Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

EBL99K

Poslední aktualizace před 3 roky
V
Vlastimil1Nováček
Přidáno před 3 roky
Zdravím a hledám informaci, pomoc
Vlastním obytku s kde je elektroblok ELB99K se soláry a regulátorem MT180/12 kdy výstupy z regulátoru jsou zapojeny paralelně na vstupy/výstupy nástavbové a motorové baterie, dále je zapojen do elektrobloku na vstup 5 Solar-regulator...
Dostal jsem regulátor XTRA-N 3210N a chtěl by jsem udělat úpravu - výměnu kdy by jsem propojil soláry do série jsou to klasiky 36 článků, výměna kabeláže jelikož je origo pouze 2x2,5 ze solárně do regulátoru a vzdálenost je cca 5-6m nahradit regulátor, má pouze jeden výstup na baterii, tak samozřejmě pouze k nástavbové, ale pak mi není zcela jasno jestli výstup z regulátoru pro zátěž se dá zapojit přes elektroblok, nebo ho nechat nezapojen, protože mi to dle schématu nedává možnost neztratit další funkce pro baterii z eletrobloku. Chápu, že ztratím na informačním panelu auta tok proudu při provozu jen na solár tedy dobíjení, jelikož nebude zapojen Solar regulátor, ale jestli bude dobíjet tak to uvidím na displeji regulátoru, kde zase neuvidím pokud nezapojím výstup na spotřebiče odběr z baterie...
Je to výzva, ale chtěl by jsem využít nový regulátor, kdy po přepojení by měla být o trochu větší účinnost při normálním provozu solárů a zároveň to bude příprava na případný přechod na Life baterie a další s touto změnou vyplývající investice a úpravy, které by jsem z největší pravděpodobností nechal na odbornou montáž.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Vlastimil1
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025