel v zivotnosti baterie pri nasom pouizivani, keby sa aj zopar krat do roka islo az do 10V resp. 2.5V na clanok, je minimalny. Aj pri dennodennom vybijani na 100% DOD su to stale tisice cyklov, nie to ked tak spravim nudzovo dva krat rocne. A pri merani kapacity sa tiez ide na 2.5V na clanok.
Ja by som pri tom co ta bateria stoji trval na nastaveni celeho pracovneho rozsahu napatia, alebo na hesle do BMS.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 1 rok
Kamilio:
No on je problém v tom, že ta baterie má ještě 10%, ale kdyby umožnili vybít baterii až do nuly a někdo jí takhle totálně vybije a nechá jí takhle vybitou třeba měsíc (nebo nechá stát někde třeba přes zimu téměř vybitý karavan s nějakým malým spotřebičem, který jí vybije úplně na nulu - klidně malý světýlko, zapnutý panel, nabíječka na telefon, televize ve standby a podobně), tak ta baterka odejde a odejde klidně ještě v záruce. A žádný zákazník se nepřizná, že jí nechal úplně vybitou delší dobu, naopak bude tvrdit, že všechno dělal správně a žádá v rámci reklamace baterii vyměnit. Vzhledem k tomu, že ta baterka není nic levného za pár stovek, tak tenhle přístup plně chápu. Těch 10% je rezerva pro případ, že dojde k vybití a nikdo tu baterku nenabije, tak aby se nezničila. Mimochodem, stejně to dělal zdejší "guru" Karel u baterek, který vyráběl pro zákazníky.

Pokud se ta baterie použije třeba v solárním systému, kde se nabíjení i vybíjení děje přes měnič, tak se v BMS nastaví plný pracovní rozsah, limity si hlídá měnič a BMS je jenom ochrana, kdyby něco selhalo. Ale tam, kde je to závislé na lidech a jejich chování a nedojde například k automatickému dobití po vybití pod nastavenou mez, tak je správný přístup nechat tam rezervu. Já bych to na jejich místě udělal stejně.
A ten jejich přístup není něco, co by takhle bylo od začátku, změnilo se to časem na základě zkušeností se zákazníky - před lety bývala BMS v jejich bateriích nastavená na 2,5-3,65V na článek.
K
koko0925Člen
Přidáno před 1 rok
Mám 2x100Ah Renogy pod sedačkou spolujezdce. Vejdou se akorát. Dále měnič 2kW a vydržím bez solaru více než víkend. Topení, lednice a vaření mám plyn. Takže fén, konvice atd. bez problému.
C
CestmirČlen
Přidáno před 1 rok

georgecotagge napsal:

@georgecotagge - mate nekdo doporuceni co dat za baterii popr jestli je ten mivvy ok ? staci mi ta 100 max 134Ah, vic tam prostorove nedam

Ahoj, koukni na LiTime. V nabídce je také baterie pod sedadlo.
Mám od nich 280Ah. Po objednání dorazila poštou z Německa za 3 dny.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: georgecotagge, Zangerrinus, Rudy, majsadr, kamilio, PetrDubi, koko0925, Cestmir
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 33
Členové online 1
dalibor70

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025