Tak toto vlákno jen doplním krátký reportem:
Nakonec jsem upustil od různých přepínačů a vypínačů a vyrobil jsem si redukci 7/13PIN.
Jednoúčelovou, určenou jen pro mého starého mazlika (7PIN). Starý mercedes má totiž kromě jiných pozitiv taky oddělené pravé a levé světlomety vč. zadních lamp. To proto, že při dlouhém parkování lze svítit jen pravou či levou parkovačkou a zadní lampou. Mmch. to tuším měly ještě staré škůdky v podobě blinkru při vypnutém zapalování a mám dojem, že to tak (opět) mají i některá moderní auta.
No prostě - zkontroloval jsem vedení elektriky světel v mercedesu, nenašel jsem nic pod cca 1,5 mm2 a původní 5A pojistku jsem nahradil 10A. Příslušný kolík na 7PINu určený pro levá světla jsem rozbočil na dva kolíky 13Pinu - levá světla + stálé napětí, včetně zdublování vodiče (mám 8 žílový kabel). V Mercedesu jsem parkovačky a zadní lampy osadil LED žárovkami a jsem ve stavu, že "hotelová elektrika" v přívěsu nyní funguje i s mercedesem, musí být ovšem min. na levé straně osvětlen

...
V dalším kroku se již nevyhnu ručnímu ovládání, neboť hodlám od stálého napětí provozovat [u]buď[/u] malý booster [u]nebo[/u] lednici [u]nebo[/u] vypnuto. Celou tuhle komedii jsem tak trochu i nucen dělat proto, že u moderních aut s 13PIN se asi docela standardně nezapojuje napětí od zapalování. Odzkoušel jsem v práci osobně mazdu, peugeuota, VW a volvo a všechny mají funkční stálé napětí a žádné nemá napětí od zapalování, takže to nějak po kutilsku zkusím ošulit a mít přívěs tak nějak funkční i pro případ jiného, stejně nezapojeného moderního auta. Vím, že to není nic moc řešení, má to řadu nevýhod a možná i rizik, ale uvidím jak dopadnu

a zase někdy dám vědět...
Tak přeji hezké dny...